Şimdi Ara

pc de hangi parçam bozulmuş olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar pc de elektrik gidip gelmesi sonucu bozulma oldu bir pc servisine götürdüm anakart bozuk dediler.
    değişmeli yada tamir edelim dediler bende pc yi aldım geldim birtane kendim sıfır ana kart aldım.
    kendim taktım ama sıfır ana kartta takınca kasanın arkasındaki şartele başınca kısa süreli bir güç gelmesi oluyor fan 1-2 saniye dönüyor ama açılmıyor.
    bozuk dedikleri değiştirdiğim ana karttada böyle oluyordu sorun ne olabilir.

güç kaynağıda sıfırı ile değiştirmiştim pc bozulduktan sonra.

• Karışık bir yorum yapmışsınız Anakartı mı değiştirip denediniz psu yu mu değiştirip denediniz muhtemelen bu 2 parça bozulmuş tahminim ama psu yu değiştirip denediyseniz yinede açılmıyorsa anakartınıza servis yolu görüktü o zaman 2.elden cucz yollu bir kart alıp devam edin en azından diğer parçaların sağlam olduğundan emin olursunuz.Elektrik arızalarında ilk önce psu elektrik girişi regülatör yani voltaj dengeleyici görevi yapmas onun için psu kullansaydınız keşke sisteminizde sorun olmazdı.
    Yani kısaca sisteminiz dengesiz gelen voltaj darbelerine yenik düşmüş.
  • işlemci de bozuk olabilir...
  • BENCE PSU ARIZALI ANAKART ÖYLE KOLAY KOLAY YANMAZ BAŞKA BİR PSU TAKIP DENERMİSİN ARKADAŞIM.
  • pc çalışırken elektrik kesildi.
    pc bozuldu dedik pc nin içerisindeki güç kaynağı bozuldu elimde sıfır hiç kullanılmamış güç kaynağı vardı onu taktım.
    açmayı denedim çalışmadı başka bir yerde sorun olduğunu düşündüm beni aşacağı için pc tamire götürdüm
    anakartınız bozulmuş dediler ister tamir ettirn ister değiştirin dediler.
    tamiri içim 120 tl yenisi için 160 tl istediler.
    kendim ana kart aradım sıfır bir kat aldım 70 tl.
    bozuk olduğu söynenen kartı söktüm ve yeni güç kaynağıda yeni ana kartı takılı iken de pc içindeydi.
    tüm parçaları yerleştirdim.
    ve yine ilk pc bozulduğunda verdiği tepkiyi verdi.
    arkadaki şarteli açıp kapayınca az işlemci ve arkadaki fan çalışıp duruyorlar mouseyede elektirk geliyor o anlık
    öndeki açma-kapama düğmesine basıyorum çıt çıt ediyor düğme ama elektrik aldığını gösteren hiç belirti olmuyor.
    ama arkadaki şarteli açıp kapayınca anlık güç gelip gidiyor.

• şimdi şu var yeni anakart aldınız montaj yaptınız ama açınca bir iki saniye çalışıp kapanması işlemci desteğindende oluyor anakartınızın işlemci destek bölümünede bir göz atın
  • bozulduğu söylenen kartım

# Ürün Kodu MS-7028-050
    # Form Faktör ATX
    # CPU Desteği Intel P4 Soket 775
    # FSB Desteği 800 MHz
    # Chipset 915P+ICH6R (LGA775)
    # Onboard Grafik Yok
    # Grafik Kartı Slot Yapısı pcI-E 16X
    # Memory Desteği DDR2 Dual Channel
    # Dimm Yuvası Adedi 4
    # Genişleme Yuvaları PCI-E
    # Ses Desteği 8 Kanal
    # USB Desteği 2.0
    # Fireware Desteği IEEE 1394
    # Depolama Arabirimi SATA 150 [1.5 Gb/s] 4 Giriş ve ATA 100/66
    # Raid Desteği RAID 0/1
    # Onboard LAN Desteği PCI-E GB LAN

yeni sıfır alıp yeni güç kaynağı ile taktığım kartım

MSI MS 7058 Socket 775 mainboard:

CPU 800FSB
    Supports Intel Pentium 4 Prescott processors in LGA 775 (Socket T) package
    Supports Pentium 4 3XX, 5XX Processor or higher speed
    Supports Intel Hyper-Threading (HT) Technology

Chipset
    Intel® Grantsdale 915P Chipset
    Supports FSB 800MHz
    Support Dual channel DDR2 533/400 memory interface upto 2GB
    Support Dual channel DDR 400/333 memory interface upto 2GB
    Support PCI Express 16X interface

Intel® ICH6 Chipset
    Integrated Hi-Speed USB 2.0 controller, 480Mb/sec, 8 ports
    4 Serial ATA/150 ports
    1 channel Ultra ATA 100 bus Master IDE controller
    PCI Master v 2.3, I/O ACPI 2.0 Compliant
    Integrated AHCI controller

FSB
    Support 800MHz

Main Memory DDR2/DDR combo
    Supports 2 unbuffered DIMM of 1.8 Volt DDR2 SDRAM without ECC
    Supports 2 unbuffered DIMM of 2.5 Volt DDR SDRAM without ECC
    Supports up to 2GB memory size
    Support Dual Channel DDR2 533/400MHz (*DDR2 Memory Modules are not the same as DDR Memory Module, please check with your memory vendor for more information)
    Support Dual Channel DDR 400/333MHz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • öncelikle anakart bozuk diyen anakart satmak isteyen tamircinin kafasına sert bir cisimle vur...
    aynı şeyi banada yapmışlardı zamanında ard arda 3 anakart yakmıştım onlar yüzünden
    sonra farkettimki powersupply arızalanmış aşırı elektrik kaçağı varmış ne taksam yakıyormuş.

sen psu yuda değişmişsin hala açılmıyor ise biryerde kısa devre var hala, güç kaynağında sorun olabilir.
    prizini felanda kontrol et,işlemci fanı dönmüyorsa anakarta elektrik gelmiyordur
  • hakikatten sağlam parçaya bozuk diyen oluyormu.
    nasıl bir mantıktır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: birol özsoy

hakikatten sağlam parçaya bozuk diyen oluyormu.
    nasıl bir mantıktır?

evet sağlam parçaya arızalı diyip parça değiştirmeye çalışanlar var sözde bilgisayarcılar bana bir kaç defa geldi abi bilgiyarımda sorun var anakartı arızalıymış yok ekran kartı arızalıymış usb ler çalışmıyor mavi ekran atıyor falan kesin emin olmak için format atmamız lazım diyorum formatı atıncada hiçbir sorun olmadığını gördüm hala sorunsuz kullanıyorlar
  • kesinlikle diyen olur. yüzde 90 psu bozuk hemen değişir iki anakart da sağlamdır muhtemelen :)
  • hiç müdahale etmeden başka pc servise verdim hiç bişi söylemedim bakalım ne diyecekler
  • Ben bir zaman pc yi komple servise gönderdimde neresini yaptılarsa arıza devam etti ve sistem eskisi kadar iyi çalışmıyordu sağlam parçalarıda bozuyorlar servisteki insanları profösyonel sanmayın çoban hepside ezbere iş yapıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6Clas

Ben bir zaman pc yi komple servise gönderdimde neresini yaptılarsa arıza devam etti ve sistem eskisi kadar iyi çalışmıyordu sağlam parçalarıda bozuyorlar servisteki insanları profösyonel sanmayın çoban hepside ezbere iş yapıyorlar.

Genelleme yapıp yanlışa düşmüşsün.
  • Gerçi başka bir servise götürmüşsün ama birdahakine aklında olsun.

Anakart üzerindeki 4 pinli işlemci voltaj kabosunu çıkart ve tekrar power yap kesilme varmı.
    Yoksa, işlemci hasarı veya çevresindeki elementlerde hasar vardır.
  • ana kartı bozuk diyenlerden aldım ıst yolladım ana kartta birley yok dediler 2 kere sistem kurduk çalıştı dediler geri geldi ana kart.
    ben kendim toplayabilirmiyim kasayı tüm kabloları takarımda ön panele giden kablolar parça parça bunları gösteren bir şema varmıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.