Şimdi Ara

parke döşerken yapılan hile ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
2
Favori
122.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • üst katımıza parka yaptırdılar. parke ince bir şilte vardı beyaz renk üzerine strafor koydular kare kare . ama internette araştırdım. strafor uydurmaca bir şey olduğunu parke döşeme talimatlarında yer almadığını yazıyor yanlızca zemine şilte ve üzerine parke döşeniyormuş ayrıca parke altına strafor döşendiğinde garanti kapsamı dışına sayılıyrmuş ürünler . ve ben sıradan bir yere yaptırmadım çamsan bayisi olan bir yere yaptırdım bir kaç yerde şubeleri olan bir yer ama bu şekilde döşendi. yarın öbürgün sorun olduğunda ne olacak :S

şimdi ben kendi evime döşettireceğim .
    2 sorum var

1- yere serilecek şilteyi aluminyum folyolu istiyeceğim parkenin uzun ömürlü olması için kaç mm seçmeliyim ?
    2- kenarlara nem tutucu bariyerler konuluyor . bunları parkecinin koyması gerekmiyormu ? üst katta böle bişey görmedim. çok önemlimi bilmiyorum_?
    3- şilte sadece zeminemi yerleştiriliyor yoksa süpürgeliklerin altına doğru yukarı kalkıyormu ? ayrıca şilte yere yapıştırılıyormu ? sadece serilmesi yetermi ?

Yapılması gereken şekilde açıklarsanız sevinirim.
    herkez işin uyanıklığına kaçıyor açıkcası yazık .

• aydd a kullanıcısına yanıt
    A aydd demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: aydd

kardeş Köpük konulmaz
    HERKEZİN BİLDİĞİ BİR YANLIŞ VAR LÜTFEN ARAŞTIR STRAFOR KÖPÜK KONULMAZ SADECE ŞİLTE DÖŞENİYOR? hatta firmalar yaşanan sorunlardan dolayı garanti dışı sayıyormuş döşenen straforlardan dolayı
    maliyetten yırtmak adına yapılan yollarmış bunlar yanlış biliyorsun arkadaşım

Sikiyosa strafor koyma bak nasil gicirdiyor yerler ,biz cok cektik sen cekme ciddyim,evde sonar gibi kimin nerden nereye gittigini anlayabiliyorum
    quote:

Alıntıları Göster
    arkadaşım bak sana dürüst bir esnafın(parkeci) parke alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusundaki uyarılarını aynen anlatayım.
    1. çamsan en dandik parke
    2. çin malı parkelerde germany yazıyor ama alman malı değil, gerçek alman malı parkelerde made in germany yazıyor.
    3.kilitli parkelerde iki parkeyi birleştiririp tırnağınızı sürttüğünüzde takılmaması gerekiyor.
    4.desenli parkelerde iki parke yanyana geldiğinde desenler birbirini tamamlamalı.
    5. parke yaptırırken önce alanın metrekaresi hesaplanır, buna fire oranı eklenir, kesin fiyat çıkarılır. bazı uyanıklar eve gidelim yapalım ne harcadıysak onun parasını alırız diyor. fazla fire verdirerek fazla para alıyor.
    6. çizilme oranı daha az olan parkeleri tercih edin, o da parkenin kutusunun üstünde yazıyor numarası falan var. büro -iş yeri için uygun olan parkeler daha sağlamdır kolay kolay çizilmez.
    quote:

Orijinalden alıntı: mıragen

Arkadaşlar benim de tavsiyenize ihtiyacım var. Forumda parke ile ilgili konuları okuyup araştırıyorum.Soru da soruyorum ama
    yardımcı olacak bir cevap alamadım. Ben açık renkli parkelere bakıyorum. Marka konusunda kafam çok karışık. İthal mi yoksa yerli mi bakmam
    daha iyi olur. Yerlilerde çamsan ve vario marka baktım.Ama onlarla ilgili çok şikayet okudum ve duydum. Güvenemedim açıkçası. İthal olanlardan da hangi marka bakayım bilemiyorum.Lütfen yardım.

Alıntıları Göster
    strafor mutlaka yaptirin.. parke firmalarini dinlemeyin.onlar garanti disi birakmak icin bahane ariyorlar zaten. dünyanin her yerinde silte veya kapron koyuyolar laminat parke altina.Türkiye'de ki firmalar zaten garanti disi birakmak icin bahane ariyorlar. Zaten garantiye dahil hic birsey görmedim suana kadar. Camsan ve vario ayni kalitede.Hatta dünyada ki üretilen parkelerin %80"i ayni kalitede.HDF üzerine preslenerek yapildigi icin üretim asamasinda hicbir fark yok.Sadece sinif olayina dikkat edin. 32 veya 31. sinif tercih edin- kolay gelsin
    Yapay Zekanın Yanıtı

Parke Döşerken Yapılan Hileler

Parke döşeme, evinizin görünümünü dönüştürebilen harika bir yoldur. Ancak proje sırasında bazı hileler uygulanabilir ve bunlar, nihai sonucun kalitesini etkileyebilir. İşte parke döşerken dikkat etmeniz gereken bazı hileler:

Altlık Seçimi:

• Parke altına şilte kullanmak, gürültü ve sesleri azaltmaya yardımcı olur.
    • Strafor ise daha ekonomik bir seçenektir, ancak şilte kadar etkili değildir.

Parke Kalitesi:

• Stepclick ve Vario gibi markalar, yüksek kaliteli parke seçenekleri sunar.
    • AGT ve Çamsan da iyi bilinen ve güvenilir parke üreticileridir.

Yüzey Hazırlığı:

• Parke döşemeden önce zeminin düz ve temiz olduğundan emin olmak çok önemlidir.
    • Düzensizlikler, parkenin doğru bir şekilde oturmasını engelleyebilir.

Kilit Sistemleri:

• Stepclick parke, kullanımı kolay bir kilit sistemine sahiptir ve döşemeyi kolaylaştırır.
    • Terraclick parkenin de benzer bir kilit sistemi vardır.

Üretim Yeri:

• Stepclick parke, Türkiye'de üretilmektedir.
    • Bu, nakliye maliyetlerini azaltabilir ve çevresel etkiyi azaltabilir.

Kullanıcı Yorumları:

• Çevrimiçi yorumlar, parke hakkında değerli içgörüler sağlayabilir.
    • Stepclick parke ve Terraclick parke için genellikle olumlu kullanıcı yorumları bulunur.

Parke döşerken bu hilelerden kaçınarak, dayanıklı ve şık bir zemin elde edebilirsin. Projeye başlamadan önce, farklı parke seçeneklerini araştırıp zemininin durumunu dikkatle değerlendir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Laminat parkelerde 1-2cm kalinliginda kopuk konur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Laminat parkelerde 1-2cm kalinliginda kopuk konur
    kardeş Köpük konulmaz
    HERKEZİN BİLDİĞİ BİR YANLIŞ VAR LÜTFEN ARAŞTIR STRAFOR KÖPÜK KONULMAZ SADECE ŞİLTE DÖŞENİYOR? hatta firmalar yaşanan sorunlardan dolayı garanti dışı sayıyormuş döşenen straforlardan dolayı
  • Biz aldigimiz firmaya dosettik, ayriyetten dosetmek icin usta tutmadik. Eski parkemizin ustune ince strofor veya kopuk isi yalitim mazemesigibi bisey atip yaptilar. Senin dedigin buyuk ihtimal lamina parke veya normal parke. Benim bassettigim laminat parke. Normal parkede strofor yok zaten, silte ustune parke yapistiriliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Biz aldigimiz firmaya dosettik, ayriyetten dosetmek icin usta tutmadik. Eski parkemizin ustune ince strofor veya kopuk isi yalitim mazemesigibi bisey atip yaptilar. Senin dedigin buyuk ihtimal lamina parke veya normal parke. Benim bassettigim laminat parke. Normal parkede strofor yok zaten, silte ustune parke yapistiriliyor.
    benim bahsettiğimde laminat parke çamsan bildiğin laminat parke .. ama dediğim gibi strafor ve köpük olayı yok aslında uydurma bişey. sadece şilte serilmesi gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ferrero_

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    herkez aynı şeyi biliyor. ama doğru olan sadece şilte serilmesi şilte çok ince bişey değil aslında ama alta serilen ince beyaz şilte uydurma bişey .
    alüminyum folyolu almak daha iyi beton üzerine yapılıyorsu betondaki nemi parkeye yansıtmıyor bu yüzden . HERKEZ ince şilte ve köpük uygulamasını biliyor halbuki doğru olan bu değil az bi googleye yazıp araştırın doğrunun ne olduğnu görün
  • quote:

herkez aynı şeyi biliyor. ama doğru olan sadece şilte serilmesi şilte çok ince bişey değil aslında ama alta serilen ince beyaz şilte uydurma bişey .
    alüminyum folyolu almak daha iyi beton üzerine yapılıyorsu betondaki nemi parkeye yansıtmıyor bu yüzden . HERKEZ ince şilte ve köpük uygulamasını biliyor halbuki doğru olan bu değil az bi googleye yazıp araştırın doğrunun ne olduğnu görün

Alıntıları Göster
    http://www.xn--naslyaplyor-1zbeb.com/yapi-ve-muhendislik/laminant-parke-nasil-dosenir.html

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ferrero_

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    hiç mi evim şahane izlemiyosunuz :) köpük felan yok ince şilte üzerine yapılıyor laminat parke
  • quote:

Orijinalden alıntı: ateşkes

hiç mi evim şahane izlemiyosunuz :) köpük felan yok ince şilte üzerine yapılıyor laminat parke

Alıntıları Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    arkadaşım bak sana dürüst bir esnafın(parkeci) parke alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusundaki uyarılarını aynen anlatayım.
    2. çin malı parkelerde germany yazıyor ama alman malı değil, gerçek alman malı parkelerde made in germany yazıyor.
    3.kilitli parkelerde iki parkeyi birleştiririp tırnağınızı sürttüğünüzde takılmaması gerekiyor.
    4.desenli parkelerde iki parke yanyana geldiğinde desenler birbirini tamamlamalı.
    5. parke yaptırırken önce alanın metrekaresi hesaplanır, buna fire oranı eklenir, kesin fiyat çıkarılır. bazı uyanıklar eve gidelim yapalım ne harcadıysak onun parasını alırız diyor. fazla fire verdirerek fazla para alıyor.
    6. çizilme oranı daha az olan parkeleri tercih edin, o da parkenin kutusunun üstünde yazıyor numarası falan var. büro -iş yeri için uygun olan parkeler daha sağlamdır kolay kolay çizilmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: rambursman

Alıntıları Göster
    çamsan dandikmi :( valla ben anlamadım. krono serisindne daha pahalı çamsan . çamsan almam daki sebeb türk malı ayrıca sorun çıktığnıda çözüm bulabileceğimiz yer belli . kronotex te sorun çıktığında iş uzun uzadıya dolaşıyor. alman markası nedir peki ? florpan mı ? :)
    Çamsanı kötüleyenide ilk kez duyuyorum
    entresan.

Vario var o çamsan dan bi kalite düşük diye biliyorum. döşendikten sonra en çok yürüen parke vario sonra çamsan

• quote:

kardeş Köpük konulmaz

Sikiyosa strafor koyma bak nasil gicirdiyor yerler ,biz cok cektik sen cekme ciddyim,evde sonar gibi kimin nerden nereye gittigini anlayabiliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: napolyon94

quote:

kardeş Köpük konulmaz

Alıntıları Göster
    ince şilte koymuşlardır

• quote:

ince şilte koymuşlardır

Alıntıları Göster
    şimdi aradım çamsanı şilte üzerine strafor konursa GARANTİ DIŞI KALIYORMUŞ ÜRÜN .
    strafor olduğu zaman parke yürüyormuş .
  • quote:

şimdi aradım çamsanı şilte üzerine strafor konursa GARANTİ DIŞI KALIYORMUŞ ÜRÜN .
    strafor olduğu zaman parke yürüyormuş .

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar benim de tavsiyenize ihtiyacım var. Forumda parke ile ilgili konuları okuyup araştırıyorum.Soru da soruyorum ama
    yardımcı olacak bir cevap alamadım. Ben açık renkli parkelere bakıyorum. Marka konusunda kafam çok karışık. İthal mi yoksa yerli mi bakmam
    daha iyi olur. Yerlilerde çamsan ve vario marka baktım.Ama onlarla ilgili çok şikayet okudum ve duydum. Güvenemedim açıkçası. İthal olanlardan da hangi marka bakayım bilemiyorum.Lütfen yardım.

• quote:

Orijinalden alıntı: mıragen

Alıntıları Göster
    strafor mutlaka yaptirin.. parke firmalarini dinlemeyin.onlar garanti disi birakmak icin bahane ariyorlar zaten. dünyanin her yerinde silte veya kapron koyuyolar laminat parke altina.Türkiye'de ki firmalar zaten garanti disi birakmak icin bahane ariyorlar. Zaten garantiye dahil hic birsey görmedim suana kadar. Camsan ve vario ayni kalitede.Hatta dünyada ki üretilen parkelerin %80"i ayni kalitede.HDF üzerine preslenerek yapildigi icin üretim asamasinda hicbir fark yok.Sadece sinif olayina dikkat edin. 32 veya 31. sinif tercih edin- kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: davutkerim86

Teşekkür ederim cevabınız için. Krono dafne diye bir markanın rengini beğendik. Henüz döşetmedik. Araştırma aşamasındayız hala. Bu markayı bilen var mı. Sınıfını da pek bilmiyorum.
  • Merhaba,

Konuyu hortlatıyorum ama bu konu hakkında bilgiye ihtiyacım var.

Evi tadılata sokacağız fakat şu laminat parke markaları hakkında bir türlü bilgiye ulaşamıyorum. Çamsan'ı kimse önermiyor, bugün bir tanıdığımızın evinde betex (Alman üretimi) marka parke kullanıldı fakat kilit yerlerinde tırnağınızı ilerlettiğinizde takılma oluyor ve bunlar göz ile görülecek durumda. Yani çamsan,betex markalardan vazgeçtim.

Diğer önerilen markalar egger ve floorpan. Bunlardan birini kullanan varsa yorumlarını alabilir miyim.
  • Strafor konulma amacı alt kata ses gitmesini azalt amacıyla ama altına şilte de atılıyor . ince strafor konulmaılıdr ama yoksa zamanla sıkılasıp cukur olusturur. kenerlarada pervaz attırcanzı tabi toz çok birikir öbür türlü
  • quote:

Orijinalden alıntı: declan43

Strafor konulma amacı alt kata ses gitmesini azalt amacıyla ama altına şilte de atılıyor . ince strafor konulmaılıdr ama yoksa zamanla sıkılasıp cukur olusturur. kenerlarada pervaz attırcanzı tabi toz çok birikir öbür türlü
    Selamlar herkese. bu aralar ben de parke konusunda epey bir araştırma yaptım. Çamsan için hem iyi hem kötü şeyler duydum. o nedenle bir fikir beyan etmeyeceğim ama şikayet var da o kadar çok konusu var ki bu markadan soğudum. Eğer gerçekten kaliteli sağlıklı ve sağlam bir parke almak istiyorsanız buyrun markalar:
    1- Meister (Almanya),
    2- Kaindl (Avusturya),
    3- Logoclick (Almanya-Bauhaus'un kendi ürünü),
    4- Designfloor (Fransa).

bu 4 marka Mavi melek ödüllü kanserojen madde içermeyen ürünler üretiyor.
    Çoğunlukla E0 veya maksimum E1 formaldehit salınım değerlerine sahipler.
    A+ kalite standartlarında çoğunlukla 33 ve 32. sınıf kalitedeler ki 33. sınıf AVM, İşyeri, Fabrika gibi alanlarda bile kullanıma uygundur. değeri arttıkça malzemenin sağlamlığı artıyor.

Şilte işine gelirsek, ara kar nem sorunu olmayan, zemini düzgün yerlerde ince şilte (kağıt gibi olan değil, strafora benzeyen 2-3 mm kalınlıklı) malzemeler yetiyor.
    zeminde nem olma gibi bir durum varsa folyolu şilteler tercih edilmeli.
    ısı yalıtımı gerektiren altı boş veya çıkmalı yerler için 0,5-0,7 mm kalınlıklı yalıtımlı şilteler mevcut.
    ama altına bildiğimiz strafor köpük koymak olmaz. zira zamanla köpük ezilir ve parke bile kırılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpino82 -- 17 Haziran 2015; 9:54:46 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.