Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (1487. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31.782
Cevap
179
Favori
1.839.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: kabde

altyazıyı 3d ye çevirip filmin dosyasına attığımda sub uzantılı olduğuna sanırım dosyayı görmüyor, atamıyorum.

sıkıntım o.

MKV Toolnix .Sub (MicroDvd) bunu görmüyor..Zaten Sub dosyası özelliği sorun çıkabilir..Uzantılar açık ise PC görünümde, xxx.sub uzantısını silerseniz dosya formatı bozuluyor..

Subtitle Workshop programı ile .Sub (MicroDVD) uzantıları SubRip (.Srt) çevirip farklı kaydedin..Mkv Toolnix Subları görmüyor denedim..

3D olayını anlamadım ?? 3d filimler için altyazıyı 3d yapmaya uğraşmayın..Eğer TV media playeri var ise, veya harici media playeriniz var ise
    Menulerden TV den veya media playerden, 3D sectiğinizde, Side By Side mesela ;(sizin Tv yi bilmiyorum), oynatılacak filim ismi ile aynı uzantılı .srt altyazıyı otomatik gösterir..

Sub dosyaları desteklemeyebilir o sebeble srt standart ve sorunsuz olması gerek...

Cihazınızın özelliğine göre altyazıları örnek:

Spider_man (avi uzantılı video dosyası)
    Spider_man.eng (srt uzantılı altyazı ingilizce)
    Spider_man.tr (srt uzantılı altyazı türkçe)
    Spider_man.ger (srt uzantılı almanca)
    (şeklinde birden fazla türkçe,ingilizce,almanca...gibi) kopyalarsanız o kadar dili de görmesi gerek cihazın (Ama cihazın hangi formatı desteklediğini öğrenmeniz gerek.., bazı cihazlarda Spider_man-1, Spider_man-2...rakamla oluyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 22 Aralık 2014; 20:34:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: indigo_blue

Valla bugun swt ye baktim hic iyi gelmedi renkleri. Dogal renk falan diyorlar, onlar dogalsa ben renk bilmiyorum.

dostum sana şöyle söylim bende 3 tane tv var üçüde PANASONİK . bi tane 50GT30 PLAZMA bitane 42STW60 PLAZMA bitanede 42ET50 LED Tv bunları görüntü kalitelerine gre sıralamak gerekirse !!!

1 50GT30 PLAZMA

2 42ET50 LED (haraketli görüntüleri yakalama konusunda süper)

3 42STW60 PLAZMA

Şeklinde sıralayabilirim.Yalnız stw modelini sakın yabana atma geçen KANALTÜRK te Duşman Hatı adında bi film var onu izledim belki izlemişsindir işten geldiğimde denk geldim 42" tv de izlemeye doyamadım onun için sen sen ol PANA NEO PLAZMA serisini hafife alma ve en başta Viera yazılımına güven yada güvenmiyosan şu malum kore malarından 1 tane al gitsin .

• quote:

Orijinalden alıntı: boys818181

quote:

Valla bugun swt ye baktim hic iyi gelmedi renkleri. Dogal renk falan diyorlar, onlar dogalsa ben renk bilmiyorum.

dostum sana şöyle söylim bende 3 tane tv var üçüde PANASONİK . bi tane 50GT30 PLAZMA bitane 42STW60 PLAZMA bitanede 42ET50 LED Tv bunları görüntü kalitelerine gre sıralamak gerekirse !!!

1 50GT30 PLAZMA

3 42STW60 PLAZMA

Şeklinde sıralayabilirim.Yalnız stw modelini sakın yabana atma geçen KANALTÜRK te Duşman Hatı adında bi film var onu izledim belki izlemişsindir işten geldiğimde denk geldim 42" tv de izlemeye doyamadım onun için sen sen ol PANA NEO PLAZMA serisini hafife alma ve en başta Viera yazılımına güven yada güvenmiyosan şu malum kore malarından 1 tane al gitsin .

valla hepi topu 1 tane pana gordugum icin sizlerin yorumları daha onemli. belliki benim izledigim modelde bir sıkıntı vardı. hani alıcı gozle izlemeye gittim ki cihazı almaya da niyetliydim ama bi kotu oldu içim.

şu 1000 saat rodaj süresi beni korkutuyor. korkmamalımıyım?

65stw60 ı 4800tl ye buldum nasıl fiyat? egemende elektronik diye bir yer, iyi bir satıcımıdır?

• Herkese selamlar,

Panasonic TX-L55ETW60 55 İnç 139 Cm 600Hz 3D Smart Led TV Hızlıal.com da 3,399 TL panel hakkında ne dersiniz?
    Alternatif olarak Sharp 60le752 onun fiyatı da 2,900 TL (mediamarkt). İki ürün arasında kaldım.
    Panasonic için servis problemi yaşar mıyım diye korkuyorum.
    Bu aralar almak istiyorum. Cevap verebilirseniz sevinirim.

quote:

Orijinalden alıntı: boys818181

quote:

1 50GT30 PLAZMA

3 42STW60 PLAZMA

valla hepi topu 1 tane pana gordugum icin sizlerin yorumları daha onemli. belliki benim izledigim modelde bir sıkıntı vardı. hani alıcı gozle izlemeye gittim ki cihazı almaya da niyetliydim ama bi kotu oldu içim.

şu 1000 saat rodaj süresi beni korkutuyor. korkmamalımıyım?

65stw60 ı 4800tl ye buldum nasıl fiyat? egemende elektronik diye bir yer, iyi bir satıcımıdır?

EGEMEN ELEKT. plazmaların yarın ilerde köse bucak aranacağını bildigi için piyasada bol miktarda varken stok yapan bi firma :)
    işi iyi biliyorlar

• hbasaran82 kullanıcısına yanıt
    n11 den indirimle 4500tl ye 65stw60 aldım. egemende bugun kargolayacagını yarın elimde olacagını soyledi. hayırlı olsun diyorum kendime :)
    Plazmalarda image retention diye bir illet var.sabit kanal logoları yazılar falan kalabiliyor.Gerçi film izlemezsin bununla ama
    16/9 formatında üst ve altta uzun süre siyah bar kaldığında da sıkıntı oluyor.

İlk 200-300 saat içinde tüm ekranı kaplayan renklerin sırayla geçtiği videolar var onlardan geçmiş sayfalarda ki linklerden bulabilirsen
    boş kaldıkça onları oynatabilirsin. tekrar hayırlı olsun.

Orijinalden alıntı: htokyay

Hayırlı olsun.Güle güle kullan.Bilgin vardır ama ilk 200-300 saati çabuk geçmekte fayda var deniyor.Parlaklık-kontrast vs ayarları orta
    değerlerinin bir kaç tık aşağısında kullanmanda fayda var bu süre içinde.Birde aynı kanalda uzun süre kalmamaya çalış.
    Plazmalarda image retention diye bir illet var.sabit kanal logoları yazılar falan kalabiliyor.Gerçi film izlemezsin bununla ama
    16/9 formatında üst ve altta uzun süre siyah bar kaldığında da sıkıntı oluyor.

İlk 200-300 saat içinde tüm ekranı kaplayan renklerin sırayla geçtiği videolar var onlardan geçmiş sayfalarda ki linklerden bulabilirsen
    boş kaldıkça onları oynatabilirsin. tekrar hayırlı olsun.

aksamları acık sekilde statigi verip nadasa bırakmayı dusunuyorum yoksa bizde cok tv izlenmez 1 senede 300 saat falan olabilir . hoş plazmanıın 300 saati dolsun diye ekstradan elektrik faturası cıkcak heralde cunku meret 250-300wat cekiyor yanılmıyorsam :)

• indigo_blue kullanıcısına yanıt
    Evet biraz çekiyor.renklerin oturma(pişme) mantığı farklı imiş plazma da led lerdede öylemi bilmiyorum.Ama ben pj ile daha önce tanışsaydım büyük tv almazdım bile.

Genelde 200 saat yeterli deniyor.
    Sonra da en az toplam 500 saaat dolana kadar düşük ayarlarda izlemek gerekiyor (hatta aslında 1000 saat deniyor)

Ama bu image retention'a pek fayda etmiyor diye biliyorum, ancak ilk başta renklerin eşit yaşlanması açısından önemli ve ilk başta yaşlanma çok daha hızlı oluyor. Eşit yaşlanmadan sonra normal kullanımda farklı yaşlansalar bile oran olarak benzer durumda oluyolar. Ynai şöyle diyeyim ilk 300 saatte mesela renklerin hepsi 5000 yaşında oluyor, sonra normal kullanımda renklerin biri 5100 diğeri 5108 üçüncüsü 5175 yaşında oluyor diyelim (yaş burada saat veya yıl değil, fosfor için afaki bir yaşlanma katsayısı), Bunların yaşlarının birbirine oranı çok yakın oluyor. Oysa slide oynatmadan normal seyir ile ilk başta yaşlanma çok olduğu için baştan beri normal kullanılsaydı renklerin biri 5000 diğeri 6300, diğeri 3850yaşında olacak ve oranları birbirinden daha uzak olacaktı.

Bu işlem daha çok paneli ayarlara ve de özellikle ISF ayarlara hazırlıyor, 200-300 eşit yaşlanma ve üzerine bir bu kadar da düşük ayarlarda (kontrats %50 tercihen %45 filan, parlaklık yine aynı, keskinlik 0, renk yine düşük vs) çalıştırdıktan sonra yapılan görüntğü ayarları daha iyi sonuç veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fennezs

Ben 300 saat slide oynattım, 12-13 gün sürdü kesintisiz. Deli işi.

Genelde 200 saat yeterli deniyor.
    Sonra da en az toplam 500 saaat dolana kadar düşük ayarlarda izlemek gerekiyor (hatta aslında 1000 saat deniyor)

Ama bu image retention'a pek fayda etmiyor diye biliyorum, ancak ilk başta renklerin eşit yaşlanması açısından önemli ve ilk başta yaşlanma çok daha hızlı oluyor. Eşit yaşlanmadan sonra normal kullanımda farklı yaşlansalar bile oran olarak benzer durumda oluyolar. Ynai şöyle diyeyim ilk 300 saatte mesela renklerin hepsi 5000 yaşında oluyor, sonra normal kullanımda renklerin biri 5100 diğeri 5108 üçüncüsü 5175 yaşında oluyor diyelim (yaş burada saat veya yıl değil, fosfor için afaki bir yaşlanma katsayısı), Bunların yaşlarının birbirine oranı çok yakın oluyor. Oysa slide oynatmadan normal seyir ile ilk başta yaşlanma çok olduğu için baştan beri normal kullanılsaydı renklerin biri 5000 diğeri 6300, diğeri 3850yaşında olacak ve oranları birbirinden daha uzak olacaktı.

Bu işlem daha çok paneli ayarlara ve de özellikle ISF ayarlara hazırlıyor, 200-300 eşit yaşlanma ve üzerine bir bu kadar da düşük ayarlarda (kontrats %50 tercihen %45 filan, parlaklık yine aynı, keskinlik 0, renk yine düşük vs) çalıştırdıktan sonra yapılan görüntğü ayarları daha iyi sonuç veriyor.

hocam oynattıgınız slide nasıl bir goruntu bir ornek verebilirmisiniz?

• htokyay H kullanıcısına yanıt
    ben en son tv yatırımını 7 sene evvel yaptım dostum, o yuzden sıkıntı yok :))))

20 adet resim, solid renkler. 5 er adet kirmizi yesil mavi tonkari ve beyaz siyah gecisi

Bunlari usbye atip tvde media olayerdan slide show secip tum ayarlari (transition effect filan) kapatip oynatma hizini slowa alip oynatiyosunuz.
    Ama picture ayarini custom a alip contrast %40 color %40 brightness ortada keskinlik 0 veya 15 pixel orbiter off yaparak.
    Ayrica screen saver ozelliginin de off olmasina dikkat edin.

Dikkat elektrik kesilir yine gelirse tv acilip viera yazan ekrana dusebilir, direk retention yapma riski dogar, benim oturdugum yerde elektrik ne kesilir ne dalgalanir dolayisiyla ben 24 saat acik biraktim, evde yokken bile acik durdu.

Kimseye soykemedim bu yaptigimi, misafir de kabul etmedim. Adama deli derler, haklidirlar da :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sagolasn ustat. Haftasonu evde yokum upsi tv ye baglayip 2 gun acik birakayim.

Tvyi n11den aldim urun gelince montaj icin servis olayini nasil yapiyoruz?

Birde aski herhangi bir 65 inch uyumlu aski alsam oluyormu

Sagolasn ustat. Haftasonu evde yokum upsi tv ye baglayip 2 gun acik birakayim.

Tvyi n11den aldim urun gelince montaj icin servis olayini nasil yapiyoruz?

Birde aski herhangi bir 65 inch uyumlu aski alsam oluyormu

en yakın pana servisi ile irtibata geçin size uygun bir saate randevu talep edin
    gelir kutuyu açar, montajı yapar, çalıştırır, garanti belgesini imzalar,hayirlı olsun der giderler :)

önemli : kargo teslimati sırasında kutuyu iyice inceleyin nakliye esnasında hergangi bir darbeye maruz kalıp kalmadığından emin olun
    kutuyu sakın açmayın Allah korusun oldu da panel arızalı çıktı servis direk size yazar raporu garanti kapsamı dışında kalır panel..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbasaran82 -- 24 Aralık 2014; 12:42:38 >

• faydalı bilgiler bunlar. çok teşekkürler
  • hocam st50 lerde kayıt özelliği hakkında google da bişey bulamadım,benim yapmak istediğim videoyu tv ye bağlayıp görüntüyü kaydettirmek bu olabilir mi? maksadım eski vhs kasedi kalıcı olarak hafıza almak

Süper tercih ayrıca ebat daha da süper tercih..ben 55VT aldım şimdi deli gibi pişmanım 65 almadığıma .Ama Tv den çok çok memnunum..Rezil sulu boya görünümlü-vivid renklerle boyalı LED leri gördükçe insan Plazma'nın ne kadar farklı olduğunu daha da iyi anlıyor..

Film- belgesel izlemek Ömürlük bu TV lerde..hayırlı olsun tekrardan..

Orijinalden alıntı: Arake

hocam st50 lerde kayıt özelliği hakkında google da bişey bulamadım,benim yapmak istediğim videoyu tv ye bağlayıp görüntüyü kaydettirmek bu olabilir mi? maksadım eski vhs kasedi kalıcı olarak hafıza almak

harici aygıttan gelen sinyalleri kayıt etmez tv.ler (diye biliyorum)
    kendi receiverinden veya dvb veya analogtan alınan yayınları ancak kaydeder
    kaydedilen video formatınıda sadece veya aynı marka model tv.de izlenir

yayını hdd ye kayıt ederim sonra
    win7 li 8 li xp li bilgisayarımdan açıp izleyeyim biraz uzun hikaye..
    korsan yazılımlar, extra video formatları değiştiren programlar vs.ler uğraştıtır adamı..
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.