Şimdi Ara

para biriktirmek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar geçtiğimiz yıllar yaptığımı anlatayım.

tassarruf gerçekten çok önemli ben bunu anladım. geçtiğimiz yıl gelirim 2240tl idi. borç batağına düşüp 3 yıldır banka kredim 1300tl kiram da 600tl idi. yani hiç bir şey yemeden direk 2100 giderim var. 300tl ile de net,telefon,su elektrik varın gerisini siz düşünün son 2 yıl 1000tllik 3 tane kredi kartı çıkarttım yetişemediğim yerlere kullanayım diye. içecek, yiyecek v.b.

kredi kartlarını son sene fulleyip mecburen ayda 70-80 ona faiz ödedim. yatırdığımı kullanmak üzere hep çektim.

3sene sonunda kredim bitti gelirim 2240, giderim 1000tl oldu. yani her ay 1140tl kalıyordu. bu 1 sene içinde zaten yokluğa alıştığım için para harcamamak artık koymuyordu alışmıştım. her ay kalan paradan bir tane kredi kartının yarısını kapattım. 6 ay içinde tüm kart borçlarımı kapatıp, kredi kartlarını iptal ettirdim. kalan 6 ay içinde paramı köşeye koyarak, 5bin tl kasamda topladım. şimdi her ay 1500tl para kalıyor bunun 1000tl sini garanti bi köşeye atıp, 500tl ister yicem ister onuda kasaya atıp birikim hayatıma başlıcam.
    bunla ilgili gelir gider defteri tuttum onu da yazayım.
    yıllık 26800 gelir
    gider 9000
    kalan 17800 bu paradan 7000 tl keyfe keder harcasam bile her yıl 10000tl kasamda olmuş olacak garanti hedefim.
    bu süre zarfında çok şey yaşadım arkadaşlarımın iç yüzünü gördüm. yani psikolojim alt üst oldu. şimdi kendimi yeni yeni topluyorum psikolojik olarak.
    çok dualar ettim hep hedef koymuştum şimdi mutluyum.
    olumsuzları fırsata çevirdim.

bunu neden mi anlattım? hep şükretmeyi öğreneceksiniz ve bu hayatta hep teksiniz. zora düştüğünüzde kimse yardım etmez. para insan hayatında çok önemli yeri olan bir faktör. olumsuzluğa düşseniz bile olumluya çevirmek inanın sizin elinizde. yeter ki isteyin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berry1925 -- 6 Temmuz 2012; 19:03:28 >

• 17 yaşındayım. 5. sınıftan beri para biriktiririm. Alacağım şeyleri de hep kendi param ile alırım. Bu yüzden ailemi zora soktuğumu düşünmüyorum. Bazen şunu alacağım dediğim zamanda ailem alır. O ayrı konu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tranquillity

17 yaşındayım. 5. sınıftan beri para biriktiririm. Alacağım şeyleri de hep kendi param ile alırım. Bu yüzden ailemi zora soktuğumu düşünmüyorum. Bazen şunu alacağım dediğim zamanda ailem alır. O ayrı konu.

para harcamayı ve tasarruf bilincini erkenden öğrenmen çok iyi. bunun faydasını göreceksin. ben tüketimi bol ailede yetiştim ailem hiç para biriktirmedi bu yüzden bana öğreten de olmadı kendim yaşayarak öğrendim. avrupada bu konuyla ilgili çocuklarına verdikleri eğitimlerden biri de tasarruf eğitimi. maalesef ülkemizde bu bilinç olmadığı için tüketici toplum ortaya çıkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Berry1925

quote:

17 yaşındayım. 5. sınıftan beri para biriktiririm. Alacağım şeyleri de hep kendi param ile alırım. Bu yüzden ailemi zora soktuğumu düşünmüyorum. Bazen şunu alacağım dediğim zamanda ailem alır. O ayrı konu.

para harcamayı ve tasarruf bilincini erkenden öğrenmen çok iyi. bunun faydasını göreceksin. ben tüketimi bol ailede yetiştim ailem hiç para biriktirmedi bu yüzden bana öğreten de olmadı kendim yaşayarak öğrendim. avrupada bu konuyla ilgili çocuklarına verdikleri eğitimlerden biri de tasarruf eğitimi. maalesef ülkemizde bu bilinç olmadığı için tüketici toplum ortaya çıkıyor.

Benim de ailemin de tüketimi boldur aslında. Ben 4 yıl yurt dışında kaldım. Sizin de dediğiniz gibi oradaki eğitimin yararı olabilir.

• Para konusunda kötüyüm hemen harcıyorum
  • Hocam para biriktirmek gerçekten çok yararlı birşey. Şuan bende cüzi bir miktatda maaş alıyorum ailem ile yaşadığım için ve sigara,alkol olmadığı için ayrıca dışarı çıkıp hergun 80-90 lira harcayan birisi olmadığım için elimde para kalıyor. Benimde hedefim Allahın izni ile evlenirken ailemi zora sokmadan evlenmek , bazı kişileri görüyorum mesela adamın maaşı 2000-3000 tl felan kredi borcu vs yok ev kirası 500-600 lira ama her neyere para harcıyorsa artık en ufak birikim yapamıyor. Türk halkında malesef parayı elde tutma alışkanlığı çok az , bende küçükken bayramda topladığım paraları hemen harcardım annem yapma oğlum harcama falan derdi ama çocuk aklı işte. Ama sonradan insanın kafasına dank ediyor.

Tasarruf her alanda önemli birşeydir mutlaka. Aslında bu konuda annelerimiz eli öpülesi insanlardır eve giren paradan 3-5 lira artırmak için market broşürleri takip edilir nerde ne ucuz ise ordan alınır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fırtınam..

Hocam para biriktirmek gerçekten çok yararlı birşey. Şuan bende cüzi bir miktatda maaş alıyorum ailem ile yaşadığım için ve sigara,alkol olmadığı için ayrıca dışarı çıkıp hergun 80-90 lira harcayan birisi olmadığım için elimde para kalıyor. Benimde hedefim Allahın izni ile evlenirken ailemi zora sokmadan evlenmek , bazı kişileri görüyorum mesela adamın maaşı 2000-3000 tl felan kredi borcu vs yok ev kirası 500-600 lira ama her neyere para harcıyorsa artık en ufak birikim yapamıyor. Türk halkında malesef parayı elde tutma alışkanlığı çok az , bende küçükken bayramda topladığım paraları hemen harcardım annem yapma oğlum harcama falan derdi ama çocuk aklı işte. Ama sonradan insanın kafasına dank ediyor.

Tasarruf her alanda önemli birşeydir mutlaka. Aslında bu konuda annelerimiz eli öpülesi insanlardır eve giren paradan 3-5 lira artırmak için market broşürleri takip edilir nerde ne ucuz ise ordan alınır.

haklısın hocam.. eski insanlar daha tasarruflu bu konuda lakin gelen nesil için aynı şeyleri söyleyemiceğim. o bahsettiğin kişilerden idim 3 yıla kadar fakat zora düşünce değiştim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Para biriktiritiyor musunuz
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Hocam para biriktirmek gerçekten çok yararlı birşey. Şuan bende cüzi bir miktatda maaş alıyorum ailem ile yaşadığım için ve sigara,alkol olmadığı için ayrıca dışarı çıkıp hergun 80-90 lira harcayan birisi olmadığım için elimde para kalıyor. Benimde hedefim Allahın izni ile evlenirken ailemi zora sokmadan evlenmek , bazı kişileri görüyorum mesela adamın maaşı 2000-3000 tl felan kredi borcu vs yok ev kirası 500-600 lira ama her neyere para harcıyorsa artık en ufak birikim yapamıyor. Türk halkında malesef parayı elde tutma alışkanlığı çok az , bende küçükken bayramda topladığım paraları hemen harcardım annem yapma oğlum harcama falan derdi ama çocuk aklı işte. Ama sonradan insanın kafasına dank ediyor.

haklısın hocam.. eski insanlar daha tasarruflu bu konuda lakin gelen nesil için aynı şeyleri söyleyemiceğim. o bahsettiğin kişilerden idim 3 yıla kadar fakat zora düşünce değiştim.

Hocam zaten insaoğlu birşeyin değerini herzaman çok geç anlıyor. Anladığı zamanda iş işten geçmiş oluyor , halbuki zor birşey değil yani mesela ben 21 yaşımdayım çocukluğumda tasarrufun bilincinde olsaydım , annemin sözünü dinlemiş olup elime geçen parayı hiç harcamadan kenarıya koysaydım şuan hatırı sayılır miktarda birikmiş bir param olurdu.

Konu dışına şöyle bir göz atabilirsin mesela herkes konu açıyor elimde 500-600 tl var ne almalıyım diye soruyorlar. Yani öyle bir duruma gelinmiş ki para varsa direk harcayacaksın gozü ile bakıyorlar. Keşke senin şu konunu gorup akıllansalar.

• quote:

quote:

quote:

Hocam zaten insaoğlu birşeyin değerini herzaman çok geç anlıyor. Anladığı zamanda iş işten geçmiş oluyor , halbuki zor birşey değil yani mesela ben 21 yaşımdayım çocukluğumda tasarrufun bilincinde olsaydım , annemin sözünü dinlemiş olup elime geçen parayı hiç harcamadan kenarıya koysaydım şuan hatırı sayılır miktarda birikmiş bir param olurdu.

Konu dışına şöyle bir göz atabilirsin mesela herkes konu açıyor elimde 500-600 tl var ne almalıyım diye soruyorlar. Yani öyle bir duruma gelinmiş ki para varsa direk harcayacaksın gozü ile bakıyorlar. Keşke senin şu konunu gorup akıllansalar.

bu birazda reklamlardan kaynaklı kardeş. her taraf reklam dolu ve sana tükettirmek için öyle yollara başvuruyorlar ki şaşırırsın. bunun önüne geçmek çok ama çok zor. ben o yüzden nesile kızmıyorum. burada iş ailelere düşüyor tabii ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berry1925 -- 30 Haziran 2012; 23:37:41 >

• ben ne zaman öğreneceğim acaba ya para biriktirmeyi?
  • ben mesela öğrenciyim kendi istediğim bir şeyi para biriktirip alınca inanın içim daha bi rahat ediyor. tasarruf etmek, para biriktirmek gerçekten güzel şeyler(tabi tasarruf edicem diyip çok extreme şeyler yapmakta kötü olur)
  • bozuk paraları sakın harcama evde bi kutu yap 1 ay bile olmadı kutuda 140 lira falan birikti üstünüde tamamlayıp kücük altın alıp kenara koyacam
  • ben 21 yaşındayım şu anda mağazacılık yapmaktayım 7 katlı bi yerde hergün ürün geliyor e ister istemez ilk personel görüyor bi deniyim diyosun beğenip alıyosun bide personel indirimi yaparım diyosun aldıktan sonrada duruyor ölece boş yere para insanın içinde yoksa bile alası geliyor o kadar eşyanın içinde olunca fakat artık kendimi zaptetiyorum almıycam diyorum benden arkadaşlara tavsiye aldığınız paradan size yol,kahvaltı,çay parası kalsın diğerini unut gitsin sanki parasızmış gibi davran cok etkisi oluyor
  • oynaşan şu köpek yavrularını görüyorsun. birbirleriyle gerçekten dost gibi görünüyorlar. küçük bir kemik at, o zaman gerçeği göreceksin. kardeşlerin, babaların ve çocukların dostlukları işte böyledir. ele geçirilmesi gereken bir servet, bir tarla ya da bir metres ortaya çıksın; ne baba, ne kardeş, ne çocuk kalır.
    Epiktetos
  • 18 yaşında öğrenciyim ama evdeki tüm para trafiğini ben yönettiğim için hep para biriktirme imkanım oldu. Kredi kartı borçları, faturalar, krediler vs. hepsini ben öderim.
    7-8 ayda 3000 TL falan biriktirmişim. Bu ara farklı hesaplar peşindeydim, daha fazla biriktirebilirim.

İlk biriktirerek aldığım ürün ise Nokia 6600 telefonumdu. 3. sınıftan 5. sınıfa kadar biriktirdiğim 580 TL ile yanlış hatırlamıyorsam 19 Haziran 2004 günü TeknoSA'dan almıştık. O telefon hala durur ve ne servise gitmiştir, ne telefoncuya. Sadece kapak ve batarya değiştirerek hala kullanırız.
    Yine bilgisayar almak için 1 sene civarında uğraşarak 550 TL biriktirmiştim, 400 TL'de ailem koymuştu Regal marka masaüstü bilgisayar almıştım ve hala diğer odada kullanılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 1 Temmuz 2012; 12:47:22 >
  • quote:

Aynı şekildeyiz kardeşim tek fark ben 20 yaşındayım.Şimdiye kadar büyük paralarla ne aldıysam hepsini kendim aldım ailemi hiç karıştırmadım.Bu işin en güzel yanı özgüvenin oluyor.Bir mağazaya gittiğin zaman diyorsun ki 5000 liram var ben bu paraya şunu alacağım diyebiliyorsun.Yanında kinin ağzına bakmıyorsun.Küçük yaşlarda bir sürü özellik kazanmış oluyorsun.
    Bütün bayram,okul,burs,normal harçlıklardan artırdıklarımla biriktirdiğim parayla inşallah araba almayı düşünüyorum inşallah nasip olur orta halli bir şey

• quote:

Orijinalden alıntı: Acı Biber

quote:

Aynı şekildeyiz kardeşim tek fark ben 20 yaşındayım.Şimdiye kadar büyük paralarla ne aldıysam hepsini kendim aldım ailemi hiç karıştırmadım.Bu işin en güzel yanı özgüvenin oluyor.Bir mağazaya gittiğin zaman diyorsun ki 5000 liram var ben bu paraya şunu alacağım diyebiliyorsun.Yanında kinin ağzına bakmıyorsun.Küçük yaşlarda bir sürü özellik kazanmış oluyorsun.
    Bütün bayram,okul,burs,normal harçlıklardan artırdıklarımla biriktirdiğim parayla inşallah araba almayı düşünüyorum inşallah nasip olur orta halli bir şey

İnşallah hocam.

• ibretlik bir konu bu kadar az cevap yazılması üzücü. millet olarak boşa para harcamaya çok meraklıyız. sırf zevkimiz için çoluğun çocuğun rıskını elaleme yediriyoruz. Özellikle gençlik çağında tasarrufun değerini öğrenebilirsek ömür boyu rahat ederiz yoksa bu arkadaş gibi borçlardan kurtulmak için büyük zorluklar çekeriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RAN99

ibretlik bir konu bu kadar az cevap yazılması üzücü. millet olarak boşa para harcamaya çok meraklıyız. sırf zevkimiz için çoluğun çocuğun rıskını elaleme yediriyoruz. Özellikle gençlik çağında tasarrufun değerini öğrenebilirsek ömür boyu rahat ederiz yoksa bu arkadaş gibi borçlardan kurtulmak için büyük zorluklar çekeriz.

teşekkür ederim ilgine,
    ben sadece para konusunu geçtim, psikolojik olarak muazzam derecede yıprandım. borç isteyip bazen gününde ödeyemiyor rezil oluyordum. ararlardı utancımdan açamıyordum bile, ama yakın dostlarımdan da anlayış göremedim en üzücü kısmı da bu. biraz daha kredi çekip hepsine kapattım. bankaya borcum olsun en azından dostlara karşı ezikliğimden kurtulurum diye düşündüm ki en iyisini yaptım. şimdi her gün çıkıp gezecek arkadaşım bir tane var, diğerleri ile iletişimi kestim, bir tek görürsem merhaba. psikolojim yavaş yavaş anca yerine geliyor. geceleri düşünmeden rahat uyuyabiliyorum, inanın bunun zevki süper bir şeymiş. şimdi edindiğim arkadaşlarla mesafemi de koruyorum, hayat daha güzel, bilinçli şekilde gidiyor. şimdi inşallah ev hayalim var bunu da gerçekleştirirsem evlenmeyi düşüneceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berry1925 -- 6 Temmuz 2012; 19:18:02 >

• Ben genellikle teknoji ve giyim ihtiyaclarımı arkadaşın kredi kartından genellikle 6 taksitle alır ve aylık oderım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.