Şimdi Ara

para biriktirmek isteyenlere tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
2
Favori
2.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • varlik, yatirim ve yukumluluk farkini anlayin,

hedef koyun kendinize,

gelir ve giderlerinizi, toplama ve cikarma ile hesaplamayi bilin.

ornek:

aylik 1000 tl sabit geliriniz var.

gideriniz ise 300 tl kira+300 tl yeme icme vb. masraflari

aylik kasaniza atmaniz gereken para miktari 1000-300-300= 400 tl. bu sizin aylik biriktirmeniz gereken para.

400 tl varlik oluyor.

peki bununla ne yapacaksiniz ?

kenarda tutup, para size bakar siz paraya koklasirsiniz.

ya da birseyler yapip parayi cogaltmaya bakarsiniz.

yaptiginizda paranizi cogaltmaya yarayan sey yatirim.

yaptiginizda paranizi azaltan sey ise yukumluluktur.

mesela, 400 tl ile altin alirsiniz, dolar alirsiniz, hisse senedi alirsiniz, faize yatirirsiniz paranizin degeri artar, bu yatirim olur (elbette bazilari riskli yatirimdir, bazilari az kazandiran ama az riskli yatirimlardir.)

bu para ile, bir araba alsaniz yatirim olur mu ? eger o araba size para kazandiracaksa, evet. kisisel kullanim icin alacaksaniz, bakim, benzin, sigorta vb. masraflari nedeniyle varliklarinizi asindiriyorsa yukumluluktur.

ayni sekilde, cep telefonu vb. alirsiniz yukumluluktur.

mesele, yukumluluk sinifindaki harcamalarinizi, direk varliklarinizdan yapmamaktir. varliginizi yatirima donusturun, yatirimdan gelen kar ile yukumluluge girin. (elbette, hayati onemdeki seyler icin gecerli degil. mesela, bir cep telefonu isiniz icin gereklidir. bunu almaniz lazim. ama gidip pahalisindan almayin varliginizla. ucuzundan alin, pahali telefona vereceginiz para ile yatirim yapin. o yatirimdan gelen para ile belirli sure sonra pahalisindan alin telefonun.)

benim güvendiğim en iyi yatırım, günlük 1 veya 5-10 gümüş biriktirmek, bütçenize göre günlük talimatla 2 sene önce 3 tl olan gümüş şuanda 11 tl, ayrıca Abd teknoloji fonları, son 5 yılda 1 e 9 kazandırdı kaynak: tefas aft-yay, sorusu olan fon-hisse-halka arz-vb. şeklınde yardımcı olurum.

• Bir öğrenci nereden başlayabilir sence?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suqbs1 kullanıcısına yanıt

Hemen günlük 1 gram gümüş alım talimatı verın bugun gümüş ortalama 10 tl, günluk olarak alırsınız bakarsınız gelecek ay 9 tl olur talımatınız o fıyattanda alır- sonrasında 10,5 olur ordanda alırsınız, birikim yapın, şuanda en risksiz bu ilerkı zamanda elektrıklı araçlar yaygınlaştıkca gümüş fıyatlarına yansıyacak grafıge bakınız 3-4 sene önce 12 dolar ons gümüş bugun 24 dolar 3 sene önce 3 tl-2 tl ıdı şimdi 11 tl gibi, 4 sene sonrada hesap ortada, ayrıca 5 tl lık dahı altın alabılırsınız dünya enflasyon sarmalına girdi para basmadan 3 ay yaşayamazlar, birde kredi kartı çıkartın onunla talimat verin limitiniz 100 tl üstünde olsun kredi puanınız birikir, ilerde araba ev vb. alacak olursanız sorun yaşamazsınız bu enflasyon zamanında en güzel borçlanma çeşidi kredi ile uzun vade borçlanmaktır.

• ahmetdelihoca A kullanıcısına yanıt

elektrikli araçlar ve gümüş ne alaka? elektrikli aracın neresinde gümüş kullanılıyor ki

• ozbey08 kullanıcısına yanıt

nükleer reaktörlerde, daji aşırı kullanılıyor, örneğin mikrop öldürücü özelliği olduğu için tıpta çok kuullanılır, elektrıkli araçlarda ise bakır ve gümüş iletkenliği fazla olduğu için vazgeçilmesi özellikle gümüş dedim, jp morgan firması yıllardır fizki gümüş topluyor önümüzdeki yıllarda çok ön plana çıkacak en ucuz maden o kaldı şuanda. gümüş fonları ve diğer değerli madenler fonları içinde ilk planda sadece geçmiş rakamlara bakınız yeterlidir.

gemişmeşe bak dersinde baktığımda 5 yıllık peryotta

altın 5 yılda %472 kazandırmışken

gümüş 5 yılda %385 kazandırmış.

• gümüşün geçmiş grafikleri hiç ama hiç güven vermiyor şu grafiğe bakın tam bir spekülasyon hissesi gibi aşırı değerlenip sonra birden aşarı düşüşler yaşamış.

para biriktirmek isteyenlere tavsiyeler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 18 Şubat 2022; 12:17:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    para biriktirmek
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • her ay bir çeyrek al at kenara

• Hesap kitaba gerek yok ki

Lüks zevklerin varsa vazgeçeceksin zaten para kenarda birikmiş oluyor

nereye kadar şortlayacaklar özellıkle jp morgan- haberlerdede duymussunuzdur, inanırmısınız şu grafık okumayı 6 sene önce yapsaydım ve tam anlamıyla vixle hareket etseydım şimdi 2 mılyon dolarım vardı sadece gümüşten 3-4 sene once 1 tl olan gümüş şimdi 11leri görmek üzere , bana şimdılık en güvenli bu tl bazlı herkes birikım yapmayı bilmıyor zaten ekonomık sorunlar kımse öyle artık kenra 1 çeyrek koyamaz.

• sigara içiyorsanız sigarayı bırakın ve her ay sigaraya verdiğiniz para kadar parayı sağlık sektörü fonuna yatırın.

böylece hem bedenen sağlıklı olursunuz hem de gelecekte ekonomik olarak sağlıklı olursunuz.

• GalacticHope kullanıcısına yanıt

1300 tl artık öyle herkes birikim yapmaz en iyi yatırım günlük 1 gram gümüş şuan için kredi kartıyla talimat vererek 5 yıllık hedef koymak biriken nakit ilede borçlanarak ev-araç vb. almak bu ortamda,

İki sorum var. Gümüşü nasıl alıyorsunuz? Borsaysa hangi borsadan veya bankada gümüş hesabınız mı var?

İkincisiyse diyelim ki 100 bin liranız var. Sadece iki yatırım seçeneğiniz olsun. Altın ve gümüş. Bu parayı şu dönemde bunlar arasında nasıl dağıtırdınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Afs :) inanin agustos ayından beri topladım hatta dolar 8 tl iken ve 9 iken tutuyorum bakalım, halka arz şuanda önceliğim bir inceleyın bilgınız var .

• enflasyon olan eriyen para biriminde zor, ayrıca insanlar birikim ve yatırımdan çok uzaklar benim yakın çevremde 2 bin doalr birikim yapamamış çok kişi var ve yönetemde bilmiyor hesap kitapta toplumun geneli bu hayretler içindeyim ben 23 yaşından beri birikim kısmındayım, henüz bu işte pek yanılmadım çünkü çok güzel birikim araçları var şuanda en mantıklısı gümüş günde 1 gram best vb. işelr zor.

teknik analiz bilen herkes zengin olsaydı şimdi ortalık milyardar kaynıyor olurdu. öyle sağdan doldan çizgiler çekmekle para kazanılmaz. .

ben de şuan derim ki 5 sene önce şu coini alsaydım şimdiye milyarderdim.

• Suqbs1 kullanıcısına yanıt

şuanda yeni başlayanlar için- gümüş hesabı bulunan bankalardan benim en sevdiğim güvendiğim denizbank-kuveyturk- günde 1 gram veya 5-10 talimat girerek gümüş toplamak, mutlaka birgün patlak verecek aşırı artacak örnek geçen yıldan bu gune kdar petrol fonları %200 arttı, 100,000 tl nakit ile, benim tercihim abd borsası nasdaq fonları- aft-yay-tff gibi aşırı riskli ve geleceği olan fonlardan alırdım çünkü geçmişte bunlar hep %100 üstünde vermiş tefas resmi devlet sitesinden bakabilirsiniz yoksa birikim ve paradan para kazanmak zordur, altın zaten sürekli artan yatırım yalnız benım hep düşüncem daha fazlası çünku zaten bir şekılde kazanırız yumurtlayan yatırımlar gibi, eurobond, ve abd teklolojı fonları

doğru, eurobond a geçtim şuanda fon-vb. herşey var, parapıyasası fonları arz hisse cds risk primi yuksek şuanda usdbondlardayım bakalım hayırlısı

gümüş düşer mi çıkar mı bilemem. jp morgan gibi tam bir spekülatör kurumada asla güvenmem.

ben şahsen gelecekte değerleneceğini düşündüğüm 2 şey var.

elektrikli araçlar hisseleri veya fonları.

yarı iletken şirket hisseleri veya fonları

çünkü konjektür bunlardan yana avrupa ülkeleri 2028 den sonra benzinli araçlara ciddi kısıtlamalar getirecek. zaten artan bu petrol ve doğal gaz fiyatları elektrikli araçlara olan ilgiyi daha çok artırıyor.

lakin şuan çip krizi sorunu var bu sorun aşıldığı an ciddi patlama yapacaklar.

lityum ve pil üreten şirketlerininde değeri ciddi artacaktır

IJC-Ipj fonalrı ekledim bakalım uzun zamandır, umarım şu rusya olayları biter,

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.