Şimdi Ara

Para biriktirmek için sıfır araç almak ne kadar mantıklı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Para elimde durdukça sağa sola dağıtan veya sürekli alışveriş yapan biriyim. Bir türlü para biriktiremiyorum. Faiz içeren kredi vb. finansmanlar ile hiç işim olmadı .bir de araba alıp borçlanalım düşüncesi ile bayileri inceleyip fiyat teklifleri aldım. kafama yatan en büyük borçlanma meblağlarını Fİat'ta buldum. 2016 model Fiorino full paket otomatik vites dizel aracı 20 ay 25.000 TL sıfır faiz, kalan 29 bini peşin almayı düşünüyorum. iğer seçenek de Fiat Egea 2016 Urban Otomatik benzinli 15 ay 25.000 TL sıfır faiz + 35.000 peşinat veya 12 ay 30.000 TL sıfır faiz+ 30 bin peşinatlı ödeme şekli. şimdi sormak istediklerim.

1- 25 bin TL borçlanma ile Fiorino alsam, 54 bine aldığım aracı 3 sene sonra ne kadar satarım?
    2- 30 bin TL borçlanma ile Egea alsam , 60 bine aldığım aracı 3 sene sonra ne kadar satarım?
    3- Reelde biriktirdiğim para kaç TL olur?

değerli görüşlerini paylaşanlara şimdiden teşekkür ederim

• Fiorino ve egea değer kaybeder hocam söyleyeyim.
    Onun yerine alın bir polo kafanız rahat olsun.
  • Parayı bir yere bağlamazsanız illaki harcayacağınız için reelde biriktireceğiniz para bir araba parası olacaktır peşinatı düştükten sonra. Bu da hiç yoktan iyidir ve bu süreçte ayağınızı yerden kesecek bir araca sahip olacaksınız.
  • Baska sansin yoksa alinanilir. Ama bu paraya gidip arsa al cok daha iyi kazandirir.

Arabanin bir suru gideri olur, yakiti vergisi faizi derken kazancli olmazsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kilicoglu

Baska sansin yoksa alinanilir. Ama bu paraya gidip arsa al cok daha iyi kazandirir.

arsa almak ilk tercihim ancak 30 bin TL nakit param var, 27 bin TL değerinde de bir aracım var. o para ile arsa alabilsem zaten başka bir seçeneğe yönelmem. Ancak başka bir seçenek bulamıyorum.
  • Bana göre 0 ila 5.000 km arasında sıfırından %10-15 daha ucuz olan bir araba almak daha mantıklı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

quote:

Baska sansin yoksa alinanilir. Ama bu paraya gidip arsa al cok daha iyi kazandirir.

arsa almak ilk tercihim ancak 30 bin TL nakit param var, 27 bin TL değerinde de bir aracım var. o para ile arsa alabilsem zaten başka bir seçeneğe yönelmem. Ancak başka bir seçenek bulamıyorum.

30 bine gayet de degerlenecek arsa bulunur. Gidin kucuk bir sehirden, sahil beldesinden vs alin yine o arsa para kazandirir cok olu degilse.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sky__walker

Bana göre 0 ila 5.000 km arasında sıfırından %10-15 daha ucuz olan bir araba almak daha mantıklı olur.

hocam dediğiniz mantıklı ancak , bana faizsiz, taksitle araç satacak kim var? ancak yetkli bayiler sıfır araçlara yapıyor bunu sanırım?_
  • 30 bine arsa nerede varmış?Yazlık için yer alalım diyoruz metresi en az 300 liradan bahsediyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

30 bine gayet de degerlenecek arsa bulunur. Gidin kucuk bir sehirden, sahil beldesinden vs alin yine o arsa para kazandirir cok olu degilse.

Yatırım uzmanları geldi yine. Ulan 7 senelik eksperim kimseye kolay kolay danışmanlık veremiyorum. Varsa 30k ya arsa koşarak alalim. Yalnız gidip 2b arazisi tarla tavsiyesi verme

• quote:

Orijinalden alıntı: juke sero

quote:

quote:

quote:

Yatırım uzmanları geldi yine. Ulan 7 senelik eksperim kimseye kolay kolay danışmanlık veremiyorum. Varsa 30k ya arsa koşarak alalim. Yalnız gidip 2b arazisi tarla tavsiyesi verme

Istanbulun gobeginde veya bodrumda deniz kiyisinda ariyosaniz zor tabi.

• para biriktirmek için 2. el araç alman daha mantıklı
  • Araba hiçbir zaman değer kazanmaz şu dönemde. Onun yerine arsa al, ya da faize koy parayı daha karlı. Ama dersen araba lazım illa, ikinci el 1-2 yaşında araç bak.

• Yorumlar şaka gibi.

Türkiye'de para biriktirilmez. Para durduğu yerde değer kaybediyor, 2 senede TL %45 değer kaybetti neredeyse. Temmuz 2013'de 32,000 TL'ye 1.4 Comfortline Polo veriyorlardı, açın bakın bakalım şimdiki fiyatları ne durumda...
  • Ben de tıpkı sizin durumdaydım 25 bin ₺ değerinde aracım vardı ve para biriktiremiyordum. Ufak tefek biriktirdiklerimle alışveriş yapıyordum. Baktım böyle olmayacak 1 yaşını doldurmamış 8000kmde bi araba aldım.

Evet araba mantıklı bi yatırım değil ama zaten arabanız varmış. Kasko sigorta muayene vergi masraflarınız zaten var. Bence en az 2015 model en çok 10 binde bi araç alın.

Ha bu arada o bayilerin "faizsiz" kredilerine de faiz ödemiyorum diye inanmayın. Pazarlık yapacakları 3-4 bin lirayı yapmayıp size güya "faizsiz" kredi veriyorlar. Her türlü o "faiz" sizden çıkacak zaten. O yüzden sıfır km zararına girmeyin. Sıfır değerini kaybetmiş sıfıra yakın bi araba alın kredi ödeyin. Para birikmiyor bu devirde. Kenarda olan paraya güvenip gidip saçma sapan ihtiyaç duymadığımız şeylere para harcıyoruz.

• Hocam araba ile para biriktirilmez bence amac sirf para biriktirmekse zarar edersiniz. AMa ayni zamanda aracim olur zaten ihtiyacim var diyorsaniz olabilir.

Sadece para biriktirecekseniz gidin taksitle altin alin vs. YA da bir yatirim hesabina otomatik odeme talimati verin direk cekilsin para.
  • quote:

quote:

Paranızı Lira'da tutmayın sürekli para eriyor bunun yerine parayı dövize çevirip her ay döviz alın.Bozdurmaya üşeneceğiniz için kolay kolay harcamazsınız, birikir gider.
  • Borç yiğidin kamçısıdır. Ben 2001 de ilk arabamı korka korka aldım. Kriz sonrası çok uygun bir kredi kampanyası denk geldi atladım. Paranı çarçur etmiyorsun birikiyor. Krediyi öderim diyorsan mantıklı bir yol. Arsa diyenlere de inama 25-30 bine arsa mı kalmış memlekette? Adam olması muhtemel arsaların m2 fiyatı en az 1000-tl.
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    değer kaybetmesin istiyorsan altın al dolar al euro al maşAllah dur durak bilmiyorlar 4 senede 1.8 den 3 3.5 seviyelerine çıktı
  • Arsa al diyenlere baya yüklenilmiş. O kadarda değil.

Şimdi imar olan bir yerde arsa alırsan evet m2 sine 1000-1500 TL gibi rakamlar ödersin daha da yüksek hatta. Fakat alacağın arsayı çok iyi seçmen lazım, bunun içinde bilen birileriyle görüşmen lazım. Alacağın arsanın yeri konumu tabii ki önemli ama, imarın gelip gelmeme ihtimali de önemli. İmar gelmeyen hiçbir yer yok arkadaşlar şu yeryüzünde. Kimi arsaya 5 yılda kimisine 45 yılda gelir. O yüzden konuma biraz özen gösterilmeli. Şahsen ben İzmir'de ikamet ediyorum. Arsa alma gibi bir planım vardı. Baya araştırdım en sonunda İzmirin Menemen ilçesinin köylerine yakın bir yerden, ana yolun bir arkasından arsa aldım.( Yıldız mandıranın hemen arkasındaki arsa ) Yaklaşık 6000m2 arsaya bundan 5 yıl önce 60.000 TL para verdim. Aradan 5 yıl geçmesine rağmen hala imar gelmedi, ama şehir bu taraflara kaydığı için arsaya şuanda 400.000 TL para veren var. Ki imar geldi mi bu arsaya inşaat firması akacak, site yapımı için. Evet lüks içinde yaşamadığım için 60.000 TL gibi bir paranın üzerinde kredi çekerek ev sahibi olabilirdim. Ama ev almak yerine kirada otururum arsam daha fazla değerlenir mantığı ile hareket ettim. Eğer alacağım evi alsaydım 5 yıl önce 170.000 TL ye alacağım ev 300.000 TL olacaktı. Ama aynı sürede 60.000 TL olan param an itibariyle 400.000 TL.

Karar tamamen sizin. Hayır ben geçimimi sağlarım, lüks yaşamak isterim dersen sana göre değil dostum.
    Eğer nakit olarak vereceğin parayı 5-10 yıl unutacaksan, o paraya bağlı kalmadan yaşamına devam edebileceksen en mantıklı iştir arsa.

İyi günler dilerim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.