Şimdi Ara

PATH OF EXILE - II Erken erişim 6 Aralık - [ANA KONU] (259. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Nicholai Hel Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
7.960
Cevap
134
Favori
369.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 257258259260261
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PoE 1'i bilgisayarında yüklü olan arkadaşlar mağaza kısmındaki specials sekmesi seçiliyken exile yazıp çıkan sonuçtan Exile's Pilfering Ring'i alabilir. İndirimle 95 puana satılıyor şu an. Bu arkadaşın işi yere düşen ve yerden topladığımız currency'lerin muhasebesini tutmak. Bizim guild'in yetkili bir abisi bu alım PoE 2'de de olacak diyor, biraz da iddialı diyor. Currency'lerin değişeceği ve daha sadeleşeceği düşünüldüğünde haklı olmayabilir. Oyuna iki yıl kadar ara verip bu ligde yeniden başladığım için bu yüzüğü almamıştım, ben aldım.

Edit: Alacak arkadaşlar yanlışlıkla adımsayarı almasın. İsmini yazdığım yüzük olacak. Ya da istiyorlarsa alsın ama onun attığımız adımları sayması dışında, yani benim nazarımda tamamen uyduruk bir özellik sağlaması dışında bir faydası yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 29 Kasım 2024; 13:11:0 >
  • Bende 46 dolarlık paketi alıp aranıza katıldım crucible dan beri oynuyorum bu kadar ilginin olması mutlu etti açıkçası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DiLoN kullanıcısına yanıt

Siz bu oyunu sıkılmadığınız sürece beğeneceksinizdir. Ben de 98-99 yıllarından beri Diablo II ve Diablo III'ü, binlerce saat oynadım. Yukarıdaki bir mesajımda saydığım hack&slash oyunlarını da oynadım. Path of Exile varken Diablo oynamanın benim nazarımda yalnızca iki mantıklı sebebi olabilir. Birincisi karışık gelmesi ve bunun yerine biraz sade, kafa dağıtacak bir oyun oynama istenci. Diğeri de arkadaş çevresi. Bir yerden sonra arkadaş çevresi ile hasbihal etmek için bilgisayar başına oturabiliyor insan, oyun bahane oluyor. Bu türü seven, grind'i seven, bu ne arkadaş 500 map dönme challenge'ını kim yapar demeyecek, güdülerine sahip çıkabilen bir oyuncunun PoE'den başka ihtiyacı yok.

• En düşük paketi aldım. Çıktığında vaktim olur mu, ne kadar kendimi verebilirim bilmiyorum. Zaten Diablo sever biri olarak ilk oyunda da pek vakit ayıramamıştım. İleride çok gerekirse points ekleriz artık. Ama araştırmalarıma göre ilk oyun ile aynı şekilde olursa 300points de epey iş yapıyor görünüyor.

• arkadaşlar, 6 aralık indirim başlıyor mağazada erken erişim ile beraber. yeni başlayan birinin stash tab'ler için 300 puanı bu şekilde harcaması mantıklı mı ?

• UyGaR___ kullanıcısına yanıt

Güzel dağılım olmuş. Bir 10 puan daha premium stash tab'e ekleyin, iki tab'iniz market için olsun. Kalan iki tab'e de build'in item'larını koyarsınız.

• Nicholai Hel kullanıcısına yanıt

teşekkürler hocam.  

• UyGaR___ kullanıcısına yanıt

Ne demek. Yalnız kart tab'i ertelenebilir ve kartlar markete açık olmayan tab'de tutulabilir, fragment tab'i de PoE 2'de ne denli lâzım olur şu an bilemiyoruz. Bunlar opsiyonel olsun, yerine premium stash tab ya da marketle ne kadar haşır neşir olacağınıza göre premium upgrade'i yapmayıp, fragment ve div tab'lerini de almayıp bir tane quad tab alabilirsiniz. Kendisi hem normal tab'in dört katı büyüklüğünde, hem de premium olarak, yani direkt markete açılabilecek şekilde geliyor. Olumsuz yanı, item'ları bulmak zor olabiliyor.

Oyun bir çıksın, bir iki gün oynayın, bunları öyle değerlendirirsiniz.

• Arkadaşlar ben yeni başlayacağım 26$'lık olan sürümden aldım fakat guild, discord, ekip vs. bunları nasıl buluyoruz, bu konuda bilginiz var mıdır?

• 15 dolarlık paketle oyuna giriş yaptım.yanlış okumadıysam platformlar arası ilerleme de aktarılacakmış.erken erişim bitince xbox-pc arası devam ederim artık.

• Nicholai Hel kullanıcısına yanıt
    tamamdir, acele etmeyip ciktiktan 1-2 gun sonra tekrar buraya sorayim o halde. oturmus olsun istekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UyGaR___ -- 29 Kasım 2024; 16:26:7 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 10 Yıllık poe1 deneyimime dayanarak konuşuyorum; Burada poe2 satın alanların 95%'i henüz erken erişim süresi bitmeden önce çoktan oyunu bırakmış ve bilgisayarından silmiş olacak. Bu oyunun yıllardır çok niş bir kitlesi oldu. Yıllarca guildde 10 aktif üyemiz olsun diye kı?ımızı yırttık. Gelen 1 hafta oynadı gitti. Çünkü bu oyundan birşeyler başarmak istiyorsanız reel hayatta inanılmaz işsiz bir adam olmalısınız. Oyun boyunca ayık, atik, stress-proof olmalısınız. Chill bir oynanışı kesinlikle yok. Eğer akşam 8'de mesaiden gelince iki map döneyim diye düşünüyorsanız sizin oyununuz malesef poe değil. Yani demem o ki giriş paketimi alayım yüksek paketimi alayım diye durduk yere boşuna cebinizde paradan olmayın. 

------------------------------------------------------------

Çok fazla tepki çektiği için üsteki mesajıma hiç değiştirmeden bir edit atmak istiyorum. Yukarıda anlatmak istediğim şey casual insanları yeni oyundan soğutmak değil, bütçesi olmayan, gariban öğrenci kardeşlerimin sırf buradaki hype'a katılarak bütçesini zorlamamasını söylemeye çalışmıştım. Ama insanlar artık çok art niyetli oldukları için direk agresif biçimde anlamak istediklerine yormuşlar. Tabikide 46$'lık paketi almakta özgürsünüz. Fakat o 46 dolar senin için ucuz olsada bazısını için belkide hiç oynamayacağı bir oyun için heba edilmiş büyük bir para olabilir. Önce bir malı görelim sonra gerekli yatırımı elbette birlikte yaparız. Poe casual oyuna dönecek diyende çok olmuş. Bu oyun en başından beri yapımcısının söylediği gibi hardcore a-rpg idi yeni oyunda aynen böyle olacaktır. Asla haftada 10 saat ile bu oyundan gram zevk alamazsınız. İddaamın arkasındayım. Son olarak aşağıdaki zeki arkadaşa hitaben; youtube kanalım yok. Sırf bana laf sokmak için oradaki arkadaşların emeklerine de saygısızlık etmişsin. O adamlar yıllarca poe türkiye topluluğu için içerikler hazırladılar. Sen nerden bileceksin toksik herif.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oKsyqeN -- 30 Kasım 2024; 0:17:25 >

• POE1 gibi grafik yoksunu skillerinin ağırlığı olmayan vuruş hissini yaşatamayan tarihi eser bir oyunda istesende oyuncu tutamazsın. oyuna vakit harcamam için grafikleri, mekanikleri, tatmin edici bir deneyim sunması lazımki oturup kafa yorayım. bunların temeli yoksa neden zaman harcayalım?bırakında insanlar oynayıp oynamayacağına kendi karar versin.

POE2 ayrı mevzu grafikleri, mekanikleri, ağır oynananışı, hikayesiyle farklı bir oyun. POE1 üzerinden genelleme yapmak anlamsız.

insanların gözünü korkutmaya gerek yok kaldı ki oyun tamamen single-player tasarlanmış ne PVP mekanigi ne MMO elementleri barındırıyor. hafta sonu 10 saat vakit ayıran biri 3 aylık döngüde sezonu çok rahat oynayıp bitirebilir. anlatmak istediğim oynamak için 200 IQ veya hayatsız olmanıza gerek yok.

craft mantıgı ve skill gem olayını çözdükten sonra çatır çatır oynayacaktır herkes.

Daha önce ARPG oynamamış biri olarak 15lik paketi 46lığa yükselttim. diyelimki olmadı beceremiyorum hikayeyi oynar bırakırım kafadan 15-20 saat oynatır. bir AAA oyun parası bile değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unconc3rn3d -- 30 Kasım 2024; 14:4:36 >

• oKsyqeN kullanıcısına yanıt

Tamam hocam en iyimiz sensin. Biz yeni oyuncular sizleri izleyelim sadece.

Lütfen youtube adresinizi paylaşın burada.

İade talebini de oluşturuyorum hemen. İyi ki bilgilendirdiniz bizi. Ben yoksa, oynamayı falan deneyecektim bu oyunu. Allah muhafaza.

• İndirimde de currency ve map haricinde başka bir şey almak için acele etmeyin. Settlers of Kalguur ile gelen currency exchange 2. oyunda da olacak. Divination tab almayıp, başlangıçta 1-2 chaostan az fiyatı olan kartları filtre dışı bırakıp, kullanacaklarınızı normal tabde tutup kalanları da direkt olarak exchange üzerinden satabilirsiniz.

Onun dışında PoE 1'i, haftada 10-15 saat oyuna zaman ayırabilen biri, yeni lige başlayıp lig süresince rahat bir şekilde oynayabilir. Birkaç video izleyip ya da wiki okuyup oyunun mekaniklerini öğrenmek istemiyorsa, meta bir build bulup oradan devam edebilir. Çok az zamanı varsa standartta oynayabilir. İşsiz olmak gerekiyor gibi bir bahane yok yani. Hele hele, oyunu oynarken süreklli dikkat etmeniz gerekiyor gibi bir durum hiç yok.

• 3-4 kişinin yorumuna bakıp karar vermeyenleri, kendi aklını kullanıp ona göre karar verenleri görmek çok güzel, hiçbir oyun "hayatsızlar" için yapılmıyor artık bu dönemde. Sen poe1 de istersen 40k saat harcamış ol, istersen oyunun açık betasından bugüne kadar oyundan bir kere çıkmamış ol, yine de anlattığınız her şey PoE1 için geçerli, bahsettiğimiz oyun 10 seneyi doldurmuş artık eskimiş ve belli bi kitleye sahip bir oyun, böyle olan hiçbir oyunda birçok yeni oyuncu tutamazsın zaten. Yukarıda ne anlatıyorsanız hepsini poe1 için anlatıyorsunuz, hiçbiriniz poe2'yi tecrübe etmedi, en komiği de poe2 ile ilgili video bile izlememiş olmanız çünkü sadece grafik upgrade almış bir poe yaptılar sanıyorsunuz. Aynı zamanda poe1'de gayet hayatlı olup dolu dolu tüm sezonu oynayabiliyor ve end gamei rahatlıkla tecrübe edebiliyorsunuz. Ne yani adam level 100 olmuş, end game'de belli seviye mapleri yapabiliyor hale gelmiş, uber yapmış adam end game'i tecrübe etmiş olmuyor mu? Uber ile uğraşmasa bile tecrübe etmiş ve dolu dolu oynamış oluyor. PoE2 de atlas haritası limitsiz denildi, ne diyeceksiniz millete ben atlas haritasında sezon sonu yyy seviyesine geldim sen benim yaptığımın yarısına gelebilmişsin sen end game'e ulaşamamışsın mı diyeceksiniz. Sonuç olarak end game dediğimiz şey de sınırları zorlamaktan ibaret oluyor bi noktadan sonra. Ha sen 400 level mob kesmişsin ha casual birisi 250 level mob kesmiş ve sezonu kapatmış aynı nane. Devler üzerine basa basa iki tarafı da düşünüp end game content hazırladık diyor, burdakiler de hala günde 10 saat oynamayacaksanız boşuna oynamayın diye milleti soğutmaya çalışıyor. Sanırım bu mevzu bi türkler'de yaşanıyor, poe ile ilgili türk medyalarına baktığımda ne yazık ki yeni başlamayı düşünenler hep aynı soruyu soruyor "hayatsız gibi oynamayacaksak, oyunun her noktasını aylarca ders çalışır gibi çalışmayacaksak oynamanın mantığı yok poe2'yi diyorlar, sizce başlamaya değer mi" gibi sorular var hep. Allah'tan bilinçli insanlar var da bu oyunculara adam gibi cevap veriyorlar, ben bu serinin türk topluluğu olsun isterim ve bence poe2 bunun için harika bir fırsat. Diablo4 gibi sıfır content bi oyunda bi ton türk topluluğu vardı insanlar soğuyana kadar, öyle canlı bi topluluk poe'de olur umarım en azından oyun hak ediyor.

• 2 gün uyumadan D2 oynadığımız günlerde oldu . Duyar kasmanın anlamı yok . İnsanlar oynasın sevsin sevmesin, heves eden oynasın. 40 yaşındaki adamla 20 yaşındaki adam bir olmaz.

• Arkadaşlar oyunları ne için oynuyoruz? Keyif almak, güzel vakit geçirmek, günlük hayatın stresinden uzaklaşıp kafamızı dağıtmak vs. vs. uzar gider. Oyunlar çoğumuz için amaç değil araçtır. Keyifli vakit geçirmek için bir araç.

Kimisi belki oyunun sistemini hiç anlamadan kendi kafasına göre oynayıp inanılmaz keyif alacak.

Kimisi sadece questleri yapıp hikayeyi bitirip geçecek. End-game contenti oynamasa bile adam oyundan böyle keyif alacak.

Kimisi sadece ticaret mekanikleri ile eğlenecek.

Kimisi sürekli yeni class ve build deneyip saatlerce kendi kendine eğlenecek.

Kimisi de oyunu beğenmeyecek ve kapatıp başka bir oyuna geçecek.

Bunda bu kadar büyütecek ne var acaba? Bazı arkadaşlarımız için oyun bir amaç olabilir ama çoğunluk için sadece bir araç. Evet bu oyunu hardcore oynayıp her mekaniğinde ustalaşmış arkadaşlarımız olabilir, onlara da gerçekten büyük saygı duyuyorum. Bu konu altında da onlardan çok şey öğreneceğimiz kesin.

Fakat oyunu oynamanın tek yolu da hardcore oynamak değil. Yukarıda saydığım ve sayamadığım yüzlerce şekilde oyun oynanabilir ve insanlar keyif alabilirler.

Bu konu altında da heyecanımızı, düşüncelerimizi, endişelerimizi, tahminlerimizi paylaşmayacaksak forumda ne işimiz var?

Bırakın isteyen heyecanlansın, pişman olsun, abartı beklentilere girsin, gaza gelip paketini yükseltsin. En kötü ihtimalle 1-2 saat oynayıp kapatır ve 20-30 dolar zarara girer. Büyütecek bir şey var mı?

Şu ülkede ve yaşam şartlarında tek heyecanımız ve eğlencemiz oyunlar kaldı. Bu konuda da birbirimizi sınıflara ayırıp dışlamayalım bari.

Sevgiler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• DiLoN kullanıcısına yanıt

Anlamıyorlar işte hocam

• unconc3rn3d kullanıcısına yanıt

Yavaş oynanışlı olmayacaktır, gösterilen videolar henüz oyunun başı ve karakterler levelling aşamasında, oyun oynanış olarak PoE 1 gibi olacaktır ama daha iyi grafikler, ses ve vuruş hissiyatı ile.

• 
Sayfa: önceki 257258259260261
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.