Şimdi Ara

Patates,Soğan ve Elma'nın Tatları Aynı Mı Sizce ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler çok önceden okumuştum aklıma geldi aslı astarı var mıdır bu konunun soğan sevmediğim için yemem mecbur kalmadıkça çiğ patates te yemedim doğal olarak

• Değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ne sacma mantıktıktır hepsini tüketirim ama hiç biride birbirne benzemez ve benzemediğini anlayacak mantık kücük cocukta bile var yapmayın etmeyin hocam
  • Burnunu ve gözlerini kapatınca ayırt edemiyorsun deniliyor. Patates ve elma için geçerli olabilir fakat soğanın acılığı sayesinde fark edilebileceğini düşünüyorum.
  • Zaten 3'ünden aynı tadı alan varsa insanlığından sorun duyarım Daha başka boyutlara varmıştır Domateside koysaydın?

• quote:

Orijinalden alıntı: Abe Kızanım Nabüsün Bea ?

Bu ne sacma mantıktıktır hepsini tüketirim ama hiç biride birbirne benzemez ve benzemediğini anlayacak mantık kücük cocukta bile var yapmayın etmeyin hocam

her gün çiğ patates mi yiyorsun hocam ben konunun aslı astarı var mıdır dedim aynı demedim ayrıca
  • Aynı kardeş hatta geçen yemeğe soğan diye elma doğramışım ama tatları aynı olduğu için farkına bile varamadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu vişne mi, kiraz mı?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Soğan ı okadar sevmem ki koktuğu yerde dakika duramam anında oradan uzaklaşirim hayatimda hiç soğan yemedim

quote:

Orijinalden alıntı: Glukhovsky

Aynı kardeş hatta geçen yemeğe soğan diye elma doğramışım ama tatları aynı olduğu için farkına bile varamadım.

Patates,Soğan ve Elma'nın Tatları Aynı Mı Sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SKRlllEX -- 19 Aralık 2013; 20:13:54 >
  • Ne alaka
  • lan neden böyle diyorlar diye sordum abartmayın öyle okumuştum önceden
  • quote:

Aynı kardeş hatta geçen yemeğe soğan diye elma doğramışım ama tatları aynı olduğu için farkına bile varamadım.

Gel de blocklama şimdi.
  • Hepsini aynı anda ye
  • quote:

farkına varamadıysan nasıl şimdi yazıyorsun bunu block
  • Öyle diyorlar ama değil bence

• koku alma duyusu ile dil alıcıları beraber çalışır. Bir şeyin tadını almak için koku almamızın engellenmemesi lazım. Engellenirse cogu seyin tadını benzer algılarız. En basit ornekte patates ve elma ornegidir.ikisinide Burnunuzu kapatıp ısırırsanız tadlarını aynı algılarsanız.
    demişti hocamız. Daha denemedim ama.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elmanın kökleri çok uzundur
    patates çok çapa isyer elmayla aynı iklimde buyur ama ekili alana uzak olmalı
    patatesle soğan aynı tarlada çok rahat büyür iklimleride aynı sadece birkaç yılda bir yerlerini çaprazlamak lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: tkblack

koku alma duyusu ile dil alıcıları beraber çalışır. Bir şeyin tadını almak için koku almamızın engellenmemesi lazım. Engellenirse cogu seyin tadını benzer algılarız. En basit ornekte patates ve elma ornegidir.ikisinide Burnunuzu kapatıp ısırırsanız tadlarını aynı algılarsanız.

burnunu tıkasan bile yutkunmadığın sürece genzinden alabilirsin kokuyu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vash The Stampede

quote:

koku alma duyusu ile dil alıcıları beraber çalışır. Bir şeyin tadını almak için koku almamızın engellenmemesi lazım. Engellenirse cogu seyin tadını benzer algılarız. En basit ornekte patates ve elma ornegidir.ikisinide Burnunuzu kapatıp ısırırsanız tadlarını aynı algılarsanız.

dogru olabilir bilmiyorum. Hocam boyle demişti onu hatırladım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Vash The Stampede

quote:

dogru olabilir bilmiyorum. Hocam boyle demişti onu hatırladım.

koku algılayan reseptörleri bloke edersek tat alma durumu ortadan kalkabilir ama.

• hepsi aynıdır hepsinin içinde nişasta var. hatta bunlara havuç, turp ve muzu da ekleyebiliriz. hatta patates gibi yeşil muzun da kızartması yapılır. aslında bunların hepsi şekerlidir. ama şekerli tad pişince ortaya çıkar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.