Şimdi Ara

Para biriktirip gayrimenkul satın almanın mantığı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
1
Favori
12.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir arkadaşımla bunu düşünür olduk;

iki senaryo halinde masaya yatırıyorum. Ortalama 2 bin lira maaşlı bir işte çalışıyoruz.

Olasılık 1

- Anne ve baba ile kalıyoruz,aldığımız maaş dan 1000 lira kenara koyup (benim oturduğum yer olan Kartal/U.mumcu da evler 150-200 bin lira) 170 milyarlık bir ev almak istiyorum.

- Ayda 1.000 lira kenara koyup x 12 ay = 12 bin x 15 yıl = 180 bin lira. Yani 15 yıl ailemin yanında kalarak maaşımın yarısını biriktirerek orta karar bir ev alabiliyorum. + vergiler,deprem sigortası gibi şeyleri saymıyorum.

Olasılık 2

- Anne veya baba ile kalmıyorsunuz,kendinize ait bir eviniz yok. 2 bin lira maaş ile bir yerde kirada oturmak ve ev almak için birikim yapmak zorundasınız. 500 lira kira (yine uğurmumcu hesabı ) 500 lira da kendime ait bir ev almak için biriktirsem 1000 lira yok oldu. Doğal olarak da evi 30 yılda almış olucam.

Sizce mantıklı mı bu iş ? Yani 15 veya 30 yıl kadar sonra bir ev sahibi olmak. Dünya düzeni kötü biliyorum olay o noktaya kapitalizme gelmesin de,dediğim gibi yani 15 yada 30 yıl bir ev almak için uğraşmak yerine neden kira da oturmuyoruz ?

500 lira da kirada oturup 1.500 lira bana kalsa ? Ben yine paramı biriktirsem başka şeyler alsam. Bankadan kredi çekmek gibi bir şey düşünmüyorum hiç,paramı o tür yerlere vermem.

Velhasıl sizler ne düşünüyorsunuz ?

• Bir 10 yıl önce olsaydı dediğiniz olabilirdi. Fakat ev fiyatları dahil çoğu şeyin fiyatı fırladı. 2000 lira maaşla tek yaşasan bile dediğin gibi ev sahibi olman uzun yıllar alıyor. Birde eş çocuk varsa imkansız gibi birşey.
    kapitalismin mantığıda bu zaten, sen bir ev bir araba sahibi olmak için köle gibi çalışırsın,senin bir ömür kazandığın para birilerinin çerez parasıdır.Modern kölesin, hayatın boyunca 3 kuruşa çalışmak zorundasın, hiç bir yere gidemezsin, ev- araba için kredi almışsın, ömrünün sonuna kadar artık başkasının malısın.

Orijinalden alıntı: 0nur*

Merhaba;

Bir arkadaşımla bunu düşünür olduk;

iki senaryo halinde masaya yatırıyorum. Ortalama 2 bin lira maaşlı bir işte çalışıyoruz.

Olasılık 1

- Anne ve baba ile kalıyoruz,aldığımız maaş dan 1000 lira kenara koyup (benim oturduğum yer olan Kartal/U.mumcu da evler 150-200 bin lira) 170 milyarlık bir ev almak istiyorum.

- Ayda 1.000 lira kenara koyup x 12 ay = 12 bin x 15 yıl = 180 bin lira. Yani 15 yıl ailemin yanında kalarak maaşımın yarısını biriktirerek orta karar bir ev alabiliyorum. + vergiler,deprem sigortası gibi şeyleri saymıyorum.

Olasılık 2

- Anne veya baba ile kalmıyorsunuz,kendinize ait bir eviniz yok. 2 bin lira maaş ile bir yerde kirada oturmak ve ev almak için birikim yapmak zorundasınız. 500 lira kira (yine uğurmumcu hesabı ) 500 lira da kendime ait bir ev almak için biriktirsem 1000 lira yok oldu. Doğal olarak da evi 30 yılda almış olucam.

Sizce mantıklı mı bu iş ? Yani 15 veya 30 yıl kadar sonra bir ev sahibi olmak. Dünya düzeni kötü biliyorum olay o noktaya kapitalizme gelmesin de,dediğim gibi yani 15 yada 30 yıl bir ev almak için uğraşmak yerine neden kira da oturmuyoruz ?

500 lira da kirada oturup 1.500 lira bana kalsa ? Ben yine paramı biriktirsem başka şeyler alsam. Bankadan kredi çekmek gibi bir şey düşünmüyorum hiç,paramı o tür yerlere vermem.

Velhasıl sizler ne düşünüyorsunuz ?

şugün 2 bin maaş alıyorsun.

30 yıldada bir ev aldın. buda ok.

diyelimki ev almadın
    emekli oldun.
    yaş 60.
    maaş otomatikman yarıya düştü.
    kaldı 1000 tl.
    sen bu parayla, kalan 20 yılında
    nasıl geçincen.
    ha eşinde alır aylık 1000
    ok denilebilir.
    ama ....

insanlar bu mantıkla ev alır.
    rahat etmek için.

• Kira da her ay 500 lira vermekle bitmiyor ki. Ev sahibi 5-6 aylık kirayı peşin istiyor, depozito alıyor. Peşin 3000 lira olması gerekiyor ortalama.
    Bir de ev sahibiyle anlaşamadın diyelim, evden çıkartmak istiyor seni. Ömrün boyunca ev ev dolaşmak var.
    İşittim ki bazı arkadaşlar yoksulluğumuzu bahane ederek memleketlerine dönmek istiyorlarmış. Ben kimseyi zorla MİLLİ MECLİSE davet etmedim. Herkes kararında hürdür, bunlara başkaları da katılabilirler. Ben bu kutsal davaya inanmış bir insan sıfatıyla buradan bir yere gitmemeye karar verdim. Hatta hepiniz gidebilirsiniz. ASKER MUSTAFA KEMAL mavzerini eline alır, fişeklerini göğsüne dizer, bir eline de bayrağı alır, bu şekilde Elmadağı’na çıkar, orada tek kurşunum kalana kadar vatanı müdafaa ederim. Kurşunlarım bitince bu aciz vücudumu bayrağıma sarar, düşman kurşunlarıyla yaralanır, temiz kanımı, kutsal bayrağıma içire içire tek başıma can veririm. BEN BUNA AND İÇTİM.
  • Mantıksız.
  • Emekliliğe kadar para biriktirme demiyorum ki,biriktirdiğin para ile ev almak yerine at bankada kalsın diyorum. Yani mesela bir ev paran var 180 bin liran kalsın bankada alma ev falan emekli olunca oradan ye,emekli maaşın var emekli olunca verilen para var.

Şu gün milli piyango falan düşse,hemen herkes ev alır. O ev kendini yıllar sonra amorti ediyor. Koy bankada kalsın lazım olunca kullan Böyle düşünüyorum,o yüzden fikirlerinizi merak ediyorum
  • en iyi seçeneklerden biri, hızlı gelişime açık bir bölge tespit edip arsaya yatırım yapmak. sanırım maliyeti daha ucuza gelir. ayrıca ev satın almak için yaşanılmaz çünkü yarına kim gide kim kala. kiracılık da zor ama mevcut şartlara bakınca kira yerine satın alın bir eve borç ödemesi yapma girişimi düşünülebilir. zihinleri boş yere meşgul eden konulardan biri. girişim önemli, tabi öncelik karar almada.
    parayı bankada çürüteceğine, emekliliğin de yaklaştığında eskimiş bir binadan daire almak yerine arsaya yatırım daha iyi. imar iskan izni çıktığında zaten kıymete biner. gidip de tarla alınsın demiyoruz. gerçi tarla da iş yapar..
  • Yatırım ve para saklamak için en iyi ve kolay seçenek. 100 milyarın var, bankaya yatıracağına, al ev ver kiraya. Ayrıca son yıllarda evlerin fiyatı artmadı tam tersi ucuzladı bence. Bizim insanımız ilginçtir ama, 100 liralık evde oturur, 150 milyarlık arabaya biner, 3 senede 1 arabayı değiştirir. Evi mahalleyi değiştirmez, eviyle görgüsüzlük, artistlik yapamaz ama aracıyla yapar çünkü

Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB

Yatırım ve para saklamak için en iyi ve kolay seçenek. 100 milyarın var, bankaya yatıracağına, al ev ver kiraya. Ayrıca son yıllarda evlerin fiyatı artmadı tam tersi ucuzladı bence. Bizim insanımız ilginçtir ama, 100 liralık evde oturur, 150 milyarlık arabaya biner, 3 senede 1 arabayı değiştirir. Evi mahalleyi değiştirmez, eviyle görgüsüzlük, artistlik yapamaz ama aracıyla yapar çünkü

Kolay yollu görgüsüzlük bence. Villada oturmak yerine lüks arabaya binmek daha ucuza mal olmakta. Şahine bin iphone kullan. 3310 kullan Marlboro iç

• Kaba inşaat halinde iken evi al. Tabi muhtemelen şu anda peşin parayı verecek halin yok. Bankadan kredi çekip verecen herhalde.
    Her ay o borcu 1000 liralık taksitler halinde ödeyeceksin değil mi? Evde sana ait.

O evi alır almaz hemen kiraya aç. Kiracıdan her ay 500 liranı al. Bu şekilde Hem ailenin yanında kalarak hemde sadece 500 liraya, senin hesabınla 15 senede biteceğine 7,5 senede biter bu iş. 8 sene sonra zaten o ev dahada değerlenir. Aldığından fazla paraya satarsın. Arada aldığın kiralar ekstra kar. Gider elindeki parayla daha iyi bir muhitte kendin için daire alırsın.

Al sana gayrimenkul almanın mantığı

Tamamen katılıyorum ve zaten bu yüzden her zaman kiracı kalmayı düşünüyorum.

Defalarca hesap etttim. Para biriktirip ya da kredi çekip ev almaktansa o parayı döviz ya da altın olarak kenara koymak, ticarete girmek,arsa almak vs.. kısaca işletmek çok daha mantıklı.

Eğer emeklilikte maaş düşüyor diyorsan 20 sene para biriktirip ev alacağına 20 sene para biriktir emekliliğinde de o parayı ye. Ama o parayı işleteceğinden o para çok daha fazla geri dönecektir.

Diyelim ki 200 milyarın var. Çoğu kimse gider bu paraya trink ev alır. Kafam rahat der.
    Halbuki o evi satın almaktansa o eve kiracı olarak girse o evde en az 20 sene oturabilir. Ve para da elinde duracağı için o parayı işletir ve belki 700 liraya kiraya girdiyse o 200 milyara bir ayda 700 den fazla kazanır. Ve böylece evde beleşe oturmuş olur.
    Ya da o 200 milyara danışa danışa 7-8 farklı yerden arsa alsa bunlardan biri elbetteki değerlenir ve o aradaki fark kirasının kat kat fazlası olur.

Kısacası ev alanın parası ölür,işletenin artar. Uğraşmak istemeyen ev alır, kafasını çalıştıran almaz bence...

• öyle 15 sene biriktirip ev almak bana mantıklı gelmiyor.15 sene uzun bir süre,riskli.onun yerine bir süre biriktirip,arsa gibi basit yatırımlarla ev parasının bir kısmını kazandıktan sonra uygun vade süreli bir krediyle ev almak daha makul geliyor bana.
    Yani kısaca yaşam standartları en aza düşücek.

Kirada duran birisini ele alalım;
    E aynı şey bu adam içinde geçerli. Dur lan karıştı ortalık varıcağım yere varamadım.

Neyse geçenlerde paylaşılan bi hikayeyi paylaşıyım.

quote:

Amerikalı işadamının yolu birgün Meksikada bir sahil kasabasına düşer,limanda kayığın içinde bir kaç ton balığı bulunan bir meksikalıyı görür ve balıkçıya balıkları nekadar sürede tuttuğunu sorar.
    “Fazla sürmedi senyör.”diyerek yanıt verir balıkçı
    Amerikalı şaşırmış bir şekilde sorar: ´Öyleyse neden daha fazla balık tutmadın?´…
    ´Bu günlük bana ve aileme kafi , senyör’ diye cevap verir meksikalı
    Amerikalı iş adamı bu durumu son derece verimsiz bulur.
    ´Ben Harvard mezunuyum, sana yardımım dokunabilir´ der. ´Herşeyden önce, daha fazla balık tutmalısın.´…
    Balıkçı hayretle sorar: ´Niçin senyör?´…
    ´Artan balıkları satar, daha çok kazanırsın. Zamanla kendine daha büyük bir tekne alırsın. Daha büyük tekneyle daha çok balık tutar, daha çok kazanırsın.´…
    ´Sonra senyör?´…
    ´Daha başka tekneler alır, bir filo kurarsın.Sonra balıkları işlemek için kendin konserve tesisleri kurarsın. Böylece kârın önemli bir kısmını başkalarına kaptırmamış olursun.´…
    ´Sonra senyör?´ …
    ´Tabii, bütün bu işleri böyle küçük bir sahil kasabasında yürütemezsin. bu arada Los Angeles veya New York gibi büyük bir dünya kentine taşınmış olursun.Yeteri kadar büyüyünce halka açılır, hisse senetlerini satarsın.Zengin olursun. Milyonlarca doların olur.´ …
    ´Sonra senyör?` …
    ´Bu kadar paran olduktan sonra çalışmana gerek kalmaz. Emekliye ayrılır, bir sahil kasabasında kafanı dinlersin. Sabah geç saatlere kadar uyursun. Biraz balık tutar, çocuklarla oynar, öğlenleri de şekerleme yaparsın. Akşamları ise amigolarınla birşeyler içip gitar çalarsın. Hayatını mutlu bir şekilde sürdürürsün!.
    Balıkçı kendisini tutamaz ve güler:” Senyör bende zaten burada böyle yapıyorum.”

• Hikaye güzelmiş :)

Arkadaşlar tam olarak düşünmediğiniz nokta şu;

Siz parayı biriktirmeye çalışırken nerede oturacaksınız ? Eğer ailenizin yanın da oturacaksanız,12-15 sene kadar 25-26 yaşına gelmiş iseniz insana koyar. Ben 20 yaşındayım şu ara bile tek olsam daha iyi artık diyebiliyorum. Sen tut ki 25 +12 yap etti 37.

37 ye kadar nasıl bir evlilik falan yaşarsın nasıl bir hayatun olur bilmiyorum,benim kafama göre pek hoş değil.

Sen parayı biriktirmek için aile dışında kalsan yani kirada oturup para biriktirsen,hayat standartın düşüyor delicesine.

Bankadan kredi almak da aynı şey,sen para biriktirmiyorsun birikmiş parayı alıyor yine para biriktirir gibi ödüyorsun. ama bu kez şöyle bir şey var " Kendi evinde oturup sadece bankaya taksit ödüyorsun "

Banka faizleri nedir bu arada bilen var mı ?

Ben banka olayını sevmiyorum ama en oluruda bu şekildedir. Onun yerine yine ölümüne kirada oturabilir.

• Ayağını yorganına göre uzat...Diyenler boşuna dememişler..Ayda 2000 Lira gelirin varsa 170.000 lik ev yerine TOKİ den 120. 000 lik bir ev alıp içine girip oturup ayda 750 lira kira değil eve taksit ödersin..Yok istemiyorum dersen ,Uğur Mumcu diyene kadar TUZLA desen 80 - 90.000 liraya bile daireler var..Atmıyorum..sahibinden com a bakınız..

NAMUSA HÜRMET EDEN NESLİNE ŞEREF VERİR....
  • Bence yapılacak iş önce kafayı sokmak için ucuz 50-60.000 TL'lik 1+1 yada 1+0 daireyi banka kredisiyle almaktır. Ondan sonra daha kolay para biriktirebilirsin. Ancak en mantıklısı ufak ufak 1+1'ler almak...Öyle daha kolay olur biriktirmek diye düşünüyorum.

Orijinalden alıntı: taşkafa

Ayağını yorganına göre uzat...Diyenler boşuna dememişler..Ayda 2000 Lira gelirin varsa 170.000 lik ev yerine TOKİ den 120. 000 lik bir ev alıp içine girip oturup ayda 750 lira kira değil eve taksit ödersin..Yok istemiyorum dersen ,Uğur Mumcu diyene kadar TUZLA desen 80 - 90.000 liraya bile daireler var..Atmıyorum..sahibinden com a bakınız..

Benim bildiğim kadarı ile toki öncelikle maddi durumu kötü olan insanlara o evleri veriyor. Yanlış biliyor isem düzeltin.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.