Şimdi Ara

Papağan sahiplenmek istiyorum.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, uzun zamandan beri evde bir hayvan beslemek icin arastirmalar icindeyim kedi, kopek ve papagan uzerinde yogunlastim. Kedi ve kopek evimizin teknigi itibari ile beslemem risk. Kisin dogalgaz sobasi yakiyoruz tek oda isiniyor peteklerle ev isinmiyor diger odalar cok soguk olabiliyor.

Neyse simdi bir papagan sahiplenmek istiyorum ancak fiyatlari cok pahali jako turu istiyorum daha cok. arastirmasini cok yaptim riskli bir papagan ama deger. Turu o kadarda onemli degil papaganlarin hepsi cok akillilar.

Acaba ucretsiz ihtiyaci olan birilerinden papagan alma ihtimalim nedir hangi sitelerde bulabilirim yardimci olursaniz cok sevinirim
    su anda mobil takiliyorum ondan arastirma yapamiyorum link vs yollarsaniz incelerim.

Kafesim vs. Yok gerekirse onu alabilirim. Daha once uzun sure muhabbet kusu besledim. Ayrica su anda evimizin arka kisminda 20 kusur guvercin var kuslar hakkinda tecrubem
    cok yinede konu altinda onerilerinizi bekliyorum.
    Tesekkurler.

• +1
    Para biriktirip almasina alirim. Ancak gercekten ihtiyaci olan birisinden alma taraftariyim ozellikle hayvan ticaretini hic sevmiyorum kedi-kopek arastirmasi icin barinaklara baktim ordan alicaktim ama durumum uygun degil.

Daha simdi bi kuscudan geldim cok super bi jako vardi cok muhtesem bi hayvandi gercekten can atiyorum bir papagan icin

Sultan papağanı al, ben besliyorum çok memnunum arkadaş olduk papağanımla.Tüylerini okşuyorum, rahatlamasını sağlıyorum çok hoşuna gidiyo, ben bırakınca o gelip benim saçlarımı ağzıyla çekiştiriyo fln aynısını bana yapıyo

Nick Mağduru

• Yaklaşık 2 aydır cennet papağanı besliyorum. Faydası olursa, buyrun...

Orijinalden alıntı: Tamamen Hayal Ürünüdür

Jakonun bakımı zor, herşeyi ayrı bir dert.

Sultan papağanı al, ben besliyorum çok memnunum arkadaş olduk papağanımla.Tüylerini okşuyorum, rahatlamasını sağlıyorum çok hoşuna gidiyo, ben bırakınca o gelip benim saçlarımı ağzıyla çekiştiriyo fln aynısını bana yapıyo

Jakonun risklerini biliyorum ancak herseye ragmen ilk tercihim jako. Renk ve buyukluk bakimindan bana cok guzel geliyor gri ve kirmizi ama olsun cok hos :)

Ama yanlis anlasilmayayim herturlu cins papagan onerisine acigim sadece sizlerden yardim almak istiyorum ozellikle nerede yardima muhta kus bulabilirim bunu ogrenmek istiyorum. Tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: e-XPLoDeR

Yaklaşık 2 aydır cennet papağanı besliyorum. Faydası olursa, buyrun...

Hepsini okudum gercekten kafesten cikarirdim bende senin gibi dayanamayip ama bundan sonra kendim ve ileride olucak kusum icin sabirla beklemeyi dusunuyorum :)
    Cok guzel bir yazi olmus cok begendim usttede yazdigim gibi bu cinside alabilirim cins ayrimim yok sadece jakolar bana daha bi hos geliyor ancak pahali ve bulunmasi zorlar. Hersey icin tesekkur ederim :)

Ayrica mobil oldugum icin ayri 2 mesaj attim o nedenle kusura bakmayin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi neler hissettiğini anladım. Evimde muhabbet, sultanlar ve jako olan birisi olarak bildiklerimi aktarayım.

Sultan ve muhabbet konusu basit. Çokça kaynak da var, geçeceğim direkt. Öğrenmek istersen anlatabilirim tabii.

Jako bakmanın köpek bakmaktan bile zor ve pahalı olduğunu söylemeliyim. Ücretsiz jako bulabilirsin belki. 1-2 kez denk geldim böyle verme durumlarına. Şansa bağlı. Ama jakoyu aldım desen, ona kafes gerekecek. Ebat olarak iri olduğu için petshopa gidip de kafes beğenemezsin. Ben çokça ekonomik olmaya çalıştım ve sonuçta aldığım kafes 500 liraydı. Petshoplar o yuvarlak kafesleri önerir muhtemelen. Jakon da oraya girince ben bunu istemiyorum diyemez. Ama benim fikrimce çok çok yanlış. İnanılmaz akrobatik hayvanlar. Durmadan tırmanmak istiyor. Zaten kafesin de rahatça kanat çırpabileceği durumda olması gerekir. Kendin yaptırabilirsin diyeceğim ama gagaları çok kuvvetli. Özel dökme demirli kafes almazsan zaten hemen kırar. Örnekle açıklayayım.

Jakomu ilk eve getirdiğimde boşta olan bir kafes vardı. Cidden büyük bir kafes. Rahatça gezebileceği durumdaydı. Yani ben öyle görüyordum. Ama demirleri uygun değildi. Birkaç gün sonra bazı yerlerini kırdı. Sabah kalktığımda da köşesine ayağı sıkışmış. Benden korktuğu için de zor ayağını kurtardım oradan. Yani kafes en önemli olay. Hemen yeni kafes aldım.

Şu kafesi...

Bir diğer konu da, oyuncu oldukları için bol bol oyuncak gerekiyor. Tabii kendin de yapabilirsin. Öyle ayrım yaptıkları yok. Kemirsin, kırsın. Aklı fikri orada .p Rubik kübü bile versen, neden verdin demez. Çözmeye çalışır. Çünkü cidden zekiler. Olabildiğine zekiler. Uzun bir kapağa kuş kumu doldurup önünde dökmüştüm yavaş yavaş. Hemen ilgisini çekti ve doldurup tekrar verdim ona. Eline alıp yavaş yavaş dökmeye çalıştı. Sonra da pek beceremeyince gagasına alıp öyle döktü. Yani anlamıyormuş gibi davranmana gerek kalmıyor. İlginç hayvanlar.

Ayrı kalamazsın onunla. Sana alışmışsa zaten sen gidince çağırır yanına. Sıkılırsa ve oyuncaklar ilgisini çekmezse tüylerini yolar, zevk alır bundan. Almayabilir de... Kişilik jakolarda çok farklı oluyor. O yüzden genelleme yapamayız.

Sözün özü... En zeki hayvanlardan biri. Alıştığında çok sevecen, alışmazsa veya korkarsa her yerine parçalayabilecek bir hayvan. Kakadu gibi sevecen değil tabii ama... Onlardan muhtemelen daha zeki.

İki farklı afrika gri var. Kırmızı kuyruk ve normal gri kuyruk. Gri kuyruklar çok daha ucuz oluyorlar. Temel olarak farkları yok. Yöresel bir konu. Normal fiyatları 350 olsa gerek ortalama. Kırmızı kuyruklar da 650-750 civarı. Petshopa, geldiği yere falan bağlı. Yabanisine bin lira diyen var. Onlar garip satıcılar ya.

Kafes sana bağlı. Ama evini iyi seçmen gerekiyor. Yoksa pişman olabilirsin aldığına. O da rahatsız olur, sen de.

• quote:

Orijinalden alıntı: Insomniatic

Şimdi neler hissettiğini anladım. Evimde muhabbet, sultanlar ve jako olan birisi olarak bildiklerimi aktarayım.

Sultan ve muhabbet konusu basit. Çokça kaynak da var, geçeceğim direkt. Öğrenmek istersen anlatabilirim tabii.

Jako bakmanın köpek bakmaktan bile zor ve pahalı olduğunu söylemeliyim. Ücretsiz jako bulabilirsin belki. 1-2 kez denk geldim böyle verme durumlarına. Şansa bağlı. Ama jakoyu aldım desen, ona kafes gerekecek. Ebat olarak iri olduğu için petshopa gidip de kafes beğenemezsin. Ben çokça ekonomik olmaya çalıştım ve sonuçta aldığım kafes 500 liraydı. Petshoplar o yuvarlak kafesleri önerir muhtemelen. Jakon da oraya girince ben bunu istemiyorum diyemez. Ama benim fikrimce çok çok yanlış. İnanılmaz akrobatik hayvanlar. Durmadan tırmanmak istiyor. Zaten kafesin de rahatça kanat çırpabileceği durumda olması gerekir. Kendin yaptırabilirsin diyeceğim ama gagaları çok kuvvetli. Özel dökme demirli kafes almazsan zaten hemen kırar. Örnekle açıklayayım.

Jakomu ilk eve getirdiğimde boşta olan bir kafes vardı. Cidden büyük bir kafes. Rahatça gezebileceği durumdaydı. Yani ben öyle görüyordum. Ama demirleri uygun değildi. Birkaç gün sonra bazı yerlerini kırdı. Sabah kalktığımda da köşesine ayağı sıkışmış. Benden korktuğu için de zor ayağını kurtardım oradan. Yani kafes en önemli olay. Hemen yeni kafes aldım.

Şu kafesi...

Bir diğer konu da, oyuncu oldukları için bol bol oyuncak gerekiyor. Tabii kendin de yapabilirsin. Öyle ayrım yaptıkları yok. Kemirsin, kırsın. Aklı fikri orada .p Rubik kübü bile versen, neden verdin demez. Çözmeye çalışır. Çünkü cidden zekiler. Olabildiğine zekiler. Uzun bir kapağa kuş kumu doldurup önünde dökmüştüm yavaş yavaş. Hemen ilgisini çekti ve doldurup tekrar verdim ona. Eline alıp yavaş yavaş dökmeye çalıştı. Sonra da pek beceremeyince gagasına alıp öyle döktü. Yani anlamıyormuş gibi davranmana gerek kalmıyor. İlginç hayvanlar.

Ayrı kalamazsın onunla. Sana alışmışsa zaten sen gidince çağırır yanına. Sıkılırsa ve oyuncaklar ilgisini çekmezse tüylerini yolar, zevk alır bundan. Almayabilir de... Kişilik jakolarda çok farklı oluyor. O yüzden genelleme yapamayız.

Sözün özü... En zeki hayvanlardan biri. Alıştığında çok sevecen, alışmazsa veya korkarsa her yerine parçalayabilecek bir hayvan. Kakadu gibi sevecen değil tabii ama... Onlardan muhtemelen daha zeki.

İki farklı afrika gri var. Kırmızı kuyruk ve normal gri kuyruk. Gri kuyruklar çok daha ucuz oluyorlar. Temel olarak farkları yok. Yöresel bir konu. Normal fiyatları 350 olsa gerek ortalama. Kırmızı kuyruklar da 650-750 civarı. Petshopa, geldiği yere falan bağlı. Yabanisine bin lira diyen var. Onlar garip satıcılar ya.

Kafes sana bağlı. Ama evini iyi seçmen gerekiyor. Yoksa pişman olabilirsin aldığına. O da rahatsız olur, sen de.

Yazdiklarin cok yardimci oldu internette kolay bulamiyacagim onemli deneyimler. Supersiniz ama jakolardan uzaklastim mi? Tabi ki hayir :)
    Ama kendimi bir kez daha sorguladim syenizde sanirim sultan ya da cennet arayisina baslicam.
    Jako gercekten cok luks isi su aralar dugunumuz ve ekonomik sıkıntilar vs var ondan alamicam gibi.
    Olsun ben yinede cins ayrimina bakmaksizin yardima muhtac bir papagan ariyorum bu aralar. Bulamassamda kendim petshoptan alicam cennet ya da sultan
    Tesekkurler herkese

• Senin kararın elbette. Ama tavsiyem para biriktirmenden yana. Ben de zamanında aceleciydim. Ama araştırmaları da eksik etmiyordum. Sultanlar sevecendir. Muhabbetler oyuncudur. Gerçi hiç susmazlar. Bizimki gözü bile kapalıyken öter. Cennetler hakkında bir fikrim yok. Ama iyi bilirim kendilerini.

Kendine ara sıra ilgilenecek bir uğraştan öte arkadaş arıyorsan, jakodan vazgeçme. Biraz kaba bir karşılaştırma olacak ama, küçük kuşları hamster gibi görürsek, papağanlar kesinlikle köpek veya kedi olacaklardır. Kiminle nasıl vakit geçireceğin senin seçimin.

Orijinalden alıntı: Insomniatic

Senin kararın elbette. Ama tavsiyem para biriktirmenden yana. Ben de zamanında aceleciydim. Ama araştırmaları da eksik etmiyordum. Sultanlar sevecendir. Muhabbetler oyuncudur. Gerçi hiç susmazlar. Bizimki gözü bile kapalıyken öter. Cennetler hakkında bir fikrim yok. Ama iyi bilirim kendilerini.

Kendine ara sıra ilgilenecek bir uğraştan öte arkadaş arıyorsan, jakodan vazgeçme. Biraz kaba bir karşılaştırma olacak ama, küçük kuşları hamster gibi görürsek, papağanlar kesinlikle köpek veya kedi olacaklardır. Kiminle nasıl vakit geçireceğin senin seçimin.

Hani demistim ya en basta koek kedi istiyoruma ama alamiyorum. İste aslinda o papagani kedi-kopege benzettigim icin istiyordum cok guzel bi yere degindiniz. Ama onerileriniz cok isime yaradi jako alamicak gibiyim bi kac gun cenne ve sultan hakkind arastirma yapicam cok tesekkurler :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.