Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (303. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31.782
Cevap
179
Favori
1.839.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Giriş
  • doktorum haklısın tabiki .zaten panasonıc le kuroyu bıraktık başbaşa uzak ihtimal samsuzg bana şahsen ...fakat biraz gönül vermişiz sanki ondan afalladık... 50 ınc panasonıc düşünürken 42 inc kuroya mecburuz şu durum da..ondan şaşkınlık bendeki .. ama bakalım gözüm ne dicek belirttiğin gibi.. problem yok elbet olamaz ..ama yorum olarak kurya yaklaşılmış denilmesini bekliyordum açıkçası ..
  • saol doktorum, tabi insan tabi içinde heves de varsa biraz sabırsızlık yapabiliyor. Ama şu var, sen memnun olduktan sonra hiçbir problem yok. SEG TV alıp memnun olan yüzlerce adam var. Şu varki 200-300 düşecek diye 2 ay beklemem. çünkü 2 ay sonra bu sefer 500 düşme ihtimali olacak
    bazı çılgın kampanyalar ve diğer fırsatlar doğuyor, onlardan bi tane çakacaksın işte. Olay budur.
    2013 C4 Grand Picasso Intensive Tek. ve Güv. Paket, Nikon D500, Nikon 500mm f/4G VRII, Nikon 14-24, Nikon 50mm 1.8G, Nikon 300mm f/4, Manfrotto 055XProb 324RC2, Samsung 65" KS9500, Panasonic 46ST33E, Galaxy Watch 46mm, HP Omen 17-w200nt, Galaxy S10 , Galaxy Tab S3, Sis Farı Süs Farı Değildir
  • aynen mühendisim ... beklicez pusuda

Orjinalden alıntı: hakansolak

doktorum haklısın tabiki .zaten panasonıc le kuroyu bıraktık başbaşa uzak ihtimal samsuzg bana şahsen ...fakat biraz gönül vermişiz sanki ondan afalladık... 50 ınc panasonıc düşünürken 42 inc kuroya mecburuz şu durum da..ondan şaşkınlık bendeki .. ama bakalım gözüm ne dicek belirttiğin gibi.. problem yok elbet olamaz ..ama yorum olarak kurya yaklaşılmış denilmesini bekliyordum açıkçası ..

hakan hocam önce bir gör Kuro ile Pana'yı yanyana, bi test et, ondan sonra karar ver. Yalnız 50" pana ile 42" kuro karşılaştırmışsın. Bence yanlıl olmuş, sonuç belli...

Sen bence yanına kaliteli 1-2 cihaz ya da film falan da al, en iyi öyle görürsün farkı. Satıcılara da çok inanma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msaltik -- 1 Nisan 2008; 18:35:15 >
    2013 C4 Grand Picasso Intensive Tek. ve Güv. Paket, Nikon D500, Nikon 500mm f/4G VRII, Nikon 14-24, Nikon 50mm 1.8G, Nikon 300mm f/4, Manfrotto 055XProb 324RC2, Samsung 65" KS9500, Panasonic 46ST33E, Galaxy Watch 46mm, HP Omen 17-w200nt, Galaxy S10 , Galaxy Tab S3, Sis Farı Süs Farı Değildir

• gozun gordugu onemlidir konusu gercekten yanilsamadir dostlar .. dogru tektir ..

iki farkli kisiden biri bu tv iyi biri oteki iyidir diyemez .. diosa da burda gozu etkileyen diger faktorleri farkli algilama miktari devrededir .. (isigi farkli algilama ,mekan-boyut iliskisi , mesafe algisi)

eger kuro guzelse , kuro guzeldir , bunun tartismasi olmaz .. yorumsal seyler olsa , bir bayana bakip yorumluyor olsak tamam

ama bana 1:100 kontrast sana 1:1000 kontrast guzel olamaz ...

bence kurolar bu isin lideri .. ama fiyat performans oraninda panasonicten geride .. cunku ikisinin ayrimina varabilecek boyut , izleme mesafesi ve en onemlisi kaynak zenginligi mevcut degil ..

ve artik da ole 15 sene sure kullanacagimiz tv ler olmayacak .. suan kuro da alsak 5 sene sonra KIRO olacak kurolar .. dolayisiyla benden once msj yazan bi dostun dedigi gibi bi kampanya bulup cakacaksin mali , huzura ereceksin .. bu mantikla px80 aldim ben mesela ...

mesela cok garip , benim sebeplerimden biri kimsede yoktur ... bende d smart uydu alicisi ve uzerinde digiturk lig tvli modul var .. ama o modul d smartin alicisinda kanal gecislerini yavaslatiyor

ama px80e de card slotu var CI yuvasi .. simdi tv ye takcam onu .. d smart in kanal gecisleri ilk haldeki hizina kavuscak .. bu bile bnm icin bi kistasti .... bizimkilerin bilgisayar ekranindan haz etmemesi , odaya gelmeden memory card slotun dan resimleri tv ekraninda gosterebilmek de bir arti

ortalamanin biraz uzerinde de bir goruntu kalitesi yeterli .. zaten camurlasmanin onune gecebilmek icin SD yayinda , lcd den vazgectim (samsung monitor ve tv box alabilirim belki odaya 55 ekran) , bir de tv nin iyi kotu yonleri olsa da mac performansi iyiymis , daha fazla arti bulabilecegim biseyi de bu butceyle alamayacagim icin karar kildim ... yoksa ole tum zamanlarin en iyisi filan iddiasi olunacak bir tv olmadigi asikar.

• abi sana şöyle diyim ben o zaman iyice anla halimi ...
    bı kere 50 ınc kuro alamam o kesın ...ama 50 ınc pana alabılırım .. o yuzden karsılastırdım .. ama senın dedıgın ıkı model kıyaslanmaz anlamındaysa o nu bılemem ..
    benım tek amacım uydudan sd yayınları almak..dizi haber maç. olay bu dvd yada blu ray yok pc yok baglanmıcak tv ye..görüntüyü daha da ıyı hale getırsın diye hd uydu alıcısına bıle nıyetlıyım .
    evet kararı gözlerim vericek haklısın kım ne derse desın boş şu an ..ama amaç seceneklerı azaltmak ve burada ınandıgım ınsanların görüşlerini yaşamış ggibi sanki düşünmek.. beni 50px 80 keserse onu alırı m kesmesse kuro 4280 başka model kıyaslamam aramam buyuk ıhtımal.

butun sitelerde baz alinmis , yani referans urun

yani 428 , 100 puan ise digerleri kac puandir gibilerinden . alinabiliyorsa bazi eksilerine gore o alinmali

ama panasonic plazmalari da gayet tatminkar .. sunu dusunuyorum , eger nispeten kalite ,yeni panel ,extra fonksiyonlar onemli ise 80 serisi alinmali (veya beklenmeli)

ama cozunurluk , vs onemli ise , bir eski panelin 1920 1080p HD leri tercih edilebilir ..

ama hatirlatmakta yarar goruyorum .. 1080p islemcisi olan her cihaz 1920 1080p yayinlari alip isler , ve ekrana 1,5 - 2 metre uzakliktan oteye asla fark edilmez..
  • sevgili jujuuu kuro kötü demedik zaten, bana göre aradaki fiyat farkına değmez dedim. Gördüğüm, incelediğim kadarıyla görüntü açısından bir artısını göremedim. 427 ve 428 modelleriydi sanırım. ama 5080xa modeli vardı onun görüntüsünü beğenmiştim. ama ben tv'mi 4650ye aldığım zaman bana 8000YTL demişti burdaki satıcı belki 7000 YTL'ye alınırdı. eee salak mıyım ben.

sistem basit, öyle kağıt üzerindeki ıvır zıvır hesaplara da gerek yok,

1- mağazaya gidilir
    2- Mümkünse kendi cihaz ve güvendiğin kaynaklarınla (film falan) gidilir.
    3- Son ikiye üçe kalan tv'ler incelenir
    4- Milletin gaza gelip önerdiği veya kazıklandığı için önermek zorunda kaldığı modeller de incelenir.
    5- Gözüne güzel gelenlerden en ucuzu alınır.
    6- Kullanmayacağın özelliklere para vermemek için kişi kendini engellemeye çalışır

bunun yanında hakan arkadaşım sonuç belli derken 50" varken 42" almam manasında söyledim. büyük ekranın keyfi farklı olacaktır. Diyorumya haftasonu istanbula gidince dene ve gör. Kendin etki altında kalmadan bunu söyliceksin diye düşünüyorum.

• ps3 alip ,bir guzel oyun ve bir 1080 p film alip gitmek lazim

en dogru sonucu bu verir

ama bu secenekleri 2 ye anca en fazla 3 e indirip yapilabilir bisi

ve musait bi yerse yapilabilir , ikna etmesi zor ordakileri

ben kuroyu zaten kotuledin demedim ,carpiliriz alimallah ,ben de pahali diye almadim zaten kuroyu ..

px in sd kart slotu , ve CI yuvasi ve dvb olmasi ,gelecege yonelik "o kadar da kotu bir yatirim" OLMADIGINI hissettirdi ..
  • biliyorum hocam bende o yüzden kızdım ya biraz .çünkü bende panasonıc 50 ınc istiyorum ..bakalım yorumlar artıcak . gidip görücez . yanımda yüzüklerin efendisi kralın dönüşünü götürücem .çünkü 20 kez izledim en az

Orjinalden alıntı: jujuuu

gozun gordugu onemlidir konusu gercekten yanilsamadir dostlar .. dogru tektir ..

iki farkli kisiden biri bu tv iyi biri oteki iyidir diyemez .. diosa da burda gozu etkileyen diger faktorleri farkli algilama miktari devrededir .. (isigi farkli algilama ,mekan-boyut iliskisi , mesafe algisi)

eger kuro guzelse , kuro guzeldir , bunun tartismasi olmaz .. yorumsal seyler olsa , bir bayana bakip yorumluyor olsak tamam

ama bana 1:100 kontrast sana 1:1000 kontrast guzel olamaz ...

bence kurolar bu isin lideri .. ama fiyat performans oraninda panasonicten geride .. cunku ikisinin ayrimina varabilecek boyut , izleme mesafesi ve en onemlisi kaynak zenginligi mevcut degil ..

ve artik da ole 15 sene sure kullanacagimiz tv ler olmayacak .. suan kuro da alsak 5 sene sonra KIRO olacak kurolar .. dolayisiyla benden once msj yazan bi dostun dedigi gibi bi kampanya bulup cakacaksin mali , huzura ereceksin .. bu mantikla px80 aldim ben mesela ...

mesela cok garip , benim sebeplerimden biri kimsede yoktur ... bende d smart uydu alicisi ve uzerinde digiturk lig tvli modul var .. ama o modul d smartin alicisinda kanal gecislerini yavaslatiyor

ama px80e de card slotu var CI yuvasi .. simdi tv ye takcam onu .. d smart in kanal gecisleri ilk haldeki hizina kavuscak .. bu bile bnm icin bi kistasti .... bizimkilerin bilgisayar ekranindan haz etmemesi , odaya gelmeden memory card slotun dan resimleri tv ekraninda gosterebilmek de bir arti

ortalamanin biraz uzerinde de bir goruntu kalitesi yeterli .. zaten camurlasmanin onune gecebilmek icin SD yayinda , lcd den vazgectim (samsung monitor ve tv box alabilirim belki odaya 55 ekran) , bir de tv nin iyi kotu yonleri olsa da mac performansi iyiymis , daha fazla arti bulabilecegim biseyi de bu butceyle alamayacagim icin karar kildim ... yoksa ole tum zamanlarin en iyisi filan iddiasi olunacak bir tv olmadigi asikar.

sayın arkadaşım
    renkler ve zevkler ve tv ler tartışılır.ben kuro güzel değil pv70f güzel diyorsam bu benim doğrumdur.sen istediğin kadar kuro güzel de hatta satış rekorları kırsın benim gözümde sıfırdır.benim gözüme etki eden panasonıc ın fiyatı,renkleri,
    firmanın fiyat//performans polıtıkası,üretildiği ülke,gelecekle ilgili yol haritası (albani hoca verileri),bu piyasada kalacakmıdır,bırakacakmıdır,usa da yada diğer ülkelerde en çok satan hangisidir matsushıtamı,pıo mu gibi faktörlerdir.bunların hepsini ve aletin özelliklerini
    ekler diğer rakipleriyle kıyaslarım.maalesef bu pıo değildir bence.bu panasonıctır. 2 liralık alete 4.5 lira verirsen 2.5 lira senden gider.insanlar 30 ytl için sabahtan akşama kadar çalışıyorlar.gittiğim bir kazada inşaatta çalışan bir işçi 8.kattan düşmüştü. ve zamanında gitmemize rağmen ve tüm müdahelelere rağmen vefat etmişti maalesef.ve günlüğü 30 ytl ye çalıştığını öğrendiğimde ne kadar üzüldüğümü anlatamam.evde ailesi ve çocukları ekmek beklerken babalarının vefatı ile dünyaları karardı.30 ytl içindi herşey............
    saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr112 -- 1 Nisan 2008; 19:31:18 >

• e iste ben de ayni mantikla kuro yerine panasonic viera px80 aldim

ama kuronun daha iyi oldugunu biliyorum .. ozellikler yalan solemez .. rakamsal gercekler bunlar cunku

aynen gsarayli olup da bugun fenerin bizden onde oldugunu bilmem gibi ... gidip takim degistirmem ama gercegi de kabullenirim

kurolar yerli yabanci tum degerlendirme sitelerinde 1 numara .. panasonic 93-94 aldiysa 100 uzerinden .. o 100 de referans urunu olan kuro oluyor hep..

yalniz su konuda katiliyorum , subjektiflik su acidan gecerli ... "bu benim gozume guzel geliyor" gibi degil de ... simdi pros cons olayi var ya , her tv nin ,kurolarin dahi 10 tane one ciktigi guzellik , 10 da eksik cikarabiliriz

eger benim beklentilerime o 10 panasonic guzelligi hitap ediyor da , 10 eksiklik cok onemli deilse .. o zaman kuro niye alayim ?

atiyorum biri cok siyahtir da , oteki yansitmasizdir , biri bilgisayarda daha iyidir , oteki SD yayinda ..

bunlarin ortalamasinda kuro onde ... ama tek tek kistaslarin her birinde kuro ,panasonicten iyi degil ..

bana da hem fiyati , hem de beklentilerime uyan kistaslara sahip olmasiyla panasonic hitap ettigi icin onu aldim

• arkadaşlar

forum dışı olacak ama kursat hocamın yüksek hoşgörüsüne sığınarak dıgıturk de yeni bir kampanya başlayacakmış. hani yeni almak isteyen yada üyeliğini değiştirmek isteyen varsa donanım haberin ilgili sayfasını linke atıyorum bakabilirsiniz.olay 4 nisanda başlıyormuş.(lig t* 19.90) murat dostum 19:06:44 de yazdığın mesajın 6 nolu maddesine hala gülüyorum.gerçekten haklısın.kendimizi dizginlememiz lazım değil mi?

http://forum.donanimhaber.com/m_21719766/mpage_1/key_/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr112 -- 1 Nisan 2008; 19:48:26 >

Orjinalden alıntı: jujuuu

ps3 alip ,bir guzel oyun ve bir 1080 p film alip gitmek lazim

en dogru sonucu bu verir

ama bu secenekleri 2 ye anca en fazla 3 e indirip yapilabilir bisi

ve musait bi yerse yapilabilir , ikna etmesi zor ordakileri

ben kuroyu zaten kotuledin demedim ,carpiliriz alimallah ,ben de pahali diye almadim zaten kuroyu ..

px in sd kart slotu , ve CI yuvasi ve dvb olmasi ,gelecege yonelik "o kadar da kotu bir yatirim" OLMADIGINI hissettirdi ..

arkadaşım ordaki çocuk HDMI üzerinden PS3 bağlamıştı zaten. Oyun moyun açtı, HD görüntü falan oynattı. beni etkilemedi. Hatta ben eski modeller olduğunu falan düşündüm. Bi de beni etkilemeye çalışıyodu bak abi bunda 3000:1 kontrast var bunda 16000:1, aynı haaa

bir de hocam sen sayılara o kadar da güvenme bence. Verdikleri sallama değerler yüzünden başı ağrıyan firmalar olmuştu. Bir de hep verdiğim bir örnek var, ne kadar doğru size kalmış
    Bende Clio III HB var. 1.4 98 beygir. arkadaşım da opel corsanın yeni kasasından var. Şimdi bu eleman benle sidik yarışı yapıyor. benim ne performansıma yaklaşabiliyor, ne yakıt tüketimime, ne de hacmime falan filan. Bunu tv'ye yorumlarsak ben 50" pana aldım, o 42" Kuro aldı. ama nedir ortam içinde benim corsam var diyor. ben Clio 3 deyince pek rağbet görmüyor (nedense)

bilmiyorum örnek ihtiyaçları karşıladı mı?

• quote:

Orjinalden alıntı: dr112

murat dostum 19:06:44 de yazdığın mesajın 6 nolu maddesine hala gülüyorum.gerçekten haklısın.kendimizi dizginlememiz lazım değil mi?

http://forum.donanimhaber.com/m_21719766/mpage_1/key_/tm.htm

doktorum öyle ama yaw, millet bi taraflarını yırtıyo PIP olsun falan diye. Yemin ediyorum 1 kere bile ihtiyacım olmadı. Ama o özellik olsaydı zorlıcaktık artık, aldıkya bi kere, illa kullanacaz yaw daha ne örnekler var ne...

Adam klimalı araba için bi taraflarını yırtıyo yine, alıyo arabayı, biniyosun arabasına la açmıyor klimayı, camı açtırıyor. İllaki vardır sizin de çevrenizde böytle tipler. La olum daha niye aldın klima... Muhabbet ortamında cümle şu, "benim arabada da otomatik klima var"

bu ara sinirli günler geçiriyorum zaten, kızdırmayın beni daha fazla,
    doktorum bana bi sakinleştirici ver.

• murat dostum
    verdiğin örnek ihtiyaçları karşıladı.
    bizlerin bir avantajı panasonıc ailesi olarak konuşmuyorum.burdaki eski forumdaşlar olarak aynı kafadanız yani senin için doğru olan benim için de doğru.ayrıldığımız çok az nokta var.şimdi hepimiz okumuş insanlarız.çok aşırı görüş ayrılıkları bekliyordum şahsen ben foruma girerken ama öyle olmadı.
    okuduğum kadarıyla panasonıc ın de mantalitesi de öyle. sanırım pananın düşünce yapısı bizimle 3 aşağı 5 yukarı örtüşüyor.onun için hepimiz burdayız.bazıları öğrenmek bilgi almak için burda ama bazı belirli arkadaşlar hep aynı çizgide forumda yazılarını yazmaya devam ediyorlar.albani hocam da bir yazısında bundan bahsetmişti.sinirlenmeye gerek yok.keskin sirke küpüne zarar verir.kanuni çok varlık içinde olan bir padişahmış.altınlar,ganimetler vs çokmuş.bunlarla o kadar çok kuro veya pv70f alırmış ki istese fabrikasını bile satın alabilirmiş. vefat etmeden önce vezirine: ben eğer birgun ölürsem bir elimi dışarıda bırakarak beni gömünüz demiş.. neden paşam böyle bir istekte bulundunuz diye sormuşlar. o da demiş ki
    ''bakın bu dünyada varlık içinde yaşıyorum ama gördüğünüz gibi öbür dünyaya elim boş gidiyorum '' demiş.
    saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr112 -- 1 Nisan 2008; 20:13:39 >

• gidip biraz balık ayıklıyım, av sezonu bitmeden biraz da istavrit stoğu yapayım. Izgaralık tirsi stoğum hazır

Yazın hangi panacılar geliyodu bu tarafa
  • quote:

Orjinalden alıntı: msaltik

gidip biraz balık ayıklıyım, av sezonu bitmeden biraz da istavrit stoğu yapayım. Izgaralık tirsi stoğum hazır

Yazın hangi panacılar geliyodu bu tarafa

tvdeki bu tutumlulugu arabada yapmadim acikcasi , yeri gelmisken havami atiyim , bende Alfa GT var , yakiyor ediyor ama is yapiyor sagolsun..

benim icin en onemlisi , yarin obur gun dt plus alcam (eger kayitsiz kutulardan ucuz olacagi soleniyor ama haber cikmiyor , cikarsa beklerim) , ligtv hd ve fox hd yayini iyi olsun yeterli ..

bu arada , siyahlari cok konusuyoruz ama o siyahlarin gumbur gumbur goze hitap etmesi icin bir yandan oda isiklandirmasi asiri onemli ..
    PX80'in hd performansı hakkında yaptıkları tanımlamalar, " sersemletici, muhteşem, inanılmaz vb.", kontrast oranına bağlı olarak da karanlık sahnelerdeki detayların başarısının altını çiziyorlar...
    Standart yayınlar konusunda, fazla beklentileri olmadığından üzerinde durmuyorlar, bu konuda nitelendirmeleri "kabul edilebilir" şeklinde, yine daha önceleri de yazdığım gibi en büyük endişeleri geçici veya kalıcı izler...
    Yine çoğu kullanıcı/kullanıcı adayının bizzat yerinde yaptığı incelemelerde, önce, px80'in fabrika ayarlarında sergilediği görüntülerin kendilerinde hayal kırıklığı yarattığı, ancak görüntü ayarlarıyla oynadıktan ve özellikle de "sinema modu" nu seçtikten sonra görüntünün şaşılacak kadar değiştiği belirtiliyor. Bu bağlamda sadays'ın fikirlerinin, plazmayı biraz kurcaladıktan sonra değişeceğini düşünüyorum ancak burada en önemli faktör, bir blu-ray player üzerinden hd görüntü performansı...
    Ecnebi kullanıcılardan pc performansını deneyip yazan birkaç kişi var, onlar da ayrıntılı yazmamışlar, yine de bu konuda bir kullanıcı tespiti okursam, topiğimize aktarırım...
    Yine, konuşulan spor karşılaşmaları yatkınlığı ile ilgili olarak da bir kullanıcının, hd olarak yayınlanan bir basketbol maçına ait izlenimlerinde, px80'in performansından hayranlıkla bahsettiğini belirtmek isterim...
    Sözün özü;
    PX80 almayı planlayan arkadaşlar hemen karamsarlığa kapılmasınlar derim, daha önceleri de yazdığım gibi itibar edecekleri en önemli veri;
    Kullanacakları görüntü kaynaklarıyla, bizzat yerinde yapacakları değerlendirmeler olsun...
    Bu imkana sahip olamayan arkadaşların ise, tespitlerine güvendikleri arkadaşların değerlendirmelerine itimat etmekten başka seçenekleri yok tabii...
    Ben de fırsat bulduğumda, blu-ray player'ımla gidip inceleme yapmayı düşünüyorum, vakit geldiğinde kendi değerlendirmelerimi yazarım,
    Selamlar...

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.