Şimdi Ara

Parfüm Yapımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar beyler benim bir sorum olucak,


    Çok fazla açık parfüm denedim niche aldım kalıcılıkları her zaman düşük oldu https://www.esans.com.tr/savage-ixora-delux şu esansı

    https://www.esans.com.tr/alkol-bazli-solusyon bu alkolü ve

    https://www.amazon.com.tr/S%C4%B1hhat-Gliserin-Damlal%C4%B1kl%C4%B1-25-gr/dp/B094NVR5W7/ref=sr_1_2?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&crid=3KUHGZY4QGCTU&dib=eyJ2IjoiMSJ9.NdlAI0FGTgvPs-aozPE6Xnd8C1lhHQFK71KaTvSZYq640C4EXAp53ghIJ0E5Lblh3mYI8U2J2CKYsXQx8A6VmxutT8UJNebROSn7klKAc4MAtN-L5GsoGodMhu9ZzNtLnMHl18dhiiji9coyk4yn3xx_e2Omz2H-FxFK1WSXd1Oq78LZ4Cn47PbVczf7VHLRNNDPvUwfDe_-G14HXGGS0MblniV3NVvj3EHQQg8A3XQRH-hC3nBJg_m0ozJpFmQnT_uGuVAZodAZTjz2ZomL-b9tWAN6xYDRlIE4DjBS0LE.yOiqkHx2sBVwG5BlUUOBAnYJiu3BGkuOfHUji95SdEc&dib_tag=se&keywords=gliserin&qid=1709066327&sprefix=gliseri%2Caps%2C143&sr=8-2

    gliserini alsam.


    50 ml esans + 45 ml alkol bazlı solüsyon (heralde etil alkol) + 5 ml gliserin (yani %50 esans yapsam) ne olur? Çok yoğun olup bayar mı kokusu? Açıkcası ben bu sansirodur bargellodur loristir ucuz parfümlerinin hepsinin max %5 %10 esans olduğunu tahmin ediyorum hepsi uçuyo çünkü geçen instagramda idda ediyoruz %40 esans diyen adam çıkıyordu karşıma külliyen yalan olduğunu düşünüyorum :)

    Sansirodan gittim Creed 600 TL ye parfüm aldım (creed aventus muadili), 1-2 saat içinde koku yok oluyor. Giderim o 1250 TL verir direk esansını alırım diye düşünüyorum.


    Hobi olarak denemeye değermi yoksa boşuna hiç bulaşmıyayımmı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rotryzer -- 28 Şubat 2024; 0:6:5 >







  • Evinde deneyen hiçmi kimse yok 😁 Denediğim zaman eklerim ben.

  • hocam bulursan formülü banada söyle Parfüm Yapımı 

  • rez mantık basit aslında karışımı yap doldur şişeye. Acaba sadece esansı alıp hacı yağı gibi belli noktalara sürsekte yeterli olur mu

  • Mr.Celik kullanıcısına yanıt

    Saticiya sordum ben, diyorki '' 9 gram esans, 31 gram alkol ve 6,5 gram su ile 50 ml parfüm yapabilirsiniz. ağır gelirse oranı azaltabilirsiniz, hafif gelirse de artırabilirsiniz. alerjenlerden kaynaklanan yasal nedenlerle farklı bir oran yazmamız mümkün değil ama ürünler elinize geçtiği zaman da nasıl kullanacağınıza kimse karışamaz. Teşekkürler ''

    Yani esans tamamen bize bağlı, alerji filan yapabiliyo anladığım kadarıyla. Dikkatli olmak lazım.

    Mesela ben '' Ossia Eau De Parfum Deep Blue '' diye parfüm var. Aşırı ucuz bir dior sauvage imitasyonu diyebilirim. Deriye sıkınca kaşıntı/yanma gibi bi hissiyat bırakıyor bende.

  • 3 Farklı esans sipariş ettim, 30ml parfüm için 9ml esans + 17 ml alkol (%96,7 saflığında) + 4 ml saf su + 2 Damla Gliserin / şeklinde deneyeceğim.

    Parfüm Yapımı
  • rotryzer kullanıcısına yanıt
    hocam sonuç aldın mı naptın
  • Elime bugün ulaştı, fresh olan parfümlere %30 esans çok güzel oldu. Fakat Elixir olan buram buram kimyon kokuyor seyreltince güzelleşiyor %10 esans filan yapmak lazım galiba Dior sauvage elixir.

    Çünkü elime sıkıtım mesela, elimi sabunla yıkadım, yıkadıktan sonra elimdeki o kimyon kokusu gitti farklı bir koku sardı, daha hoş bir koku.

    Kalıcılıkları için yarın test edeceğim.

    Parfüm Yapımı


    Parfüm Yapımı




  • Ben de takipteyim konuyu, konu sahibi aktif olarak detay ve deneyim/tecrübelerini yazarsa sevinirim.

    Özellikle yayılım, kalıcılık konularını merak ediyorum…
  • Yokizm58 kullanıcısına yanıt

    Yayıcılık düşük fakat kalıcılık yüksek. Yayıcılığı artırmak için içine bi kimyasal ekliyolardı fakat ben bulamadım. Aslında onu ekleyip denemek lazım.

    Bir kimyager forumdaşımız yardımcı olsa ne güzel olur ama olmazlar, çünkü bu yaptığım şeyin bir piyasası var. İnsanlar geçimini sağlıyor ekmeğini burdan kazanıyor, herkesin kendine has formülü var. Benim formülüm yukarıdaki gibidir. Gliserin + Esans + Saf Su + %96,7 Alkol

    Ama şunu rahat bir şekilde söyleyebilirim, açık parfümler gibi 30 dakika 1 saat sonra kıyafetten yok olmuyor.


    Şu deneyimimide ekliyeyim. Suyu fazla eklemişim birtanesine, yağ direk ayrışıyor (karışımın altına çökeliyor/ayrışıyor) alkol eklememe rağmen 1 tutturamadım. Bir kere ipin ucunu kaçırdımmı formülü geri getiremedim.


    30 ml parfüm için --> 9 esans + 17 alkol + 4 su + 2 damla glikoz


    50 ml için bunu doğru orantı ile orantılayabilirsiniz. Bu arada esanslar 1-1 değil. Özellikle elixir bence asıl kokudan çok uzak.

    Jean Paul Gaultier - Le Beau gayet güzel olmuş, eğer yayıcılığı artırabilirsem, 100ml 100ml şeklinde alırım.


    Yayıcılığını artırmak (uçuçuluğunu) için ne yapmam gerekir öğretebilen olursa çok mutlu olurum.





  • rotryzer kullanıcısına yanıt

    Bütün olay zaten kaliteli esans almakta bitiyor. Onlar da çok pahalı.

  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt
    deluxe müydü hocam en top ı.Mesela ben one million u çok seviyorum delux esans alıp yapabilirmiyim en iyi kalite
  • mgunsiray kullanıcısına yanıt

    Evet Delux lar premium diye geçiyor o sitede.

    Reed Diffuser Base

    Isopropyl Myristate

    böyle iki adet birşey buldum bunları biraz araştırıcam, makale filan okucam. Bakalım hiç kimya mühendisliği açısından bir makale varmıymış.

  • rotryzer kullanıcısına yanıt

    su ve gliserin kullanmaya gerek yok. dogrudan alkol ile karistirmak yeterli olur. su kullanimi genelde tepe notalarin sertligini almak icin yapilir ama alkolun icinde zaten mevcut belli oranda. bundan dolayi saf su gibi islere girmeden dogrudan alkol ile karistirmak daha iyi. gliserin ise zaten nemlendirici gorevi goruyor. yine eklemenin gerek olmadigi bir urun. zamaninda ben de gerekli sanip alip kullanmistim ama ise yarar bir yani yok.


    alkol ile karistirmak icin farkli oranlar var. bu tarz hazir esans ile yapilanlarda genellikle %20-30 araligi tercih edilir. tabi bunun disina cikabilirsiniz ama kucuk boyutlarda denedikten sonra en cok begendiginizi bulmak en iyisi. esanstan esansa da degisecegi icin deneme yanilma ile cozulecek bir sorun.


    kalicilik konusuna gelinceyse tamamiyle elinizdeki esansin kalitesine ve icerigine bagli. kalitenin onemi parfum esansi dedigimizdeki urunlerin seyreltilme orani acisindan onemli. x firmasi ve y firmasi olsun. x firmasi ucuza getirmek icin seyreltmeyi fazla yapiyorsa daha ucuza satar ama kokuyu veren maddeler daha az olacagi icin kalicilik dususu olur. icerik asil onemli olan mesele. mesela tamamen narenciyelerden olusan bir parfumun esansini cok uzun sure tutmak mumkun degil. cunku narenciye notalari hizlica buharlasip gidiyor yapilarindan oturu. bunu da uzun sure tutmak mumkun degil. alt notalara odun gibi kalicilgi daha fazla notalar ekleyerek parfumun kaliciligi artar ama sizin istediginiz bir kokunun kaliciligi dusuk geliyorsa iceriginden dolayidir. o konuda yapacaginiz pek bir sey yok ne yazik ki.





  • Chatgpt 4.0 a sordum. Diyorki:


    Esansiyel yağlarla parfüm yaparken İzopropil Miristat (IPM) kullanımı, parfümünüzün fiksasyonunu ve ciltteki yayılımını iyileştirmek için tercih edilebilir. IPM, esansiyel yağların cilde daha iyi nüfuz etmesini sağlayarak parfümün kalıcılığını artırır. Genellikle, parfüm formülasyonunda IPM miktarı, toplam esansiyel yağ miktarının %1 ila %10’u arasında değişebilir. Ancak, bu oranlar kullanılan esansiyel yağların türüne ve istenen parfüm yoğunluğuna göre değişiklik gösterebilir.

    Örneğin, eğer toplamda 20 ml esansiyel yağ kullanıyorsanız, IPM miktarını 2 ml (yani %10) olarak ayarlayabilirsiniz. Bu, parfümünüzün cilt üzerinde daha pürüzsüz bir his bırakmasına ve esansiyel yağların daha iyi dağılmasına yardımcı olacaktır.

    Ancak, herhangi bir alerji veya cilt reaksiyonu riskine karşı, IPM ve esansiyel yağları kullanmadan önce bir cilt yama testi yapmanız önemlidir. Ayrıca, IPM’nin cilt üzerindeki etkileri ve kullanım oranları hakkında daha fazla bilgi almak için bir kozmetik formülatörüne veya güvenilir bir kaynağa danışmanız yararlı olacaktır





  • rotryzer kullanıcısına yanıt

    bunlar zaten sizin aldiginiz esansin icinde mevcut. onceki mesajda seyreltmeden bahsetmistim. ipm, dpg gibi maddeler kullaniliyor. sizin ayrica almaniza gerek yok.

  • Bilgilendirme için teşekkür ederim.

  • delux esans satan neresi var kaliteli?

  • mgunsiray kullanıcısına yanıt

    https://www.esans.com.tr/top-kalite-erkek-parfum-esanslari


    En iyi olanlar bunlar, bilgiğin kadarıyla senin attığın tam tersine en ucuzu olsa gerek nerden çıkardın onu dersen, 1kg -- 1731 TL diyor, ben 15mg -- 600 küsür ödedim.

    Ama size tavsiyem burda fazla para kaçırma. Burdan orjinalde almak istediğin parfümü evde kendin yapıp test edebilirsin. Çünkü yayıcılık cidden düşük ya.

    Bunu denemenizi tavsiye ederim.

    Parfüm Yapımı
    Parfüm Yapımıhttps://www.esans.com.tr/
    Jean Paul Gaultier - Le Beau Men Erkek parfümü muadili JAZZY BO esansı
    https://www.esans.com.tr/jazzy-bo




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.