Şimdi Ara

Passat -> BMW 3.20i Geçiş Mantıklı mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
3.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 19can84 1 kullanıcısına yanıt

    "daha sessiz mi, daha konforlu mu içeride malzemeler daha kaliteli mi?" dediğinize göre geçmelisiniz.



    passatın en zayıf yanları bunlar zaten. kendi sınıfının da çok altında bence."



    Kendi sınıfı dediğiniz, hangi araçların altında mesela?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zed -- 26 Şubat 2022; 21:34:44 >
  • 2020 passat 1.5 elegance ve g20 m sport 320 sahibiyim.Elegance passat çok dolu ve güzel bir araç.Ancak g20 sürüş ve işçilik kalitesi olarak daha önde.G20 çok tok bir araç.Eğer 350 bin tl sizin için önemli bir para değilse verilir.Tabi g20 nin de en azından executive paket sahibi olması kaydıyla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacklotus01 -- 26 Şubat 2022; 22:6:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibi tavsiye mi almaya gelmiş aracını övmeye mi anlamadım. Hayır üst seviye premium bir araçtan bahsetsek anlarım ama Passat bu ya. Sıradan bir D segment bir araç öyle premium falanda değil . İstanbul'da çoğu kiralık araç neredeyse Passat öyle çok da abartilcak bir yanı yok .
    Acı gerçek şu ki herşey paraya bakıyor. Para varsa BMW ye kesinlikle geçilir para yoksa benim arabam zaten BMW den iyi diye kendinizi kandırır siniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • G20 güzel makine ama sizin araç da kendini kanıtlamış bir D segmenti. Aradaki 350 bin TL lik fark bütçe açısından problem olmayacaksa, aracınızdan sıkıldıysanız ve G20’nin iç hacmi size yeterli geliyorsa geçilebilir tabi ki de.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • zed Z kullanıcısına yanıt

    O nicki bana verirmisin bro :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt

    Daha ilk mesajımda "paran cebinde kalsın" diye tavsiye istemiyorum yazmışım arkadaş "para yoksa kendinizi kandırırsınız" yazmış. Alakasızlıkta çığır açmışsınız; büyük başarı, tebrik ederim.

  • HemşireZED kullanıcısına yanıt

     

  • Passat gayet az ses alan konforlu ve prestij sahibi bir araç. G20 tamam güzel araç F30 dan sonra çok ekledi üstüne kalite anlamında. Ama Passat uzun yolu kesinlikle G20 den daha iyi. BMW uzun yolda maalesef fazla spor passat ın uzun yol konforunu bulmanıza imkan yok. Şanzımanda da Dsg çok daha hızlı vites atıyor Buda bir gerçek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masterb M kullanıcısına yanıt
    Arabanız çocuklu aile için çok çok daha uygun hocam.aradaki farka biraz daha koyup 7 kişilik kodiaq alınır.g20 süper kalite alet ancak çocuklu aileye Passat gibi gelmez...elegance Passatta cidden kaliteli; hayalet ekranı, led farll ve stopları, koltuk döşemeleri, cam tavanı sınıfının üstünde..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaViTz -- 28 Şubat 2022; 2:8:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birer benzer bir hususu ben de düşünüp şimdilik beklemeye aldım.

    BMW 3, S60 ya da Mercedes’in km’si düşük eski kasa C200 modeli (yeni kasalar çok pahalı ve araç yok) aklımdaydı ancak passatta beni şimdilik memnun ettiğinden aradaki farkı ödeyip İstanbul trafiğinde daha pahalı bir araç kullanmak fikri sonradan pek cazip gözükmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt

    selamlar hocam;


    Katılıyorum g20 nerdeyse E segment yalıtımına sahip bir araç..Passat'a en bariz farkı atacağı konuda yalıtım ve alt takımdır..Şanzıman da keza Dsg daha hızlı olsa da karşısında da Zf var keyif, dayanıklılık vs olarak..


    G20 nin en önemli eksiği de diğer premiumlar gibi muhtemelen C-D segment arası olan iç hacim-bagajıdır..


    Nihayetinde Passat'la Bmw 3 arasında kalmak da ilginç bi durum bayağı alakasız arabalar malum..

  • Pardon, kısa bir şeyden bahsedeyim.

    Burada Passat şöyledir, böyledir denilsin, saatlerce denilsin.

    Fakat şöyle bir olgu var; Volkswagen AG bütün D segmentleri araçları için Passat’ın platformunu kullanıyor, yani VAG’ın D segment bütün araçları Passat kökenli.

    Passat ile diğer premium D’ler arasında dişe dokunur bir fark yok.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • daswagen kullanıcısına yanıt
    Yavrum platformun ortak olmasi bisey ifade etmez.

    Ona bakarsan Mamaktaki gecekonduda aynı toprağa basiyor Çayyolundaki ki milyon dolarlik villa da ikisinin de platformu haymana platosu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt
    😂😂😂
    Haymana platosu…

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • daswagen kullanıcısına yanıt

    Yada Passat o kadar sıradan ve değersiz bir araç ki diğer araçlarla aynı platformu kullanıyorlar hiç özenmiyorlar?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daswagen kullanıcısına yanıt

    yanlış biliyorsunuz..


    Audi A4 MLB evo platformda iken; Passat MQB platformunda eski A3 ile ortak..Eski A4'te yine farklı platformdaydı passat'dan..

  • Aslında Passat güzel bir araba. Rahat, içi geniş, iç malzeme kalitesi hiç de fena değil. Ama BMW ondan çok daha güzel bir araba. Zaten Passat BMW'ye alternatif olarak üretilmiyor, Audi A4 üretiliyor. Ben olsaydım, param varsa hiç tereddüt etmeden BMW'ye geçerdim. Passat'ın içi ne kadar dolu olursa olsun, ne kadar geniş olursa olsun, evde 3'ten fazla çocuk yoksa BMW'ye geçmemi engellemezdi. BMW'nin iç genişliği dar filan değil, gayet yeterli. Passatın bir tık daha geniş olması çok önemli bir parametre değil bence, Suberb de Passattan geniş. Çok geniş araba ihtiyacı olan için uygun bir Suv daha doğru bir tercih olur.


    BMW'nin arkadan itişli olması bence güvenlik sorunu oluşturmuyor. Virajlarda gazı köklersen arkasını lineer bir şekilde kaydırdığı doğru. Böyle bir şey olduğunda gazdan ayak bir miktar çekildiğinde sorun ortadan kalkar. Tehlikeli yollarda yumuşak kullanılırsa bir sorun olmuyor. Önden çekişli arabalar da gaz köklendiğinde önden kayıyor. Her arabayı zorlarsanız bir yerleri kayar.





  • masterb M kullanıcısına yanıt

    hocam bende G20 var tabi xDrive. yagmurda cok zorlamazsan bisey olmaz, yan vermicen, biraz dikkat edicen gaz pedalina basmaya vs. yagmurda karda biraz daha dikkatli kullanirsan 99% riski ortadan kaldirirsin zaten o kalan da 1% yapacak bisey yok isterse arac 4 ceker olsun. :)


    G20 ve passat arasinda o kadar cok fark var ki, ha asiret agasisindir passat derim yapacak bisey yok ama G20 her acidan daha kaliteli bir arac.

  • Passat ile 3 serisinin vadettiklerini karşılaştırdığında zaten o beklentilerin farklı olduğunu görürsün hocam. O yüzden bmw den ne beklediğin önemli.


    Bmw sportifliktir. Araç spor olmasa bile (bkz: en boş 1 serisi) sana spor ve olduğundan daha güçlü bir araçtaymışsın gibi hissettirmeyi amaçlar. Bu yüzden öyle daha mı konforlu daha az mı konforludan çok hangisi senin tarzına uyar ona bakmalısın.


    Sana bir örnek vereyim: Passatı satıp bmw alan tanıdığım, öncesinde gayet sakin kullanırken şimdi ışıklarda gazlayan, arada yanlayan vs. birisi oldu çıktı. Düşün ki bu arkadaş passat kullanırken kendisinin sakin sakin araç kullanan birisi olduğunu sanıyordu.


    Anlayacağın bu aracın ruhuyla ve tarzıyla da alakalı. İçinin boyutu, konforu vs. ise bence çok öznel bir şey. Gidip deneyip kendin karar vermelisin.


    Sakin kullanımdaki konforuna ise bir şey denemez. Passat biraz daha rahat bence uzun yol vs. yapacaksanız.





  • Yeni 3 serisi yani G20 yalıtım açısından F30 ile kıyaslandığında daha iyi olduğu söyleniyor ve yüksek ihtimalle passattandan da iyidir. Sizin kullandığınız B8 Passatı aslında G20 ile karşılaştırmak bence doğru değil G20 yeni kasa iken B8 eski kasa kalıyor. Yeni Passat çıkarsa onla karşılaştırmak daha doğru diye düşünüyorum. Geçilir mi derseniz de bence G20 ye geçilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.