Şimdi Ara

Patriot Ram Nasıldır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistemim AMD FX tabanlı ve patriot ram düşünüyorum.
    Ama nasıl ramdir?
    Kaliteli midir?
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/patriot-pgv38g1600elk-8gb%284x2%29gamer-ii-sector-5-ddr3-1600mhz-cl9-xmp-12-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=59843
    Almalımıyım?

Edit: MSİ 970A-G46 Anakart alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supergoktugtr -- 9 Aralık 2012; 9:39:06 >

• Bir sey sorcam ayni anakart bende var pc acikken islemcinin ustundeki 4 mavi isik sende yaniyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Linkini verdiğiniz patriot ramin voltajı 1.65.

Olabildiğindece 1.5 voltajlı ramlere yönelin.

Marka olarak ise gskill veya corsair öneririm

• 1.5 volt olanları varken neden patriot?

• Valla Patriot'un SSD'lerinin yanından bile geçmeyeceğim bundan sonra. Ama ramleri nasıl bilmiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben de var 1333 gaming series sector 5 diye (2x2gb)

ve ram lerden birisi bozuldu bozulacak.... o ram i takınca bazen sistem açılmıyor.... bazen geç açılıyor, bazen normal hızında açılıyor.....

şimdi bu aralar varsa garantiye vercem, yerine de alabileceğim en ucuz ram i alacağım....

ddr2 de Mhz nin ne oyunlara, ne de işlem gücü kapasitesine etkisi yoktu...

ddr3 de de benzer sanıyorum.... eskiden O.c. yapıp da Fsb 400+ olunca, 1066 lık ram lerin esprisi vardı ama şimdi Black Edition ve intel "K" serileri oldu olalı, yok 2000 mhz, yok 2300 mhz...gereksiz görüyorum....

bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironblood19 -- 10 Aralık 2012; 3:52:11 >
  • FX işlemciler 1600 değil 1866 Mhz ram ile çalışmak üzere tasarlanmıştır. Bu yüzden 1600 yerine CL9-1866 tavsiye ederim.

Voltaj ise gerçekten de 1.5 V olsun. OC yaparsanız 1.65 volta çıkabilirsiniz. Ama 1.65 alırsanız artış sorun olabilir.

Şu an patriot tavsiye etmiyorum. 2010 şubatında 4x2 GB 2000 Mhz 8.8.8.24 ram almıştım 667 liraya. O zaman bu hızda böyle zamanlamalı bir ram yoktu. Halen de yok sayılır.

Ancak ömürboyu garanti demesine rağmen ram arıza yaptı. Üstelik OC filan yapmadım. (daha nesine yapayım zaten) 1600 Mhz 7.7.7.20 SPD ayarlarında çalışıyordu. Üstelik hem RAM hem de SSD ürünleri için oldukça şikayet var.

Sağlamlık için Corsair, Kingston, Geil veya Mushkin tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 11 Aralık 2012; 15:58:37 >
  • Patriot'un 2.133 Mhz olanlarını kullandım, birkaç defa Sistem görmedi Mem OK tuşu ile tanıtabildim. Yani uyumsuzluk sorunu çıkartabilir Patriot size.

Başka marka seçmenizi öneririm. 1.600 Mhz CL9 1.5Volt olsun Corsair G.Skill olabilir.

1866 - 1600 - 2133 olayına gelelim.

FX'ler 1.600 Mhz ile de çok güzel çalışır kimse sorun etmesin.

Yıllardır soruluyor biz de söylüyruz, Oyun için 1600 üstü G-e-r-e-k-s-i-z 1.600 Mhz üstüne verilecek para ziyanlıktır.

Kendim heves ettim 2.133 Mhz aldım, oyunları geçtim normal kullanımda bile hissetmedim. İyi ki 1600 lük belleklerimi satmadan 2.133 Mhz' leri satıp 1.600 Mhz ile devam ettim.

Anakart yüksek frekans desteği verdikten sonra İşlemci Default olarak isterse 1.333 Mhz desteklesin. Ki benim işlemcimin default desteği 1.333 Mhz'dir.

2.133 Mhz'leri alınca BIOS'dan çektim 2.133'e kullandım.

• Patriot Viper Xtreme 8GB (2x4) kullanıyorum şuana kadar bir sorunla karşılaşmadım.
  • Patriot Viper Xtreme 8GB kullanıyorum memnunum. 100 liraya aldım vatandan.
  • aman diyeyim hocam patriot'a yanaşmayın, 2x4 ünü aldım bozuk çıktı kitlerden birini takınca flash player çökme sorunu oluyor sürekli. garantiye gönderdim firması iflas etti diye 1 haftaya kadar vatan bilgisayar çek yazacağını söyledi.
  • Patriot Gaming Ed. 2x4 gb ram kullanıyorum hiçbir sorun yaşamıyorum
  • NATO onaylidir kendileri desem... :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.