Şimdi Ara

Pandemiyi Aylar Öncesinden Bilen Ekşi Sözlük Yazarı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
1
Favori
4.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bill Gates böyle şeyleri okuyunca ne hissediyor acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akordiyon kullanıcısına yanıt
    Bu entryde söylediği gibi korona ve birçok salgın hastalıkları içinde barındıran bir aşı üretildi olarak ortaya bir aşı çıkarsa muhtemelen yazdıklarının tamamına inanırım.
  • bu adamlar orta çağda yaşasaydı kara veba sebebiyle yahudileri ve kadınları yakıp kedileri öldürürdü. sürekli bir suçlu arayışı. aşıya bir şey koyacaklar bilmem ne. arkadaşlar farkında mısın bilmiyorum ama zaten onların ürettiği ilaçları kullanıyoruz. ağrı kesicisinden kanser tedavisine, diş çekimi için yapılan uyuşturucu iğneden sıçamadığınız zaman kullandığınız müshile kadar. türk malı ilaçlar da yok değil tabii ancak piyasa malum.
  • Öncelikle aşağılamadan tartışmayı devam ettirmek istiyorum.

Peki bu kullanıcının 2019 senesinde "seneye pandemi olacak" demesinin normal bir süreç olduğunu düşünenler için mantıklı bir izahatı var mıdır?

• Bence amerikadaki gizemli akciğer hastalığıda bu covid19 virüsü ile bağlantılı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilgisi olan cevaplarsa sevinirim:

- Nisan ortası gibi normalde salgın olmayan bir zamanda salgınla ilgili bir uyarı yazısının Cumhurbaşkanlığından gitmesi daha önce görülmüş bir şey midir?

-Pandemi uyarısını DSÖ yapmaz mı? Bu uyarı yazısında neden DSÖ veya başka bir küresel sağlık kuruluşundan gelen uyarıya refere edilmemiştir? DSÖ veya başka bir yerden bilgi gelmeden pandemi uyarısı yapılması bana daha önce görülmüş bir şey gibi gelmedi.
  • aşıyı bulan parayı kırdı ben bunu bilirim

Pandemiyi Aylar Öncesinden Bilen Ekşi Sözlük Yazarı

milli gazete
    Bill Gates, aşı için tarih verdi: 'Tünelin sonunda bir ışık var'
    https://www.milligazete.com.tr/haber/4581223/bill-gates-asi-icin-tarih-verdi-tunelin-sonunda-bir-isik-var

• Serebrum kullanıcısına yanıt
    Bir salgin nasil uzun zamandir beklenen birsey olabiliyor? Tarihe baktigimizda salginlarin kac yuzyilda bir ciktigina bakarsak kim neyi bekliyor? Dogrusu ben bir salgin beklemiyorum. Son 10 yilda bir salgin sevdasi cikti ortaya, kusgribi ve domuzgribini bir hatirlayin. O donemde herkes domuzgribinden olmekteydi fakat kimsenin tanidigi olen bir yakini yoktu. Sonra ne oldu bilmem birden haberlerde konusu durunca ortadan kayboldu.

Birileri salgin olsun diye bekliyor bundan para kazanmak amacinda olabilir ama halk bunu beklemiyor. Bir cinayetin gercek faili onu onceden planlayandir. Corona virus olayina baktigimizda simulasyonunu yapanlarla, salgin ilan ettiren hatta ona karsi ticari amacla asi gelistirmeye calisan aktorun ayni oldugu gorulmekteyken daha neyi tartisiyoruz.

Birilerinin komplo teoroso demesi ama onlerine konulan gerceklere dair tek soz edememeside onlari gulunc durumda birakiyor. Bu is artik mantik temelinde tartisilmiyor, millet alismis takim tutar gibi taraf tutmaya onune ne kadarda belge ve kanit koysan yok yalan diyor. Boyle koyunlarim olsa bende cobanlik yapmaya calisirdim.

Edit: Nisan 2019 da ayni zamanda Cumhurbaskanligi Küresel Grip Salgini (Pandemisi) kararnamesi yayinlamistir. Bu belgeyide daha once konu hakkinda yazdigim iceriklerde belirtmistjm. Bugun alinan onlemler o kararnamede belirtildigi gibidir. Kahin olmak icin gelecegi gormeye gerek yok, birileri yapacaklarini fisildasin yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 5 Ağustos 2020; 8:17:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bearty

Öncelikle aşağılamadan tartışmayı devam ettirmek istiyorum.

Peki bu kullanıcının 2019 senesinde "seneye pandemi olacak" demesinin normal bir süreç olduğunu düşünenler için mantıklı bir izahatı var mıdır?
    Buna hala bir cevap bulamadım

• Bearty kullanıcısına yanıt
    Buna cevap basit; epidemiyologlar zaten bununla alakalı 2013-2014'ten beridir makaleler yazıyorlar. Zoonotic virüslerden kaynaklanan bir pandemi ile dünyada sıkıntı yaşanabilir diye.

Bunu hem preprint hem de peer-review edilmiş makaleler ile beslediler. Bir çok vakıf bununla alakalı çalışıyorlardı. Bill & Melinda gates vakfı ile JHU. Hani o corona arayüzü var ya sayıları gösteren. İşte o ünviersite Event201'in moderatörlüğünü yapıyor Eylül 2019'da.

Bill Gates olsun başkaları olsun bu hususta tedx'de konuşmalar yaptılar, gazete köşelerinde yazılar, kendi bloglarında fikirler üretildi.

Event 201'de bunun bir modellemesi yapıldı, neler olacak, ne yapmamız lazım vb.

Komplo mu bilemem ama şüpheli durumlar bunlar.
  • Ona bakarsak 2019 Ekim ayında Fatih Altaylı astroloji uzmanlarını Tek'e Tek programına çıkarmış , onlarda "yıldız hareketlerine bakarak 2020 yılında salgın bekliyoruz,zor bir yıl olacak"demişti

Sonra Altaylı tekrar programına çıkardı

Şimdi mobildeyim ama son 2 yıldır sağlık bakanlığı grip salgını adı altında rapor yayınlıyor bir tanesi bu Ocak ayına ait.

Bu Corona en az 2018 yılından bu yana hayatımızda

• quote:

Orijinalden alıntı: Violet Evergarden

Ona bakarsak 2019 Ekim ayında Fatih Altaylı astroloji uzmanlarını Tek'e Tek programına çıkarmış , onlarda "yıldız hareketlerine bakarak 2020 yılında salgın bekliyoruz,zor bir yıl olacak"demişti

Sonra Altaylı tekrar programına çıkardı

Şimdi mobildeyim ama son 2 yıldır sağlık bakanlığı grip salgını adı altında rapor yayınlıyor bir tanesi bu Ocak ayına ait.

Bu Corona en az 2018 yılından bu yana hayatımızda
    2018 konusuna katılamıyorum hocam. Bu süreçte onlarca sağlık çalışanı vefat etti malesef. Geçtiğimiz yıllarda bu tip haberleri duymuyorduk.

• Bearty kullanıcısına yanıt
    Ben daha nelere cevap bulamadim bir bilsen. Örnegin 3-5 vaka ile karantina sureci baslatildi, simdi ise gunde 1000 vaka var deniyor, o halde isyerlerini iflasa suruklemenin ve batik ekonominin ipini cekmenin ne geregi vardi?

Aldigim cevaplar, komplo teoroso oldu sadece. Herseyi gormezden gelen, herseye komplo teorisi diyen ama ayni zamanda hukumetin yaptiklarindan memnun olmayan ve hukumetin her yaptigini onaylayan ve sunu sunu kötü yaptilar dediginde bunlar yalan montaj dedi diye guldukleri insanlardan bu konuda bir farklarinin kalmadiginida gormemekteler.

Bu kitle saniyorki pedofillerin yakin dostu Gates isini gucunu birakti tum parasini bunlarin sagligi icin harciyor. Oysa bugune dek ucretsiz olmadigi icin Windows yazilimini ilacli kullananlarda bu kitleler. Yazilim lisansini bedava dagitmayan adamdan milyarlarca dolarlik sagliklari icin yatirim yapacagini bekleyecek kadar akillilar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 5 Ağustos 2020; 11:18:14 >
  • Eylül - Ekim 2019'da çok ilginç yazılar yazılmış; buyurun.
    south china morning post
    World unprepared for pandemic that could kill ‘80 million in 36 hours’
    https://www.scmp.com/news/world/article/3028039/world-unprepared-pandemic-could-kill-80-million-36-hours-who-warns

vox
    The next global pandemic could kill millions of us. Experts say we’re really not prepared.
    https://www.vox.com/future-perfect/2019/9/19/20872366/global-pandemic-prevention-who-world-bank-report

https://www.thesun.co.uk/news/10205937/disease-x-outbreak-pandemic-spread-hours-killing-80-million/

• herkes "ekşisözlük'ten sonrasını okumadım" ya da "bill gates'den sonrasını okumadım" demiş.

ancak, söz konusu mesajı okuyacak olursak, aşağıdaki linkin paylaşıldığını görüyoruz:

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/04/20190413-7.pdf

Nisan 2019 tarihli bu Cumhurbaşkanlığı raporunda açıkça söylenildiğine göre, henüz mutasyon diye bir şey söz konusu olmadığı halde "en küçük bir ihtimali bile değerlendiren" devletimiz "aman haa virüs mutasyon geçirir de görülmedik bir küresel salgın çıkarsa" diye büyük düzenlemelere gidiyormuş

bu tarz düzenlemeleri bizim devletimizin çalışanları kendileri düşünüp hayal etmiyorlar. bunlar "AB uyum süreci" ya da "Küresel ortak sağlık düzenlemeleri" gibi devletler arası tanınan anlaşmalar ile ulsular arası olarak oluşturulup uygulanıyor. yani, yukarıdaki Cumhurbaşkanlığı raporu aslında birçok devlete gönderilen bir gündem ile birçok devlet tarafından da oluşturulmuştur.

bakın ben burada: "herkes işin içinde, Tayyip de işin içinde" demiyorum. benim hep söylediğim bir şey var: "domino etkisi" yani sen baştaki taşa ittirirsin, geri kalan taşlar kasıtsız olarak birbirlerini iterler sırayla.

bizim devlet ne yapsın? yurt dışından böyle bir sağlık genelgesi gelmiştir. bizimkiler de "adamların bi bildiği vardır" düşüncesiyle bu düzenlemeleri yayınlaşmışladır.

ne şans ki, adamlar tahmin edilmesi çok zor olan bir küresel salgına sadece aylar önceden büyük önlemler almaya başlamışlar, ve, bu önlemlerin yayınlandığı resmi raporda da: "aslında salgın çıkacağına dair bir gösterge yok, ama, olur da virüs mutasyon geçirip çok büyük küresel kriz yaratırsa diye tedbir alıyoruz" demişler (geçirdi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 5 Ağustos 2020; 12:22:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sars, mers, hiv, kuş gribi, domuz gribi, ebola, bunlar şu 20-30 yılda çıkan salgınlar, neredeyse 5-10 yılda bir salgın çıkıyor zaten,
    Düz dünyacılar toplanmış yine, sorsan şu yukardaki salgınların hepsine ülümüniti derler
    Neymiş yüz yılda bir çıkarmış salgın babababa
    Hepsi uzman olmuş bilim adamlarını beğenmiyorlar, tutturmuşlar bi ilaç firmaları lafı, sanki salgın çıkmasa ilaç firmaları zarar ediyordu, kimse ilaç kullanmıyor, hastaneler bomboş sinek avlıyordu

Adamlar uyarıyor işte bakın yine salgın çıkabilir diyorlar, sars la mers ki corona ailesinden belli değil mi yeniden çıkacağı

Yok efendim olurmu

Geçen malatyada afad deprem tatbikatı yapmış, dün de deprem oldu
    bakbak
    Tesadüf mü bu şimdi ülümünati heryerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dndd -- 5 Ağustos 2020; 13:51:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dndd

Sars, mers, hiv, kuş gribi, domuz gribi, ebola, bunlar şu 20-30 yılda çıkan salgınlar, neredeyse 5-10 yılda bir salgın çıkıyor zaten,
    Düz dünyacılar toplanmış yine, sorsan şu yukardaki salgınların hepsine ülümüniti derler
    Neymiş yüz yılda bir çıkarmış salgın babababa
    Hepsi uzman olmuş bilim adamlarını beğenmiyorlar, tutturmuşlar bi ilaç firmaları lafı, sanki salgın çıkmasa ilaç firmaları zarar ediyordu, kimse ilaç kullanmıyor, hastaneler bomboş sinek avlıyordu

Adamlar uyarıyor işte bakın yine salgın çıkabilir diyorlar, sars la mers ki corona ailesinden belli değil mi yeniden çıkacağı

Yok efendim olurmu

Geçen malatyada afad deprem tatbikatı yapmış, dün de deprem oldu
    bakbak
    Tesadüf mü bu şimdi ülümünati heryerde
    Hocam yalnız saydıklarının çoğu epidemi. Pandemi apayrı bir şey.

• _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Kardeşim ne kanıtı, ne belgesinden bahsediyorsun. İddiaların bal gibi de komplo teorisi. Noktaları birleştirerek, olayları ilişkilendirerek mantık yürütmek kanıt sayılmıyor maalesef. Salgın uzun zamandır bekleniyordu derken evde yatıp k*ç kaşıyan seni kastetmiyorum zaten. Alanında uzman kişiler tarafından yapılan yorumlardan bahsediyorum. Noktaları birleştirdiğini düşünüp asılsız çıkarımlarda bulunacağına git biraz konu hakkında makale oku. Tabii dersen ki "ben uzman yorumlarının da şaibeli olduğuna inanıyorum, yaptıkları bilimden şüpheleniyorum" falan, tartışırken temel alacağımız bir zemin kalmaz.

İddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. Boş çıkarımlar yapmak yerine akademik belgelerle, çalışmalarla gel. O zaman ciddiye alırım yazdıklarını.
  • önceden hep bir savaş ortamı vardı ve nüfus belli bir ölçüde azalıyordu. en son 2. dünya savaşı buna örnek olabilir. sonrasında ise nüfus sayısı habire arttı. özellikle çin ve hindistan uçtu, zaten 10 seneye kalmaz hindistan çini nüfus olarak geçecek diyen profesörler var. bu zamanda topyekün savaş olmaz, 2. dünya savaşının ya da birikmiş nefretin serbest bırakılması felaket olur. bu nedenle covid gibi bir şey bir bakıma gerekliydi. insanların ölmesi tabi ki kötü bir şey ama dünyanın kaynakları sınırlı, küresel ısınma almış başını gidiyor. savaş çıkarmadan nüfusu azaltma gibi bir şey bence bu covid zımbırtısı. çin zaten hasta yolcuları dünyanın dört bir yanına göndererek salgına ön ayak oldu.
  • Serebrum kullanıcısına yanıt
    Iki atarli laf yapan kendini Padisah saniyor bu forumda. Evinin cami kirilsa ve o sirada evinin onunden camci gectiginde camcidan suphelenen tipler, olaylari birlestirmeyin diyor. Medyanin onlerine koydugu tektük uzmani tum dunya uzmanlariyla gorus birligi icinde saniyorsunuz. Aksini gosteren bircok makale, uzman yorumu tercume edip konular actim. Aralarinda dunyaca unlu isinde en iyi bilinenlerden tutun hertulusu var. Ornegin Corona olum oranindaki istatistiksel capritmayi John Ioannidis daha karantina surecinin ilk aylarinda ispatladi ve sonuc 0,2 olmasina ragmen hala medyada bilim disi camur at izi kalsin propagandasiyla millet korkutulmaya calisiliyor.

Madem iddia sahibi iddiasini kanitlamakla mukellef, bana salgin beklenmesi icin gerekli sartlari gosteren akademik bir calisma goster o zaman! Boyle bir sacmalik olabilirmi? Depremin bile ne zaman olacagi bilinemiyorken salgin beklentisimi cikti simdide? Salgin planli olursa ve bu plani destekleyecek satilmis zumre medyadan, bilime, siyasetten ilac endustrisine kadar bu ise dort elle sarilirsa, sen kumanda elinde gobegini kasirken iste o zaman Plandemik bir salgin elbette beklenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 5 Ağustos 2020; 19:26:17 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.