Şimdi Ara

Park Sensörü Kaldırım Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
4.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dün Cenmax park sensörü taktırdım aracıma. Uyduruk bir şeyler olmasın diyerek en çok tavsiye edilenin ve doğru sonuçlar verenin bu olduğunu öğrenmiştim. Taktırdığım yerdeki rastgele bir kapıya yanaşarak (30 cm yakına kadar rahatlıkla düzgün ölçüm yaptı) park yapmıştım. Fakat akşam yerden 25 cm yüksekliğindeki kaldırıma yaklaşayım dedim. Önce hiç uyarı gelmedi sonra da 80 cm kaldı diye bir uyarı geldi ben arabadan indim baktığımda kaldırıma ancak 30 cm kalmıştı. Kaldırımın 1.5 m ilerisinde ağaç dalları vardı. 80 cm neyi algılayarak gösterdiğini anlamadım. Bu sensörlerin kaldırımı algılamasını beklenir mi? Bu durum sensörlerin konumlandırılması ile ilgili bir problem mi? (Yerden 58 cm yükseklikte eşit aralıklarla gayet düzgün montajı yapılmıştı.) Eğer kaldırımları vs. algılayamıyorsa bu sensörlere güvenmek bu tür yerlerde sıkıntı yaratacak gibi...

• sensörleri aşağı takarak kaldırımları da görebilirdiniz. yukarıda kalırsa göremeyebilir. ben taktırırken ustaya az aşağı tak kaldırımları görsün demiştim. o da öyle yaptı.
  • 58 cm yüksek mi olmuş yani
  • yükseklik konusunu bilemeyeceğim. biz göz kararı taktık. saat gibi maşallah :)

kaç liraya alıp taktırdınız?
  • Sizin sensörün yerden yüksekliği kaç cm bir ölçer misiniz :)
    115 liraya aldım 50 liraya taktırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahEser -- 16 Mayıs 2013; 9:19:24 >
  • akşam bakabilirim. işteyim şimdi.

ayrıca pahalı olmuş. alt tarafı park sensörü. ben 40 liraya aldım 20tl de takmaya aldılar. -40 derecede bile çalıştı. yağmur çamur sıkıntı yok
  • Başka bir forumda araştırırken çözümü buldum sanırım.
    Sensörün takıldığı beynin üzerinde yerden yükseklik hassasiyet ayarı mevcutmuş. Cenmax için 104 numaralı turuncu renkli potansı sağa çevirdikçe yerden yükseklik hassasiyet ayarının arttığı yazılmış. Umarım bu şekilde sorunu çözerim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sonradan takılan park sensörü
    3 yıl önce açıldı
    Ankara'da park sensörü taktırma
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkann86

akşam bakabilirim. işteyim şimdi.

ayrıca pahalı olmuş. alt tarafı park sensörü. ben 40 liraya aldım 20tl de takmaya aldılar. -40 derecede bile çalıştı. yağmur çamur sıkıntı yok

Aslında Cenmaxı en ucuza bu fiyata bulabildim. Diğer markalarda elbette daha ucuza bir çok seçenek vardı ama en çok olumlu yorum bu markaydı. Taktırma işini baya ucuza halletmişsiniz. Aslında daha ucuza ben de halledebilirdim fakat yaşadığım yerde kaliteli usta seçeneği az ve mecburen bu fiyata taktırmayı kabul ettim. Gerçi yerden yükseğe takmış biraz sanırım. İdeal sensör yüksekliğinin 45-50 cm civarında olduğunu okudum. Bilseydim bu durumu 10 cm daha aşağı taktırırdım. Neyse artık beyin üzerindeki hassasiyet ayarı ile oynayarak sorunu halletmeye çalışacağım.

• hocam sıkıntı park sensörleri öyle ahım şahım bir cihaz değil.. bende 40tl ye aldım daha arabaya takmadım takacağım yakında.. kitapçığında 50 ile 58cm yükseklikte olsun diyo. evde masanın kenarına aynı arabdaki gibi dizdim sensörleri bağladım adaptöre sonuç aynı.. yerden yüksekliği ölçtüm 52cm. duvara yanaştırdım masayı herşey doğru ölçüyo ama yere 30cm yüksekliğinde kendi kutusunu koydum görmedi.. demek sensöre güvensek kaldırıma yada bi yere gireceğiz.. sensöre güvenmeyin ya.. %50 işe yarıyor.. kör noktalarda yine işe yaramıyor yine.. bende sensörü 40cm ye indirdim ondan sonra kutuyu gördü.. her ne kadar kitapçığında 55cm en ideal diyorsa ben 40cm ye takacağım.. artı yan sensörleri ustalar bazen çok kenara takıyo, tamponda köşelerde oval olunca sensör yan tarafa bakıyor duvara yanaşırken ötüyo bu seferde.. sensör kaliteli olacak arkadaş. sensörün alıcı açısını ölçtüm 45 derece bile yok desem yalan olmaz çok ciddiyim..

• piyasadaki sensörler hepsi çin malı dandik mallar.. kameralı park sensörleride iğrenç.. en güzeli kendinden kameralı orjinal geri görüş olanlar onlarda çok pahalı arkadaş.. sanki kamera alıyorum film çekmek için..
  • En ideali sanırım 45 cm yükseklikte takmak olur. Benimki yüksek takılmış olayı ancak yaşayınca görmüş oldum. Fakat ayarı ile durumu kurtarmaya çalışacağım bakalım inşallah çözüm olur.
  • bu arada şu 50mm f1,4 objektiflere de hastayım
  • Ben bayiden aracı alırken hediye kapsamında takmışlardı. 2,5 metreden başlıyor ötmeye en alçak kaldırım da bile ikaz veriyor devamlı ötmeye başladığında her halde artık çarpıyoruz diye duruyorum hala arada 30 cm mesafe kalmış oluyor.
  • eger sensorun dogru olcum yaptigindan eminseniz, sensorler 90 derece karsiya degilde biraz acili olarak yere bakiyor demektir. Siz yinede her zaman alcak kaldirimlar ve ince direklere karsi kontrol edin park alanini, sensore guvenmeyin.
  • arkadaşlar yeri değil de sensör tavsiyeniz var mı? kaliteli, görüntü olarak az da olsa estetik bir şey lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazanyurt

arkadaşlar yeri değil de sensör tavsiyeniz var mı? kaliteli, görüntü olarak az da olsa estetik bir şey lazım

sensöre çok para vermenize gerek yok.. yakında burda arabaya montaj yaptığım park sensörünün fotolarını atacağım.. montaj fotolarını işçilik süper.. sensörleri araç rengine boya ile değil trasparan folyo ile kapladım süper oldu.. sanki orjinali öyle.. usta böyle yapamazdı o derece demem o ki sensöre çok para vermeye gerek yok..
  • transparan folyo nasıl hocam
  • 50 tl civarı, sağ sol ön arka mesafelerini cm cinsinden gösteren bir sensör tavsiye eder misiniz
  • Abim Corsaya taktırdı serviste yerdeki ota bile ötüyor ama AVM otoparklarındaki kolonlar tam ortasına gelip dibine girince hiç uyarı vermiyor. Nasıl bir şey bu çözemedik ota öten kolona ötmüyor :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.