Şimdi Ara

paragon boot manager hatası sisteme giremiyorum yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar daha az önce çalışan vista işletim sistemimde kullandığım paragon partition managerin içindeki bootin manageri aktif ettim,linux yükleyecektimki açılış sırasında vista veya linux seçme imkanım olsun diye fakat bilgisayara reset attığımda açılan bootin manager menüsünde çıkan işletim sistemim vistayı seçmek için enter a basıyorum açılmıyor,booting manager ekranı öyle kalakaldı,işletim sisteminin açılmaı için son 15 saniye diyor,kalan saniye yine 15 ten başlıyo sisteme girmiyo,laptop kullandığımdan dolayı vista cdsi yok laptopun driverlarını da bulmak imkansız yani format atmam imkansız ,kaldığı yerden sistemimi nasıl kurtarabilirim?acaba booting managerde iken herhangi bir tuş kombinasyonuyla çıkış veya iptal etme gibi herhangi bir işlem yapılabiliyormu?

• paragon boot manager kullanmadim, ama boot manager leri bilirim.

linux kuracagina gore herhangibir bootmanager e ihtiyacin yoktu.

"paragon boot manager" in muhakkak cd den calisan bir versiyonu vardir, onu muhakkak cd ye cek.
    sonra "paragon boot manager" i iptal etme secenegini sec. (eski haline dondur gibi bisi olmali)
    bu adimdan sonra vistanin acilmasi lagzim.

Acilsada acilmasada, Paragon Boot Manageri iptal edemesende:
    linux kurmayi planlamissin zaten, kurmayi planladigin linux u kur. (linux u kuracagin bir bölüt (partition) ayarlamissindir zaten)
    linux kurulumlari grub isimli bir bootmanager kullanirlar,
    ve bildigim kadari ile hemen hepsi kurulurken acilis menusune vista yi eklerler.

Eger linux kurduktan sonra bilgisayarin acilisinda isletim sistemi secme ekraninda vistayi goremezsen (cok dusuk bir ihtimal), linux forumuna ugra
    http://forum.donanimhaber.com/forumid_191/tt.htm
    disk inde neyin nerede kuruldugunu ayrintili yazip sorunu sorarsan
    sana yapman gereken ufak ayarlama ilk cevap ile gelecektir.

Ek: biryerlerden bir vista kurulum dvd si edin. Kurulum Dvd sindeki konsola ilerde ihtiyacin olabilir. Elinin altinda olmasi gerekir, kullandigin vistanin yasalligini bozmaz, sadece ihtiyac halinde kurtarma konsolunun elinin altina olmasi gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 25 Ocak 2008; 3:30:42 >

• Cevabınız icin teşekkür ederim .
    ben linux u daha kurmamıstım ama şimdi xp kurdum window klasoru adı altında .vista windows klasöru içindeydi . Yani ikisi de duruyor. Sisteme giriş yaptığımda paragon boot un 1 gb lik ek sisteme ram olması için ayırdığım partitionun içinde olduğunu gördüm ve tüm paragon boot la ilgili dosyaları kaldırdım .ama boot olayı direk xpden oluyor .ama vistaya girmek için yeni kurduğum xp ye de bir boot programı kurmayı düşünüyorum ondan vistaya girip xp ile ilgili window klasörunu kaldırıp vistaya girmeyi demeyeceğim acaba ise yarar mi?
  • Ayrıca linux tan boot ekranında vista yi seç demişsiniz linux un boot ekranından vistayi seçtiğimde yine karşıma muhtemelen paragon boot manager gelecektir çünki vista ile kuruluydu.vistanin sisteminde boot manager vardı ki bios ekranından sonra vista açılması gerekirken boot manager geliyo yani vista içinde demek oluyor sanırım. Şu an sildim paragon boot dosyalarını xp ile acaba xp yi kaldırma yöntemi olarak ne kullanabilirim ki kaldırdığımda vista direk boot yapsın işletim sistemi yokmuş gibi hata vermesin umarım anlatabilmisimdir.birde imla kusuruna bakmayınız cunki telefondan yazıyorum n80 ile kablosuzdan bir kafeden
  • anlamak epey zor, ama normaldir, mbr 3 isletim sistemi 4 bootmanager arasindaki iliski yi anlatinca hersey birbirine karisir.

paragon dan kurtulmussunu o tamam.

quote:

Ayrıca linux tan boot ekranında vista yi seç demişsiniz linux un boot ekranından vistayi seçtiğimde yine karşıma muhtemelen paragon boot manager gelecektir çünki vista ile kuruluydu.

iyi salladiniz ama yanlis.

geri kalan bilgiler herseyi karman corman etmis, bilmece cozer gibi bir durum.

anladigim kadari ile:
    xp kurdugunuza gore bilgisayarinizin acilisini "xp boot manager" yonetiyor.
    "xp boot manager" vista yi acamaz. (denemedim ama o sekilde yapanida henuz okumadim)

vista dvd si ile bilgisayari acip bagzi islemler yaparak (forum ve google da var) vista bootmanager in devreye girmesini saglarsiniz.
    vista bootmanager kurulurken sistemde xp oldugunda bilgisayar acilisina vista+xp olacak sekilde menu ekleyecektir.

neticeleri yazarsiniz. (bir daha yazarken hangi diskte hangi partition da hangi isletim sistemi var, daha ayrintili yazarsaniz iy olur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 26 Ocak 2008; 16:11:39 >

• hard disk partlarım
    d:1 gb(paragon boot dosyaları bunun içindeydi ama sildim xp ile girdiğimde);
    c:74 gb:vista(windows klasörü içinde)+xp(window klasörü içinde);
    e:73 gb:kişisel dosyalar;

bu şekildedir ayarlarım.
    quote:

Şu an sildim paragon boot dosyalarını xp ile acaba xp yi kaldırma yöntemi olarak ne kullanabilirim ki kaldırdığımda vista direk boot yapsın işletim sistemi yokmuş gibi hata vermesin umarım anlatabilmisimdir

quote:

geri kalan bilgiler herseyi karman corman etmis, bilmece cozer gibi bir durum.

şimdi burada dediğim eğer ben kullandığım C:\window klasörü içindeki xp yi silersem,C:\windows klasörü içindeki vista direkt olarak boot eder mi ?aktif hale gelir mi vista boot u?.Eğer Xpyi kaldırdığımda vista boot aktif hale gelmezse muhtemelen işletim sistemi yokmuş gibi davranacaktır bilgisayar.Bunu anlatmak istiyordum teşekkürler.Ayrıca bilgisayarımdan uzakta olduğum için henüz deneme fırsatı yakalayamadım anlattıklarımı ve anlattıklarınızı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burlion -- 28 Ocak 2008; 15:52:36 >

• quote:

Orjinalden alıntı: poqovic
    şimdi burada dediğim eğer ben kullandığım C:\window klasörü içindeki xp yi silersem,C:\windows klasörü içindeki vista direkt olarak boot eder mi ?aktif hale gelir mi vista boot u?.Eğer Xpyi kaldırdığımda vista boot aktif hale gelmezse muhtemelen işletim sistemi yokmuş gibi davranacaktır bilgisayar.Bunu anlatmak istiyordum teşekkürler.Ayrıca bilgisayarımdan uzakta olduğum için henüz deneme fırsatı yakalayamadım anlattıklarımı ve anlattıklarınızı.

hicbirseyi silMEyin, hem xp hem vistayi ayni harddiske kurmadim, kuranda pek olmaz zaten.
    Madem kurmussunuz dosyalar icice girmistir, onlari ayiklama ile ilgili ugrasmaniza gerek yok,
    daha once yazdigim gibi

quote:

vista dvd si ile bilgisayari acip bagzi islemler yaparak (forum ve google da var) vista bootmanager in devreye girmesini saglarsiniz.
    vista bootmanager kurulurken sistemde xp oldugunda bilgisayar acilisina vista+xp olacak sekilde menu ekleyecektir.

burada bahsettigim vistadvd islemleri icin resimli bir dokuman hazirlayip Ghost11 forumumda v42 seklinde aysonunda koyacagim (farkli durumlara gore derlemek zaman aliyor). O zamana kadar google da ve forumda bol resimli dokumanlar bulacaginiza eminim, basit bir islemdir, kabaca vista kurulum dvd si ile repair secildikten sonra cikan menuden yapilir. Ondan sonra bilgisayar acilisinda vista mi xp mi diye soru soracaktir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynı bölüme kurdum çünki vistadaki programlarımı kullanabileyim diye,söylediğiniz yöntem gayet bait ve mantıklı vista bootun seçim yapma olanağını verdiğini daha önceden zaten duymuşluğum var,fakat ortada sanırım aşılması gereken önemli bir problem var;
    Vista recover dvd si laptop alırken verilmedi;vistanın kopyalanmasına karşı yürüttüğü bir kumpanya dahilinde sanırım;.
    bu durumda başka bir yöntem yok sanırım vista bootu aktif etmek için galiba artık korsan vista
    bulup kullanmaktan başka çarem kalmadı sanırım...ilginiz için teşekkürler.
  • poqovic
    evet bir kumpanya oldu vistada,

aslinda su anda varolan sistemde birseyler yaparak vista nin bootmanagerini devreye sokabilirsiniz, ama ne olur ne olmaz bi yanlis yaparsaniz geri donus zor olabilir.

hazirlamaktan oldugum ghost11 v42 cd sinde sizin bahsettiginiz sorunun resimli cozumu icin resimleri yeni cektim resimlere aciklamada yapmak lazim tabi, bir yandan da yeni cikan bir hadiseyi kurcaliyorum. birkac gune foruma ghost11 v42 Kurtarma cd sinihttp://forum.donanimhaber.com/m_20554680/tm.htm forumuna koyarim. Her derde deva olsun diye epey emek harcadim, gozunuz forumda olsun. Ben cd yi bitirip siz alip okuduktan sonra halen cozemezseniz bir daha yazisiriz. Biraz sabrin calisan sistem varsa kimseye zarari olmaz.

• vallahi ben dayanamadım her türlü konfigürasyonu denedim.Bir çok çeşitli partitions oluşturup bunlara xp kurdum.Nitekim tam performansı yakaladım derken dayanamadım linux pardusu da kurmak istedim,linuxun boot manageri olan gnu yu tüm sistemin boot manageri olarak kurmaya çalıştım.Nitekim kurdum.Ancak sanırım bu gnu vistanın managerine üstün gelemedi bu sebeple vistamın boot manageri iki tane işletim sistemim olarak farklı iki tane xp gördü,bunlardan vistanın olduğu partitiona tıkladığımda sanırım önceki yüklediğim xp nin bootunu gerçekleştirmeye çalışıyoki ben onu silmiştim bu sebeple hal.dll bulunamadı hatası veriyor.ancak boot managerin diğer gördüğü xp ye tıkladığımda sorunsuz çalışıyor sanırım en sonunda dayanamayıp tümden format atacam sanırım.<Vista mista kalmıcak en sonunda bu olacak sanırım.>

teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.