Şimdi Ara

Jack Daniels mı Black Label Mı ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
1
Favori
20.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba beyler soru başlıkta belirttiğim gibi . Daha önce J&B içtim ama bu ikisini içmedim. Yılbaşı için hangisini alayım ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Jack Daniels Mi, Black Label Mi?

"Jack Daniels" ve "Black Label" viski severler arasında sıklıkla karşılaştırılan iki popüler viski markasıdır. İkisi de kendine özgü özellikleri ve lezzet profilleri ile dikkat çeker.

Jack Daniels

• Tennessee viskisidir ve akçaağaç kömürü ile süzülür.
    • Tatlı, vanilya ve karamel aromaları ile karakterize edilir.
    • 40% alkol oranına sahiptir ve genellikle tek başına veya buzlu içilir.

Black Label

• İskoç viskisidir ve harmanlanmış bir viskidir, yani farklı viskilerin karışımından oluşur.
    • Dumanlı, turbalı ve meyveli aromaları ile bilinir.
    • 40% alkol oranına sahiptir ve genellikle tek başına veya mikserlerle içilir.

Farklılıkları

• Menşei: Jack Daniels ABD'de üretilirken, Black Label İskoçya'da üretilir.
    • Tadı: Jack Daniels daha tatlı ve yumuşaktır, Black Label ise daha dumanlı ve turbalıdır.
    • Malzemeler: Jack Daniels mısır, çavdar ve arpadan yapılır, Black Label ise arpa maltından yapılır.

Hangisini Seçmelisin?

Tercihiniz kendi damak tadınıza bağlıdır. Tatlı ve yumuşak bir viski arıyorsanız, Jack Daniels iyi bir seçim olabilir. Daha dumanlı ve turbalı bir viski tercih ediyorsanız, Black Label'ı deneyebilirsiniz.

Diğer Benzer Viski Markaları

Jack Daniels ve Black Label'a benzer diğer popüler viski markaları şunlardır:

• Chivas Regal
    • Johnnie Walker Black Label
    • Glenfiddich

Bu markaların her biri kendine özgü tat profiline sahip olduğundan, damak tadınıza en uygun viskiyi bulmak için denemeler yapmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tabiki de black label
  • quote:

Orijinalden alıntı: LasciateSperanza

Tabiki de black label

Black Label tad olarak nasıl ? J&B'nin standart olanını içtim. Yeşil şişe olanını. Fazla ağır değil,yumuşak tadı var açıkcası pek kafada yapmadı. Black nasıldır?
  • Simdi tadini nasil anlatiyim ki:), sert kendine has bir tadi var, yani black label ictiginde anlarsin. Jack bir gidim alt seviye kaliyor benim gozumde, cok da sevmiyorum tadini. Bence jackten daha iyi bir alisveris olur black label.

ha bu arada kafa oliyim diye edebine uygunsuz iceceksen git vodka al

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LasciateSperanza -- 31 Aralık 2013; 1:43:32 >
  • quote:

Simdi tadini nasil anlatiyim ki:), sert kendine has bir tadi var, yani black label ictiginde anlarsin. Jack bir gidim alt seviye kaliyor benim gozumde, cok da sevmiyorum tadini. Bence jackten daha iyi bir alisveris olur black label.

Bu soruyu soran kişi ikisini de zevk alarak içemez kendini zorlayarak içer
  • quote:

Simdi tadini nasil anlatiyim ki:), sert kendine has bir tadi var, yani black label ictiginde anlarsin. Jack bir gidim alt seviye kaliyor benim gozumde, cok da sevmiyorum tadini. Bence jackten daha iyi bir alisveris olur black label.

Hayır yavaş yavaş tüm gece içmek için alıyorum . Sanırım yeterli olur 70 lik .
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlfaRomeo147

Hiç kimseye danışmadan bi kaç şarap almıştım ilk yudumdan sonra şişeyle beraber lavaboya attım. Sadece zevk almak istiyorum. Kendimi zorladığım falanda yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: jAkz

quote:

Hayır yavaş yavaş tüm gece içmek için alıyorum . Sanırım yeterli olur 70 lik .

Alıntıları Göster
    @AlfaRomeo147
    Kesinlikle haklı.

70'lik gece boyu değil 2-3 ay götürür normalde.

Viski öyle sarhoş olayım eğleneyim içeyim sı.ayım diye içilmez. İçmek bir sanattır

Vodka iş görür. Vişne vs karıştırmak istemiyorsan smirnoff north olabilir.

EDİT: İlla viski diyorsan jameson ile başla derim. Hafiftir güzeldir. (Hele içerken rocky road to dublin dinlemek keyiftir )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uisge Beatha -- 31 Aralık 2013; 2:00:03 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AlfaRomeo147

Hiç kimseye danışmadan bi kaç şarap almıştım ilk yudumdan sonra şişeyle beraber lavaboya attım. Sadece zevk almak istiyorum. Kendimi zorladığım falanda yok.

Alıntıları Göster
    red mi black mi desen kisiden kisiye degisir yada red mi jack mi desen ama jack mi black mi dersen kesinlikle black label tartisilmaz bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Sast

red mi black mi desen kisiden kisiye degisir yada red mi jack mi desen ama jack mi black mi dersen kesinlikle black label tartisilmaz bence

Alıntıları Göster
    Cidden 70 lik 2-3 ay götürebilir mi ? Usulü nedir ki bunun ? Hani içilen bi bardağın dibi kadar viski ne kadar tat veya zevk verebilir ki ? Afbuyurun biraz cahil kalmışım bu konuda. Vodka çok içtiğim için artık tiksindim içemiyorum. Boğma rakı veya tekilada seviyorum fakat viski onlardan daha üstün benim için. Öyle içeyim hurra mal olayım demiyorum.

• Tum siseyi icersen son gordugun yil 2013 olur, en en en fazla yarisi, onu gecersen mefta olursun.
  • quote:

Tum siseyi icersen son gordugun yil 2013 olur, en en en fazla yarisi, onu gecersen mefta olursun.

Obaa korktum şimdi. Mesela 50 lik vodkayı tek başıma içmişliğim var. Ardından 2 kırmızı Tuborg içmişliğim falan var . Sarhoşluktan başka bişey olmadı bunda olur mu diyosunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FurkanDinç

Cidden 70 lik 2-3 ay götürebilir mi ? Usulü nedir ki bunun ? Hani içilen bi bardağın dibi kadar viski ne kadar tat veya zevk verebilir ki ? Afbuyurun biraz cahil kalmışım bu konuda. Vodka çok içtiğim için artık tiksindim içemiyorum. Boğma rakı veya tekilada seviyorum fakat viski onlardan daha üstün benim için. Öyle içeyim hurra mal olayım demiyorum.

Gider. Öyle ekstrem bi durum olmadıkça bira gibi gitmez ki. Ha çok içersin 3-4 hafta olur ama 1 haftada sanmıyorum ciddi olarak içen olduğunu.

Viski hakkında bir kaç belgesel izlemeni tavsiye ederim.

Mesela bu adamın tarzı süper :)
    http://www.youtube.com/watch?v=Zjrkd_RZFFY
    Hele 5. dakikadan 5.40 a kadar anlatıp sonuç olarak çoklu orgazm yaşarsınız demesi yok mu bitiriyor beni

Viski beğenmeyi geçtim kadehini beğenmeyenler mi dersin buz parçası koklattın diye istemeyenler mi dersin inanamayacağın kadar paranoyağı vardır.

O zaman başka içkilere yönelebilirsin. Veya likörlerle amatör kokteyllere girebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uisge Beatha -- 31 Aralık 2013; 2:21:33 >

• quote:

quote:

Tum siseyi icersen son gordugun yil 2013 olur, en en en fazla yarisi, onu gecersen mefta olursun.

Obaa korktum şimdi. Mesela 50 lik vodkayı tek başıma içmişliğim var. Ardından 2 kırmızı Tuborg içmişliğim falan var . Sarhoşluktan başka bişey olmadı bunda olur mu diyosunuz ?

Alıntıları Göster
    Black Label iyidir,İskoç'tur ama Jack Daniel's Jack Daniel's tir,kendi kendine bir türdür.

Black serttir,Jack'in içimi daha güzeldir.

Black İskoç geleneğinde üretildiğinde islidir,boğazı yakar.Jack'te karamel vardır,içimi kolaydır.

İçki seçimi kişiye göre değişir.Mesela ben Black Label'i Jack ile kafa kafaya takas yaptım.Jack benim damak tadıma daha uygun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zooey Deschanel

quote:

Gider. Öyle ekstrem bi durum olmadıkça bira gibi gitmez ki. Ha çok içersin 3-4 hafta olur ama 1 haftada sanmıyorum ciddi olarak içen olduğunu.

Hele 5. dakikadan 5.40 a kadar anlatıp sonuç olarak çoklu orgazm yaşarsınız demesi yok mu bitiriyor beni

Viski beğenmeyi geçtim kadehini beğenmeyenler mi dersin buz parçası koklattın diye istemeyenler mi dersin inanamayacağın kadar paranoyağı vardır.

O zaman başka içkilere yönelebilirsin. Veya likörlerle amatör kokteyllere girebilirsin.

Altyazılısı var mı ? Henüz ingilizcem o kadar ileri değilde :D

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Şimdi baktımda ingilizcem gayet ileriymiş. Anladım hemen hemen. Ama ben sırf tadını daha iyi alabilmek için ilk kadehi dökemem öğrenciyim :D Burda su katılabileceğini ögrendim peki başka ne katıp içebilirim ?

• quote:

quote:

%86 çikolata oranlı bitter çikolatayla ile çifte orgazm muhabbeti kırdı geçirdi beni çok sağol video için :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jAkz -- 31 Aralık 2013; 2:36:59 >

• quote:

İzlemende yeterli. Ben bahsedeyim kısaca diyeceğim ama altyazı gibi olmuş lan

İlk başta kullanman gereken kadehi anlatıyor ve sebebini anlatıyor.
    Sonra bardağa döküp fırlatıyor ya bardakta kalan başka bir madde varsa onu temizliyor karışmaması için.
    Koklarken sırayla sohbet ediyor adam viskiyle. Açısına kadar anlatıyor nasıl koklayacağını.
    Suyu katarken sürahiyi tutuşunu anlatıyor. Ve önce suyu test et diyor kaliteli su olması lazım diyor.(Geçmişine giriyor kısaca)
    %35 alkole getir diyo.
    Sonra içince biraz tadıyor ve sonra akmasına izin verin diyor. (İkinci içişinde susuz içmeyi anlatıyor.)
    Gece bara gittiğinizde barmenin viskiyi katarken ki kadar muhteşem bir sesi yoktur diyo. Ama sonra buz girince izlerken anlarsın zaten. ve viskiyi mahvedişini anlatıyo.
    Sonraki kısımda yıllanmışlarda alabileceğin tatları anlatıyor ve elindeki şişeyi su ile mahvetmeye çalışmaman gerektiğini anlatıyor.
    Viskiyi koklarken şarap gibi olmaz diyo biraz zaman verin kendisini göstermesine diyor. ve tekrar kadehi tutuşu anlatıyor.
    Bu gece içmeniz için insanlarla paylaşmanız için diyor. Bir kahve çeşidi diyor onun gibi saygılı içeceksiniz diyor. bir yudum ve izin ver.
    Ardından her çikolata değil ama %89 yoğunlukta bir çikolata tüketmen gerekiyor diyor.
    O çikolatanın yavaşça ağzında eriyip viskiyle karışma anında ne elde edersin diye sorup çoklu orgazm cevabını veriyor.

Bir belgeselde de adama öyle bir viski götürüyorlardı ki "bu bardağı bitirmem bile yıllarımı alabilir" diyordu hayranlıkla

EDİT: Ciddi anlamda sorarsan viskisine göre değişir. Genelde ya sek yada hafif sulu olur. Ama kolayla-sodayla içen yok mu var. Hatta jack daniels 330ml lik kola-viski şisesi bile var bildiğimiz pet olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uisge Beatha -- 31 Aralık 2013; 2:42:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Uisge Beatha

quote:

İzlemende yeterli. Ben bahsedeyim kısaca diyeceğim ama altyazı gibi olmuş lan

İlk başta kullanman gereken kadehi anlatıyor ve sebebini anlatıyor.
    Sonra bardağa döküp fırlatıyor ya bardakta kalan başka bir madde varsa onu temizliyor karışmaması için.
    Koklarken sırayla sohbet ediyor adam viskiyle. Açısına kadar anlatıyor nasıl koklayacağını.
    Suyu katarken sürahiyi tutuşunu anlatıyor. Ve önce suyu test et diyor kaliteli su olması lazım diyor.(Geçmişine giriyor kısaca)
    %35 alkole getir diyo.
    Sonra içince biraz tadıyor ve sonra akmasına izin verin diyor. (İkinci içişinde susuz içmeyi anlatıyor.)
    Gece bara gittiğinizde barmenin viskiyi katarken ki kadar muhteşem bir sesi yoktur diyo. Ama sonra buz girince izlerken anlarsın zaten. ve viskiyi mahvedişini anlatıyo.
    Sonraki kısımda yıllanmışlarda alabileceğin tatları anlatıyor ve elindeki şişeyi su ile mahvetmeye çalışmaman gerektiğini anlatıyor.
    Viskiyi koklarken şarap gibi olmaz diyo biraz zaman verin kendisini göstermesine diyor. ve tekrar kadehi tutuşu anlatıyor.
    Bu gece içmeniz için insanlarla paylaşmanız için diyor. Bir kahve çeşidi diyor onun gibi saygılı içeceksiniz diyor. bir yudum ve izin ver.
    Ardından her çikolata değil ama %89 yoğunlukta bir çikolata tüketmen gerekiyor diyor.
    O çikolatanın yavaşça ağzında eriyip viskiyle karışma anında ne elde edersin diye sorup çoklu orgazm cevabını veriyor.

Bir belgeselde de adama öyle bir viski götürüyorlardı ki "bu bardağı bitirmem bile yıllarımı alabilir" diyordu hayranlıkla

EDİT: Ciddi anlamda sorarsan viskisine göre değişir. Genelde ya sek yada hafif sulu olur. Ama kolayla-sodayla içen yok mu var. Hatta jack daniels 330ml lik kola-viski şisesi bile var bildiğimiz pet olarak.

Alıntıları Göster
    Abi bu iş bayaa iyiymiş ya . National Geographic'in bi belgeseli var Mega Factories serisinde Jack fabrikasına giriyorlar da onu anlayacak kadar ingilizcem yok altyazılısını bulamadım şimdi ona yanıyorum yaa :S

• Tabi ki de zemzem.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.