Şimdi Ara

partition sırası değişti nasıl düzeltcem?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bir ara pc me ubunutu kurmaya çalışmıştım ama windows u çöketrmişti o yüzden format atıp baştan xp kurdum. sonra windows açılınca gördüm ki windows 30 gblık D ye kurulmuş . 180gb lık arşivim ise kendiliğinden C olmuş geri kalan kısımıda E ye atamış. ben windowsumun tekrar C de olmasını istiyorum çok kurcaladım ama beceremedim.arşivimin c de olması canımı sıkıyor tekrar eski haline nasıl getirebilirim tabi verilere zarar vermeden?...

edit: başlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salagil -- 23 Temmuz 2006; 16:11:00 >

• up...
  • Denetim masası --> Yönetimsel Araçalar --> Bilgisayar Yönetimi --> Disk Yönetiminden yapabilirsiniz sanırım.
  • Çalıştır'a diskmgmt.msc yazarak deneyin.
    Buradan Sürücülere verilen harfleri değiştirebilirsin
  • hocam aynısı bana da oldu

c'de windows vardı d'de genelde oyunlarım ve e'de de arşiv

acronisle image yükleyeyim dedim

ondan sonra herşeyi doğru yapmama rağmen

c->d
    d->e
    e->c oldu

ve bu değişim sırasında arşivdeki bazı veriler de bozuldu..arkadaşların dediği yerden de değiştiremedim uyarı veriyor..system ve boot olanları değiştiremiyormuşuz..geriye bir tek bölüm kalıyor onu değiştirebiliyorum sadece..

benim anlamadığım arşiv olarak kullandığım bölüm nasıl (system) diye gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marquin -- 24 Temmuz 2006; 2:17:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: MuSTy!!!

hocam aynısı bana da oldu

c'de windows vardı d'de genelde oyunlarım ve e'de de arşiv

acronisle image yükleyeyim dedim

ondan sonra herşeyi doğru yapmama rağmen

c->d
    d->e
    e->c oldu

ve bu değişim sırasında arşivdeki bazı veriler de bozuldu..arkadaşların dediği yerden de değiştiremedim uyarı veriyor..system ve boot olanları değiştiremiyormuşuz..geriye bir tek bölüm kalıyor onu değiştirebiliyorum sadece..

arkadaşım benim sorunumu çok iyi anlatmışsın benim olayda seninkiyle tamamen aynı. sanırım arşiv kısmını boot olarak formatlamışız eğer acronisden bakarsan arşiv olan partitionda kırmızı ir bayrak işrate göreceksin. linuxle baktığım zamanda arşivin olduğu yerde boot yazıyordu. verilerin uçması ihtimaline karşı dokunmadım. ama bir arkadaşın harddiskini alıp fdsik çekecem beni çokrahatsız ediyor çünkü.

bende disk yönetiminden yapamıyordum daha önce denemiştim. benim hdd iki ana partitiondan oluşuyorr 180gb lık arşiv ve 50gb lık sistem + özel birim partition var. 180 lik boot kısmı olduu için değişmiyor sanırım mbr oraya bağlı... sanırım tek kurtuluş temiz bir fdisk gibi görünüyor ama kim uğraşcak şimdi yaf sm=s19.gif]

benim anlamadığım arşiv olarak kullandığım bölüm nasıl (system) diye gözüküyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ooo resimdekileri deniyeli çok oluyor ama c ve d için değiştirme izni vermiyor.bunu windows altında düzeltemeyiz yoksa windows kendisini öldürmüş olur. çalışan tüm processler kapanır o yüzden izin vermez. bunu dışardan yapmak lazım cd veya isket üzerinden. format atmak gerekirse atılır ama fdisk çekmek zorunda kalcam gibi geliyor. aslında o kadar önemli değil ama gıcık edici bişey bu.
    ilgilendiğin için saol...
  • 2 HDD olursa biri master , biri slave , o zaman C sürücüsünün biri otomatik olarak farklı isim alacak. o şekilde bunu yapmayı denedin mi ?
    Neyse madem benim dediklerimi denedin , farklı bir yanıtla ilgilen o zaman. ben yardım etmek istemiştim sadece. kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mantality -- 24 Temmuz 2006; 10:35:49 >
  • windows üzerinden düzeltmek zaten olanaksız bugün format atıcam tekrar dos üzerinden nasıl yapabilirim.arşivi silmeden yani sadece işletim sisteminin olduğu bölüme format atıcam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marquin -- 24 Temmuz 2006; 13:38:01 >
  • hocam benim başımada geldi aynı d de windows oldu var c de yedek aldığım veriler bil normal çalıştı ama dayanamadım bu şiekilde devam edemedimm. adam akıllı bir format kurtarırı seni ama tabiki arşivi sağlama ladıktan sonra
  • windows kurulurken tüm dosyaların adresleride o anki bulunduğu partitiona göre düzenleniyor yani her dosyanın kendi adresi var, windows bu dosyaya ulaşmak istediğinde başlangıçta hangi partitiona yazıldıysa oradan bulup kullanır senin onu sonradan değiştirme imkanın olamaz
  • PartitionMagic bu işi yapıyor
    Acronis Disk Director de yapar herhalde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tertip47

PartitionMagic bu işi yapıyor
    Acronis Disk Director de yapar herhalde.

bana acronis demeyin dün açtım o ptoyu harfleri değiştir dedim restart istedi sonra bi kaç kez aç kapa yaptı kendisini en sonun da windows açılıyor ekranı geldi bir saniye aralıklarla bir açılma bir kapanma sesi veriyodu pc yi açık bıraktım heralde 250gb harddisk va ondan uzun sürer dedim işlem ama sabah kalktığımda hala bir açılış bir kapanış sesi geliyodu. tekrar windows kurim dedim bi baktım bwnim partiton tek parç olmuş mecbur sıfırladık herşeyi. ben forumda herkese acronis, parititon magic tarzı programları kullanamyın derdim daha öncede dilim yanmıştı ama şansımı deniyeyim dedim yine bütün harddisk sıfırlandı. bir daha tövbe bu programları pc ye sokmayacam...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.