Şimdi Ara

Para biriktirip gayrimenkul satın almanın mantığı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
1
Favori
12.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    1 milyon liram varsa gidip 3-5 daire alayım, kiraya veririm, prim yapar diye düşünmem. Kiracı ile uğraşmak zor iştir. Herkes helal süt emmiş değil bu memlekette. Kuzenimin kiracısı evde 3 yıl kira vermeden oturdu, en son zorla çıkartılınca evde sökülebilecek vs. ne varsa ya aldı yada kırıp gitti. O yüzden para kazanma amaçlı ev almayı çok mantıklı bulmuyorum. Anca yeni yapılan prestijli bir site'den inşaat halindeyken bir ev alıp 2-3 yılda pirim yapmasını bekleyip satmak mantıklı geliyor.

Ancak yüzbinlerce liran yoksa ve başını sokacak bir yer derdindeysen kendi evin olmasının rahatı hiçbir şeye değişilmez. Çok şükür bugün kendi evimde yaşıyorum. İşsiz kalsam kış ortası sokakta kalır mıyım diye stresim yok. Ev sahibi ne hırtlık çıkartacak diye bir derdim yok. Evlenmeden önce 20 yıl kirada oturdum, üst katta ki ev sahibi evi tepene yıksa ses edemezsin, sen altından geçerken balkondan su döker gık diyemezsin, üst kattan camının önüne çöp torbası atar sesini çıkaramazsın. Kiracılık çekilir çile değil, 1+1 olsun benim olsun derim. Ha 18 yaşımdayken sorsanız bende "ne evi ya paramı işletir 2 katını kazanırım" derdim. Ama insan yaşadıkça bir şeyleri görüyor.
    Vassago#2203

• tahvil olayları nasıl oluyor

Orijinalden alıntı: 31.taner

Konu hortlamış ama yinede yazalım.
    1 milyon liram varsa gidip 3-5 daire alayım, kiraya veririm, prim yapar diye düşünmem. Kiracı ile uğraşmak zor iştir. Herkes helal süt emmiş değil bu memlekette. Kuzenimin kiracısı evde 3 yıl kira vermeden oturdu, en son zorla çıkartılınca evde sökülebilecek vs. ne varsa ya aldı yada kırıp gitti. O yüzden para kazanma amaçlı ev almayı çok mantıklı bulmuyorum. Anca yeni yapılan prestijli bir site'den inşaat halindeyken bir ev alıp 2-3 yılda pirim yapmasını bekleyip satmak mantıklı geliyor.

Ancak yüzbinlerce liran yoksa ve başını sokacak bir yer derdindeysen kendi evin olmasının rahatı hiçbir şeye değişilmez. Çok şükür bugün kendi evimde yaşıyorum. İşsiz kalsam kış ortası sokakta kalır mıyım diye stresim yok. Ev sahibi ne hırtlık çıkartacak diye bir derdim yok. Evlenmeden önce 20 yıl kirada oturdum, üst katta ki ev sahibi evi tepene yıksa ses edemezsin, sen altından geçerken balkondan su döker gık diyemezsin, üst kattan camının önüne çöp torbası atar sesini çıkaramazsın. Kiracılık çekilir çile değil, 1+1 olsun benim olsun derim. Ha 18 yaşımdayken sorsanız bende "ne evi ya paramı işletir 2 katını kazanırım" derdim. Ama insan yaşadıkça bir şeyleri görüyor.

Katılıyorum.
    Bu dünyaya bir daha mı geleceğim,para biriktirmek mantıksız.yaşlanınca parayı ne yapacağım.yaşlanınca diyet yapmak zorunda kalırım her şeyi yiyemem, romatizmam olur istediğim gibi gezemem,kuş sorunları olur ince işler yapamam diyerek para biriktirmek yerine yedim,içtim,gezdim vs.

Henüz yaşlanmadım ama yolu yarılayınca, çoluk çocuk işin içine girince insan duruyor.Yaşlılığa yatırım yapmaya karar veriyor.Ticaretten de anlamıyorsa mecburen arsa ev işlerine giriyor.

Benim tavsiyem yaşlılığa hazırlanmak gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0nur*

Merhaba;

Bir arkadaşımla bunu düşünür olduk;

iki senaryo halinde masaya yatırıyorum. Ortalama 2 bin lira maaşlı bir işte çalışıyoruz.

Olasılık 1

- Anne ve baba ile kalıyoruz,aldığımız maaş dan 1000 lira kenara koyup (benim oturduğum yer olan Kartal/U.mumcu da evler 150-200 bin lira) 170 milyarlık bir ev almak istiyorum.

- Ayda 1.000 lira kenara koyup x 12 ay = 12 bin x 15 yıl = 180 bin lira. Yani 15 yıl ailemin yanında kalarak maaşımın yarısını biriktirerek orta karar bir ev alabiliyorum. + vergiler,deprem sigortası gibi şeyleri saymıyorum.

Olasılık 2

- Anne veya baba ile kalmıyorsunuz,kendinize ait bir eviniz yok. 2 bin lira maaş ile bir yerde kirada oturmak ve ev almak için birikim yapmak zorundasınız. 500 lira kira (yine uğurmumcu hesabı ) 500 lira da kendime ait bir ev almak için biriktirsem 1000 lira yok oldu. Doğal olarak da evi 30 yılda almış olucam.

Sizce mantıklı mı bu iş ? Yani 15 veya 30 yıl kadar sonra bir ev sahibi olmak. Dünya düzeni kötü biliyorum olay o noktaya kapitalizme gelmesin de,dediğim gibi yani 15 yada 30 yıl bir ev almak için uğraşmak yerine neden kira da oturmuyoruz ?

500 lira da kirada oturup 1.500 lira bana kalsa ? Ben yine paramı biriktirsem başka şeyler alsam. Bankadan kredi çekmek gibi bir şey düşünmüyorum hiç,paramı o tür yerlere vermem.

Velhasıl sizler ne düşünüyorsunuz ?

kısa vadeli düşünüyorsun bunun uzun vadeside var 15 yıl sonra ölücekmisin hayır allah bilir tabikide 60 70 e kadar yaşayacaksın peki o zamanlarda ne yapacaksın kimin eline bakacaksın bi emekli maaşınamı hem sadece nie kendini düşünüyorsun ilerde çocugun olur evi ona bırakırsın senin çektiğin sıkıntıları o çocuklar çekmez..

• Mal mülk satarak ev alan, kredi çekip ev alan, senelerce yemeyip içmeyip birikim yaprak ev alanı hiç anlamadım.

Çok paranız olur, çok malınız olur çok iyi geliriniz olur o zaman ev almak elbette mantıklı, diğer türlüsü her türlü saçmalık.
    PEŞİNDEYİZ HERYERDE
  • İstanbul da yaşamıyorum. Ankara da yaşıyorum.
    Burada bile ev sahibi olup aylık 1000 lira veya 800 lira aidat veren var.
    Milletde para çok tabi bizim gibi tırnaklarıyla kazanmıyorlar, havadan sudan kazanıyorlar. Bizde ev almak için 30 yıl bekleriz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.