KOKU USTASIyoutube #sarıyıldızparfüm #evdeparfümnasılyapılır #evdeparfümyapımı #kendiparfümünüyap
Malzemeler:
Esans
Alkol
Boş şişe
Enjektör
Not: Saf su dışında başka hiçbir şey kullanmayın. Özellikle kalıcılığı artırmak için asla ve asla sabitleyici/fiksatör kullanmayın. Sabitleyici kullanırsanız ileride kısır kalma ihtimaliniz belirgin bir şekilde artar. https://www.youtube.com/watch?v=jzNWMutBI5UKOKU USTASIyoutube #sarıyıldızparfüm #evdeparfümnasılyapılır #evdeparfümyapımı #kendiparfümünüyap
Malzemeler:
Esans
Alkol
Saf su
Boş şişe
Enjektör
Not: Saf su dışında başka hiçbir şey kullanmayın. Özellikle kalıcılığı artırmak için asla ve asla sabitleyici/fiksatör kullanmayın. Sabitleyici kullanırsanız ileride kısır kalma ihtimaliniz belirgin bir şekilde artar. https://www.youtube.com/watch?v=xfLDvZ81J8s |
Parfüm Yapımı (5. sayfa)
-
-
Esans.com.tr den geçen almış olduğum esansları yorumlamak isterim, TOP ve DELUX kalite aldım hepsini. (varsa deluxu delux alıyorum, yoksa top kalite)
JEAN PAUL GAULTIER - LE BEAU PARADISE GARDEN = orjinalini bilmiyorum ama sentetik yeşil bir koku, 30 dakika sonra filan kremsi bir kokuya dönüşüyor. Kalıcılık 3-4 Saat diyebilirim.
Parfums De Marly - Percival = bununda orjinalini bilmiyorum ama kokusu çok güzel. Kalıcılığını bilmiyorum daha test etmedim sadece kokladım.
LATTAFA PERFUMES - KHAMRAH = Adamlar 1-1 aynısını yapmışlar. Kalıcılığı en az orjinali kadar iyi. (işin komik tarafı en ucuz esans buydu :) )
Carolina Herrera - 212 Vip Black = bu parfümü öncedende yapmıştım zaten bu sefer 100ml aldım. Yayıcılığı yüksek bir parfüm kalıcılığı meeh ama yayıcılığı olduğu için sık sık kullanırım.
Louis Vuitton - Imagination = bu ürünün DELUX versiyonunu aldım ve yaklaşık 930 tl filan ödedim 15 ml için. Asla ama asla parasını hak etmiyor. Şahsen üzdü beni. Orjinal kokuyu bilmiyorum ama taze rendelenmiş limon kabuğu kokusu var parfümde. Kalıcılığı maksimum 1 taş çatlasın 2 saat, Yayıcılık orta diyebilirim, zayıf diyemem.
Parfums De Marly - Oajan = Bu kokuda orjinaline yakın bir koku olmuş bence, %90 %85 diyebilirim. Tarçınnın baskın olduğu hafif ballı bir koku. Kalıcılık çok diyemem 3 saat maksimum. Yayılımda orta.
XERJOFF - ERBA PURA = Bu esansı DELUX versiyon aldım. Parfümün orjinalini bilmiyorum fakat MADdeki muadiliyle 1-1 aynı diyebilirim. Kalıcılığı ve yayıcılığı başarılı. Hatta en kalıcı bu parfümdü diyebilirim. Çok sıkmamak lazım bayabiliyor.
PACO RABANNE - INVICTUS PARFUM Orjinalini sevilde deneme şansım olmuştu esans 1-1 orjinaliyle aynı olmuş. Kalıcılık orjinale göre daha zayıf ama bu fiyata fazlasıyla değer.
Lattafa - Khamrah benim deneyimlerime göre 1. diyebilirim hem en ucuz esans hemde en kalıcı parfümlerden birisi diyebilirim (erba pura kadar başarılı). Bu fiyata kaçırılmaz. Bu arada Lattafa - Khamrah da muadil parfümler üreten arap parfümeridir, Angel's Share 'e yakın bir parfüm diyorlar (gerçekliğini bilmiyorum ama khamrah gayet güzel)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rotryzer -- 21 Aralık 2024; 23:26:20 >
-
Bu parfümlerin üretiminde saf su kullanıldı mı? Kullanıldıysa saf suyu nereden satın aldın?
Esans.com.tr sitesinde ki esans kalitesi orjinal parfümlere göre kalite yönünden benzerliği nasıl?
-
Ben Distile Su kullanıyorum, evet parfümlerde su kullanıyorum. Herkesede tavsiye ederim saf susuz parfüm yapmayın. Üst notalar direk ortaya çıkıyor parfümün.
Üst tarafta bakın tek tek yazmışım okursanız bence cevabı bulabilirsiniz. Orjinallerle 1-1 olanlar var benzer olanlar var. Genel anlamda 1-1 aynı dahi olsa orjinal kadar yayıcı olmuyolar.
Kimya firması içeriğine ne koyuyor bilmiyorum ama orjinal bi parfümde baktığımda, ALCOHOL DENAT PARFUM AQUA LIMONENE LINALOOL GERANIOL COUMARIN CITRA CITRONELLOL EUGENOL CINNAMAL ISOEUGENOL gibi kimyasal bileşenler mevcut. Orjinal firmalar bunlardan bazılarını fazla koyuyor ki yayıcılığı daha başarılı oluyor.
-
evde parfüm yapımı için sadece yağ bazlı esansiyel konsantre parfüm kiti ve alkolü karıştırmanız yeterli. Kullanacağınız esans miktarına göre parfümün türü ve kalıcılığı değişiyor.
EDC (Eau De Cologne) PARFÜM YAPIMI: 90 ml alkol içine 10 ml yağ bazlı esansiyel konsantre parfüm kiti ilave edilerek karıştırılır. Toplamda 100 ml alkollü EDC (Eau De Cologne) parfüm elde edilir.
EDT (Eau De Toilette) PARFÜM YAPIMI: 85 ml alkol içine 15 ml yağ bazlı esansiyel konsantre parfüm kiti ilave edilerek karıştırılır. Toplamda 100 ml alkollü EDT (Eau De Toilette) parfüm elde edilir.
EPD (Eau De Parfum) PARFÜM YAPIMI: 75 ml alkol içine 25 ml yağ bazlı esansiyel konsantre parfüm kiti ilave edilerek karıştırılır. Toplamda 100 ml alkollü EPD (Eau De Parfum) parfüm elde edilir.
Alkol miktarını düşürüp yağ bazlı esansiyel konsantre parfüm kiti miktarını arttırdığınızda kalıcılık daha da artıyor.
-
Dostlar en önemlisi esansı çözmeliyiz. Nerden deluxe kalite esans elde edebiliriz buna yoğunlaşmak gerek bence. Ayrıca esansın 1 mililtresi 1 gram yapmaz bunu da unutmayın. 1 ml = 0.8 grama tekabul eder. Hesap yaparken bunu da göz önünde bulundurun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acemi Odyofil -- 27 Aralık 2024; 20:33:42 > -
hocam merhabalar, grup kapandı mı, gruptaydım ve birden grup yok oldu telegram da
-
evet maalesef. özelden diğer grubu atıyorum size
-
Arkadaşlar merhabar, dün ve bugün ilk kez kendi parfümlerimi yapmayı denedim. Bütün ürünlerimi esans.com.tr den aldım. Tariflerimi hazırlarken grupta bulunan excel formul şemasını ve creative formulasdaki oranları %2-3 daha fazla esans kullanarak kütlesel olarak çalıştım. Hesaplamalarımı da esansları yoğunlukları ile hesapladım. Alüminyum şişelerin her birine 1-4 arası numara verdim ve her numara için not defterime tarifimi ve sayısal değerlerimi yazdım ki ilerde üzerlerinde çalışmak kolaylaşsın.
1. Parfüm: stephane humber lucas 77- god of fire kütlesel olarak %22 esans ve %4 saf su ile çalıştım.
2. Parfüm: Ysl- y edp kütlesel %18 esans %5 saf su ile çalıştım.
3. Parfüm: acqua di dio - profondo kütlesel %22 esans %4 saf su ile çalıştım.
4. Parfüm: xerjoff - torino 21 kütlesel %18 esans %5 saf su ile çalıştım. Yorumlarınızı ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. 2 ay sonra şişelenecekler o vakte kadar alüminyum şişelerde dinlenecekler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X