Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (607. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31.782
Cevap
179
Favori
1.839.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: bariscevik

quote:

Orijinalden alıntı: fredo

Merhaba arkadaşlar az önce özdilek teknosadan 1999 liraya kapalı kutu 42V10 satın aldım . umarım pişman olmam bu akşam kurulumu yapılacak.

Ben de zamanında kapalı kutu diye G15 almıştım.
    Bu Teknosa "Ebesini Boyayıp Dedesine Kız Diye Satar."

Televizyonun çalışma saatini nasıl öğrenebiliriz,

Orijinalden alıntı: bariscevik

quote:

Merhaba arkadaşlar az önce özdilek teknosadan 1999 liraya kapalı kutu 42V10 satın aldım . umarım pişman olmam bu akşam kurulumu yapılacak.

Ben de zamanında kapalı kutu diye G15 almıştım.
    Bu Teknosa "Ebesini Boyayıp Dedesine Kız Diye Satar."

barışcevik; söz çok güzel !

• Arkadaşlar.

Panasoniğin bu fiyar politikasını çok kötü. 1,5 ay önce v10'u 2799'a alan arkadaşlar ne yapacaklar. İnsanları enayi yerine koyuyorlar, İstikrarsız fiyar anlayışı var Panasonicte.

Saygılar

Barış

Orijinalden alıntı: kursad_75

Görüntü kaynağı ve display çözünülürlüğü arasındaki ilişki ve ortaya çıkacak görüntü kalitesi ile ilgili olarak, topiğin ilk sayfasına mutlak göz atılmasını tavsiye ederim öncelikle...

Halen kendimin de kullandığı PV60'larda purple snake, PV70'lerde dikey çizgi sorunu ve günümüz itibari ile de kullanım saatine bağlı olarak sapıtan siyahlara sahip G20'ler...
    Hdtv'lerle tanışalı ve de haşır neşir olalı neredeyse 4 yıl olacak ancak bazı şeyler hala değişmedi ne yazık ki! Ancak PV60 aldığıma hiç pişman olmadım, orası da ayrı...

Şu sıralar ikinci hdtv için kaşıntılar başladı ne yazık ki!
    İşin ilginç tarafı; bunca zaman sonra yine seçim yapmak da çok zorlanıyor insan,
    Lcd'ler hala bize uzak, led'ler fiyatları itibari ile komik ve plazma yine tek seçenek...

Aklımda olan V10; şu anki fiyatları, yetenekleri, incelemeleri ve de kullanıcı yorumları itibari ile,
    Ancak ikinci hdtv seçimimi seneler önceden 50" olarak planlamıştım, en büyük sorun bu!
    İkinci bir 42" hdtv seçimi içime sinmiyor bir türlü...
    G20'ler ile ilgili bu gavurların tespitlerini okuyana kadar, 50G20'yi gözüme kestirmiştim,
    Özellikle THX desteği önemli bir tercih sebebiydi benim için, şimdi ise ortalık yine toz duman...
    Bakalım gün ola harman ola!
    Tüm eski ve yeni dostlara sevgiler, selamlar...

Düzenleme: "yeni" kelimesi eklendi.

Tamamıyla aynı durumdan muzdaribiz...:)..Ben de 42pv60 sahibiyim,5090 trenini kaçırdım..(hatta teknosa teşhirde 4000ytl'ye bulmuşken kaçırdım)..50g20 almayı tam kafama koymuştum bu söylentiler çıktı midem bulandı..55sv685 'e 5000 tl vermeyi içim el vermiyor zaten 426v60ıda zamanında 5000 tlye almıştım...Bilemedim ne yapacağım :(

• quote:

Televizyonun çalışma saatini nasıl öğrenebiliriz,

Paneldeki kullanım düğmelerinden V- tuşunu basılı tutarken kumandadan 3 defa sıfıra “0” basıyoruz,
    2-3 saniye sonra gizli menü açılıyor,
    Ancak 2 tuşuna ardından OK e basınca yeni bir sayfa açılıyor,
    Burada en alt yazılı satıra gelip, hemen sağ yanındaki boş kutuya geliyoruz,
    Kumandadan mute tuşuna 2-3 saniye basılı tutuyoruz,
    Kullanım saati ve On/Off sayısını çıkıyor.

Adam bugün UK den £ 1200 e aldığı paneli haftaya bir başkası £ 1100 alıyor bir ay sonrada £ 900 alabiliyor

USA da durum dahada "vahim" acaip fiyat oynamaları var;ama en tuhafı yada iyi olanı ise Black-Friday veya Black-WeekEnd
    te satılan manyak fiyatlardır,ancak işin garip tarafı o furyada bir panel örneğin $ 1000 alınırken,bir gün sonra $ 2000 lık fiyat
    görebilirsiniz

Benim yeğen var Missisippi de,herife efsane SharpD65 aldırmıştım böyle manyak bir fiyata ve panel normal fiyatı $ 3800 iken
    o $ 2000 almıştı

Kısaca böyle şeylere hiç kafanızı takmayın,yoksa başınızı bir yerlere vurup incitebilirsiniz

++

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• Sahi, bu THX ne demektir, nasıl bir teknolojidir Panasonic'te?

Orijinalden alıntı: mehmetturk52

Sahi, bu THX ne demektir, nasıl bir teknolojidir Panasonic'te?

THX NEDİR?
    Ne Dolby gibi makaralı filmlere ses kaydını icat etmiş, ne DTS gibi kendi dijital surround formatını kabul ettirmiş, ne de Marantz, Onkyo, vs. gibi cihaz üreticilerinden değil. Ama alışverişe çıkınca bu logoların yanında onun da logosu olan cihazlar var… Nedir bu THX?
    En başta söyleyelim: THX, Dolby Digital (DD) veya DTS’de olduğu gibi bir surround formatı değildir. THX, film yapımcısı olan (Star Wars denince daha kolay hatırlanabilir) Lucasfilm’in bir alt kuruluşu. Bu kuruluş amacının; evlerde ve sinemalarda izlenen filmlerdeki ses ortamının film yapımcısının vermek istediği ses ortamı ile birebir aynı olmasına çalışmak olduğunu belirtiyor.

Haliyle her standardı oturtmakta olduğu gibi böylesi iddialı bir standardı uygulamak için de kabak yine filmlerin ve cihazların -ve dolayısıyla üreticilerin başına- patlıyor. Kısaca söylemek gerekirse THX; makaralı filmlerden DVD’ye kadar birçok ortam üzerine kaydedilen film ve seslendirmenin kalitesini belirtiyor. Bu kalitenin gereksinimlerini uyguladıklarını ve kendilerinde var olduğunu belirtmek isteyen filmler ise THX sertifikası ediniyorlar. Ancak sertifikayı alması gerekenler sadece filmler değil. Bunun dışında; DVD oynatıcı, A/V receiver’lar, kablolar ve hatta bilgisayar hoparlörleri bile THX sertifikası ile kaliteleri onaylanabilen cihazlar arasında.
    Şu anda ise ev sinema sistemleri için iki farklı THX standardı mevcut: THX Ultra ve THX Select. THX Ultra, katı teknik gereksinimlerin belirtildiği orijinal standardı içeriyor. THX Select ise standartlar konusunda daha esnek ve birçok odaya daha kolay uyum sağlıyor.

• quote:

ayarlarla oynarken televizyonu THX de bırakmışım, 5-10 dakika sonra televizyonun yanına gittim. ntv spordu sanırım. mehmet demirkol vardı ekranda. beyaz üstüne ince mavi çizgili gömlek vardı üstünde. görüntü bu kadar net/gerçekci olunca kıllandım biraz. sonra baktım thx modundaymış televizyon. normal moda aldım tekrar, çizgiler beyazın içinde görünür/görünmez bir hal aldı. THX in bu kadar farkettirdigini birde 720p pasific dizisini izlerken anladım. sahneler çok hareketli karanlık,patlamalar,parlamalar falan olan, ormanda geçen bir savaş sahnesiydi. görüntü inanılmaz gerçekçiydi. normal moda aldım yinede çok güzeldi ama THX gerçek renk/dokuyu, ışıgı çok daha iyi yansıtıyor.

Rodaj bitince görüntüyü THX de sabitleyecegim sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: y0rk

quote:

ayarlarla oynarken televizyonu THX de bırakmışım, 5-10 dakika sonra televizyonun yanına gittim. ntv spordu sanırım. mehmet demirkol vardı ekranda. beyaz üstüne ince mavi çizgili gömlek vardı üstünde. görüntü bu kadar net/gerçekci olunca kıllandım biraz. sonra baktım thx modundaymış televizyon. normal moda aldım tekrar, çizgiler beyazın içinde görünür/görünmez bir hal aldı. THX in bu kadar farkettirdigini birde 720p pasific dizisini izlerken anladım. sahneler çok hareketli karanlık,patlamalar,parlamalar falan olan, ormanda geçen bir savaş sahnesiydi. görüntü inanılmaz gerçekçiydi. normal moda aldım yinede çok güzeldi ama THX gerçek renk/dokuyu, ışıgı çok daha iyi yansıtıyor.

ben THX ses teknolojisi olarak biliyorum. görüntü ile ne alakası var ??

• quote:

Orijinalden alıntı: burak reis

quote:

Orijinalden alıntı: y0rk

quote:

ben THX ses teknolojisi olarak biliyorum. görüntü ile ne alakası var ??

teknik detyalarını bilmiyorum. Ancak menülerde Temel görüntü modu (Dinamik / Normal / Sinema / THX / Oyun) seçenekleri var. Ayrıca Kullanım klavuzundan alıntı yaparsak, THX mod için şöyle diyor,
    quote:

THX : Film yapımcılarının elde etmeyi amaçladığı görüntü kalitesini tam olarak
    yeniden üretir
    ●PC, SD Kart ve Ağ hizmeti için geçerli değildir

pek çok yorumda okudugum kadarıyla V10 nun tercih edilmesinin ana sebeblerinden birisi de görüntüdeki THX farklılıgı/kalitesi.
    Aşagıdaki adreste THX in renk/görüntü üzerine etkileri detaylı şekilde anlatılmış.

sonunda da şöyle demiş THX li v10 için,
    quote:

Make no mistake though: the TX-P42V10 still delivers the best picture quality we’ve seen from a Panasonic plasma so far, thanks in no small part to its [THX] mode. Is the Panasonic TX-P42V10 worth paying £300 extra over the G10? When you take into account the [THX] mode’s accurate primary colours and 2.2 gamma out of the box, not to mention other perks like [Viera Cast], DLNA compatibility, additional HDMI port and PiP/PaP functionalities, for us the answer is a resounding yes.

iyi günler

• Arkadaşlar, madem birazda ses işine bulaştık

Pioneer E07 Amfi ile ilgili fikri olan arkadaşlar lütfen aşağıdaki forum konuma uğrayabilirlermi acaba

http://forum.donanimhaber.com/m_39285329/mpage_1/f_/key_//tm.htm

Teşekkürler.

• Arkadaşlar, iyice sapıttım.

Bugün teknosaya baktığımda 42V10 fiyatı.... 1.999 Tl. idi ve kapalı kutu. Çıkıp teknosanın kapısında yarım saat düşündüm. Alıyım mı? almayım mı? diye.

-Siyah seviyesi
    -Isınma sorunu
    -Logo yanığı

bu üç soruna takıldım, kaldım. Siyah sorununu gözü ile gören oldu mu. Her üründe varmı? Yoksa bazılarında mı var. 1000 saat sonra panelde ne gibi değişiklikler oluyor. Beyaz renkler gri renge doğru mu kayıyor. 1000 saat'ten sonra siyahlardaki bozulma duruyor mu, stop mu ediyor.

Örnek vermek gerekirse: Panasonic ve Samsung plazmaların her ikisinin de 1000 saat sonra siyah seviyesi ne olur. 1000 sonra eşitleniyorsa ve Panasonic'in siyah seviyesi 1000 saat sonra stop ediyorsa. Yani Panasonic maç'a 1-0 önde başlıyorsa alınabilir diye düşünüyorum.

GALİBA KENDİMİ KANDIRMAYA ÇALIŞIYORUM.

Yorum, fikir, tecrübe, deneyim, okuduğunuz makaleler'e ihtiyacım var. NE YAPAYIM.

Yarın öğle saatine kadar zamanım var, yoksa ürün tekrar stant'a koyulup satışa çıkacak.

• pan. 42v10 sadece ankara carefoursa da 2 adet vardı gerı kalanının alayı teshırdı. Onların yalancısıyım. Bu arada bu 42x20 hıcmı hıc sevmedım .
  • tann34, aycag1, korcin, kilicturan, B.Uzan, fruktozamin, LastNomad, k_ozdirlik, hicaz76, bekiresat, yusufcal, erhangun84, c@gd@s, tasshelhoff, fredo ve aced,
    Kayıtlarınız yapıldı, keyifli seyirler olsun...

Aced sen, kayıt tarihi itibari ile en yeni, kulladığı model itibari ile ise en eski üyelerimizden oldun; tebrikler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursad_75 -- 22 Nisan 2010; 22:01:10 >
    Eksik birşeyler mi yapıyorum anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: D&T&S

Arkadaşlar, iyice sapıttım.

Bugün teknosaya baktığımda 42V10 fiyatı.... 1.999 Tl. idi ve kapalı kutu. Çıkıp teknosanın kapısında yarım saat düşündüm. Alıyım mı? almayım mı? diye.

-Siyah seviyesi
    -Isınma sorunu
    -Logo yanığı

bu üç soruna takıldım, kaldım. Siyah sorununu gözü ile gören oldu mu. Her üründe varmı? Yoksa bazılarında mı var. 1000 saat sonra panelde ne gibi değişiklikler oluyor. Beyaz renkler gri renge doğru mu kayıyor. 1000 saat'ten sonra siyahlardaki bozulma duruyor mu, stop mu ediyor.

Örnek vermek gerekirse: Panasonic ve Samsung plazmaların her ikisinin de 1000 saat sonra siyah seviyesi ne olur. 1000 sonra eşitleniyorsa ve Panasonic'in siyah seviyesi 1000 saat sonra stop ediyorsa. Yani Panasonic maç'a 1-0 önde başlıyorsa alınabilir diye düşünüyorum.

GALİBA KENDİMİ KANDIRMAYA ÇALIŞIYORUM.

Yorum, fikir, tecrübe, deneyim, okuduğunuz makaleler'e ihtiyacım var. NE YAPAYIM.

Yarın öğle saatine kadar zamanım var, yoksa ürün tekrar stant'a koyulup satışa çıkacak.

Arkadasim Merhaba'

1 hafta v10 kullandim. siyahlikile ilgili amerikadaki makaleyi okuyunca iade ettim. Sana yasadigim bir problemi anlatayim. Bir gece 2 saat teledunya HD'de film izledim, sonra baska kanala gectim. Baktimki logo izi duruyor. Yarim saat daha baska kanal izledim gecmedi. Canim sikildi ve yattim. Sabah kaltigimda problem devam ediyordu. 4-5 saat izlediktan sonra gecti. Bu gercekten canimi sikti.

Sonra iade ettigime sevindim cunku yeni seri g20 lerde siyahlik seviyesi degisimi cok daha yavas, ve en onemlisi git g20 ile v10 yakindan bak. v10 da kendini goriyorsun. ama g20 de yansima yok. Yandan bakinca daha belli oluyor. 42g20 nin incelemesini oku. Adam ekrandaki yansimanin degisiminden ovguyle bahsetmis.

Kesinlikle yeni seri al.(ben v20 bekliyorum) (Benim v10 da birine vermislerdir)

Saygilarimla

Baris

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peace80 -- 22 Nisan 2010; 21:37:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: korcin

USB HDD kayıt olayını kullanan oldu mu?
    1 tb WD external hdd usb'den bağladım ama cihaz görmedi bile.
    Ayarlardan da uğraştım olmadı.
    Eksik birşeyler mi yapıyorum anlamadım.

2 tb ye kadar destekli yazıyor.

belki aldığın hdd nin formatı uygun değil.

söz gelmi belki cihaz fat 32 istiyor seninki ntfs; yada cihaz ntfs istiyor senin hdd fat32

bu arada büyük boyutlu fat 32 hdd arayanlar için;

samsung story station 1 tb ler fabrika çıkışlı fat 32.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 22 Nisan 2010; 21:34:56 >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.