Şimdi Ara

FULL HD'ye GEREK YOK(MUŞ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
109
Cevap
0
Favori
10.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bugüne kadar samsung m87 yada n87 almayı düşünüyordum..Ancak teknosada çalışan bir tanıdık bana uzun uzun bu full hd ve hd muhabbetini anlatıp r81 modelini gösterince açıkçası çok şaşırıdm ve kararsız kaldım..O kadar emindim ki full hd almaktan ama şimdi bana söylenenleri aktarayım size ve sizde bana ekleyecekleriniz yada antitezleriniz varsa yazın..(lütfen)..
    Öncelikle kedi ve ciğer muhabbeti değil benim yaptığım çünkü henüz almadım bunu baştan söyleyeyim öyle düşünecek arkadaşlara :)
    Şimdi konuya geleyim..
    Şimdi bu full hd tv lerin üzerinde dikkat ettiyseniz 1080 "p" yazıyor ancak tüm dünyada ve türkiyede yapılan tüm yayınlar full hd bile olsa 1080 "i" bunun yanında hd tv lerde de bu 1080 i destekleniyor..Ve bu 1080 p türkiyeye gelmez diyorlar..Bunun dışında bir maç izletti bana arkadaş ve sırf hareketli görüntülerde (100 hz bile olsa) (full hd ve hd olan m87-n87 ve r81 modelleri yanyanayken) farkı göreyim diye, sonuç şu ki full hd olan tv de pikselleşme vardı ancak hd de yoktu..Sebebi de full hd aynen orjinal yayını 1080 p aktaramadığı için boşluklar oluşup onları dolduramıyormuş ancak hd tv de aynen orjinal yayını desteklediği için 1080 i olarak direk ekrana yansıtıp boşluk oluşmuyormuş..
    Şimdi gelelim sadede; Konu şu bu r 81 'in işlemcisi 13 müş..ve bu model ödül almış..benimde gerçekten görüntüsü daha çok hoşuma gitti ama yinede kararsızım..Yani yanlış görmüş olamam belki ama sonuçta ne bileyim bu alet de 1 kere alınıyor..2,5 veren 3.5 da verebilir..Yani amacım tam verim almak..Arkadaşlar bi el atın da hd ve full hd konusuna bi çözüm bulalım...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Full hd alacaksan konsolarda kullanmak için alacaksın ama konsollarda bile 1080p oyun yok denecek kadar az yani sadece sd yayın yanı uydu yayını için kullanacaksan r81b senin için iyi bir seçim olacaktır ve ben bude bu tv yi kullanıyorum ve harika performansı var.
    Arkadaşının dediği gibi kanallar hd geçse bile 1080p olmayacağı bir gerçek yanı 720p ve 1080i olacaktır ve kanallar bu yayına geçene kadar aldığın tv nin devri yeni başlamış olacak.Bence kanald olsun atv olsun hd ye geçmesine daha 5 seneden daha fazla var
  • SKANDAL!!!!

Kusura bakma..Bu espri aklıma gelince yazmadan duramadım.

Bir bakıma teknosa çalışanı haklı. 1080p yayın bildiğim kadarıyla Bu işin başlangıç noktası Amerika'da bile yok.(Tv yayını olarak).

Ama işin içine blu-ray filmler veya hdmi çıkışlı bir pc ile bağlantı kurmak ve ps3 de ilerde çoğalacak 1080p oyunlar oynamak vs. girmeye başlayınca işin rengide değişiyor.

Şunuda belirtmek lazım, küçük ekranlı tv lerde aynı görüntünün 720p ve 1080p farkını anlamak çok zor. Bu küçüklük sınırı bazı insanlara göre 50" ten aşağısı oluyor... Hadi ben kendimce bir yorumda bulunayım 40" ve aşağısına gerek yok diye düşünüyorum.

Sonuç: Kullanım amacı doğrultusunda tv yayını ağırlıklı görüntü izlenecekse, hd-ready bir tv uzun yıllar boyunca iş görecektir. Fakat tv yayınlarından daha önemli bir nokta ise blu-ray film izlemek veya monitör olarak kullanmak fullhd tercih edilebilir.

• Full HD eğer PS3,Blu-ray veya HD DVD alacaksan gerekli onun haricinde hd ready işini görür
  • Selamlar;
    Mesajınızda birden fazla madde var aslında, bunları ayırmak lazım.

1. 1080i vs 1080p. Bu konuda forumda zaten yazılar var, yurtdışındaki yayınlar da 720p ya da 1080i, çünki şu an için 1080p yayın yapmak bandwidth yetmediği için imkansız.
    O yüzden, 1080p yayın yurtdışında bile düşünülmüyorken, Türkiye'ye gelmesine hiç kafayı takmamak lazım.
    1080p yayın beklemeyin, fakat oyun ve blu-ray fimlerde bu formatı alacaksınız.

2. 1080i görüntüdeki pikselleşme sorunu için bişey diyemiyorum.
    R8 bu durumda 768 pixele downscale yapacaktır, N/M8 ise ikinci frame'i de alıp 1080p oluşturmaya çalışacaktır, aradaki boşlukları doldurma gibi bişey sözkonusu değil yani.

3. R8 serisi gerçekten iyi bir seri ve EISA ödüllü bir televizyon. 2007-2008 en iyi hd-ready lcd tv seçildi.

Bence ne kadar film, ne kadar TV izleyeceğinize, ne kadar oyun oynayacağınıza göre karar vermelisiniz.
    Ben de zamanında N8 serisi ile R8 serisi arasında kalmıştım, sonuçta R8 aldım ve çok memnunum.
    Forumda M8 sahibi olan arkadaşlar da anlata anlata bitiremiyorlar.

Ama arkadaşın bahsettiği gibi, FullHD farkını 50" altında anlamak çok zor.
    Panelin yüksekliği ortalama 60cm, 1080-768=312, 60/312=0.02. Yani 0.2 milimetreyi kaç metreden farkedebileceğinize göre değişir.
    Hatta CNET'in bir yazısı vardı.
    CNET'deki TV eleştirmenlerine aynı 46" TV'ler üzerinde 720 ve 1080 yayın gösteriyorlar defalarca, adamlar hangisinin 720 hangisinin 1080 olduğunu söyleyemiyorlar, ki bunlar TV eleştirmeni. (Eminim şimdi birisi 37"'de bile bu farkı gördüğünü söyleyecek)

Neyse... Yanlız; gelecek düşüncesi ile 1080 almayın, adamlar 10 sene sonra 7000x5000 yayından bahsediyorken...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SDX -- 2 Mart 2008; 23:48:08 >

• arkadaşlar o kadar faydalı olduki paylaşımlarınız anlatamam..Ben zaten oyun için hiç düşünmüyorum tv yi sadece dvd-divx (up conversionlı dvd player ile) ve uydu (hd reciever ile) için kullanıcam..Oyüzden kararım r81 oldu ki bu r serisinin 40 inch te en iyi modeli bu mudur acaba?Çünkü mesela bugün teknosada r 84 satıyorlardı ki öğrendiğime göre bu modeli sadece teknosa gibi yerler getittirmiş yani samsungun kendi satış yerlerinde bile yok..Ancak bu r 84 ün işlemcisi r 81 e göre daha düşükmüş..o yüzden samsung daki yetkili r 81 i almanızı öneririm dedi..Bu kadar yardımcı oldunuz bide bu r8 serisinde yardımcı olursanız tam süper olacak..Yani r 81 mi alayım?Yoksa başka bir r8 modeli de var mı?Ki bide şunu merak ettim en iyi performansı acaba bu r8 serisinin kaç inch te?acaba daha mı büyük alsam dedim ama sizlerin düşünceleri nedir?
  • Elbette 1080p yayın yok ve uzun yıllar olacağınıda sanmıyorum.

Sen sanırım bu işi yanlış biliyorsun yani çıkış noktası olarak, insanların 1080 p full hd tv almalarının sebebi arkadaşlarında bahsettiği gibi ps3 ve blueray filmler izlemek için, sen maç izleyeceğim vs diyorsan bunun için değil.

Bahsettiğin sorun ise çok basit, mesela bir crt al birde hd lcd, ona kablolu yayın tak, crt olanın görüntüsü lcdden çok daha iyi olacaktır, ama bir blue ray film tak lcd crt ya fark atacaktır bu seferde.. Çünkü lcd ve hd olan çözünürlüğü yüksek olduğu için ve çok büyük ekranda olduğu için hataları crtden çok daha fazla gösterir.

Birde arkadaşlarında dediği gibi belli bir büyüklükten önce full hd anlamsızdır, çünkü olay çözünürlükle alakalıdır ve ekran büyüklüğüyle çözünürlük birbirine uygun olduktan sonra isterse 1080p isterse 3000p olsun farketmez. 1080 p gibi müthiş çözünürlüklerin amacı çok büyük ekranlara uyum sağlamaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Full HD ile HD Ready farkı nedir?
    12 yıl önce açıldı
    Tv de çok az kanal var
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Selam;
    R8 serisinde 82 83 84 88 gibi farklı modelleri var.
    Ama hardware ve yazılım olarak hiç bir farkları yok.
    (Belki R81'lerde geçen seneden kalanlarda yazılım versiyonu düşük olabilir, ama önemli değil)
    Sanırım samsung farklı ülkelerde satılan modelleri sınıflamak için kullanıyor.
    84, 86 ve 87'de ortada açma kapama düğmesi var, 81 ve 83'de düğme yanda ve dokunmatik, ortada mavi ışık var.
    Bunun dışında bir fark yok, ana seri R8, sonraki rakam kozmetik fark, özellik farkı diil.
    Teknosa'da R84 varken, samsung'larda da R83 var mesela. (Bendeki de R83)
    Büyüklük olarak da zaten R sesinin en büyüğü 40", benim salonuma süper geliyor, 3-4 metreden izliyorum,
    daha büyük salonunuz varsa ya başka marka, ya da samsung başka seri bakmanız gerekir sanırım. :-)
  • R serisinin 40" den büyüğü yok zaten. r84 falan bence onuda bırak ne olduğu belli değil. Bilinen, forumda bile pek çok kullanıcısı olan r81 i al.

Ya da sony 40s3000 al...
  • kardeşim benim evimde 70 ekran 50 hrz bir crt tv var 32'' lcd den uyduda dahaiyi bir görüntümü alıyorum.birde 19''philips lcd monitör var sks2 tv kartından görüntü alıyorum aralarında korkunc fark var gibi geliyor yanlışımmı var.
  • İyi akşamlar

Teknosa çalışanları sanırım biraz çağ atlamış gibi hala çok gerideler,verdikleri bilgiler biraz saçma ve atmaca gibi
    yani birşeyler duymuş yada okumuş ama yerine oturtamamış bunları,sen takma kafana bunları

-Bende bir süre USA da kaldım ve bir kaç kere gittim,bu 1080p konusu hala çoğu yerde öğrenilemedi gitti,değil bizde
    hala USA da bile öğrenemeyen var ve hala 1080p stream-media bekleyenler var....
    -Hollywood yapımcılarıda enayi çünkü yada TV den HD yayınlayan büyük yayın kuruluşları,bunlarıda sen unut lütfen!
    Stream-media nın çok fazla band genişliği dışında teknik değerlerden ziyade bir sürü başka kriterler vardır bu "alemde"
    ve kimse kafasına göre "iş tutamaz"

Resim işleme v.s olayları ise panelden panele ve hatta aynı panellerde bile değişebilir!!
    1080p kaynaklar ise bugün az gibi olsada yakın gelecekte bunların artmasıda kaçınılmazdır ama henüz Hollywood+Dev TV kuruluşları+
    Ana panel üreticiler+Teknoloji üreten firmalar(asıl bütün panel gelişimleri ve teknolojileri buradan geliyor,çekik gözlülerden değil!!
    patentlerinin lisans kiralama yoluyla alınması ile bu işler gidiyor) bu saç ayakları hala bazı konularda net bir anlaşmaya varamadıkları
    için örneğin 1080p oyun/film olayı hem netleşmişyor hemde kaynak fazla olarak piyasaya verilmiyor!!
    "HDCP" hala neredeyse kağıt üstünde kaldı gibi(zaten "Hack" lendi bile) böyle olunca Hollywood piyasaya kaynak vermiyor yada çok çok kısıtlı
    olarak işi götürüyor!HD Rip ler ile olay zaten bitti,Bray/HDDDVD savaşı bitti ama asıl olay hala bitmedi!!

1080p olayının teknik değerlendirmesini yapmak çok çok yüzeysel bir iştir ve olayı sadece buna dayandırırsak,daha çok bekler kimileri bir şeyleri!

Ben bir süre HD yayında izledim elbette hem 45" hemde 65" te,bir kere benim kriterime göre,FullHD için üstelik belli bir mesafeye gidileceği
    için panel ebatına göre minimum 55"/56" olmalıdır,ancak 55" ile 65" i bile mukayese edince oldukça ciddi farkı hemen anlıyorsunuz,ben
    70" Mitsubishi dede izledim ama bu sefer olay tamamen bitiyor!!!!!!

50"(dahil) ve altı FULLHD gerçekte tabiri caizse hikayedir!!!boşuna para vermeyiniz!
    Ancak USA da çok yaygın olan bir moda yada trend diyelim,çünkü herifler panel manyağı olmuşlar ve evin banyosuna bile panel koyuyorlar!
    mutfaklar da zaten kesin var+yatak odalarıda standart oldu dolayısıyla evlerde en az 3 panel vardır,ben 3 sene önce 4 panel olan kişi biliyorum!
    Bu yeni trendte insanlar örneğin FULLHD yi(LCD veya PDP yi)PC bağlayıp yada salonda değilde oturma odasında HTPC olayı yapıp yakında izliyor
    FullHD yi ve o zaman anlaşılıyor aradaki fark,bu durumda size 1 metreden bakınca FullHd panel özellikle oyunlarda daha güzel görünüyor....

Sonuç;bugün 1080p panel almak bir hesap/fizik v.s işidir........abi full olsun tam olsun filan olayı değildir bu,paranızı boşa vermeyin,hele hele satıcıların
    "yemlemelerine" zinhar inanmayınız,yaw daha Türkiyede panel satmasını öğrenemedi millet!!

Ancak yinede pratik olarak şunu söyliyebiliyoruz;PS3/Konsol/PC/BR/HDDVD v.s işiniz varsa FULLHD OK ama,hangi ebat,örneğin bana göre
    min.55"/56" olmalıdır hatta daha bile fazla ki 1080p li bir kaynağı dolu dolu yaşayabilesiniz!
    50"(dahil)e kadar panelde zaten 1080i/p farkını anlıyamıyorsunuzki,yani 40" panel ama FULLHD veya 46" ama FULLHD!!
    ama.......abi ben panele 4 metreden değilde dibinden bakacağım diyorsan o zaman eyvallah al FULLHD 40" ve dibinden seyretki tadını alabilesin

kolay gelsin
    Saygılar

----------------
    Albanez

• çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için r 81 almaya karar vermişken sony 40s3000 de nereden çıktı demek durumundayım..Aklım karıştı şimdi :) sony nin panellerinide samsung veriyor biliyorum..o yüzden görüntü olarak da hep samsungu beğendim ama siz sony s3000 deyince merak ettim onu hiç görmedim o da mı r 81 gibi güzel yada hangisi daha iyi off bi alsam da kurtulsam :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknoloji

çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için r 81 almaya karar vermişken sony 40s3000 de nereden çıktı demek durumundayım..Aklım karıştı şimdi :) sony nin panellerinide samsung veriyor biliyorum..o yüzden görüntü olarak da hep samsungu beğendim ama siz sony s3000 deyince merak ettim onu hiç görmedim o da mı r 81 gibi güzel yada hangisi daha iyi off bi alsam da kurtulsam :)

Sen tam kaç ekran alacaksın 40" mi???
    O zaman Sony 40D3500 al,dediklerinden daha performanslıdır++rakamı çıkabiliyorsan o zaman 40V/W serileride OK dir!
  • Bu arada; samsung'daki yetkili arkadaşların hepsi süper bilmiyor ürünleri.
    Ben R83'ü alırken de, R81'den faklı olarak, bu makinedeki HDMI çıkışların 1.3 olduğunu iddia etmişti. :-)
    Oysaki hardware olarak hiçbir fark yok, hatta (ben R81'in menüsünü görmedim ama) geçen gün bu forumdan bir arkadaş, R83/4'ün menüsünde artılar olduğunu yazmıştı.

dvd-divx ve uydu yayını için kullanacaksanız 40"'de R8 serisinden memnun kalırsınız.
    Ben şu anda kablo-tv izlememe rağmen görüntü oldukça güzel. (bazı kanallar çok güzel değil tabii ki, onların kalite farkını crt'de de farkedebiliyorsunuz)
    dvd-divx'i de upscale yapmayan, component bağlı bir sistemle izliyorum, yani upsacele işini tv'nin işlemcisi yapıyor, görüntü çok iyi.
    Ama PC'den 720p filmi verince ya da PS3 bağlayınca da gerçek performansı alıyorsunuz, 3 metreden hatunun kirpikleri sayılabiliyor. :-)

• evet 40 inch alıcam..ama sony lerin lumeni 450 cd samsunglar 550..bu farkediyor gibi geliyor bana..ne bileyim aklımda hep samsung vardı..dediğiniz modeller de hd sanırım..bir araştırayım forumda bakayım..
  • quote:

çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için r 81 almaya karar vermişken sony 40s3000 de nereden çıktı demek durumundayım..Aklım karıştı şimdi :) sony nin panellerinide samsung veriyor biliyorum..o yüzden görüntü olarak da hep samsungu beğendim ama siz sony s3000 deyince merak ettim onu hiç görmedim o da mı r 81 gibi güzel yada hangisi daha iyi off bi alsam da kurtulsam :)

Kafanı karıştırmak istemem. Doğrusu benim izlenimim görüntü kalitesi açısından hemen hemen müadil ürünler. İkiside seni mutlu edecektir diye tahmin ediyorum. Sony'nin bir artısı şu olabilir: O da garanti süresinin 5 yıl olmasıdır. Birde bana göre artı, başkasına göre eksi bir yönü; Ben tv'de oval hatları sevmiyorum. Köşeli s3000 in tasarımı bana daha hoş gelmişti.

Ama halk dilinde dendiği gibi "At inen deve değil" yani...

Albani'nin dediği gibi biraz daha eklenip d3500 de alınabilir. O full hd dir yalnız.

• quote:

Ben şu anda kablo-tv izlememe rağmen görüntü oldukça güzel. (bazı kanallar çok güzel değil tabii ki, onların kalite farkını crt'de de farkedebiliyorsunuz)

Salonda 106 cm lg plasma var, başka odadada 55 ekran crt philips, ben philipsde seyrediyorum.. Kablo tv yi yani. Dvd vs yi plasmada seyrediyorum kablo tv plasmada bernat geliyor bana. Zaten kablo tvde bırakın hd yayını düzgün yayın kalitesini bile çok arıyoruz bazı kanallarda.
  • quote:

evet 40 inch alıcam..ama sony lerin lumeni 450 cd samsunglar 550..bu farkediyor gibi geliyor bana..ne bileyim aklımda hep samsung vardı..dediğiniz modeller de hd sanırım..bir araştırayım forumda bakayım..

O parlaklık değeri, 32" gibi tv büyüklüklerinde iyi neticeler veriyor doğrusu. Ama 40" de özellikle gece izlenimlerinde rahatsız ediyor. Kısmak zorunda kalabilirsin parlaklığını.
  • evet bende kablolu yayını görüyorum alışveriş merkezlerinde de gerçekten çok kötü bazı kanallar..bizim burada (bolu) normal anten bile çok çok daha iyi çekiyor (daha az kanal tabii ki)
  • Ben de alırken Sony ile Samsung arasında gidip gelmiştim.
    Sonunda Samsung R8 aldım.
    Bana da R8'in yuvarlak hatları, alttaki şeffaf bandı ve mavi ışığı çok güzel gelmişti. :-)
    (Bir de EISA ödülü var tabii ki; 2007-2008 en iyi hd-ready)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.