Şimdi Ara

Eskiden orta okuldan mezun olan memur oluyormuş.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vehpi Koç'un ilkokul mezunu olmamasından muhabbet açıldı. Babam dedi ki "Mürfet ablan ortaokul mezunu. Memur." Eskiden ne güzelmiş lan.

• ortaokul bittikten sonra kısa vbir eğitim verip memur yapıyorlarmış bunun sebebide kurtuluş savaşında okumus insanları cephede ön safa geçirmeleri ondan geri kaldık böle almanlar nasıl topladı kendilerini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pckopatx -- 3 Temmuz 2010; 11:59:07 >
  • İlkokul hocam zamanında üni. okuduguna şüphe ediyorduk haklıymışız. egitim seviyesi dusuk oldugu için lise mezunları ögretmen yapılmış. adam karslıydı konuşmayı bilmiyordu ilk okul ögretmeniydı. şimdi biz üni. mezunu olsak bile kafamızda soru işaretleri oluşacak. . .
  • quote:

Orijinalden alıntı: pckopatx
    ortaokul bittikten sonra kısa vbir eğitim verip memur yapıyorlarmış bunun sebebide kurtuluş savaşında okumus insanları cephede ön safa geçirmeleri ondan geri kaldık böle almanlar nasıl topladı kendilerini

Adamlar çalışkan insanlar bizimkiler kolaya kaçar hep halkımızda var biraz tembellik vatan millet konusuna geldık mi ustumuze tanımam ama.
  • benim babam da 91 yılında ortaokulu açıktan bitirerek memurluk sınavıyla memur oldu.
    büyüklerimin anlattıklarına göre; o zamanlar işçi çok değerliymiş fabrikalarda çalıştırılacak işçi bulunamıyormuş. ve işçi fiyatları memurlara göre de çok iyiymiş. kız isterken memura değil deri işçisine kız veriyolarlarmış. amcam da deride çalışıyor o zaman, babam demiş gel şu memurluk sınavına gir zaten formalite sayılır çok rağbet yok girenler memur büyük kısmı. amcam girmemiş fabrikanın parası tatlı gelmiş. tabii işçilerde birbirini kolluyormuş biri çıkcak olsa herkes bırakırız diyorlarmış patron işçiye muhtaç sesini çıkaramıyormuş. sonra doğudan gelen göçler ekonomiyi alt üst etmiş dediklerine göre. doğulular ne verirsen çalışırız mantığıyla yerleşmiş fabrikalara en az yöre halkı kadar doğudan gelen işçide istihdam da yer alınca bu kez dayanışmada kalmıyor tabi farbrikada. patron sözünü dinlettirmeye ağırlığını koymaya başlayınca bizimkiler birlik olup çıkıyoz dese de diğer kesim biz çalışırız karnımız doysun yeter mantığıyla devam edince bizim işçi kısmının değeri kalmamış tabi. sonrası yapılan işlere hile hurda giriyor 1. sınıf deri satarken avrupaya 1. sınıf diye 3. sınıf deriyi kaktırıyoruz onlar salak mı çakıyolar tabi davayı alışverişi kesiyolar. sonrası malum 2000 lere girince büyük kriz filan derken artık işçinin değeri sıfır. memurun değeri artıyor gitgide şimdi herkes kolay yoldan devlete sırtını dayama peşinde. 20 yıl öncesi ile şu an memur olma arasında çok ama çok büyük fark var..

• quote:

Orijinalden alıntı: rsmx

İlkokul hocam zamanında üni. okuduguna şüphe ediyorduk haklıymışız. egitim seviyesi dusuk oldugu için lise mezunları ögretmen yapılmış. adam karslıydı konuşmayı bilmiyordu ilk okul ögretmeniydı. şimdi biz üni. mezunu olsak bile kafamızda soru işaretleri oluşacak. . .

ramis

bu arada ben cok kişi tanıdım konuşmayı beceremeyip üniversite okuyan artık salak mı denir konuşma özürlü mü denir onlara bilemeyeceğim o adamlara + bayanlara

adamımn yüzünden mallık okunuyo yanına gidip komnusuyon ne mezunusun diyince üniversite diyo ondan sonra kimsenin yüzüne konuşmasına bakmadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pckopatx -- 3 Temmuz 2010; 12:36:50 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şimdide olunuyor gir kpss ye son günler

Orijinalden alıntı: Doppelganger

Vehpi Koç'un ilkokul mezunu olmamasından muhabbet açıldı. Babam dedi ki "Mürfet ablan ortaokul mezunu. Memur." Eskiden ne güzelmiş lan.

şimdide ünüversite mezunlarına iş yok
  • bizim insanımız tembel ve kişilik bozukluğu var iş bilen çokkkk ama düzgün iş yapan yok

devlet zaten başa gelmiş bidaha ki seçimde secileyim diye 1 senenin 3 te 2 sini tatil yapıyo ee üretim az nüfus hergün artıyo mecbur ithal mallara yöneliyor sonra dış borç kabarıyo borcu kapatmak için şirketleri özelleştiriyorlar yani sonumuz hayrola

edit : ben de akp ye oy verdim ama her zaman doğruları sölüyorum ve yapıyom daha iyisi gelse onu secerdim

bizim insanımız tembel ve kişilik bozukluğu var iş bilen çokkkk ama düzgün iş yapan yok

devlet zaten başa gelmiş bidaha ki seçimde secileyim diye 1 senenin 3 te 2 sini tatil yapıyo ee üretim az nüfus hergün artıyo mecbur ithal mallara yöneliyor sonra dış borç kabarıyo borcu kapatmak için şirketleri özelleştiriyorlar yani sonumuz hayrola

edit : ben de akp ye oy verdim ama her zaman doğruları sölüyorum ve yapıyom daha iyisi gelse onu secerdim

her harfine katıldığım bir yazı olmuş bende ampüle verdim

• quote:

Orijinalden alıntı: baris195

quote:

Vehpi Koç'un ilkokul mezunu olmamasından muhabbet açıldı. Babam dedi ki "Mürfet ablan ortaokul mezunu. Memur." Eskiden ne güzelmiş lan.

üniversite felan yalan iş isteyene iş cok hiç mesleğin yoksa git simit sat limon sat bu memlekette aç adam diye bişi yok adamlar yan gelip yatıo sonrada açız diye devlete isyan ediyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pckopatx -- 3 Temmuz 2010; 12:35:23 >

• quote:

quote:

quote:

üniversite felan yalan iş isteyene iş cok hiç mesleğin yoksa git simit sat limon sat bu memlekette aç adam diye bişi yok adamlar yan gelip yatıo sonrada açız diye devlete isyan ediyo

Olur mu canım adam üni. okudu 5milyara çalısması lazım. hiç işte aramıycak iş ayagına gelecek uni. mezunları tam bu duşuncede!

• quote:

Orijinalden alıntı: S Line

50 sene sonra yurtdışında master yapmış temizlik görevlilerini görürsen hiç şaşırma.

Orijinalden alıntı: rsmx

quote:

quote:

quote:

Olur mu canım adam üni. okudu 5milyara çalısması lazım. hiç işte aramıycak iş ayagına gelecek uni. mezunları tam bu duşuncede!

fark ettin mi bilmiyom ama burası Türkiye burada bırak üniversite mezunlarını aramayı ayagınA cağırırlar 1 milyar maaş verirler calışmazsan .ittir ol git derler
    üniversiteliler neden işsiz geziyo zannediyon iş var ama maaslar cok az sigortalarını yapmıyorlar yemek +yol parası yok sabah 8 akşam 11

öle 5 milyarlık iş bulursan bana da haber ver

• quote:

bizim insanımız tembel ve kişilik bozukluğu var iş bilen çokkkk ama düzgün iş yapan yok

Benim anlamadığım üretim niye desteklenmiyor? Nedeni ne? Üretemiyor muyuz? Üretimle uğraşmak mı istenmiyor? Ekonomiden mi kaynaklanıyor? Nedeni ne bunun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppelgangbanger -- 3 Temmuz 2010; 13:02:49 >

• şirketler ,firmalar, fabrikadaki yöneticiler yaptıkları işlerde uzman değiller , anlamıyorlar iş yapmayı beceremiyorlar. devlette yurt dışından uzman kişiler getirtip burdaki yöneticileri eğitiyor . her alanda bu böle mesela insansız ucaklarda israil 2-3 tane bu işte uzman vatandasını geri cekti sonraki gün gazete de 1. sayfada bomba etkisi yaratmıstı

edit : üretimle her ülke uğraşmaz en iyi ülke hizmet ülkesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pckopatx -- 3 Temmuz 2010; 13:05:56 >

şirketler ,firmalar, fabrikadaki yöneticiler yaptıkları işlerde uzman değiller , anlamıyorlar iş yapmayı beceremiyorlar. devlette yurt dışından uzman kişiler getirtip burdaki yöneticileri eğitiyor . her alanda bu böle mesela insansız ucaklarda israil 2-3 tane bu işte uzman vatandasını geri cekti sonraki gün gazete de 1. sayfada bomba etkisi yaratmıstı

edit : üretimle her ülke uğraşmaz en iyi ülke hizmet ülkesidir.

Üretim olsa ekonomi rahatlayacak. Hem ithal etmemiş, kendi ihtiyacımızı kendimiz karşılamış olacağız. Hem de ürünlerimizi dışarıya ihraç edeceğiz.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.