bir ay kadar önce park sensörü taktılmıştı arabaya . Gayet güzel gidiyordu 2gün önce dıtttttt sürekli ötüyor aman dedim arkada birşey var durdum indim baktım hiçbirşey yok... nerden geldi bu ses dedim yok tekrar bindim arabaya geri vites çıkacağım yaa gene dıııtttttt tekrar indim baktım kii sensörün biri içine düşmüş..Hadiii yaa olmaz dedim böyle şey ikincisi de yarıya kadar içine girmiş.. Doğru akdemir plazaya gidersin orda takmışlardı. Anında çözüm bulup teslim ettiler . Onlar takmıştı zaten aman dikkat sizinde başınıza gelebilir duyurulur.
Ben ilk aldığımda genelde hep dıtlıyordu 1000 bakımına nasıl olsa gideceğim o zaman baktırırım dedim. Daha sonra genelde çalışmaya araada sırada dıtlamaya başladı. 1000 bakımında baktılar ama sorun olmadığı söylediler. Şimdi hala arada sırada dıtlıyor ama arada sıradayaptığı için servise göstermek mümkün olmuyor. Bakalım kullanmaya devam ediyoruz.
Yav hangi çağdayız, ne bu böyle dıt dıt bıt bıt.. direk konuşsa bu cihazlar " Tam sağ yap, şimdi toparla, dogru gel tamam! hooooop! yavaş! " falan die
yagmurlu havalarda geri vites takılı rölanti durumlarında park sensörü sürekli alarm verebiliyor! en azından benim aracımda böyle!
Aracım şu an 4.500km de. Aracı aldığımdan beri aynı dert bende de var. Bütün sensörler de yerinde duruyor. Hatta benimki iyice şaka gibi. Arkada hiçbişey yokken düzgün çalışır, en çok sensöre ihtiyacım olan dar yerlerde "DIIIIIIIITTT" Uyuz oluyorum. Hiç koymasalardı daha iyi. Sadece gürültü Haftanın 7 günü çalışıyorum, bi fırsatım olmadı servise gitmeye. Ama ilk gittiğimde atacam tamponu kafalarına :))
Aynı sorunu çekip de servise gidenler var mı? Çözüm üretebiliyorlar mı?
Park sensörleri hassas olduğundan rüzgarlı ve yağmurlu havalarda arada gereksiz ötmesi normaldir. Ayrıca ufak tefek yoldaki girinti çıkıntıları da algılayabiliyor. Bende görüntülü park sensörü var gayet memnunum. Şimdiye kadar bir defa bir tanesi hata verdi onu da servis de hemen düzelttiler. Kablosu çıkmış sensörün.. Bazı araçlarda Park asistanı varmış bilgisi olan var mı?
quote:
Orjinalden alıntı: Magiuser
Yav hangi çağdayız, ne bu böyle dıt dıt bıt bıt.. direk konuşsa bu cihazlar " Tam sağ yap, şimdi toparla, dogru gel tamam! hooooop! yavaş! " falan die
birde tv lerde mucit arıyorlar. işte size Türk mucit
Park sensörünün işe yaradığı zamanlar oluyor ama ben park sensörü olmadan önce arabamı daha güzel park ediyordum. Geçen gün sol tarafta ince parmaklıklar olan yere arabamı park edeceğim soldaki parmaklıklar yüzünden devamlı dıtlamaya başladı. İçime kurt düştü acaba arkada bir şey mi vardı? Şimdi çarpacağım çok mu yaklaştık vs. Adım gibi biliyorum ki arkada bir şey yok ama devamlı park etmediğim bir yer olduğundan kuşkulanıyorum sol kapı açılmadığından çıkıp bakamıyorum. En sonunda daha fazla yanaşmadım inip baktım arkadaki araca belki 1m var ve arada hiç bir şey yok.
Zaten benim geri manevra kabiliyetim vasattır. Park sensörü yada birisi yardım ettiği zaman daha zor parkediyorum. Tek başıma parkettiğimde tek manevrayla girdiğim yere 2-3 manevrada giriyorum. Ama şimdi olsa yine de park sensörü taktırırım.
park sensörü sedan araçlarda işe oldukça yarıyor tabii alan olarak göremediğiniz yada birden bire araya dalan insanlar olunca yararlı ama dediğiniz gibi park sırasında bazen insanı sıkabiliyor alışmak lazım güzel teknoloji.
Benim sorunumu Akdemir plaza çözdü üzmeden halletiler ama diğer yerlerde ya da özel servislerde neler oluyor bilmiyorum ..
quote:
Orjinalden alıntı: esahan
Aracım şu an 4.500km de. Aracı aldığımdan beri aynı dert bende de var. Bütün sensörler de yerinde duruyor. Hatta benimki iyice şaka gibi. Arkada hiçbişey yokken düzgün çalışır, en çok sensöre ihtiyacım olan dar yerlerde "DIIIIIIIITTT" Uyuz oluyorum. Hiç koymasalardı daha iyi. Sadece gürültü Haftanın 7 günü çalışıyorum, bi fırsatım olmadı servise gitmeye. Ama ilk gittiğimde atacam tamponu kafalarına :))
Aman dikkat et sende kafana uzun bijon lokması yersin.
quote:
Orjinalden alıntı: Magiuser
tam süper olur valla :)
valla benim tampon boyandı boyadan once iyiydi sonra geri vitese takınca 3 kere tıklamaya basladı arada yapıyor her zamanda yapmıyor 3 ay sonra 6 ay lık bakım zamanı gelecek o zaman goturecegim baksınlar
quote:
Orjinalden alıntı: SACRED REICH
quote:
Servistensin galiba?
bizim arabadada öyle arkada gidecek 1 sürü yer varken dıttttttttt dio sinir oluyom yahu ayrıca evt yağmur yağarken falanda oluyor.
quote:
quote:
quote:
Servistensin galiba?
yardım edebileceğim bir şey var mı?
quote:
quote:
quote:
quote:
Servistensin galiba?
yardım edebileceğim bir şey var mı?
Yol gösterirsen sevinirim.
Arka sensörler 1.5 mt den itibaren algılamaya başlar. ve dış sağ ,sol sensörlerde hemen hemen 140 derec e lik bir açı ile görürler ki haliyle bu açının içine giren yan duvarlarda dahi ikaz verir. DAr yerlerde manevralarda malesef o sesi çekmek durumundasınız.... Siz sormadan söyleyeyim dış sağ ,sol sensörleri deaktif hale getirilemiyor.O durumda arıza sesi verir.
Kafama tampon yemeden kaçayım inceden
bizi bilgilendirdiin icin saol
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme