Şimdi Ara

Pandemiyi Aylar Öncesinden Bilen Ekşi Sözlük Yazarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
4.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 27 Nisan 2019 Tarihinde yaptığı paylaşımda bir aşı firmasının üst düzey yöneticisi ile görüştüğünü ve yakın zamanda pandemi ilan edileceğinden bahsediyor.

Linkin tamamı daha ilginç :

Rasyonel bir insan olmama rağmen "acaba" dedirten bir paylaşım olmuştur.

Hakaret etmeden kırmadan kırılmadan görüşlerinizi bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu tulparhanın kafasında ciddi sıkıntılar var, ekim-mart arası grip salgını olur diyor resmi genelge 12 nisanda paylaşılmış. Influenza ile corona aynı aileden değil demiş ciddi ciddi. Ulan adamlar hatta şunu deseydi, seneye olacak olan sars-cov2 salgını için dikkat.

Ne sığır insanlar var şu forumda ya. Public sars-cov2 yi bilmiyorken yokken tabi ki adam influenza diyecek
    Bin kere anlatıldı, başka konularda tartışıldı.

Pandemi olasılığı son yıllarda ciddi anlamda artmıştı. Bir çok epidemiyolog bu hususta uyarıyordu.

İşi chip taktırmaya getirmeyin aman. İlaç sektörü böyle de değişik bir sektör.

Ancak Event201 Eylül 2019 da boşuna yapılmamış diye düşünmüyor da değilim. İlginçlikler silsileri arka arkaya geliyor.
    Arkadaşlar gerekenleri söylemişler. ABD'deki çok gizli projeleri Ekşi sözlük'te yazan avamdan bir kişiyle paylaşacaklar, o da sözlükten duyuracak. Akla mantığa aykırı. Pandemi kelimesini COVID ile öğrenmedik, bu ihtimal hep konuşuluyordu yukarıdaki arkadaşların da anlattığı gibi. Gerisi ise zaten saçmalık.

Entry'nin yazarı olan ilgi manyağı arkadaş "Türkiye de buna hazırlık olsun diye genelge çıkardı" diye bir şeyler üfürmüş. O kısmı da ben açıklayayım zira genelgenin zamanlamasından ötürü maalesef inanan arkadaşlar var. Pek farkında olmayabilirsiniz ama cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesiyle birlikte yürütmenin yapısı da değişti. Haliyle genelgelerin ve kararnamelerin de yenilenmesi gerekiyor. Geçtiğimiz 2 yılda hemen hemen her konuda eski düzenlemelerin yerine yenileri yapıldı ve yapılmaya devam ediyor, afet ve pandemilerle mücadele de bu durumun istisnası değil. Dolayısıyla 2019 nisan ayında pandemiyle ilgili genelge çıkarılması gayet doğal, zaten genelgenin sonunu okursanız 2006/23 sayılı genelgenin yerine ihdas edildiği de açıkça belirtiliyor.

Böyle saçmalıklara kulak asmayın. "Aşılar kısır yapıyormuş, dünya düzmüş" modelinin bir benzerinden ibaret bunlar.
  • aşı firmasının üst düzey yöneticisi şirket sırrını mı verecek yapmayın lütfen böyle saçmalıklara itibar etmeyin neden kendi çalıştığı şirketi ve kendisini riske atsın bunlar şirket sırrıdır bakkal değil ki konuya komşuya arkadaşına bilgi veresin
  • quote:

Orijinalden alıntı: TulparHAN

aşı firmasının üst düzey yöneticisi şirket sırrını mı verecek yapmayın lütfen böyle saçmalıklara itibar etmeyin neden kendi çalıştığı şirketi ve kendisini riske atsın bunlar şirket sırrıdır bakkal değil ki konuya komşuya arkadaşına bilgi veresin
    Gönderinin tarihi hakkında ne düşünüyorsunuz

• Ben ocak ayında salgınla ilgili konu açmıştım.

https://forum.donanimhaber.com/h1n1-virusu-6-gunluk-seruven--141707401

• Bill Gates'ten sonrasını okumadım. Yine de paylaşım için teşekkürler.

• Bin kere anlatıldı, başka konularda tartışıldı.

Pandemi olasılığı son yıllarda ciddi anlamda artmıştı. Bir çok epidemiyolog bu hususta uyarıyordu.

İşi chip taktırmaya getirmeyin aman. İlaç sektörü böyle de değişik bir sektör.

Ancak Event201 Eylül 2019 da boşuna yapılmamış diye düşünmüyor da değilim. İlginçlikler silsileri arka arkaya geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YOURMOVE

Ben ocak ayında salgınla ilgili konu açmıştım.

https://forum.donanimhaber.com/h1n1-virusu-6-gunluk-seruven--141707401
    2020 ocak ayında sanırım koronaya yakalanmış olabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bearty kullanıcısına yanıt
    Cumhurbaşkanlığı genelgesi incelendiğinde influenza virüsleri ile ilgili olduğu açıkca belirtilmiş.Ekip - Mart ayları arasında influenza zaten yaygın görülür. Hastanelere gelen her 100 grip hastasından 70 civarı influenza olarak değerlendiriliyor.

influenza virüs ailesi ve Corona virüs ailesi bir biri ile alakası yok. Sizin bahsettiğiniz gibi bir şey olsaydı halka açık yayınlanan genelge de influenza değil Corona olarak isimlendirilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TulparHAN

Cumhurbaşkanlığı genelgesi incelendiğinde influenza virüsleri ile ilgili olduğu açıkca belirtilmiş.Ekip - Mart ayları arasında influenza zaten yaygın görülür. Hastanelere gelen her 100 grip hastasından 70 civarı influenza olarak değerlendiriliyor.

influenza virüs ailesi ve Corona virüs ailesi bir biri ile alakası yok. Sizin bahsettiğiniz gibi bir şey olsaydı halka açık yayınlanan genelge de influenza değil Corona olarak isimlendirilir..
    Öncelikle yazıyı yazma ben değilim sadece görüş alışverişi için konuyu açtım

Ancak size katılmıyorum. Bir pandemi olacağı biliniyorsa bunun isminin bir önemi olduğunu ve önceden herkese tüm devletlere yayılması gerektiğini düşünmüyorum. Biraz daha teknik bir konu çünkü.

• Bu tulparhanın kafasında ciddi sıkıntılar var, ekim-mart arası grip salgını olur diyor resmi genelge 12 nisanda paylaşılmış. Influenza ile corona aynı aileden değil demiş ciddi ciddi. Ulan adamlar hatta şunu deseydi, seneye olacak olan sars-cov2 salgını için dikkat.

Ne sığır insanlar var şu forumda ya. Public sars-cov2 yi bilmiyorken yokken tabi ki adam influenza diyecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cheers darlin -- 4 Ağustos 2020; 13:33:14 >
  • Pandemi uzun süredir beklenen bir şeydi. Explained'in bu konu hakkında geçen sene yayınladığı bir bölüm de var. Bill Gates falan da röportaj veriyor. Gökten inmedi sonuçta bu virüs. Bir virüsün mutasyona uğrama olasılığının yüksek olduğu yerlerde senelerdir çalışmalar yapılıyor. Wuhan gibi yerlerde, vahşi hayvanlarda milyonlarca çeşit virüs türü var ve nasıl mutasyona uğrayacağı da meçhul. Böyle olunca önlem alınamaması, aşı üretilememesi de normal. Hangi birinin mutasyona uğrayacağını öngörüp aşı üreteceksin sonuçta?

Her şey komplo teorisi değildir arkadaşlar. Eğer bir şeyden şüpheleniyorsanız bir ekşi sözlük entry'si ile tatmin olmayın. Okuyup araştırın.

• Ekşi sözlük yazarından sonrasını okumadım.
  • Ulan zaten açlıktan hastalıktan kırılan ülkelere aşı yardımı götürmek sureti ile dünya nüfusu nasıl azalıyor biri bana anlatsın...
    Allah senden razı olsun Bill Gates...
    Dünya nüfusunu azaltmanın acısız yöntemleri var. Bknz zorunlu doğum kontrolü.

• Arkadaşlar gerekenleri söylemişler. ABD'deki çok gizli projeleri Ekşi sözlük'te yazan avamdan bir kişiyle paylaşacaklar, o da sözlükten duyuracak. Akla mantığa aykırı. Pandemi kelimesini COVID ile öğrenmedik, bu ihtimal hep konuşuluyordu yukarıdaki arkadaşların da anlattığı gibi. Gerisi ise zaten saçmalık.

Entry'nin yazarı olan ilgi manyağı arkadaş "Türkiye de buna hazırlık olsun diye genelge çıkardı" diye bir şeyler üfürmüş. O kısmı da ben açıklayayım zira genelgenin zamanlamasından ötürü maalesef inanan arkadaşlar var. Pek farkında olmayabilirsiniz ama cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesiyle birlikte yürütmenin yapısı da değişti. Haliyle genelgelerin ve kararnamelerin de yenilenmesi gerekiyor. Geçtiğimiz 2 yılda hemen hemen her konuda eski düzenlemelerin yerine yenileri yapıldı ve yapılmaya devam ediyor, afet ve pandemilerle mücadele de bu durumun istisnası değil. Dolayısıyla 2019 nisan ayında pandemiyle ilgili genelge çıkarılması gayet doğal, zaten genelgenin sonunu okursanız 2006/23 sayılı genelgenin yerine ihdas edildiği de açıkça belirtiliyor.

Böyle saçmalıklara kulak asmayın. "Aşılar kısır yapıyormuş, dünya düzmüş" modelinin bir benzerinden ibaret bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sicsoline -- 4 Ağustos 2020; 15:29:35 >

• Doğru olabileceğini düşünüyorum, neden olmasın ki? Neler yapıyorlar da biz bilmiyoruz.

Doğru olmayadabilir çünkü virüsün oluştuğu yer zaten bir sürü hayvanın olduğu, virüs dolu bir mekan. İhtimaller, ihtimaller...

• acaba dedirten değil, varolan bir şey. ama bill gates mi yaptırdı, veya başkası mı bilemem. ama zaten bir biyolojik savaş olduğu aşikar.
  • Daha ne kanıt istiyorsunuz koronanın aşı için uydurulmuş bir sahtekarlık olduğuna inanmak için?.

kardeş asıl şok mesajın devamında baksana

biz ne dedik? bill gates ve vakfı aşılara yatırım yapıyorlar dedik, aşı denemeleri yapıyorlar dedik, amaçları tamamen ürettikleri aşıları pazarlamak, ASIL DERTLERİ TÜM İNSANLARI BİR SALGINLA ANİDEN ÖLDÜRMEK DEĞİL, olsa olsa insanları daha fazla aşıya mahkum etmek olacak dedik. o yüzden BÖYLE DÜNYA PANDEMİSİ GİBİ BİR OLAY YOK!. yani AMAÇLARI TÜM İNSANLARI ÖLDÜRMEK OLSA KİME AŞI YAPACAKLAR??. İSTEDİKLERİ SADECE DAHA ÇOK POZİTİF VAKA! zaten herhangi bir sebeple ölen birisi TESTİ POZİTİF OLDUĞU SÜRECE KOVİD ÖLÜMÜ YAZILIYOR. dünyada ölüden çok ne var? TEK YAPTIKLARI KOVİD ETİKETİ YAPIŞTIRIP GÖNDERMEK.
    evet kimse birşey diyemiyor çünkü test pozitif!

sonra bize komplocu dediler, yav sen bi açıp baksana okusana, araştırsana, düşünsene !.
    evet yani bill gatesin bu kadar pandemi konferansından sonra bir pandemi olacağını düşünmek zor değil. bundan habersiz insanlar zaten hedef olan halk, yoksa aşıcılar ilaçcıların zaten beklediği bir durum olduğu görülüyor o mesajdanda. bende görmemiştim o bill gates konferanslarını, ama pandemi başladıktan sonra gördüm, ve halen inkar etmenin ne anlamı var arkadaşlar?
    o mesajdaki arkadaşta zaten ilaç şirketinden öğrendiğini söylüyor. kısacası biz halk olarak tabi hiçbirşey beklemiyorduk ama bill gates genede pandemi konferansları yapıyordu..

mesajın devamında. 12 mart tarihinde de gene olacakları doğru tahmin ederek söylemiş. çünkü diyorumya zaten, bunlar olacak yani, adamda öyle diyor ben kahin değilim, bunları zaten bill gates söylüyor ve aşıya yatırım yapıyor diyor.
    hatta bak daha bir kaç hafta içinde bill gates aşı bir kaç doz olabilir falan dedi, adam 12 mart tarihinde yazmış, aşılar tek doz olmayabilir diye. E bunları da ilaç aşı şirketlerinden duymuş olabilir, E çünkü onlar çalışıyorlar çünkü bizzat aşılar üzerinde.

kısacası arkadaş olanlardan haberdar etmiş, adamın söyledikleri haber niteliğinde ama haberlerde niye açıp söylesinlerki bunları ? bu mesaj, 'pandemi sahnesinden ' 6 ay önce insanları haberdar etmiş olması açısından ilginçtir. çünkü dediğim gibi bilen biliyormuş zaten. ama bilmeyen halk işte.

bak Allah aşkına buraya bi bakın :
    European Commission 🇪🇺twitter
    European Commission 🇪🇺
    https://twitter.com/EU_Commission/status/1270264736865812480

bill gates : " pandemi süresince çok fazla iyi haber duyamadık, ama şuan size iyi haberlerimiz var , dünya çapında büyük ilaç ve aşı çalışmaları yapılıyor, ve yüksek bir ihtimalle ocak ayında işe yarar bir aşımız olacak. ve bu insanlık tarihinde en hızlı geliştirilmiş aşı olacak. (!!). Ama sormalıyız, bu aşıyı herkese uygulamazsak ne faydası olacak? "

utanmazlığa bakarmısın, adam kimbilir kaç yıldır üstünde çalıştığı aşı için, dünyanın en hızlı geliştirilmiş aşısı olacak diyor. BU SAHTEKARLIK DEĞİLDE NE? ekşideki mesaj o yüzden ilginç, halen durumu idrak etmek istemeyenler, aşıların çok daha önce üretilmeye başlandığını o mesajdan anlayabilirler. sonra bill gates in bu ifadesiye arasındaki çelişkiyi farkedebilirler artık değilmi?
    gates tüm dünyayı aşılamazsak aşının ne faydası olur ? diyor bide. skandal üstüne skandal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akordiyon -- 4 Ağustos 2020; 18:33:36 >

• Grip kronik rahatsızlıkları olanlar için ölümcül bir hastalıktır zaten. Nedense bunu idrak etmekte zorlanıyoruz.
    Covid öncesinde de ABD'de haftalık 5 bin kişi zatürreden ölüyordu. Sürekli olarak sosyal mesafe hiçe sayıldı, maske kullanımı düşük gibi haberler yapılıyor ancak nedense hastaneler dolup taşmıyor, ardı ardına cenazeler kalkmıyor. Virüsü inkar etmiyorum ancak abartılı tedbirlerden ötürü ekonomik etkileri virüsten daha ölümcül hale gelmeye başladı.

• Akordiyon kullanıcısına yanıt
    Hocam, corona sadece aşı için planlanmış olamaz. Bu planın cok daha derin başka amaçları var. Dünya ekonomilerini durdurdular, 100 milyonlarca kişinin işini ellerinden aldılar. Corona döneminde tüm ülkelerin merkez bankaları milyarlarca yeni banknot bastı, altın/gümüş gibi emtialar %100'e yakın deger kazandı ve bir o kadar daha deger kazanacak deniliyor, bu esnada kripto (dijital) para birimleri de skyrocket yükseldi.

11.Eylül.2001'de NY'ta ikiz kuleler içerden patlatılıp video üstüne uçak ekleyerek bunu Afgan daglarında sırtında tüfek belinde çakı dolaşan Osama bin Ladin yaptı olması gibi Corona da görünmeyen bi virüsten kaynaklandı oldu. Ancak 11.Eylül'ü Amerika planladı diyenler, Amerika nın ırak afganistana girmek için planladığını düşündüler. Yanlış cunku Amerika nın ırak'a girmek için öyle bişey yapmasına gerek yoktu. 11.Eylül'ün planlanma sebebi (diger hedeflere ek olarak) insanların özgürlüklerinden feragat etmelerini ve bunu bizzat kendi duygu ve düşünceleri ile yapmalarını sağlamaktı. Corona da da aynı durum sözkonusu: insanların özgürlüklerinden feragat etmelerini ve bunu bizzat kendi duygu ve düşünceleri ile yapmalarını sağlamak. Haa 11.Eylül'de askeriye endüstrisi büyük rant sağladı, Corona'da ise sağlık endüstrisi.Çeşitli farklar olacaktır tabi ki. ancak masterplan aynı. Corona sonrası aşı olayı ile insanların dokularına kadar işleyecekler, 11.Eylül'e göre daha damardan girdiler. Masterplan aynı fakat sonuçlar cok daha başarılı. Gözler görünmeyen bir molekül :) Cok iyi plan :) Temel fıkrası vardır. Temel'e bir roman yazmasını isterler ve romanın insanları etkilemesi için gerekli 3 temel kuralı anlatırlar: O 3 temel kuraldan biri gizem (görülmeme, tam bilinememe) digeri ise ölümdür. Onlara birşey daha eklemek gerekli: 'bilim' :::)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 4 Ağustos 2020; 16:29:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.