Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (605. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
31.782
Cevap
179
Favori
1.839.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Giriş
  • word kartada %10 bonus vardı. Kapan yaşadı .) hayırlı olsun. Zaten toplam Ya 2 ya 3 tane vardı orda..))
  • 3 tane kapalı varmış; ben perşembe gittim.

1 ini başka bir mağaza kapmış, diğerini benden 10 dk önce gelen adam aldı.

3.yüde bir gün önce teşhire açmışlar. onuda ben aldım.

garantisinide 5 yıla çıkardım iyi mi ettim bilmiyorum 400 tl. teknosa garanti.

elektrik problemleride garanti kapsamında bu iyi bir şey.

ben bonustan faydalanamadım cumartesiye kadar biri alır diye perşembe satın aldım.

yüzde 10 sadece cumartesi resmi açılışında idi.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 21 Nisan 2010; 10:43:07 >

Orijinalden alıntı: albani

Beyler PDP leri "HD" ye yönelik düşünüyorsanız kesinlikle 50" ve üstü

Biraz SD varsa o zamanda 46" dan aşağıya düşmeyin!!

Paso SD ise o zaman 42" olabilir;ancak panel 1920x1080 olduğu için mucizevi SD yide kimse beklemesin ltf!

++
    Benim tavsiyem ise seriler çıksın sonra fiyat düşüşleri başlasın ve o zaman bugün düşündüğünüz ebatın bir üstünü alma imkanına kavuşursunuz!

Pany/TR yi ise hiç anlamıyorum 50"/54" getirmiyorlar,azda olsa üst serilerden getirmeleri gerekiyor,ama onlar alt serilerden lütfen 50"
    getiriyorlar,adam gibi full seri malı bir senedir çıkaramadılar ne hikmetse şimdi yine U dan C den 50" getiriler

++

selam üstad

bir arkadaşım pany 42g20 düşünüyor.(ps3 - dt plus) ancak 50 inch'den aşağısını önermemişsin.

bu konuda biraz daha detay paylaşabilirmisin. olmadı 46 inch baksın.bildiğim kadarıyla zaten bu modelin TR'de 50'' ebatı yok.

bu arada üstad ''Tosh SV'' hayırlı olsun. 32'' hala düşünüyormusun? benim bu pany lcd'lerden pek ümidim kalmadı...

bende yavaş yavaş toshiba'ya kırıyorum direksiyonu

• Daneel'in yazdığı siyah sorunu bu modelde de var mı acaba ?

Bu TV hakkında bilgisi olan var mı ?

quote:

Orijinalden alıntı: tann34

supersonic bir önerim olacak ozaman size.

Teknosa'da 42x20e hd ready plazma yarın 1499 taksitle satışa sunuluyor.

Viera 5 işlemcili bir model gerçi 4 den ne farkı var bilmiyorum.
    Kesinlinkle bir göz atmanız faydalı olacaktır.)
    Saygılar.

++
    PDP lerde teknik ve fiziki durumları itibarıyla pixel sayısının artması demek SD lerde bozulma demektir!
    Örneğin 852x480pixel bir PDP harika SD üretir CRT gibi bunu izleyebilirsiniz,yukarı çıktıkçada SD kalitesi tekniği
    bırak,Fizik olarak düşer,bunlar çok basit hesaplar!

Ben evde hala SD leri Sony CRT ile izliyorum örneğin!
    Dolayısıyla SD ağırlığı olanlar ve HD ile fazla işi olmayanlar 1024x768pixelli HDReady
    panellere baksınlar!!!

+

üstat bu tv lerde çözünürlüğü manuel olarak düşürebilme artırabilme seçeneği olmuyormu? sd yayınlarda düşük çözünürlük seçsek.hd yayınlarda artırsak.pc lerde olduğu gibi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: albatrosima

quote:

++
    PDP lerde teknik ve fiziki durumları itibarıyla pixel sayısının artması demek SD lerde bozulma demektir!
    Örneğin 852x480pixel bir PDP harika SD üretir CRT gibi bunu izleyebilirsiniz,yukarı çıktıkçada SD kalitesi tekniği
    bırak,Fizik olarak düşer,bunlar çok basit hesaplar!

Ben evde hala SD leri Sony CRT ile izliyorum örneğin!
    Dolayısıyla SD ağırlığı olanlar ve HD ile fazla işi olmayanlar 1024x768pixelli HDReady
    panellere baksınlar!!!

+

üstat bu tv lerde çözünürlüğü manuel olarak düşürebilme artırabilme seçeneği olmuyormu? sd yayınlarda düşük çözünürlük seçsek.hd yayınlarda artırsak.pc lerde olduğu gibi ?

O işi zaten tv kendi yapıyor. PClerin yaptığı monitorün çözünürlüğünü değil ekran kartından çıkan görüntünün çözünürlüğünü değiştirmek.
    Panelde bulunan 1920x1080 piksele 720×576 lik yayın verirseniz, tam ekran gösterebilmek için geriye kalan 1200x504 pikseli kendi dolduracaktır, doğal olarak da orijinalinden kötü olacaktır. Ancak ekranın sadece 720x576'lık kısmını kullanarak doğru görüntüyü izleyebiliriz (var mı bilmiyorum), o zaman da ne anlamı kaldı 1920x1080'nin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARlŞ -- 21 Nisan 2010; 12:47:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bariscevik

Panelde bulunan 1920x1080 piksele 720×576 lik yayın verirseniz, tam ekran gösterebilmek için geriye kalan 1200x504 pikseli kendi dolduracaktır, doğal olarak da orijinalinden kötü olacaktır. Ancak ekranın sadece 720x576'lık kısmını kullanarak doğru görüntüyü izleyebiliriz (var mı bilmiyorum), o zaman da ne anlamı kaldı 1920x1080'nin.

anlamı şu olur; tv kendi piksel doldurmasada manuel olarak sd yayınlarda 720*576 da kalsak hd yayınlarda ise 1920*1080 seçip hd keyfine varsak.yayına göre çözünürlük seçerek hiçbir konfordan mahrum olmamış olururuz

Orijinalden alıntı: dandini

Bimeks 23 nisana kadar tüm ürünlerde %20 indirim kampanyası yapmış.
    Bu iki tv fiyatları diğer mağazalara göre uygun gözüküyor.

Panasonic TX-P42G20E 106 Ekran Plazma Tv =2.349,50 TL (KDV+Lojistik Hizmet Bedeli dahil)
    Panasonic TX-P46G20E 117 Ekran Plazma Tv =2.749,51 TL (KDV+Lojistik Hizmet Bedeli dahil)

http://www.bimeks.com.tr/kategori.aspx?s=1&kid=1083&kategoriadi=televizyon&mid=233

Vatan bilgisayarın stoklarına panasonic tvler girmiş.Buradan inceleyip 46G20 ile 50G20 arasında karar vermeyi düşünüyorum.
    Bu modelleri yan yana görme fırsatım olmamıştı.

Burada; "Bu kampanya sadece web satışlarında geçerlidir. Mağazalarda bu kampanya uygulanmamaktadır " demişler.Yoksa iyi fiyat.Bence sıcak fırsat

• quote:

Orijinalden alıntı: rampage4u

quote:

Orijinalden alıntı: dandini

Bimeks 23 nisana kadar tüm ürünlerde %20 indirim kampanyası yapmış.
    Bu iki tv fiyatları diğer mağazalara göre uygun gözüküyor.

Panasonic TX-P42G20E 106 Ekran Plazma Tv =2.349,50 TL (KDV+Lojistik Hizmet Bedeli dahil)
    Panasonic TX-P46G20E 117 Ekran Plazma Tv =2.749,51 TL (KDV+Lojistik Hizmet Bedeli dahil)

http://www.bimeks.com.tr/kategori.aspx?s=1&kid=1083&kategoriadi=televizyon&mid=233

Vatan bilgisayarın stoklarına panasonic tvler girmiş.Buradan inceleyip 46G20 ile 50G20 arasında karar vermeyi düşünüyorum.
    Bu modelleri yan yana görme fırsatım olmamıştı.

Burada; "Bu kampanya sadece web satışlarında geçerlidir. Mağazalarda bu kampanya uygulanmamaktadır " demişler.Yoksa iyi fiyat.Bence sıcak fırsat

evet vatanı geçti gerçekten sonunda bimeks
    ama notebook baktım sınıfta kaldı fiyatta..

vatanda panasonic plazmalar tekrar girdi g15 de var

www.vatanbilgisayar.com
    VATAN BİLGİSAYAR - Teknoloji & Bilgisayar Hiperstore'u
    http://www.vatanbilgisayar.com/products.aspx?L2=CEL_TV&k3=Plazma&br=PANASONIC

• Ya G15E eski modelmi ? birde kullandığı Panel hangisi ? G15E dede infinite black panel mi ? Aslında şöyle sorsamda olur ; G20E mi G15E mi ?

• Albatros kardeş yaw sen çok şey istiyorsun
    Başka istekleri olan varmı bu arada

Herkes yazsın,panel şunları şunları yapacak v.s diye

++
    Ne Processor ler nede Chipset ler o kadar akıllı değil

Ama çok "akıllı" panel isteyene ZX1(CELL-TV)tavsiye edebilirim
    85 tane SD yi aynı anda illeyip açıp panelde gösteriyor!
    Veya 8HD yi aynı anda açabiliyor v.s

++

Sn.Daneel yukarıda belirtmiş başka panellere kaymmak lazım gibi.....
    bu bana görede doğru olur/olabilir ama sakın LGE ye kaymayın PDP de
    Samy PDP ler OK dir HDReady PDP leri OK dir+FullHD B5/6 da OK dir

Gidin bunlarıda inceleyin!

+++
    Sn.tann34;güzel bir noktaya parmak basmış ve geçmişte ben bunu çok işlemiştim!

Pany felaket agresif fiyat politikası uygular ve rakiplerini adeta siler!!!
    Sany/LGE "rakibi" olmayacağı için onlarla uğraşmıyor,yoksa Koreli çakallarda olsalarda bunlar,Pany yine
    siler atar bunları!

Ama 2007 de USA Pio yu silip atanda Pany oldu ve 2008 de son darbeyi vurarak adeta sildi ve Pio da dükkanı kapatmak zorunda kaldı!

Peki Pio ile Pany birmiydide herifler dükkanı kapadılar;tabiki hayır,Pio bütün panellerin yani alemin Kralı ama,artık "Tüketici Uyanmıştır"

Öyle Pio bile olsa,adama dükkan kapattırırlar,siz hiç USA XS1 yada ZX1 kullanan gördünüzmü Sitelerde,valla ben bir dünya Siteye hem üyeyim
    hemde takip ederim hala göremedim bu panelleri kim alıyor diye

Pany fiyatta aynen agresiftir ve bunu 2010 Modellerde de görmekteyiz TR de bile

+
    Sn.CAN kardeş;ben 32" yi alacağım daha önce yazdığım gibi ama Pany yi bekliyorum Baclit-LED serisini!!ilk tercihim bu,ancak herifler TR de
    bir türlü yapılanamadılar bir senedir!!bırak LCD leri daha PDP leri bile doğru-dürüst getiremediler,50" ebatta herifler hikaye,bunlar ya işi
    bilmiyor yada başka hesapları var!!
    USA da paso 50"/54" satılır Pany lerde artık 50" altı neredeyse hiç alınmıyor(ancak SD için adamların başka çözümleri var tabiki)
    Bizimkiler ise paso 42" PDP ile yola devam,yaw panel FULLHD ve PDP ama ebat 42";kısaca işin prensibine uygun değil

Heriflerin 42" satabilmesi ise sadece tüketicinin büyük ağırlık olarak SD izlemesinden +fiyatın çok uygun olmasından kaynaklanıyor!
    Bence biraz bilinçsiz birazda fiyat durumu(ancak burada insanlar halıdır,neticede yüksek bedel ödemek istemiyorlar haklı olarak)sebebiyle
    bu panellere yöneliniyor!

CAN senin acelen yoksa LCD için beni takip et
    Pany LCD nin "özelliği" olduğu için istiyorum ben,çünkü bunları panelleri özel müşterisi içindir
    Sen birde Phil lerin Baclit-LED 32" lerini takip edeceksin!(Sharp UV2A Modüllü)5x/7x/9 gibi Serileri olacak,ama bu heriflerin
    fiyatları kazık olur kesin

Bu arada o arkadaşına selamımı söyle;önce "acele" etmesin,sonrada 50" düşünsün ne 42" si yaw

Sende Tosh a direksiyonu şimdilik kıvırma(SV için mi bunu söylemektesin??)fiyat durumu daha netleşsin,ama uyanık ol Teknosa/Bimeks
    lerden teşhir ve oldukça cazip fiyatlı bir 55"/46" belki kapabilirsin
    +

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 21 Nisan 2010; 14:20:12 >

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• albani üstad Panasonic G20E bakıyordum ya toshibaya dogru yöneliyorum çünkü para yetmiyor.
    Varmı 2.000 TL altı önereceğin Tosh ? veyahut başka bir markada olur.Biliyorsun ben vividçi değilim.Naturel renkler istiyorum.Ve daha çok SD yayın kullanıp HD film arşivimden filmlerimi izleyeceğim (Egreat M32B HD Media Player ile).

Bu Nasıl

• quote:

Orijinalden alıntı: rampage4u

albani üstad Panasonic G20E bakıyordum ya toshibaya dogru yöneliyorum çünkü para yetmiyor.
    Varmı 2.000 TL altı önereceğin Tosh ? veyahut başka bir markada olur.Biliyorsun ben vividçi değilim.Naturel renkler istiyorum.Ve daha çok SD yayın kullanıp HD film arşivimden filmlerimi izleyeceğim (Egreat M32B HD Media Player ile).

Bu Nasıl

Kardeş paran yetmiyorsa neden acele ediyorsunki!
    Bahsettiğin G2x daha dün çıktı!sabret biraz ve fiyatı zaten pahalı olmasada bir kaç ay sonra nasılsa düşecektir! bu arada biraz daha para biriktirirsin

Diğer Bimeks teki panelde güzel ve buna ait bir başlığıda var,ben orada bir sürü bilgi vermiştim geçmişte,bir incele sonra git bu paneli çıplak gözle izle!
    Rakam olarak alınabilir bir panel ve F/P bir paneldir,ama ben sana başka bir Tosh tavsiye edeceğim 40LV685 Serisi,buda Bimeks lerde var ama bu panelde
    S_PVA modül vardır sanırım 1700/1800 kağıt gibi,bunuda incele buda F/P paneldir!

Birde Samy den B4x PDP leri incele!

+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 21 Nisan 2010; 14:59:52 >

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• quote:

Orijinalden alıntı: mstfaty

Albani üstad,
    SD yayın ağırlıklı izleme durumunda FullHD'den ziyade HD ready panel almak daha mantıklı sanırım,
    sizin önermediğiniz malum yerde VIERA X25E seri 42'' ve 50'' 2010 G13 paneller uygun fiyatıyla öne çıkıyor
    fakat ne hikmetse burda nerdeyse 2 ayı aşkın süredir satışı yapılan bu modellerin satışı Pana Türkiyede daha başlamadı anlamak mümkün değil
    modellerden gelen şikayetlerle birlikte Pana tam bir hayal kırıklığı yarattı benim gibi bekleyenleri.
    Sizin X25 serisini inceleme fırsatınız oldumu önerirmisiniz,sonuç olarak 1400 civarına satılan bu paneli fiiyatının uygunluğundan dolayı alarak geçiş dönemini atlatmak mantıklı değilmi sizcede,şu an için PDP'nin 2-3 katı para verip LCD'lerden PDP kadar görüntü alamamakta var(SD için)

Plazmada başka marka ve model öneriniz olabilirmi..

panasonic türkiyenin 50x20 yi getirmesini epeyce bekledikten sonra dayanamayıp 2.100 liraya 50x25 aldım nisan ayı başında.50x20 hala ortada

yok.erken gelmiş olsa fiyata bakmadan panasonic garantili tercih ederdim ama malesef gelmedi ve paralel ithalat tester olduk bizde

panelin fiyatı 250 lira kadarda düştü nisan başından beri ama acelesi yoksa x20 beklemekte fayda var yine.x25 de fark olarak hd tuner var

sanırım.alman panasonic sitesinden bakabilirsin özelliklerine.digitürk sd yayınından memnunum 3-3.5 metre mesafeden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CuCuK -- 21 Nisan 2010; 15:07:24 >

• Panasonic g15e'nin siyah renk sorunu yaşadığı dillerden düşmüyor bakıyorum da... Tüm bu yorumlar afaki mi, birilerinin yorumları mı, eleştirenler kendileri bunu gözlemledi mi?

Bunu çok merak ediyorum. Biri çıksın, desin ki:

"Evet kardeşim, renkler cortluyor bilmem kaç saat sonra. Üstelik cihazla falan değil, gözümle gördüm, beni rahatsız etti. Aldığıma pişmanım desin."

De hadi buyrun...
  • Öyle, filan sitede yazmışlar, filan aletlerle test etmişler, bilmem sıfır virgül kaç değer çıkmış falan değil. Somut olalım. Göze hitap ediyor tv, cihazlara değil... Ondan sonra ben de derim ki "Tüh, acele ettim, araştırmadan aldım. Hay kafama..."
  • albani üstat sen olsaydın hangisini tercih ederdin panasonic 42G20E 2250 tl yada phılıps pfl8404 2000 TL %90 sd yayın izlemek için hangisi daha ideal.yada bu fiyata ben bunu tavsiye ederim diyeceğin model varmı.

Orijinalden alıntı: mehmetturk52

Öyle, filan sitede yazmışlar, filan aletlerle test etmişler, bilmem sıfır virgül kaç değer çıkmış falan değil. Somut olalım. Göze hitap ediyor tv, cihazlara değil... Ondan sonra ben de derim ki "Tüh, acele ettim, araştırmadan aldım. Hay kafama..."

:D +1

kendi adıma v10 dan çook memnunum dsmart hd paketi ve hd modül ile dahili hd uydu alıcısını kullanıyorum. hd şampiyonlar ligi ve uefa maçlarını izlerken müthiş keyif alıyorum. 4-4.5 metreden seyrediyorum. 720p dizi ve film seyrediyorum popcornhour a110 ile. iyiki almışım diyorum her seyrettigimde. renk kaybı falan görmedim zaten minumum ayarlarda seyrediyorum. rodaj süresinden sonra thx ile keyfimi katlayacagımı biliyorum. ;)
  • Ben 42g15'imi çürüyene kadar kullanacağım. İş göremez olana kadar da başka tv almayacağım. Bana 2000 TL'lik hizmet sunacak, yok öyle yağma Bakacağız artık, renkler sapıtıyor mu, aynı mı... O zaman bu forumda yazarız izlenimlerimizi...

resmen aklımı okuyor gibisin. ilk tercih pany . uygun yakalarsam toshiba sv (tosh olacaksa s-pva olacak) ve çıkış fiyatlarına göre

philips 8000 serisi yedekte. an itibariyle başka düşündüğüm bir model yok zaten.

bu arada bu pany lcd'lerin Amerika'da satışına çoktan başlanmıştır sanırım. performansı ile ilgili kullanıcı yorumları(dikkate değer) varmı?
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.