Şimdi Ara

Nvidia Boot Agent (Client Mac) Sorunu (acil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayarı açtığımda nvidia boot agent yazısı çıkıyor sonra client mac adresi deyip takılıyordu vista yüklü idi ben xp kurmak istediğimde ilk kurulumu yapıyor yeniden başlattığında ise tekrar ilk kurulum aşamasına geri dönüyordu ben de vistayı sildim şu an hiçbir işletim sistemi yok ve hala aynı hatayı veriyor yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Saygılarımla...

• biostan boot seçeneklerinde önce lan varsa.ya da boot other device gibi yerleri kapat.benim de başıma ilginç bir olay geldi.bir pc ye yeni ethernet kartı taktım ve o/b ile olmayan şey.yeni ethernet kartıyla sürekli ağdan boot etmeye çalışıyordu.atmadığım takla kalmadı.her şeyi denedim yine olmamıştı.öyle kullanılıyor hala
  • chip forumlarında da sordum aynı problemi bir arkadaş PXE ve MAC LAN ı disable et dedi PXE göremedim ama MAC LAN ı kapattım şimdi yükleniyor xp gene de teşekkürler
  • erken konuşmuşum :) şimdi nvidia veya client mac diye bişi çıkmıyor ama cd önyükleme yazısı da çıkmıyor ve kur yeniden başlatınca tekrar ilk kurulma dönüyor
  • önceliği cd ye ver.ikincisini hdd ye ver.resetten sonra herhangi bir tuşa basma.ya da ilkini cd-rom yap.diğerlerini disable yap.resetten sonra cd-rom2u hdd olarak değiştir.bu şekilde denedin mi?
  • anlatamadım sanırım cd yi boot ediyor ama hani cd ön yükleme diyip nokta nokta çıkıyor ya tıklayın diyor işte o kısım çıkmıyor direk normal boot ediyor
  • etmesi gerekirken etmiyorsa cd'nin boot dosyaları uçmuştur.farklı bir cd ile dene.manuel olarakta 98'deki gibi kur.exe çalıştırılarak boot ediliyor sanırım ama bilmiyorum nasıl yapılacağını onun.aratırsan google'da bulursun sanırım.bende bi bakayım bulursam koyarım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 10 windows update sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Windows Boot manager Sorunu..
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bunları bulabildim.bunlarda zaten xp cd si içinde var...
    Windows'u komut isteminden nasıl kurabilirim?

Bilgisayarınız CD'den başlatılmıyorsa, Kur programını başlatmak için Windows XP Kurulum disketlerini kullanabilirsiniz. Kurulum sırasında Windows XP CD'sini sürücüye yerleştirmeniz istenir. Daha fazla bilgi için "Önyükleme disketleri oluşturma" bölümüne bakın.

Veya bilgisayarı başlatmak için Windows 98 ya da Windows Millennium Edition Başlangıç disketini kullanıp, ardından Windows XP CD'nizin i386 klasöründen Winnt.exe'yi çalıştırırsınız.

1. Smartdrv.exe aracı dosyaların CD'den sabit diskinize kopyalanması işlemini hızlandırır. Smartdrv.exe aracını kullanabilmeniz için Smartdrv.exe dosyası başlangıç disketinde olmalıdır.

Smartdrv.exe dosyanız yoksa, dosya kopyalama çok daha uzun sürer, ancak yine de başarılı bir şekilde tamamlanır. Başlangıç disketinizde aşağıdaki girişlerin belirtilen dosyalarda olduğunu doğrulayın, eksik olan girişleri ekleyin:

Autoexec.bat dosyasında, bu satırı ekleyin:

smartdrv.exe

Config.sys dosyasında, bu satırı ekleyin:

device=himem.sys

Not: Config.sys ve Autoexec.bat dosyalarında değişiklik yapma konusunda bilgi için 232558 numaralı Microsoft Bilgi Tabanı makalesine bakın.
    2. Başlangıç disketini bilgisayarınızın disket sürücüsüne yerleştirin ve bilgisayarı yeniden başlatın.
    3. DOS komut istemi belirdiğinde (şöyle bir ifade görürsünüz: C:>), aşağıdaki satırları yazın ve her satırdan sonra ENTER tuşuna basın. Sürücünüzün harfi D değilse, aşağıdaki örnekte D yerine CD-ROM sürücünüzün harfini yazın.

D:

cd \i386

winnt

Kurulum başladığında, ekrandaki yönergeleri izleyin.

Kur önyükleme disketleri oluşturma

1. Kurulum disketlerini karşıdan yüklediğinizde, yalnızca büyük, tek bir program dosyası yüklemiş olursunuz. Karşıdan yüklenen dosyayı çalıştırdığınızda, dosyaları ayrı disketlere açar. Şu iletiyi alırsınız:

Bu program Microsoft Windows XP için Kur önyükleme disketlerini oluşturur.

Bu disketleri oluşturmak için 6 adet boş, biçimlendirilmiş, yüksek yoğunluğa sahip disket gerekir.

Lütfen öğelerin kopyalanacağı disket sürücüyü belirtin.
    2. Disket sürücünün harfini yazın (genellikle A harfidir). Disket sürücünün harfini yazdıktan sonra aşağıdaki iletiyi görürsünüz:

Disketlerden birini <sürücü harfi>: sürücüsüne yerleştirin. Bu disket Windows XP Kur Önyükleme Disketi olur.

Hazırsanız herhangi bir tuşa basın.
    3. Bir tuşa bastığınızda, karşıdan yüklenen dosyanın içindekiler açılmaya ve dosyalar kopyalanmaya başlar. Altı disket oluşturulana kadar, sizden her istendiğinde boş disketleri birer birer sürücüye yerleştirin. İşlem yarıda kesilirse, altı disket de oluşturulana kadar karşıdan yüklenen program dosyasını tekrar çalıştırmalısınız.
    4. Disketlere birer etiket yapıştırarak programın belirttiği gibi numaralandırın. Kurulum işlemi sırasında disketleri doğru sırayla kullanmanız gerekir.
    5. Altı disket de oluşturulduktan sonra, birinci disketi disket sürücüye yerleştirin ve bilgisayarı yeniden başlatın. Bilgisayarın disket sürücüden başlatılacak şekilde ayarlandığından emin olun. Çoğu bilgisayar bunu otomatik olarak yapar, ancak bazı durumlarda bilgisayarınızın BIOS ayarlarını buna uygun şekilde değiştirmeniz gerekebilir. Bilgisayarınızın BIOS ayarlarını değiştirme konusunda bilgi için "Bilgisayarı CD'den başlatılacak şekilde yapılandırma" bölümüne bakın.
    6. Bilgisayarı yeniden başlattığınızda Kur programı başlar. Disketleri istendiği zaman birer birer sürücüye yerleştirin. Kurlumun tamamlanması için son olarak Windows XP CD'sini yerleştirmeniz istenir.

• cd de sorun yok başka cd de denedim aynı şey zaten cd orjinal neyse şöyle diyelim orda bir tuşa basmanı isteyen bir mekanizma var işte o çalışmıyor o yüzden normal boot ediyor yeniden başlattığında gene tıklama istemediği için gene ilk seferki gibi boot ediyor
  • off nasıl olmaz hayret.peki klavye çalışmıyo olmasın yani mesela biosa giriyo mu aynı klavye ile.bir de klavye usb ise ps/2 den bağlamayı dener misin.aparatla ya da farklı klavye ile
  • ya klavye de çalışıyor sorun cd ile ilgili değil bios ayarlarında bir sorun var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.