Şimdi Ara

Pandemi nedeniyle kapının önünde yatan araba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pandemi nedeniyle Mart'tan beri evden çalışıyorum ve şirketin söylemine göre uzun bir süre daha evden çalışmaya devam edeceğiz.Pandemi bitse bile ofise tam anlamıyla dönüş olmayıp haftada 2-3 gün sadece ofise gidilecek.

Pandemi süreci boyunca ihtiyaç dışı keyfi sağ sola gitmedim ve hala da evde oturmaya devam ediyorum. Mart'tan bu güne kadar toplasanız 500 km yapmamışımdır bile. Aracım kapının önünde yatıyor ama trafik sigortası, kasko, vergi ve bakım maliyetleri durmuyor maalesef.

Aracımı şu an satılığa çıkarsam 210-220 civarına alıcı bulunabilir gibi görünüyor. Aracı kullanmadığım için ve maliyetlerinden de kurtulmak için aracımı satmayı düşünüyorum fakat pandemi bittikten sonra yani normal hayata döndüğümüzde (2021 sonu 2022 başı gibi) araba ihtiyacım tekrardan olacak elbette. O zaman geldiğinde piyasa ne olur, aynı seviye araba alabilir miyim bilmiyorum.

En basiti olarak sattığım parayı 1 sene mevduata yatırsam + maliyetlerin cebimden çıkmayacağını düşünürsek 50-60 bin tl civarı üstüne koymuş oluyor. Araba alma zamanım geldiğinde 270-280 civarına sattığım arabanın aynısını alabileceğim bi piyasa olursa bu yaptığım işlerin hiç bi anlamı kalmamış oluyor.

Aracımı 4 sene önce sıfır aldım. Belki 2. el almış olsam çok daha rahat karar verebilirdim ama şu an tam ortada gibiyim :( Siz olsanız ne yapardınız?

• Konunun özetinde 2021 sonu, 2022 başı için kur ve vergi tahmini yapmak isteniyor. Araç fiyatları = kur, vergi. Nokta atış zor. İvmeyi siyaset belirler.

1 sene vadede kesin isabetli tahmin mümkün değil ama bu ülkede devalüasyon ve vergi artışlarının olmadığı bir dönem, herhalde yok. Yakın tarihte hiç yok.

Faize de şahsım karşıyken, üçüncü açıklama oldu sanıyorum son 60-65 günde. Emtia ithal eden, dış finansman ihtiyacı olan bir ekonomide, değişecek bir makro trend olmadığına göre, yön sabit.

1)Eğer 2021 sonunda kesin araç ihtiyacı olacaksa 2) mevcut araç da çok eski değilse ben olsam o riski almazdım.

Araç almasam da olur veya en azından daha ucuz bir model alırım iş görsün yeter diyebileceksem, ederini de buluyorsa satarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 16 Ocak 2021; 18:30:51 >
  • Aracı uzun süre park edebileceğiniz yer varsa bence trafikten çekebilirsiniz. Vergi sigorta ve kasko ödememiş olursunuz. İhtiyaç yeniden hasıl olduğunda trafiğe sokarsınız. Sadece bir fikir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki ucu boklu değnek. Türkiyede ne olacağı belli olmuyo ki. Vergi artabilir, euro 12 tl olabilir. Yada ötv indirimi gelebilir, euro 7 tl olabilir. Bunu kimse bilemez. Bizi yönetenlerin bile tahmin edebileceğini sanmıyorum. Günlük siyaset neyi gösterir bilemiyoruz.

sanırım, ben olsam satmazdım. Bunu tercih etmemin tek sebebi psikolojik, satıp zarar etmekten daha iyi satmayıp zarar etmek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu zamanda ne otobüs, ne minibüs ne de taksiye binerim. Arabası olmayanlar bile araba alma peşinde salgın yüzünden.

• Sat gitsin
  • Para ihtiyac degilse ki degil gibi gorunuyor satma dursun.
    Yatirim amaciyla arac alan tanidiim var.

Bi de alacaginiz araba sifir olmayacaksa 2.el riski de var.

Bende de 2 arac var pandemiden sonra biri bosa cikti. Satmayi dusunmuyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Satacaksanız paranızı tl dışında bir emtiaya bağlayın.tl de durursanız paranız pul olur.

• Ne zaman lazım olacağı belli olmaz. Evde 2 araba varsa satılır da yoksa gerek yok macera aramaya. Durduğu yerde değerini kaybedeceğine artıyor. Pandeminin basında bu kararı aldaydınız çok zarar ederdiniz. Her türlü dövizden daha çok üzerine koydu araçlar.
  • Hocam bence yapmayın yarının ne olacağı belli olmaz. 364 gün ihtiyacınız olmaz Allah korusun 1 gece ihtiyacınız olur yaya kalırsınız.

• Hocam 10 ay bir sey yapmamissiniz. Bence artik yapmayin bir sey. Sonucta asi vs. bir sekil bitecek bu hastalik ve hayat normallesmeye baslayacak o zaman kullanacaksiniz.

• Seneye 280 de bir şey alamazsınız.
  • Konuyu ben açtım sandım bir an. Aynı şekilde ben de 1000 km falan yapmışımdır. Servis zamanı geldi mtv zamanı geldi. Bu yaz muayene de var.

• Bence satmayın hocam. Yakınlardaki bi otoparkla anlaşın çekin aracı. Sigorta muayene falan yaptırmayın. Pandemiden sonra çıkarır, işlerini halleder kullanırsınız.

Şöyle söyleyim; geçen seneki 40 bin liralık araç şu an 85 bin lira. Sattığımız aracı tekrar alamayabilirsiniz. Yani 3-5 ben lira kâr edicem diye 50-60 bin liradan olmayın. Hem bi bakarsınız Allah korusun acil bi işiniz çıkar, sürünürsünüz valla.
  • binmediğin birşeye niye 220 bin veriyosunki sat cebinde dursun paran

o zaman evde al arsada 2 sene sonra ne olucağı bellimi

• 200,000 1 senede vadede 50-60,000 getirmez...

• Bana kirala

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.