Şimdi Ara

Panik Atak başladı büyük ihtimal. Nasıl geçireceğim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün gece saat 04.30 civarlarında içimde bir korku, panik başladı. Kalbim çarpıyordu, korku oluyordu. İnternetten araştırdığımda kalp krizi belirtileri çıktı. Daha sonra acile gittim çok şükür kalbimde bir şey yok. Şimdi yine başladı ara ara. İnternetten baktığımda panik atak yazıyor her yerde. Bu durumu nasıl düzeltirim ? Ne yapmam lazım ? Bilenler, yaşamış olanlar yardım ederse sevinirim.

• Hocam panik atak yaşamanınzın sebebini bulmalısınız. Benimkinn altında kapalı alan korkusu yatıyor. Ve insanların kalabalık olduğu yerlerde bana zarar verebileceklerİ düşüncesi. Bu yüzden terapi görüyorum. İlaç kullanıyorum. Şimdi neredeyse sıfıra indi ama dönem dönem geliyor. Şimdi yapmanız gereken şey derin derin nefesler almak. Sonra bir duşa girin uzun süre sıcak suyun altında gevşeyin. Rahatlamak istiyorsanız da ağlayın. Göz yaşı vücutta durdukça insanı rahatsız eder. Karanlık bir odada sevdiğiniz slow bir parçayı açıp egzersiz yapmak ya da yoga yapmak sakinleşmenize yararlıdır. Geçmiş olsun hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mynamesiz

Hocam panik atak yaşamanınzın sebebini bulmalısınız. Benimkinn altında kapalı alan korkusu yatıyor. Ve insanların kalabalık olduğu yerlerde bana zarar verebileceklerİ düşüncesi. Bu yüzden terapi görüyorum. İlaç kullanıyorum. Şimdi neredeyse sıfıra indi ama dönem dönem geliyor. Şimdi yapmanız gereken şey derin derin nefesler almak. Sonra bir duşa girin uzun süre sıcak suyun altında gevşeyin. Rahatlamak istiyorsanız da ağlayın. Göz yaşı vücutta durdukça insanı rahatsız eder. Karanlık bir odada sevdiğiniz slow bir parçayı açıp egzersiz yapmak ya da yoga yapmak sakinleşmenize yararlıdır. Geçmiş olsun hocam.

Hocam cevabınız için teşekkürler. Dün kalp krizi geçireceğimi zannettim sonuçlar iyi çıktıktan sonra anladım panik atak olduğunu. Bugün de zaten sonuçlar iyi çıkmasına rağmen yine kriz geçireceğim diye korkuyorum. Biliyorum geçirmeyeceğimi ama engel olamıyorum bu düşünceme. Açıkçası hayatımda hiç bu kadar çaresiz olduğumu hatırlamam. Birde bu sene sınava hazırlanıyorum, mezun olduğum için evdeyim genellikle ondan dolayı da olmuş olabilir mi ? Haftaya da spora başlayacaktım zaten en azından haftada 4 gün hava alırım ama bu çıktı işte. Senin ne zaman başlamıştı, ne zaman doktora gitmiştin hocam ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ThreeArrow

quote:

Hocam panik atak yaşamanınzın sebebini bulmalısınız. Benimkinn altında kapalı alan korkusu yatıyor. Ve insanların kalabalık olduğu yerlerde bana zarar verebileceklerİ düşüncesi. Bu yüzden terapi görüyorum. İlaç kullanıyorum. Şimdi neredeyse sıfıra indi ama dönem dönem geliyor. Şimdi yapmanız gereken şey derin derin nefesler almak. Sonra bir duşa girin uzun süre sıcak suyun altında gevşeyin. Rahatlamak istiyorsanız da ağlayın. Göz yaşı vücutta durdukça insanı rahatsız eder. Karanlık bir odada sevdiğiniz slow bir parçayı açıp egzersiz yapmak ya da yoga yapmak sakinleşmenize yararlıdır. Geçmiş olsun hocam.

Hocam cevabınız için teşekkürler. Dün kalp krizi geçireceğimi zannettim sonuçlar iyi çıktıktan sonra anladım panik atak olduğunu. Bugün de zaten sonuçlar iyi çıkmasına rağmen yine kriz geçireceğim diye korkuyorum. Biliyorum geçirmeyeceğimi ama engel olamıyorum bu düşünceme. Açıkçası hayatımda hiç bu kadar çaresiz olduğumu hatırlamam. Birde bu sene sınava hazırlanıyorum, mezun olduğum için evdeyim genellikle ondan dolayı da olmuş olabilir mi ? Haftaya da spora başlayacaktım zaten en azından haftada 4 gün hava alırım ama bu çıktı işte. Senin ne zaman başlamıştı, ne zaman doktora gitmiştin hocam ?

Benim 2,5 sene önce sınıfta başladı. Sınıftaki bir kaç kıro bana çok sataşırdı. Bu kendimi hep kasmama sebep oldu en ufak bir çıtırtıda yerimden zıplıyordum. Şimdi geçti gibi. Eğer geçmişte benim yaşadığım gibi sorunlar yani travma gibi şeyler yaşadıysan. Tabi benimkine tam travma denmez. Mesela karanlık bir yerde birisi ya da bir şey tarafından korkutulduysan bu beyninde bilinç altında kalmış ve şu an da gün yüzüne çıkmış olabilir. Kendini derin nefesler alarak rahatlatabilirsin. Eğer geçmeyeceğini düşünüyorsan bir psikiyatriste git ama onlar ilaç vermek dışında pek bir şey yapmıyorlar. Etrafınızda araştırma hastanesi ya da tıp fakültesi gibi kuruluşlar varsa oralara gidip tedavi talebinde bulunun. Onlar hastalığın köküne kadar inip yardım etmeye çalışıyorlar.

• quote:

quote:

quote:

Benim 2,5 sene önce sınıfta başladı. Sınıftaki bir kaç kıro bana çok sataşırdı. Bu kendimi hep kasmama sebep oldu en ufak bir çıtırtıda yerimden zıplıyordum. Şimdi geçti gibi. Eğer geçmişte benim yaşadığım gibi sorunlar yani travma gibi şeyler yaşadıysan. Tabi benimkine tam travma denmez. Mesela karanlık bir yerde birisi ya da bir şey tarafından korkutulduysan bu beyninde bilinç altında kalmış ve şu an da gün yüzüne çıkmış olabilir. Kendini derin nefesler alarak rahatlatabilirsin. Eğer geçmeyeceğini düşünüyorsan bir psikiyatriste git ama onlar ilaç vermek dışında pek bir şey yapmıyorlar. Etrafınızda araştırma hastanesi ya da tıp fakültesi gibi kuruluşlar varsa oralara gidip tedavi talebinde bulunun. Onlar hastalığın köküne kadar inip yardım etmeye çalışıyorlar.

Geçmişimde illa korkutmuşlardır hatırlamıyorum dediğin gibi bilinç altıma yerleşmiş olabilir. Bilmiyorum artık bekleyeceğim eğer düzelmezse ve hayatımı etkilerse giderim dediğin kuruluşlara ya da psikiyatriye. Yardımcı olduğunuz için teşekkürler hocam ve sizede geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThreeArrow -- 6 Kasım 2015; 1:01:38 >

• Maddi durumun yeterliyse psikoloğa gitmeni öneririm hastalık daha fazla ilerlemeden kurtulabilirsin.Sana bazı tavsiyelerim olacak sigara ve kahve çeşitlerinden olabildiğince uzak dur.Uyku düzenin bozma ve stres yaratan durumlardan uzak dur.Sürekli evde durma ve internetten hastalık veya ilaç araştırması yapma.Son olarakta hergün 1-2 bardak relax çay içip(markası doğadan veya mlife olabilir) nefes egzersizi yap çok faydasını görürsün.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ThreeArrow kullanıcısına yanıt
    Diğer arkadaşların söylediklerine katılıyorum ben de. Ailende de varsa özellikle bu tür sorunların çıkması daha kolay oluyor genetik faktörler yüzünden. Hastalık araştırması yapıp kendini daha fazla yorma, çünkü internet tamamen bilgi çöplüğüdür. Psikiyatrik tanı kitabına bakarsanız eğer, kime gösterirseniz gösterin kendisine ait bir hastalık bulabilir fakat bu hasta olduğun anlamına gelmez.

Mümkünse özel bir psikiyatriste gitmeni tavsiye ederim, devlet hastanelerinde hastayı değerlendirecek yeterli vakiti bulamıyorlar çünkü. Panik ataklar antidepresanlarla ve benzodiazepin denilen sakinleştiricilerle düzeltilmeye çalışılır. Genelde iyi sonuç alınır. Fakat herşeyi ilaçla çözemezsin, ilaçlar sadece beyninin kimyasal dengesini yerine oturtarak bunu düzeltirler. Birazcıkta kendi bilincine hakim olmalısın bence.

Kahve,çay,sigara,alkol gibi şeyler uyarıcıdır ve panik atakları tetikler. Sigara ve alkol biraz çift yönlüdür. Belli dozlarda uyarırken belli dozlarda sakinleştirme eğiliminde olur fakat kullanmaman daha iyi.

Esrar kullanmakta panik atakları tetikler. Esrar yağda çok fazla çözündüğü için vücutta depolanır ve aralıklarla vücut sistemine salınır. Dolayısıyla bu tür maddeleri kullanırken panik atak geçirmesen dahi, sonrasında da ortaya çıkma olasılığı yüksek oluyor.

Geçmiş olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kalp kriziyle uzaktan yakından alakası yok hele o anı yaşarken lan noluyor ölüyoruz galiba düşüşcesi sarmıyor değil insanı bende 2 ay önce yaşadım en son 1-2 gün sürdü kafamdan tamamen attıktan sonra bir daha yaşamadım birazda psikolojik olaya giriyor bu olduğu zaman kendini sakinleştirmeye bak aklına getirme bide çok kafein kullanma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 7 Kasım 2015; 21:09:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tek hakkın VAR..!

Maddi durumun yeterliyse psikoloğa gitmeni öneririm hastalık daha fazla ilerlemeden kurtulabilirsin.Sana bazı tavsiyelerim olacak sigara ve kahve çeşitlerinden olabildiğince uzak dur.Uyku düzenin bozma ve stres yaratan durumlardan uzak dur.Sürekli evde durma ve internetten hastalık veya ilaç araştırması yapma.Son olarakta hergün 1-2 bardak relax çay içip(markası doğadan veya mlife olabilir) nefes egzersizi yap çok faydasını görürsün.

Sigarayı bıraktım ama kahveyi içmezsem derslerime tam olarak konsantre olamıyorum onun yerine ne içebilirim ki ? Diğer dediklerini uyguluyorum panik atak yaşadığımdan beridir. Birde psikologun ücreti ne kadar tam olarak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Olanzapine

Diğer arkadaşların söylediklerine katılıyorum ben de. Ailende de varsa özellikle bu tür sorunların çıkması daha kolay oluyor genetik faktörler yüzünden. Hastalık araştırması yapıp kendini daha fazla yorma, çünkü internet tamamen bilgi çöplüğüdür. Psikiyatrik tanı kitabına bakarsanız eğer, kime gösterirseniz gösterin kendisine ait bir hastalık bulabilir fakat bu hasta olduğun anlamına gelmez.

Mümkünse özel bir psikiyatriste gitmeni tavsiye ederim, devlet hastanelerinde hastayı değerlendirecek yeterli vakiti bulamıyorlar çünkü. Panik ataklar antidepresanlarla ve benzodiazepin denilen sakinleştiricilerle düzeltilmeye çalışılır. Genelde iyi sonuç alınır. Fakat herşeyi ilaçla çözemezsin, ilaçlar sadece beyninin kimyasal dengesini yerine oturtarak bunu düzeltirler. Birazcıkta kendi bilincine hakim olmalısın bence.

Kahve,çay,sigara,alkol gibi şeyler uyarıcıdır ve panik atakları tetikler. Sigara ve alkol biraz çift yönlüdür. Belli dozlarda uyarırken belli dozlarda sakinleştirme eğiliminde olur fakat kullanmaman daha iyi.

Esrar kullanmakta panik atakları tetikler. Esrar yağda çok fazla çözündüğü için vücutta depolanır ve aralıklarla vücut sistemine salınır. Dolayısıyla bu tür maddeleri kullanırken panik atak geçirmesen dahi, sonrasında da ortaya çıkma olasılığı yüksek oluyor.

Geçmiş olsun.

Hocam antidepresanlardan içi sürekli uykuyu getirdiği söyleniyor öyleyse kullanamam. Sigara, esrar kullanmıyorum zaten alkolü ise ayda 1-2 kere alıyorum oda max 4 bira. Kahve ve çay bağımlısıyım onların yerine ne kullanabilirim ? Birde spordan içi çok iyi demişler haftaya başlıyorum faydası olur mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: FalconPlot

kalp kriziyle uzaktan yakından alakası yok hele o anı yaşarken lan noluyor ölüyoruz galiba düşüşcesi sarmıyor değil insanı bende 2 ay önce yaşadım en son 1-2 gün sürdü kafamdan tamamen attıktan sonra bir daha yaşamadım birazda psikolojik olaya giriyor bu olduğu zaman kendini sakinleştirmeye bak aklına getirme bide çok kafein kullanma

Çok kötü bir olay sabahın 6 sında acile uçtum adeta. Yaşamazsın umarım. Kafein kullanma demişsin de kafeinsiz kahve falan kullansam bir şey olur mu ?
  • bir tür çay öneriyorlardı buna onu içeceksin ilaçla falan doğru düzgün çözüm yok çare doğada
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tek hakkın VAR..!

Maddi durumun yeterliyse psikoloğa gitmeni öneririm hastalık daha fazla ilerlemeden kurtulabilirsin.Sana bazı tavsiyelerim olacak sigara ve kahve çeşitlerinden olabildiğince uzak dur.Uyku düzenin bozma ve stres yaratan durumlardan uzak dur.Sürekli evde durma ve internetten hastalık veya ilaç araştırması yapma.Son olarakta hergün 1-2 bardak relax çay içip(markası doğadan veya mlife olabilir) nefes egzersizi yap çok faydasını görürsün.

Sigarayı bıraktım ama kahveyi içmezsem derslerime tam olarak konsantre olamıyorum onun yerine ne içebilirim ki ? Diğer dediklerini uyguluyorum panik atak yaşadığımdan beridir. Birde psikologun ücreti ne kadar tam olarak ?

Kafein panik atağı tetikliyor.Yani kahve yerine sıcak çikolata gibi birşey içebilirsin.Yada kahve tüketimini olabilecek en az düzeye indir.Tabi hergün relax çay içmeyi unutma çok faydasını görürsün

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Olanzapine

Geçmiş olsun.

Hocam antidepresanlardan içi sürekli uykuyu getirdiği söyleniyor öyleyse kullanamam. Sigara, esrar kullanmıyorum zaten alkolü ise ayda 1-2 kere alıyorum oda max 4 bira. Kahve ve çay bağımlısıyım onların yerine ne kullanabilirim ? Birde spordan içi çok iyi demişler haftaya başlıyorum faydası olur mu ?

Antidepresanlar çok çeşitlidir. Uyku vereni de var vermeyeni de var. Kaldı ki uyku verenler bile bu etkisini ilk 2-4 hafta gösterir, sonrasında geçer. Zaten antidepresanların antidepresan özelliğide 1 aydan sonra başlar.

Kahve çayın yerine birşey kullanamazsın.

Spor belki faydalı olabilir, fakat tamamen yok eder diyemem. Spor iyi hissetmeni sağlıyor spordan sonraki 4-5 saat. Sonra geçiyor o rahatlamış olma hissi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.