Şimdi Ara

Park yeri sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İzmir in Üçyol semtinde oturuyorum. Yaklaşık saat 18:00 den sonra eve gelince park yeri bulmak tam bir işkence oluyor. Sokağın zaten yarısından fazlasını haftada ancak bir gün yerinden ayrılan araçlar kaplıyor. Yakınlardaki sokaklardada durum hep aynı. Park yeri ile ilgili neler yapıyorsunuz ve varsa önerileriniz nelerdir.



  • izmiri bilmiyorum istanbulluyum fakat evinin yakınında uygun bi garaj bakmanı öneririm.bizim buralarda 70-80 ytl aylıkla garajlar var
  • Belediyeden izin alınabılırmı acaba oturdugun apartman yada evın onune ev veya apartman sakınlerı koyması acısından kılıtlı demırler ile..
  • arabayı nereyi boş bulursak bırakıyoruz.
    torpido gözüne de çalışır vaziyette bir gsm
    telefonu bırakıyoruz.kasko da yaptırıyoruz.
    gerisi allaha emanet.
  • Kapali otoparka cekiyorum. Anahtarimi da aliyorum :)
  • izmir üçyol semtini biliyorum, o civarda, inönü caddesi boyunca zaten yeni araba almak intihar
    izmirin park yeri sorunu çok felaket cidden...

    bide hala dacia logan 2bin euro olcak diyorlar,
    bide çin araçları gelcek, nolcak halimiz merakla bekliyorum
  • her şeyin bir bedeli var. şehir merkezlerinde oturuyorsak ve geçmişi sorgulamanın yararı yoksa, bugün için çözüm üretilecekse tek çare insanların artık balkonlarından otomobilini seyretme lüksünü bırakmaları olacaktır. nerede yer bulursanız mecburen oraya park edeceksiniz otomobilinizi. Gerekirse bir kaç km uzağa park edeceksiniz, hem yürüyüş sağlığınıza da iyi gelir. Bu yazdıklarımı kimse yanlış anlamasın, izmir mavişehirde oturuyorum, otopark açısından en rahat olması gereken semttir, çok geniş park alanları vardır ama her daire için max. 2 pasavan alınabiliyor, o sayede bariyer korumalı otoparkda bazen yer bulabiliyoruz, bazen de kendi apartmanımızın önünde bu pasavanı para ile almamıza rağmen yer bulamıyoruz. Genelde her dairee 2'den fazla otomobil var, 3.katımızdaki bir ailenin tam 7 tane araba ve jeep'i var. Bir de ege park'a gelenlerin araçları üstüne eklenince tam bir cehennem oldu buralar. Ama hiç gocunmuyorum, nerede bulursam yer arabamı oraya park ediyor, paşa paşa yürüyerek evime geliyorum.




  • Şu "evimin önü" triplerine sinir oluyorum, önünde 1 arabanın sığacağı kadar boşluk olan apartmanlarda 7-8 tane araba var, arkadaşlar evi satın alırken önünü de satın almıyorsunuz, yollar park yeri değil, yol ya herkesindir yada hiçkimsenin (buradaki herhangi birine hitaben yazmadım, her zamanki genel görüşüm)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: djoz

    Şu "evimin önü" triplerine sinir oluyorum, önünde 1 arabanın sığacağı kadar boşluk olan apartmanlarda 7-8 tane araba var, arkadaşlar evi satın alırken önünü de satın almıyorsunuz, yollar park yeri değil, yol ya herkesindir yada hiçkimsenin (buradaki herhangi birine hitaben yazmadım, her zamanki genel görüşüm)




    yola park et o zaman

    bizim özel garajımız var, çiftli, adam geliyor garajın önüne park ediyor
    senin gibide yol bu herkesin diye artislik yapıyor





  • ya aynı sorun bende de var, evin altı esnaf kaynıyor, apartmananın açık otoparkı var. Ama esnafların hepsini arabası oldugundan sagolsun dogru düzgün kullanamıyoruz.... Arabayı koyuyorum tabi benim arabanın önünde 5 tane araba oluyor biris cıkmak istedigi zaman 3 kat asagi inmem gerekiyor, veya benimn araba en önde arkada 4-5 araba var, cıkmak istedigim zaman herkes teker teker cekiyor arabasını, Ankara Besevlerde ana cadde uzerindeyiz yakınlarda kapalı otopark filan olsa ya da acık otopark cok memnun olurdum ama yok... bilen varsa soylesin, deli oluyorum bazen!!!!!!!!!!
  • İst'teki ev caddebostan yener sokakta, o sokağı bilenler bilir. O daracık sokakta beyaz fırın ve bistro33 var
    Bunlarında otopark ı yok (beyaz fırın nur apt nin otoparkını kullanıyo) sokağı kullanıyorlar.
    Ta bizim aptnın kapısının önüne kadar park ediyorlar. Bizim sokakta oturanların sadece 4 arabası var biz dahil ama gece 23:30 a kadar sokakta her yer araba
    Artık delirme noktasına geldik Bu demir işini hiç belediyeye filan sormadan yapcam ben bu gidişle. Antep-İst 1100 km yoldan sonra evin önünde yer bulamayıp 30dk yer beklediğimi biliyorum.

    Sırf yer sorun olsa neyse; park ederken, gelip geçerken sağolsun bayan şoförler hakkını veriyo boyanın.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: *Overdose*


    quote:

    Orjinalden alıntı: djoz

    Şu "evimin önü" triplerine sinir oluyorum, önünde 1 arabanın sığacağı kadar boşluk olan apartmanlarda 7-8 tane araba var, arkadaşlar evi satın alırken önünü de satın almıyorsunuz, yollar park yeri değil, yol ya herkesindir yada hiçkimsenin (buradaki herhangi birine hitaben yazmadım, her zamanki genel görüşüm)




    yola park et o zaman

    bizim özel garajımız var, çiftli, adam geliyor garajın önüne park ediyor
    senin gibide yol bu herkesin diye artislik yapıyor




    kardeş bana kızmışsın ama ikimiz de aynı dertten muzdaripiz aslında...

    Benim de en çok kızdığım şey garajımın önüne park edilmesi, ben para verip garaj yaptırmışım, adam karşıma beleş park edip çıkışımı engelliyor, gerekçesi de "evimin önü",

    Yol herkesin dememin sebebi de o kişinin orayı temelli işgal ederek benim girip çıkma hakkıma engel olması, adam 24 saat kullanıyor ben ise 10 saniye girip çıkmak için kullanamıyorum, ille kapısına dayanıp çektirmek gerekiyor, bilirsin senin de başına geliyordur sık sık...




  • Garaj önlerine ve zemin katta oturup yolla aynı hizada olan penceresinin önüne lütfen parketmeyiniz yazanların evlerinin önüne zaten arabayı park etmiyorum. Yakınlarda otopark yok, olsada zaten maddi külfetinden dolayı düşünmem zor, şu an yapabildiğim tek şey aracı en yakın sokakta boş bulduğum herhangi bir yere bırakmak, neyseki kasko yaptırdım da gözüm fazla arkada kalmıyor.
  • ya bide bu hiç yerinden kıpırdamayan araçlar yolun en güzel yerine parkediyorlar gıcık oluyorum onlara...
  • dostum sana katılıyorum, biz istanbuldayız buralar daha kötü biz ne yapalım.kelin ilacı olsa kendine sürer misali.belediyeler senelerdir bi çağre bulamadı boş yerlerde otopark mafyasında veya değnekçilerin elinde.bu alanlar yasallaşsa bide her binanın altınıda dükkan yerine otopark yaptırsalar öyle bi yasa çıksa tam süper olacak..
  • Aslında mevcut belediye yasalarına göre her binanın altının otopark olarak düzenlenmesi gerekiyor.Ama aç gözlü belediyeler bina yapılırken otopark parası adı altında müteahhitlerden yüklü paralar alıp otopark olması gereken alana ilave daire yapılmasına göz yumuyor.Bundan da hem müteahhit kazanıyor hemde belediye,kaybeden ise belli.Eşek yükü para vererek aldığımız evlerimizin bulunduğu binalarda otopark olmadığı için arabalarımızı sokağa,kaderlerini terk ediyoruz
  • bende üçyoldayım daha doğrusu izmirsporun orda aynı semt yani buradaki otopark 125 ytl (yuhhh) istedi oturduğum sokakta paralı olan hariç 2 tane daha park alanı var hatta sokağın başında falan olanlarla rakam 4e çıkar ve biz bile sıkıntı çekiyoruz gerçi henüz arabamı başka bir sokağa parketmedim henüz ama yakında oda olacak heralde giderek evden uzaklaşıyoruz hatta geceleri insanların gezdiği parka bile (hürriyet parkı izmirliler bilir) herkes aracını koyuyor yer kalmıyor bi arkadaş kaldırımdan bahsetmiş o ne ki kaldırımlar otopark asfaltta yayaların ve arabaların ortak yolu oldu
  • sorunun temeli bu ülkemizde..zorunlu otopark uygulaması var acaba kaçımızın oturduğu yerde otopark var..bizim aparmanda neyseki düşünülmüş 5 arabalık da olsa aşağıda parkı var buyuk rahatlık..ev alırken kimse bakmıyo maalesef otoparkı varmı diye..bu yuzden rahatça aşıyo bunu muteahhitler..

    quote:

    Orjinalden alıntı: ekutlucan

    Aslında mevcut belediye yasalarına göre her binanın altının otopark olarak düzenlenmesi gerekiyor.Ama aç gözlü belediyeler bina yapılırken otopark parası adı altında müteahhitlerden yüklü paralar alıp otopark olması gereken alana ilave daire yapılmasına göz yumuyor.Bundan da hem müteahhit kazanıyor hemde belediye,kaybeden ise belli.Eşek yükü para vererek aldığımız evlerimizin bulunduğu binalarda otopark olmadığı için arabalarımızı sokağa,kaderlerini terk ediyoruz




  • Ben aracımı evimin yakında bir otopark var oraya bırakıyorum. Aylık 100 YTL veriyorum. Otopark'ta her zaman bir nöbetçi duruyor gece gündüz. Anahtarımda alıyorum yanıma. Benim aracımı koyduğum yere başka kimse koyamıyor, aracımın plakası yazıyor benden başka kimse giremiyor.

    Son derecede güvenli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 6 Mart 2007; 2:35:20 >
  • Ben de Hatay İnönü Caddesinde oturuyorum, şöförler lokali'nin karşısında.

    Benim şansım, çevremdeki 3 apartmanın bodrumlarında otoparklarının olması, bu sayede genelde yer bulabiliyorum

    Tabii 30 dakika dolaştığım zamanlar da oldu, özellikle 3 sokak öteye pazarın kurulduğu perşembe akşamüstüleri...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.