Baya baya fark ettiğim durum. biraz kilo alınca boyumda baya bi kısalma oldu 10-15 cm zayıfken uzun duruyordum. ama kilo alınca biraz bu aralar tanıdık insanlar senin boyun kısalmış sanki önceden uzun duruyordun falan dediler. gerçekten kilo aldıktan sonra boyumun kısaldığının farkına vardım. birde benim bi arkadaş vardı kiloluyken boyu uzun durmuyordu kilo verince boy attı. cidden kilo ile boyun alakası var mı ? |
Kilo Alınca Boy Kısalır mı?
Kilo aldığında boyunun daha kısa göründüğüne dair yaygın bir yanılgı vardır. Ancak bu doğru değildir. Kilo almak, boyunuzu doğrudan etkilemez.
Kilo aldığında, fazla kilolar vücudunun farklı bölgelerinde, özellikle karın, kalça ve uyluklar gibi yağ dokusu biriktirir. Bu yağ birikimi vücuduna hacim katar ve daha kısa görünmene neden olabilir. Ancak bu sadece görsel bir yanılsamadır.
Aslında, zayıflayınca boyun uzamaz ya da kilo alınca boyun kısalmaz. Boyun, genetik faktörler ve hormonal büyüme ile belirlenir ve kilo değişiklikleri ile değişmez.
Bununla birlikte, belirli duruş bozuklukları ve skolyoz gibi bazı tıbbi rahatsızlıklar, boyunun daha kısa görünmesine neden olabilir. Eğer boyununla ilgili endişelerin varsa, bir doktora danışmalısın.
Genel olarak, kilo almak veya vermek boyunu doğrudan etkilemez. Boyunun genetik faktörler ve hormonal büyüme ile belirlendiğini unutmamalısın.