Şimdi Ara

>> PASİF ÖĞRENCİ <<

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
89.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selam ben özel medipol üniversitesinde bilgisayar mühendisliği ögrencisiyim bu sene tekrar YGS-LYS giriceğim için kaydımı yenilemedim öğrenci işleri ile iletişime geçtim ve bana dedikleri şey;

Kayıt yenilemeyen öğrenciler YÖKSİS sistemine pasif öğrenci olarak bildirilmektedir.
    Pasif öğrenciliğin askerliğe ne şekilde etki edeceği ile ilgili bilgimiz yok.

İnternetde pasif öğrenciligi için öğrencilik haklarından yararlanamazsınız diyor yani askerlikden vs yararlanamazsınız diyor(sanırım) ama net bir bilgi yok geçen sene arkaşım da yenilememiş ve kayit silinmedigi için sorun olmamıs.(Baska okuldan)

Bu konu hakkında çok bilgi kirliliği var bilgi verirseniz çok memnun olurum,başkalarıda yararlanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XHellsing -- 16 Eylül 2017; 15:13:52 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Pasif Öğrenci: Askerlik Durumu ve Tecil Yaptırma Olanakları

Üniversite öğrencileri, belirli koşulları sağlayarak pasif öğrenci statüsü alabilir ve askerliklerini tecil ettirebilirler.

Pasif Öğrenci Askerlik Durumu

• Pasif öğrenciler, askerlik görevini yapmakla yükümlü olan ancak öğrenimlerine devam ettikleri için tecil ettirmiş kişilerdir.
    • Öğrenim süresi boyunca pasif öğrenci statüsünde kalabilirler.

Pasif Öğrenci Tecil Bozulur Mu?

• Pasif öğrenci statüsü, öğrencinin öğrenimini sürdürmesine bağlıdır.
    • Öğrenim durumunda herhangi bir değişiklik olması (bırakma, mezuniyet vb.) halinde tecil bozulur.

Pasif Öğrenci Askerlik Tecil Ettirme

• Üniversiteye kayıt yaptıran öğrenciler, askerlik şubesine başvurarak pasif öğrenci statüsü için tecil işlemlerini başlatabilirler.
    • Gerekli belgeler arasında öğrenci belgesi, nüfus cüzdanı ve askerlik durum belgesi bulunur.

Pasif Öğrenci Tecil Yapabilir Mi?

• Evet, pasif öğrenciler, öğrenimleri boyunca askerlik görevini tecil ettirebilirler.
    • Tecil süresi, öğrenim süresine göre belirlenir.

Ek Bilgiler:

• Pasif öğrenci statüsü, sadece lisans ve önlisans öğrencilerine tanınabilir.
    • Yüksek lisans ve doktora öğrencileri pasif öğrenci statüsünden yararlanamazlar.
    • Öğrenim durumunda herhangi bir değişiklik olması durumunda, askerlik şubesine bildirim yapılması zorunludur. Bu değişiklikler arasında öğrenimin bırakılması, geçici olarak dondurulması veya mezuniyet yer alır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ben 3. sınıfta bıraktım gitmedim, ne dondurdum ne bir şey yaptım, özelde ne yapıyorlar bilmiyorum ancak şunu biliyorum, bir üniye kayıt olduğunda üni askeri şubeye bildirir ve 7 yıl tecil alırsın, ben 2013'te girdim 2020 gözüküyor mesela, pasife düştün diye tecili erken tarihe almazlar, edevlete gir kaç seneymiş öğren, yeni ünine gidince onlar da bildiriceklerdir, olmadı öğrenci belgesi alır şubeye gidersin, şafak baskınıyla inzibat alıp götürmez.

• < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bense aktifim kardesim pm attim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sKjaer kullanıcısına yanıt
    E-devletden baktım 2022 ye kadar tecilli eğer okul bırakırsam 2 ay içinde basvurmam gerekir diye bir uyarı var eger sorun olursa aklımda okuldan kaydımı silip terk belgesi ile 2 yil tecil ettirmek var.Öğrenci belgisini alirsam ne gibi bir işlem yapabilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: XHellsing

E-devletden baktım 2022 ye kadar tecilli eğer okul bırakırsam 2 ay içinde basvurmam gerekir diye bir uyarı var eger sorun olursa aklımda okuldan kaydımı silip terk belgesi ile 2 yil tecil ettirmek var.Öğrenci belgisini alirsam ne gibi bir işlem yapabilirim?

Evet aynen öyle hocam. Eğer yeni bir okula yerleşirsen e-devlete girdiğinde "SON YOKLAMAYA TABİ" diye bir ibare çıkar şuanda "Öğrenci" yazan yerde. Bu durumda 2 ay içerisinde gidip yeni okulunun öğrenci belgesiyle tekrar öğrenci durumuna geçiyorsun. Eğer yeni okula kayıt olmazsanda 2 yıl daha uzatabilirsin lise diploman ile gidip.
  • Bende medipoldw okuyodum kayıt yenilemedim ve askerliği araştırıyodum. İü ikinci üniden kayıt yapıcam bugün parayı yatırıp sonra okula gidip kaydımı sildircem aöf olduğu için hem akbilim hemde tecilim olucak ;D birde fazladan diplomam olur diye düşünüyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Öğrenci durumu pasif?
    11 yıl önce açıldı
    Pasif öğrenci askerlik
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sKjaer kullanıcısına yanıt
    Hocam benim bildigim üniversite terk belgesi ile uzatiliyor 2 yil daha yani ben suan "pasif ögrenciyken" lise diplomasıyla gidip 2 yil tecil etiricem desem ne olur? Birde üniversitenin sitesinde pasif ögrenci ögrencilik haklarından yararlanamaz diyor bunun içinde askerlik tecili yokmu? Bu arada yardımcı oldugun için çok teşekkür ederim senin gibi yardım sever insanlar çok nadir çok sagol

• quote:

Orijinalden alıntı: XHellsing

Hocam benim bildigim üniversite terk belgesi ile uzatiliyor 2 yil daha yani ben suan "pasif ögrenciyken" lise diplomasıyla gidip 2 yil tecil etiricem desem ne olur? Birde üniversitenin sitesinde pasif ögrenci ögrencilik haklarından yararlanamaz diyor bunun içinde askerlik tecili yokmu? Bu arada yardımcı oldugun için çok teşekkür ederim senin gibi yardım sever insanlar çok nadir çok sagol

Bildiğim bir şeyse yardımcı olmaya çalışırız hocam.

Doğrudur orası, üni terk isen 2 yıl daha uzatabiliyorsun, üni terk belgesinden haberim yok lise diplomasıyla hallediliyor diye biliyorum.

Onun içinde askerlik tecili yok mu derken, üniveriste sürekli olarak askeriyeye belge yollamaz. Kayıt olurken 7 yıl uzatılacak demiştiler bana, ayrılırken de 2 ay içinde gidip belirt denmişti. Pasifsen bile gidip askeriyeye bu okulu bıraktı alın bunu demezler merak etme. E-devlette askerlik sorgula yeni belge çıkart bakalım belgede Öğrenci diyor mu hâla? Ara sıra kontrol et bunu, öğrenci dediği sürece sıkıntı yok. Ama son yoklomaya tabi dediği an iki ayın var gidip tecil ettirmek için, dediğin gibi terk belgesi, diploma vs ile evet 2 yıl uzatılıyor diye biliyorum, en garantisi pztesi ilk iş gidip konuşman.

• Pasifleri severim

• quote:

Orijinalden alıntı: sKjaer

ben 3. sınıfta bıraktım gitmedim, ne dondurdum ne bir şey yaptım, özelde ne yapıyorlar bilmiyorum ancak şunu biliyorum, bir üniye kayıt olduğunda üni askeri şubeye bildirir ve 7 yıl tecil alırsın, ben 2013'te girdim 2020 gözüküyor mesela, pasife düştün diye tecili erken tarihe almazlar, edevlete gir kaç seneymiş öğren, yeni ünine gidince onlar da bildiriceklerdir, olmadı öğrenci belgesi alır şubeye gidersin, şafak baskınıyla inzibat alıp götürmez.

Sende mi üniversiteyi bırakıp tekrar sınava hazırlanıyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: DeAndre

quote:

ben 3. sınıfta bıraktım gitmedim, ne dondurdum ne bir şey yaptım, özelde ne yapıyorlar bilmiyorum ancak şunu biliyorum, bir üniye kayıt olduğunda üni askeri şubeye bildirir ve 7 yıl tecil alırsın, ben 2013'te girdim 2020 gözüküyor mesela, pasife düştün diye tecili erken tarihe almazlar, edevlete gir kaç seneymiş öğren, yeni ünine gidince onlar da bildiriceklerdir, olmadı öğrenci belgesi alır şubeye gidersin, şafak baskınıyla inzibat alıp götürmez.

Hazırlandım bitti yerleştim hocam.
  • quote:

quote:

quote:

Hangi bölüme girdin hocam?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hukuk hocam.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hukuk hocam.

Hayırlı olsun.

• Arkadaşlar selamlar 25 yaşındayım benim durumum da bir o kadar karışık. 2 yıllık önlisans mezunuyum. Tekrar sınava girip açık öğretim yazdım dört yıllık.kayit yaptırdim. Ancak bu ayin(subat2019) 2 sinde kayıt yenilemenin son tarihiymis ve bana asla mesaj gelmediği için yaptiramadim. Dün İzmir'e otobüsle giderken GBT kontrolünde yoklama kaçağı olduğumu söyleyip tutanak tuttular 15 gün içerisinde de en yakın askerlik şubesine gitmem gerektiğini söylediler. E devlette öğrenci durumu pasif yaziyor. Kayıt yenilemedigim için. Kafamda çok sorular var ;
    1- ben askerlik şubesine gitsem beni askere alım işlemlerine mı baslatirlar
    2- AÖF den kaydımi sildirip daha sonra askerlik şubesine gitsem 1 yıl tecil hakkı verirler mi? Verirlerse de bu sene tekrar sınava girip AÖF kazansam tekrar tecil hakkımı olur mu?
    3- başka onerileriniz nelerdir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.