Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (300. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
31.782
Cevap
179
Favori
1.839.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Giriş

Orjinalden alıntı: aBaBaDaN

Ya sehpanın nesini beğenemdiniz ne güzel sehpa işte.Ben beğendim valla eğer alan olursa işine yaramazsa bana bi pm atsın ve ne kadar istediğini yazsın bi zahmet.Bu arada yeni alanlarada hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.

alırsam sana satıcam bekle kaçma
  • Başım döndü yaaa.. 1 ay evvel kahrı bela pv70f alacaktım siz değerli üstadlarımı okudum bekledim... geçen hafta px80 alacaktım siz değerli üstadlarımı okudum şimdide pz leri bekleyeceğim..Üstadlarım bana bu gidişle plazma aldırmayacaksınız
    2.700 - 3.000 arasını aşmamam gerek, 4 hafta sonra evleneceğim ve uydu yayını+ philips hts335w upscale hdmı dvd ile izleyeceğim...Lütfen üstadlarım bana bir ışık yakın artık.Sadays, kürşad abim ben ve benim durumumda olan airman arkadaşıma bir yol gösterin.Bütün evi 1 haftada düzdüm, plazmaya 2 aydır karar veremedim yaww

• kardeş senin PZ serisini beklemene gerek yokki, kullanma tarzına göre Full HD bir tv almak boşuna para harcamak olacaktır. Full HD'ye harcamadığın parayla çamaşır be bulaşık makinenin alırsın. Upscale yapsın 1080p'de kral görüntü alırım diyosan sonra hayal krııklığına uğrama. Upscale dediğin dijital bir işlem, önceki sayfalarda da hep yazdım dijital her zaman kötüdür. Sen çak bi tane HD Ready olsun bitsin. Ya da Full HD'ye harcıcan parayı ebata harca al 50" senden kralı yok. (Benden sonra )

acelen de varsa hepsiburadanın kampanyası gayet güzel, bu tv'ler 1500'lere düşmez heralde kısa zamanda. 200-300 için beklemeye değer mi o kararı da yalnız sen verebilirsin. Kolay gelsin

quote:

Orjinalden alıntı: bozelmas

Başım döndü yaaa.. 1 ay evvel kahrı bela pv70f alacaktım siz değerli üstadlarımı okudum bekledim... geçen hafta px80 alacaktım siz değerli üstadlarımı okudum şimdide pz leri bekleyeceğim..Üstadlarım bana bu gidişle plazma aldırmayacaksınız
    2.700 - 3.000 arasını aşmamam gerek, 4 hafta sonra evleneceğim ve uydu yayını+ philips hts335w upscale hdmı dvd ile izleyeceğim...Lütfen üstadlarım bana bir ışık yakın artık.Sadays, kürşad abim ben ve benim durumumda olan airman arkadaşıma bir yol gösterin.Bütün evi 1 haftada düzdüm, plazmaya 2 aydır karar veremedim yaww

)
    2013 C4 Grand Picasso Intensive Tek. ve Güv. Paket, Nikon D500, Nikon 500mm f/4G VRII, Nikon 14-24, Nikon 50mm 1.8G, Nikon 300mm f/4, Manfrotto 055XProb 324RC2, Samsung 65" KS9500, Panasonic 46ST33E, Galaxy Watch 46mm, HP Omen 17-w200nt, Galaxy S10 , Galaxy Tab S3, Sis Farı Süs Farı Değildir

• quote:

Orjinalden alıntı: dr112

quote:

Orjinalden alıntı: sadays

vatanın kampanyasında px80 ler 2376ya geliyormuş uyumayın panasonicliler

sadays arkadaşım
    vatanın internet sitesinde px80 satışı yok.

sevgili dostum daha yeni ürün koyarlar yakında

Başım döndü yaaa.. 1 ay evvel kahrı bela pv70f alacaktım siz değerli üstadlarımı okudum bekledim... geçen hafta px80 alacaktım siz değerli üstadlarımı okudum şimdide pz leri bekleyeceğim..Üstadlarım bana bu gidişle plazma aldırmayacaksınız

msaltik doğru söylüyor,

sevgili dostum bütçen ve izleme tercihlerine bakılırsa px80 senin için yeterli olur pz80 ne kadar da olsa sd yayında ve dvdde interpolasyon yapar lcdler kadar olmasa da

• quote:

Orjinalden alıntı: nofear72

quote:

Ya sehpanın nesini beğenemdiniz ne güzel sehpa işte.Ben beğendim valla eğer alan olursa işine yaramazsa bana bi pm atsın ve ne kadar istediğini yazsın bi zahmet.Bu arada yeni alanlarada hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.

Sen yinede acele etme

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: nofear72

quote:

Sen yinede acele etme

bak hemen yan çizdiii

• quote:

Öncelikle, şimdiden bir yastıkta kocayın bozelmas; sağlıklı, sıhhatli, mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum...
    Dört hafta uzun bir süre, biraz daha sabır...
    Üç hafta içinde 50PV70 için 2800-2900 civarında bir fiyat yakalarsan kaçırma, aksi halde 42PX80 ile dünya evine gir derim,
    Selamlar...

• quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

quote:

Öncelikle, şimdiden bir yastıkta kocayın bozelmas; sağlıklı, sıhhatli, mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum...
    Dört hafta uzun bir süre, biraz daha sabır...
    Üç hafta içinde 50PV70 için 2800-2900 civarında bir fiyat yakalarsan kaçırma, aksi halde 42PX80 ile dünya evine gir derim,
    Selamlar...

Allah razı olsun Kursad agabey...hepimiz için dileklerine katılıyorum çok teşekkür ederim. 3hafta daha bekleyeceğim, 50pv70f in fiyatı düşerse onu , ama eğer düşmezse 42 px80 i alacağım.PZ serisi dediğiniz gibi ekipman isteyen bir plazma anladığım kadarıyla. hd blueray, full hd tv kanalları olacakki farkı anlayabilesin.Beni diğer ikiside paklar

Her bir iddiayada varım, airman kardeşim bu hafta sonu px80 almış, hatta şuanda kurulumuyla uğraşıyordur onunda canına tak etti artık..herkese mutluluklar

• Herkese merhaba,

Panasonic'in gecenlerde yapmis oldugu garaj satislari kapsaminda, bir tane 50PY700F alabilme firsatim oldu. Bunda en buyuk etki FullHD olmasi tabi. Daha once plazmalar konusunda cok bilgim olmadigi icin, TV'den maksimum seviyede faydalanabilmek icin sizlerin fikir ve onerilerini almak isterim.

Neler tavsiye edersiniz? Nasil bir kablo almali, nelere dikkat etmeli?

PS3 + Logitech Z5500 ile birlikte kullanmayi dusunuyorum. Su an bilgisayardan DVI-to-HDMI kablo ile 1080p cozunurlukle filmleri seyredebiliyorum. Native olarak MKV filmlerini oynatabilen bir player oneriniz var mi?

Tesekkurler simdiden,
    Panel konusunda Benim pozisyonumda sizinki gibi.tek fark benim acelem olmaması.
    Buradaki tecrübeli arkadaşların tavsiyelerine uyarak bende bekleme kararı aldım. çok cazip bir fiyat olduğunda ki buradan paylaşılır; o zaman bizde bu forum un gerçek üyesi oluruz
    Kürşad bey in 50'' fikride cazip geldi ama o fiyatlara gelirmi bilmem şu anda 4000 ytl civarında.(ayırdığım bütçe 2500ytl civarı)
    Ben cazip olursa 50'' ,olmazsa 42px yönünde tercih yapacağım
    Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akeneton34 -- 31 Mart 2008; 1:28:36 >
  • px iyidir

full hd nin ,tv ne amacla kullanilir olursa olsun BOS bir yatirim oldugunu soledik

inanmadiniz kanitladik

inanmadiniz bilimsel ispatlar sunduk

full hd palavrasini birakin ,o fiyat farki yerine alabileceginiz en yuksek teknolojili mali alin

px uygundur
  • HD Reciever, Bluray, HDDVD, PS3 veya bana daha çok hitap eden PC bağlantısıyla 1080p görüntüler izlenecekse 50" civarında Full HD mantıklı olur tabii ki. Neden olmasın ki? bilimsel kanıt ne olabilir ki? ben rastlamadım heralde önceki sayfalarda, ya da unuttum, merak ettim şimdi.

Ben HD Ready kullanıyorum, benim kullanım tarzımda Full HD mantıksız olur ama yukardaki kullanımda HD Ready mantıksız olur diye düşünüyorum

quote:

Orjinalden alıntı: jujuuu

px iyidir

full hd nin ,tv ne amacla kullanilir olursa olsun BOS bir yatirim oldugunu soledik

inanmadiniz kanitladik

inanmadiniz bilimsel ispatlar sunduk

full hd palavrasini birakin ,o fiyat farki yerine alabileceginiz en yuksek teknolojili mali alin

px uygundur
    2013 C4 Grand Picasso Intensive Tek. ve Güv. Paket, Nikon D500, Nikon 500mm f/4G VRII, Nikon 14-24, Nikon 50mm 1.8G, Nikon 300mm f/4, Manfrotto 055XProb 324RC2, Samsung 65" KS9500, Panasonic 46ST33E, Galaxy Watch 46mm, HP Omen 17-w200nt, Galaxy S10 , Galaxy Tab S3, Sis Farı Süs Farı Değildir
  • abi yurtdisi butun forum sitelerini takip ediyorum

full hd nin ,kaynak full hd oldugu durumlarda bile (ki bu gerekli sart yeter sart degil) insan gozune fark edilebilir gelen mesafeleri ile ilgili yazilar ve tablolar mevcut

misal 42 fln zaten gec de , 1080p goruntu icin 50 inch i "atiyorum" 2 metre 15 cmden izlemek gerekli diyor , 50 inch i yayin ne kadar guzel olursa olsun kimse bu mesafeden izlemez , 65 inch bu baglamda belki 3 metreden izlenebilir ama 2 metre 42 inch bile yakin

ama 50 inch i mantikli bi mesafeden yani 3,5 -4 metreden izledigimizde gozun ayirma kapasitesi hd ready nin seviyesine iniyor .. hatta cogu durumda bu limi sd nin seviyelerine iniyor ve tartisma konumuz suan bu olsaydi "full hd ye gerek yok ,hd ye de yok" derdim,,

ama neyse ki durum o derece vahim dehil .. hd yi ayirt edebiiyoruz yakindan izleme ile ama 1080p ile 720 p yi asla edemeyiz ,ettigini iddia eden psikolojik olrak ediyodur (ben degil bilim oyle on gormus ,bana yuklenmeyin)

• yani marj buyudukce ,farkina varabilirlik cok azaliyor

daha once de solemistim ,azalan verimler kanunu gibi

850-480 den 1024-768 e geciste fark var , hatta 1024 768 den 1366 768 e geciste de cok dikkatli gozlerin ayirt edebilecegi fark var

ama bundan sonrasinda fark olabilmesi icin extrem yakinliklardan izlenmeli

suan2 milyon piksel max cozunurluk , bu yarin 4 milyon piksel de uretilebilir ,ama onun etkisi belki 50 inchte 1 metreden anlasilabilecek ve neticede gozun odaklanamayacagi mesafeler icin odenecek para batildir

bilgisayarda 16 ram vardir yetmiodur , 32 yaparsin baya ivme kazanir ,64 yap "oo daha ii oldu" dersin ,128 yap tamamdir ,ama 256 -1024 ,4096 yap ,artik belli limitleri gectiginde onun verdigi kazanim + , - 0,001 lere iner yuzde uzerinden , artik performans istiosan hedef islemcidir , onbellek ,harddisktir

suanda cozunurluk olarak ust limitteyiz ,artik kontrast , tepki suresi (lcd icin) , 100 hz olma , ve goruntu islemcilerinin bizim degerlendiremedigimiz ,bilgimizi asan cekirdek ozelliklerini kaale almaliyiz

tepki suresi dedim cagrisim yapti .. plazmalarda 0,001 ms civarlarinda ama biz 0,002 gorsek 1 e 2 fark olmasina ragmen umrumuz olmaz , ama lcd de 5 ms ile 10 ms farki (yani ayni 1 e 2 oran) o tv yi alip almama ,begenip begenmeme farkimizdir ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jujuuu -- 31 Mart 2008; 11:06:21 >

• bahsettiğin mesafeleri içeren bir tabloyu kürşad daha önceki sayfalarda yayınlamıştı. Ama yanlış hatırlamıyorsam onlar minimum mesafelerdi. Bi yanlışlık var sanırım... 50" senin verdiğin örnek üzerinden konuşursak 2m'den daha uzaktan seyretmeyini gibi bir ifade yoktu orda. 2'den daha fazla yaklaşmayın diyordu. Bahsettiğin gözün ayırma gücüne tabiki katılıyorum. Normal bir göz için ayırma gücü 0.25mm'dir. tabi 10m'den değil

Bunun yanında psikolojik mi değil mi anlamak için, iki aynı tv içine sadece tek bir çember veya daire olan bir görüntü koyup çok basit bi inceleme yapılabilir. Aynı mesafeden fark görülmüyorsa sorun yok. Ben şu ana kadar 50" Full HD tv'de ona uygun bir görüntü seyredemedim. 42" FUll HD tv'de ise Bluray olarak Open Season filmini gördüm. Yazılar ve o ayının tüyleri gözü tırmalayacak kadar keskindi. O kadar pürüzsüdüki rahatsız oldum artık
    okuduğun sayfada bahsettiğim çember testi (kendim uydurdum) gibi bişeler denemişler mi? yoksa öyle olabilir mi diyolar.

quote:

Orjinalden alıntı: jujuuu

abi yurtdisi butun forum sitelerini takip ediyorum

full hd nin ,kaynak full hd oldugu durumlarda bile (ki bu gerekli sart yeter sart degil) insan gozune fark edilebilir gelen mesafeleri ile ilgili yazilar ve tablolar mevcut

misal 42 fln zaten gec de , 1080p goruntu icin 50 inch i "atiyorum" 2 metre 15 cmden izlemek gerekli diyor , 50 inch i yayin ne kadar guzel olursa olsun kimse bu mesafeden izlemez , 65 inch bu baglamda belki 3 metreden izlenebilir ama 2 metre 42 inch bile yakin

ama 50 inch i mantikli bi mesafeden yani 3,5 -4 metreden izledigimizde gozun ayirma kapasitesi hd ready nin seviyesine iniyor .. hatta cogu durumda bu limi sd nin seviyelerine iniyor ve tartisma konumuz suan bu olsaydi "full hd ye gerek yok ,hd ye de yok" derdim,,

ama neyse ki durum o derece vahim dehil .. hd yi ayirt edebiiyoruz yakindan izleme ile ama 1080p ile 720 p yi asla edemeyiz ,ettigini iddia eden psikolojik olrak ediyodur (ben degil bilim oyle on gormus ,bana yuklenmeyin)

• simdi hangisi iyi konusu baska ..

yani bir ekranda pixel miktari arttiginda bu iyi biseyse , ben de elbette 1 milyon piksel yerine 2 milyon piksel olmasini tercih ederim , ama solemek istedigim ,butce sabitken , pz70 serisi bir 42 lik alacagima , px80 serisi bir 42 alirim ... ama px80 serisi bir tv bulmusken 3 asagi 5 yukari bi yerden bi kampanya ile pz80 bulursam da "aaa ne gerek var demem pz yi kovalarim"

solemek istedigim karar verme kriterlerinde full hd , hd ready (ya da 720 p 1080p) farki en sonlarda gelmelidir ..

acikcasi ben mesela ,1366 768 yerine 1024 768 olusuna daha cok kilim , px80 le ilgili tek hosuma gitmeyen enine noktacik sayisi hd ready standartlarinda bile degil ... ama simdi oturup bakiyorum , hemen hemen butun onde gelen ureticiler bunu standart almislar , nerede bi 1366 gorsem ,en az 50 inch ... 42 inch icin standardi 1024 olarak belirlemisler

sonra dusunuyorum , bilgisayar monitorume 30 cm den filan bakiyorum , 15,4 inch ... ve cozunurlugu 1024 e 768 den 1280 800 e filan cevirdigimde bu mesafeden farki hissediyorum tabi ki ... ama 15 inci 3 ile carpiyorum , 45 inch oluyor , izleme mesafemi 3 ile carpiyorum 1 metre oluyor , 1 metreden o farki hissedecegimi dusunuorum ,ama tv yi izleme mesafem 4 metre olacak ..

bi ust paragraftaki basit aritmetik mantik cok dogru degil , kurdugum , ama sapma payi , hata payi cok degil .. yani 15 inch ile 42 inch in buyukluk farki ile izleme mesafesinin farki birebir oranlama ile hesaplanmaz , ama yine de 1 metre olmasin da 1 bucuk olsun hatta 2 olsun ... farkeder mi 4 metreden izleyecem en az 106 ekran koskoca tv yi ..

burdan hesapla , 10 milyar filan gibi serbest bi butce yok ise , bir takim baska faktorleri on planda tutmak daha iyi , ozellikle de surround sound ,daha yeni uretim paneller , kontrast vs ..

gerci kontrast icin de artik ulasilan rakamlar ayni mantikla batil olmaya basladi , mesela 1 e 20000 , ile 1 e 25000 ... hayatta ayirt edilemez , biz ise bu farklari gorunce "ama abi 300 milyon fazla da o 25000 kontrast diyiveriyoruz"

• _____________________________
    Hocam diye hitap edenlere cevap verilmez !!!
  • www.lcdtvbuyingguide.com
    1080p vs 720p (1080i). Is 1080p worth it? LCD TV Buying Guide
    http://www.lcdtvbuyingguide.com/lcdtv/1080p-vs-720p.html

ingilizce bilenler buraya da bi goz atsinlar

hadi benden size bir zihni sinir sorusu

tamam hadi hd tv, vs

ama neden hep yatay cizgileme kistas kabul ediliyor , yani 720 p , ya da 1080 i ,1080 p

dikkat edin , hep o olaya gore yayinlar da tv ler de siniflandiriliyor

muhtemelen tum tv cekimleri vs ince enine batonlar seklinde degisiyor ,ve bu da 720 tane oldu muydu hd icin yeterli oluyor

e peki dikey kac cizgi oldugunun bir onemi yok mu ... arastirdim ama 1366 ile 1024 e 768 in farki hakkinda cok bisey goremedim ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jujuuu -- 31 Mart 2008; 12:02:21 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.