Şimdi Ara

pardusun yazılmasında emeği geçen arkadaşıma sesleniyorum! (her kimse...)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1

pardusun yazılmasında emeği geçen arkadaşıma sesleniyorum! (her kimse...)

(En Son Oy Tarihi: 2.02.2006)
Giriş
    su komutu ile superuser'a geçiş yapın
    buradan tasma'yı çalıştırın
    açılan tasmada biriki gezinip konsola döndürdüğü degere bi bakın.
    Ve sonrasında bu muhterem özverili şahsa ne gibi ödül verilmesi gerektiğini düşünün...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicorotti -- 2 Şubat 2006 10:11:14 >

Orjinalden alıntı: Hicorotti

bi tane terminal açın
    Ve sonrasında bu muhterem özverili şahsa ne gibi ödül verilmesi gerektiğini düşünün...

Sorması ayıp ne yazıyormuş? Bir söyleyin de bilelim. Şu anda Pardus kullanmıyorum.
    Ne değer döndürüyormuş?
    Bilgi çok çalışmaktan geçer!!!
  • Linux kaynak kodunda kaç tane fuck kelimesi geçiyor biliyor musunuz?

bi tane terminal açın

tasmayı komut satırından nasıl çalıştırıyoruz.
    Daha Fazla Göster
  • zuhahah
    ben "deli" yazıyorum zaman zaman ama hiç ööle şeyler yazmak aklıma gelmemişti..
    Onun için inilerim.            Onun için inilerim.            Onun için inilerim.       
    Hannan Allah, Mennan Allah, Her dertlere derman Allah.
    Yunus Emre
  • quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

quote:

ya arkadaşlar nasıl bir kombinasyonla çıktı bilemiyorum, şimdi uğraşıyorum çıkmıyor, bi şekilde terminal'den tasma'yı çalıştırınca terminal'e sürekli 8affınıza sığınarak yazıyorum) "YARAAAAAK" değeri dönüyordu

Bu bir test mesajıdır büyük ihtimalle. Benzer şeyler birçok yazılımda var. Programcı olarak bunun gibi mesajların birçok yazılımda da olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim

Kodun nasıl çalıştığını sadece arayüzden göremez programcı. Programın nerelere dallandığını bilmek için test mesajları koyar. İnsan bazen çok sinirlenebiliyor kod yazarken ve test yaparken. Ve o anki ruh haliyle böyle test mesajları koyabiliyor. Önemli olan bunun açık bir şekilde olmayışı. Düzeltmişlerdir merak etmeyin.

Deyyus hiç mi test mesajı yapacak kelime bulamamış......

• Hicorotti, bunu uzatmanın anlamı yok. Direk kendilerine ulaşıp bildirmelisin. Hatta belki telefonla. Amacımız Pardusta bulduğumuz yanlışlarla, yanlışı yapanı cezalandırmak olmamalı. Amacımız Pardusu daha iyi bir işletim sistemi yapmak olmalıdır. Bu hatayı afişe ederek ancak Pardusu yaralarız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurol -- 2 Şubat 2006 10:10:33 >

------------------------------------------------------
    Merhabalar,

Cuma 27 Ocak 2006 02:54 tarihinde şunları yazmıştınız:
    > madem ki "ulusal işletim sistemi projesi",böyle mi kontrol edilir,
    > böyle mi yazılır?

Yazılım geliştirme sürecinde kimi zaman çözümü saatlerce bulunamayan hatalarla karşılaşıldığı olur. Hata ayıklama yöntemlerinden bir tanesi de, uygulamanın kaynak kodunun belirli noktalarına uğrayıp uğramadığından emin olmak için ekrana hata ayıklama kelimeleri bastırmaktır. Bu kelimeler sıklıkla herhangi bir anlam ifade etmeyen kelimelerden seçilir, hata düzeltildikten sonra da kaynak kod içerisinden temizlenirler.

Pardus içerisinde geliştirici ekibin yazdığı onbinlerce satır kod var.
    Bildiğiniz ya da tahmin edebileceğiniz gibi yazılım geliştirme çok zahmetli ve zaman alan, stresli bir süreç. Pardus'un, geliştiricilerinin çoğunlukla günde 12 saatten fazla çalışarak, kimi zaman da çok uzun saatler uykusuz kalarak ortaya çıkardıkları bir ürün olduğunu göz önünde bulundurursanız geliştiricilerin hata ayıklama safhasında ne kadar gergin ve tahammülsüz olabileceğini kolaylıkla tahmin edersiniz. Bahsettiğiniz kelime de böyle bir hata ayıklama sürecinin ardından kod içerisinde unutulmuş talihsiz bir kelime.

Elbette bu sayılanların hiç birisi bu meselenin telafisi için yeterli değil, bunun farkındayız ve çok üzgünüz. Bu talihsiz unutkanlığı yapan geliştiricimizin üzüntüsü ise hepimizinkinden daha fazla, bu da benzeri bir hatanın tekerrür etmemesi için yeterince büyük bir yaptırım olsa gerek.

Zaten hiç bir zaman kaynak depomuza girmeyen ve derlemelerden birinde dahil edilmiş hata kodu bir sonraki sürümümüzde sistemimizde olmayacak.

Pardus'un geleceği adına duyduğunuz endişeyi anlıyoruz ve ilginiz için teşekkür ediyoruz. Sorumluluğumuzun bilincinde olduğumuzu ve bundan sonra daha dikkatli davranacağımızı bilmenizi isteriz.

Saygılarımızla.
    --
    -----------------------------------------------------

• bizlerde kod yazdık ve bizde test mesajının ne olduğunu biliriz. Böyle bir kelimede yazabilir o programcının tercihi ama bunu devletin desteklediği milletin gözünün üstünde olduğu resmi bir projede yapamazsın bu artık terbiyesizlik !!!
  • onu kendisi için yazmış olabilir. Koda sinirlenmiştiir. Küfür etmek istemiş ve bunu yazıp unutmuştur. Bence kötü bir durum olmakla birlikte abartmanın gereği yoktur.

Gerekli bilgi ilgililere iletilmeli ve kod'un içinden gerekirse yama ile temizlenmelidir.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.