Şimdi Ara

Patlamış Mısır Sorunsalı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Evde Yaptığım Patlamış Mısır Biraz Sert Oluyor Özellikle Mısırın Çekirdeği Sert Oluyor Ayıklamak Zorunda Kalıyorum Buda Beni Rahatsız Ediyor. Sinemalardaki gibi yumuşak olması için ne yapmam gerek ?

• mısırların hepsini birden atma. yağı koyunca üstüne 3-4 tane mısır at. onlar patlayınca geri kalan mısırları koy üstüne. tencerenin kapağı aralık dursun buhar yaparsa yumuşak olur mısırlar. patlama bitince de hemen çıkart tencereden mısırları. sıcakta kalmasınlar öyle. boşalttığın kapta da birkaç kez karıştırırsan daha iyi olur. sonuç değişmezse mısırları değiştir. kapalı paket alma. güzel olmuyorlar. açıktan kilo işi al.
  • bimden alıyz biz güzel patlıyor az yağ atmayı unutma hocam bide teflon olsun tencere bide tuz atarsan daha ıyı olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uğraşma bence direk çerezzanın kini al çok kaliteli ve ucuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rodin

Uğraşma bence direk çerezzanın kini al çok kaliteli ve ucuz.

• tencereye yağı döküyorsun (yarım cm) sonra yağı ısıt.yağ ısınınca tencerenin dibini tamamen kaplayacak kadar mısır dök.tuzunu ekle.kapağını kapatıp tencereyi arada elinle sallayarak patlayana kadar bekle.patlamaya başladıktan sonra hepsi patlayana kadar sürekli sallamalısın.yoksa arada kalır bazıları patlamaz.tabi kapak hep kapalı kalacak.

direk tarifi yazdım nerde yanlış yapıyorsun sen bul
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rodin

Uğraşma bence direk çerezzanın kini al çok kaliteli ve ucuz.

aslında onun tadına yakın mısırı nasıl patlatırım diye konu açmam gerekirdi bu konudada amacım buydu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mısırda GDO var bulaşmayın şuan hastaneden yazıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 23 Mayıs 2013; 10:57:21 >
  • Düzgün bir yerden mısır alman lazım. Bazıları cin mısır diye farklı mısır satıyor. Hem iyi patlamıyorlar hem de sert oluyorlar. Kuruyemişçilerde açık satılanlar daha iyi olur.

Patlatırken sürekli karıştırmayı ihmal etme. Sürekli karıştırdığında çekirdeği sıcaktan biraz daha yumuşar.
  • Belki mısır patlatma tekniğiniz farklıdır :-) patlamış mısır nasıl yapılır izleyin.
    işte burada:
    Mısır nasıl ptalatılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a_arcadia -- 11 Ocak 2020; 18:14:5 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.