Şimdi Ara

PANİK ATAĞI OLANLAR ACİL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 saat önce elim titremeye midem bulanmaya ve karnım ağrımaya başladı. Tansiyonuma baktık 8 e 5ti neyse hastaneye gittik. Kusasım geliyor ağzım kuru sendeleyerek yürüyorum birisi kolumu bile tuttuğunda daralıyorum. Doktor da ailem de aynı şeyi soruyor neye üzüldün diye. Düşünüyorum düşünüyorum yok, kafayı yiyeceğim üzüleceğim bir şey yaşanmadı. Tahliller tansiyon derken her şey normal dediler. Serum takıldı ilaç verildi baya iyi geldi. Doktor illa psikolojik destek almalı panik atak olabilir diyor. Ailem de bana çatıyor neyi söylemiyorsun diyorlar, benim bildiğim panik atak bir durum karşısında oluşmaz mı? Mesela araba kazası anısı olan biri tekrar görse elleri titrese yerinde duramasa anlarım da ben normal zamanda sürekli şekeri düşen biriyim zaten. Allah aşkına şu panik atakla ilgili soru sorabileceğim veya fikri olan varsa cevaplasın cıldıracağım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Hastaneye gitmeden önce ayran içtim 20 dk sonra hastanede tahlilde tansiyonum normal çıktı, ailem de evdeki tansiyon aletlerinin yanlış göstereceğini düşünüyor dinletemiyorum

• Upppp

• Bilen kimse mi olmaz bu nasıl iş

• Cipralex.

Ama doktora danışmadan başlama. Ve reçeteyi okuyarak kullan. Tam doz ile başlayıp bırakamazsın.

• Eastai kullanıcısına yanıt
    Knk panik atak ayrı panik olmak ayrı bir şey. Mesela trafik kazası yapsan korkarsin kalp ritmin hızlanır felan. Ama panik atak geçirmezsin. Daha doğrusu yaşadığın şey panik atak olmaz. Panik atak içinde biriken şeylerin dışa vurumu bence. 19 yaşındayım 1 sene önce ders çalışırken hiçbir şey yokken birden panik atak geçirdim bende. Delirecegim felan sandım. çok saçma bir şey yani. Şuan sıkıntın yoksa sorun yok. Ama arada geliyorsa bi psikiyatr veya psikologa git. Hatta yerinde olsam psikologa giderim ilk. Psikiyatriler ilaç yazıyor hemen. Belki gerek yoktur senin için ilaca. Ha bu arada ben kullandım anksiteye ve panik atak için 6-7 ay civarı. Şuan bıraktım iyiyim

• ıraaaad ol

git starbucksa bi gahve bi kukiiis

bi cacığın kalmaz.

heyjan yapma.

sanki bana marsa uzay mekiği kaldırıyon neyin heycanını yaşıyon la

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PANİK ATAK yeter artık!!!
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anam senelerin panik atak hastası.

Geçen c.tesi akşamı telefonda konuştuk sorunsuz bir şekilde. Ardından uyudum.

Gecenin bir yarısı kapı çalınınca uyandım, bir de baktım alt kat komşu: "Anan seni aramış telefona cevap vermeyince endişe etmiş" dedi.

Anamı geri aradım: "Sesin kötü geliyordu o yüzden merak ettim" dedi....

• Insanno8693 I kullanıcısına yanıt
    Heyecan yaşasam söylerim benim anlamadığım şey ortada hiçbir şey yokken böyle olması

• ÖĞRENCİ00 Ö kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam deneyeceğim

• por favor kullanıcısına yanıt
    Hocam siz direkt ilaç bile yazmışsınız

Panik atak benden sorulur. Neler çektim. Ama yazdığım gibi doktora danışmadan antidepresan kullanılmaz. Kullanmak iyi değildir ama mecbur kalınca alıyorsun. Sonra duyguların törpüleniyor, adam gibi ağlayamazsın, gerçekten gülemezsin, mal gibi yaşarsın. Serotonin takviyeli bir totoş olursun.

• por favor kullanıcısına yanıt
    Hocam mide bulantısı karın ağrısı titreme elde dudakta karıncalanma oldu bunlar panik atak mıdır? Değerlerin normal panik ataktır diyorlar ama anlamlandıramıyorum panik atağı bir şeyler tetiklemez mi? Çok soruyorum kusura bakma ama hiç ihtimal dahi vermiyordum psikolojik bir rahatsızlık çıkacağını, sınav dönemindeyim böyle sorunlarla da uğraşmak istemiyorum ilacı araştırdım uyku yapıyormuş ben 10 12 saat uyuyup istediğim gibi çalışamam bi akıl versen çok iyi gelecek bana

Knk illa bir şey tetikleyecek diye bir şey yok. Belirtiler panik atakta olanlar ile aynı. Bende de korku heyecan terleme mide bulantısı daralma oluyordu. Bu arada Üstte arkadaşın yazdığı ilacı kullandım ben. Uyku felan yapmıyor. İnternetten lütfen araştırma felan yapma. Daha kötü olursun. İlaçlar herkeste farkli etki yapar. Dediğim gibi bende bi yan etkisi olmadı sadece kilo aldim biraz

• ÖĞRENCİ00 Ö kullanıcısına yanıt
    Tamamdır teşekkürler

Hacı nörolojik sebepler fiziksel rahatsızlıklar, sonuçlar olarak dönüyor. Başlarda ben de anlam veremiyordum. Geceleri nefes darlığı çekiyor, elim ayağım karıncalanmaya başlıyordu, sıkıntı geliyordu. Defalarca kendimi acile zor attım. Muayene ediyorlar, tetkik ediyorlar ama bir şey çıkmıyor, senin sorunun psikolojik, beygir gibisin, vücudunda fiziksel sorun yok diyorlardı. İki defa hava limanında sağlık birimine zor yetiştim. Uzanıyorum, ayaklar yukarı, biraz istirahat bir şeyim kalmıyor.

Ama çok şükür 9 yıldır hiç bir bu çeşit sorunum kalmadı. Gerçekten psikolojikmiş. Ailevi sorunları atlattım, evlendim, baba işini devir aldım, sonuçta düzene girdim.

Kendin için de pozitif düşün. Geçici olduğunu düşün. Mecbur kalmadıkça da ilaç kullanma.

• Maddi sıkıntı vb varsa belki ondan olabilir. Anlık aşırı stres yükleyecek birşey yaşamamış olabilirsin ama genel ruh halini stres yada boğucu yapan bir hayatın varsa belki o yüzdendir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.