Şimdi Ara

Pano-Modem arası tesisat yenileme hakkında yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba nette baya bir araştırdım ama net bir cevaba ulaşamadım.

Türk telekom adsl abonesiyim sürekli kopma problemleri yaşıyorum görevli arkadaşlar sinyal değerlerini kontol ettiler ve bana apartmana kadar gelen tüm sinyallerin mükemmel olduğunu apartman panosundan eve gelen sinyalde problem olduğunu tesisatı yenilersem problemin düzeleceğini söylediler

Apartmanda aşağıdaki panodan eve gelen kablo ciddi manada eskimiş durumda ve yeniletmem gerekiyor. modem rj11 girişli ne tür bir kablo kullanmalıyım ince telefon kablolarından mı yoksa cat5 cat5e cat6 tarzı kablolar daha mı sağlam olur?

cevaplarınız için teşekkürler

• Cat6 daha sağlam olur.
  • Aynı problem bende de var hocam. Ben de kısa cat6 kablo var bir ucu açık diğer ucuna rj11 çaktım modeme takmak için. Bakır uçları duvardan gelene bağladım diğer ucuda modeme taktım fakat intenet gelmedi ama normal ince telefon kablosuyla deneyince geliyor. Cat6 da 8 renk var bunlardan 2 sini bağlıyorsun zaten renk farketmiyor diye biliyorum ben mavi- mavi beyaz bağladım olmadı. Nasıl yapcam bilmiyorum. Hatta direkt duvardan gelen bakır kabloya rj11 çaktım modeme taktım öyle bile gelmedi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tabiki cat6.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HuoYuanJi

Aynı problem bende de var hocam. Ben de kısa cat6 kablo var bir ucu açık diğer ucuna rj11 çaktım modeme takmak için. Bakır uçları duvardan gelene bağladım diğer ucuda modeme taktım fakat intenet gelmedi ama normal ince telefon kablosuyla deneyince geliyor. Cat6 da 8 renk var bunlardan 2 sini bağlıyorsun zaten renk farketmiyor diye biliyorum ben mavi- mavi beyaz bağladım olmadı. Nasıl yapcam bilmiyorum. Hatta direkt duvardan gelen bakır kabloya rj11 çaktım modeme taktım öyle bile gelmedi.
    panodan daireye kadar gelen kabloyla ev icinde kullacaginiz kablonun farkli olmasindan kaynaklanan bi durumdur belki. tam bilgi sahibi oldugum bi konu degil.

benim yapmak istedigim modemden direkt asagiya kablo sallayip panoya baglamak umarim bahsettiginiz gibi bir problem yasamam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sansic08 S kullanıcısına yanıt
    Ama direkt gelen kabloyada rj11 çaktım modeme bağladım yine gelmedi internet onu neden yapıyor ki çözemedim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kombi ve Tesisat Öneri-eski-
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.