Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (1538. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (4 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
31.782
Cevap
179
Favori
1.839.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Giriş
  • abi şu forumda 1-2 tane yer var mesela bir tanesi "Monitör" kısmı orada "böcekgrafik" diye bir arkadaş var...burada sen varsın...ne zaman girip baksam ikinizde sürekli "ban" yiyorsunuz ? ne biçim iştir anlamadım...DH Yönetimi size gıcık galiba....ne bn iş ya ???

Konuyla ilgili ilk adımım 7-8 ay kadar önce servis çağırmak olmuştu. Servis paneli teslim alındıktan sonra 3 gün sonra onarımının yapıldığını belirtilerek tarafıma teslim etmişti. O zaman serviste görevli gelen genç arkadaşlarımızdan biri de sizin belirttiğiniz gibi sorunun bir soketten kaynaklandığını belirtmiş ve "Abi bu kadar basit olduğunu bilseydik cihazı teslim almadan burada bile yapabilirdik" şeklinde bir ifade de bulunmuştu. Ve cihaz 6-7 ay hiç bir sorun da çıkarmamıştı. Ancak 1 ay kadar önce yine aynı sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Akabinde tekrar servis paneli alarak 25 gün kadar bekletti. Cihaz serviste kaldığı süre zarfında ben servisi ziyaret ederek problemi serviste yetkili olan ustaya ayrıntılı olarakta anlatmıştım. Daha sonra cihaz tarafıma teslim edildi. Ancak kısa bir süre sonra fark ettim ki hiç bir değişiklik olmadan aynı sorun devam etmekte. Ardından da sizlerin fikrini almak adına foruma yazdım. Şimdi yapmayı düşündüğüm adım ise servisle görüşerek nazik bir dille sizin yapmış olduğunuz paylaşımı kendilerine okutmak. Süreç içerisinde ki gelişmeleri sizinle paylaşağımı da bilmenizi isterim.

Göstermiş olduğunuz ilgi için tekrar teşekkür eder, iyi hafta sonları dilerim.

• kardeşim şu resimleri küçült çok fena kasıyor sayfayı

şimdi ilk akla gelenler malum bazı sebebler den soketler kısmı olsa da senin panel de belliki bazı HW elemanlar da bir sorun var
    ancak içini açmadan bir şey söyliyemem,benim yazdıklarımı söyleme,işlerine gelmez ancak elde malzeme yoksa günü kurtarmak
    adına bir şeyler yapıyor olabilirler!

sen onlara şöyle söyleyebilirsin board/driver v.s değişecekse onları bulun ve değiştirin gibisinden birşeyler söyle...

yaw Pany/TR Dükkan kapattı,herifler global pazarda yine PDP işini bıraktılar ve bu şekilde daha nereye kadar gidilecek zira yakında
    paneller su koyvermeye başladıkça millet kaldırıp atacak bu meretleri,kısaca risk artık Pany PDP kullanmak veya nerede trak orada bırak
    olacak

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• quote:

Orijinalden alıntı: Tornio

abi şu forumda 1-2 tane yer var mesela bir tanesi "Monitör" kısmı orada "böcekgrafik" diye bir arkadaş var...burada sen varsın...ne zaman girip baksam ikinizde sürekli "ban" yiyorsunuz ? ne biçim iştir anlamadım...DH Yönetimi size gıcık galiba....ne bn iş ya ???

Hedo hocam selamlar

"kurallar" gereği böyle oluyor yaw valla sallayıp geçiyorum ben,TF de yine aynıydım
    forumda o kadar boktan-boş veya kasıtlı ve bol miktar da fake veya sıfır bilgisiyle ahkam
    kesenler var ki,doğal olarak bunlarla bir şekilde yolum kesişiyor,sonrası malum

saygılar

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• tx-p42st33e kendiliğinden kapandı ve bir daha açılmadı,güç gelmiyor cihaza,servisinde dediğine göre board arızası teşhisi verdi,besleme kartı ve yan board yanmış tamire gidecek istanbula dedi,sizce hangi kartlardan bahsediyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hurd@cı -- 7 Kasım 2015; 19:31:48 >

• hurdacı paneli açmışken o aşırı kirlenmiş FAN ları bir güzel sil ve temizle

-PWB hatası varsa zaten güç gelmediği için çalışmaz panel!! ilk etap da bunu bakılacak yedek PWB ile veya ext. P-Supply dan PWB ye girilip güc katına bakılacak,burada sorun varsa
    direk PWB değişiyor veya duruma göre tamir ediliyor! ayrıca ölçüm cihazıyla da bakılacaktır!

-veya olası bir MB hatası varsa o zaman güç gelse bile(PWB sağlam olsa dahi) bu sefer de sistem açılmayacak ve yine resim gelmeyecektir!

-veya olası bir elektriksel hata olmuşsa hem PWB hem de MB yanmış olur/olabilir! 700/1000 kağıt gibi yazar o zaman,değmez yaptırmaya veya ciddi düşünülür!

-Buffer/up-lower katlarına bakılacak(video için)

• 480 Tl fiyat çıkardı tamir için,Ödeme konusunda nakit istedikleri için şimdi öyle bir mebla ayıramıyorum lakin ciddi olarak bunu yaptırmayı düşünüyorum,memnunum tv den,yoksa yeni bir tv almaya kalksak 2bin tl den aşağı yok,çünkü yine 102 ekran değil bu sefer 120 ekran almak istiyorum yeni alacaksam.
    Tamirin bir garantisi olmadığı için beni kararsız kılıyor işte,6 ay ile 1 sene garanti belirsizliği kafamı kurcalamakta,ya yine aynı şey olursa ? bunun yüzünden tv askında kaldı duruyor öyle,lakin 15 gün sonra ailem gelecek ve bir çalışan tv miz olması lazım,
    Sizin tavsiyeniz nedir üstad ?
  • Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 2 yıl önce aliexperssten ST33 üm için aldığım 4 adet Gonbes G11 IR model 3D gözlüğümü satıyorum. Gözlükler en fazla 4-5 kez kullanılmıştır. İlgilenen arkadaşlar pm den ulaşabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dousk -- 9 Kasım 2015; 12:17:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    TV: Sony XR-75X90J - Media Player / Streamer: Zidoo Z9X // Apple TV 4K 64GB // Nvidia Shield TV - AVR: Sony STR-DN1080 - Remote: Logitech Harmony 650 - Floorstands: Heco Metas 701 XT - Center: Definitive Technology CLR2002 - Rear: Heco Victa 201 - Atmos: Harman Kardon TS11 - Sub: Paradigm Monitor Sub12 // Stereo // Network Streamer: Raspberry Pi3/Stremio - Dac: SMSL SU1 - Bookshelfs: Castle Knight 2 - XBOX Series X - Mobile Phone: POCO F5 5G

GT: nejattoo

• Merhaba arkadaşlar,

Bende p50gt50 bulunmakta. Bir sorum olacak:

film izlemeyi seviyorum ve harici 2tb lık kutuyu takıp izlemek istiyorum. Ancak bu aletin filmleri düzgün bir şekilde sıralamasını ve göstermesini ayarlayamadım.
    Hangi klasörde olursa olsun kendince sıralıyor. İstediğim filme ulaşmak çook zor oluyor. Bunun kolay bir yolu var mı?
    Binlerce film içinden istediğim filme kolay ulaşmanın...
    Herkese iyi günler dilerim.
  • panelin player desteği sınırlıdır!

bahsettiğin şeyler için ext.MP cihazı alırsan daha iyi olur yada panelin sunduğu sistemi kullanacaksın+

• Üstad önceki sayfalarda konuşmuştuk. 42S30e tv kapanıp açılmamıştı. Servise bıraktım, servisten aradılar. Elektrikle alakalı değil. Kart arızası var kartı değişmesi lazım 450 dediler. Ne yapmalıyım üstad değermi?

Orijinalden alıntı: albani

AVR+Speaker sistem kullanma da en doğru seçenek şudur;

-ext.cihazların hepsini "video data" için HDMI ile AVR ye ve "audio data" içinde Optical/Coaxical kablo ile yine AVR ye göndermek gerekiyor

not;alternatif olarak örneğin ext.cihazın component port 1080p desteği varsa+AVR nin de varsa bu durum da component kablo ile de AVR ye girilir! audio için her zaman Coax/Opt olacak

bu yukarıdaki bağlantı sistemi en doğrusudur ve tabi ext.cihazın hem HDMI hem de Digital portu olması şartıyla!

-bazıları ext.cihazı önce HDMI ile panele sonra da optical ile panel den AVR ye veya HDMI ile ARC porta sonra yeniden AVR v.s gibi yalnış bağlantılar yapıyorlar ve zaten gereksiz bir bağlantıdır bunlar!

İşin esprisi örneğin "AVR" kullanıyorsanız bu tür ext.cihaz bağlantıların da zaten AVR nin işi olan hem audio işleme hem de video işleme v.s ona bırakılmalıdır! yani ext.cihazlar ilk etap da hiç bir yere
    girmeden direk AVR girmelidir! ancak içerik durumuna göre isterseniz video/audio (daha ziyade video için) AVR den dilediğiniz kaliteyi yapabilirsiniz! veya audio için de kafanıza göre yaparsınız
    zaten AVR nin de işi budur,paneller bu işleri pek yapamazlar veya hiç yapamazlar(Pio hariç tabiki!!) örneğin video yu ilk etap da "RAW" gönderirsiniz AVR de panele ve baktınız resim güzel öyle kalır
    ama isterseniz ve AVR nin de desteği varsa video kalitesine müdahale edebilirsiniz bunlar sizin tercihlerinizdir!

-Teledünya+Conax zaten panel den kullanılacaktır! audio için de Digital-out ile AVR ye girebilirsiniz(ses destek kısmı değişebilir!)

-WD dediğin cihaz "MediaPlayer"(şayet bundan bahsediyorsan) ve bu cihazların bir kere AVR uyumu ve standard ları yoktur! örneğin cihazın HDMI portu var+Digital-out portu da varsa(Coax veya Opt.)
    tavsiyem direk yukarıda bahsettiğim şekilde video+audio için=HDMI+Dig.out ile bağlantı yapmandır!

olası bir diğer sorun WD yi AVR "sistem" olarak görmüyor ki bu durum da yapacak bir şeyin olamaz!

-TV den sesi sadece Digital-out ile AVR ye iletirsin!

AVR nin doğru çalışması için video+audio bağlantılarının direk kendisine ve HDMI+Digital-audio portlarını kullanarak olmalıdır!

AVR+Speaker sistem demek her bir şeyi onun yapması demektir,ARC ile filan işin olmamalıdır

Sayin ustad, benim avr ye external cihazlari hdmi ile bagliyorum. avr ye bagli hoparlorlerden gelen ses, avr ye harici cihazlardan hdmi araciligi ile iletiliyor zaten. siz hdmi a paralel ekstra optik kablo baglansa daha mi iyi olur diyorsunuz? Optik kablo dts hd - dts ma gibi band genisligi yuksek formatlari desteklemiyor, bu sorunu nasil asacagiz? Optik kablo da isik ile iletilen dijital veri hdmi uzerinde elektrik akimi olarak iletiliyor diye biliyorum. Temelde 1 ve 0 lardan ibaret kodlamayi avr uzerindeki d-a converter yardimi ile kendine bagli hoparlorlere iletilecek analog formdaki elektriksel sinyallere ceviriyorsa iki baglanti da birbirinin klonu sayilmaz mi?
    not:anlatilmak isteneni tamamen yanlis da anlamis olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balkanxp -- 10 Kasım 2015; 18:15:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hekimoglu19

Üstad önceki sayfalarda konuşmuştuk. 42S30e tv kapanıp açılmamıştı. Servise bıraktım, servisten aradılar. Elektrikle alakalı değil. Kart arızası var kartı değişmesi lazım 450 dediler. Ne yapmalıyım üstad değermi?

bu arızalar tipik "elektriksel kaynaklı" olup PWB ler de dandik olunca! duruma göre PWB+MB yanıyor veya sadece birisi yanıyor!
    MB arızası da bundan dolayı çıkıyor çok büyük oranda!

400/600 gibi masrafı vardır! bence değer,şayet panel den memnunsan,yoksa bir sürü bayılıp yeni bir panel alacaksın++

• @hekimoglu

-normal de "AVR" kullanımı varsa ve yeni nesil/model sistem v.s olarak(özellikle audio destekleri olarak) tüm ext.cihazları ki günümüz cihazlarının artık hemen hepsinde
    Digital-audio desteği/portu vardır(coax/optical) dolayısıyla ext.cihaz dan audio yu digital portdan alıp AVR gireceksin ve aynı şekilde video içinde HDMI ile ext.cihaz+AVR
    bağlantısını yapacaksın,standard bağlantı böyledir

-ancak senin bahsettiğin durum da yine HDMI ile video+audio birlikte AVR ye yine taşınabilir tabiki!

-diğer yandan bazı audio destekleri belirttiğin gibi sorun çıkarır! o zaman HDMI ile devam edeceksin,her ikisi de elektriksel destekli dir! çalışma prensipleri farklıdır

-şimdi işin pratiğine gelirsek,sen zaten gerekli denemeleri yapmışsan ona göre bağlantı yapısı kuracaksın,kısaca HDMI ile hepsi sorunsuz ise o şekilde devam edeceksin

• albani kullanıcısına yanıt
    Can Bey, dediğiniz şekilde servise gerekli bilgiyi aktarma niyetindeyim. Ancak halen iş yoğunluğu sebebi ile servisi çağıramadım. Bu arada da özellike ekrana gelen görüntünün büyük çoğunluğu beyaz ve açık renk olduğunda oluşan sıkıntı artmaya başlamıştı. Biraz önce de paneli açmamın 20-30 sn akabinde panel kendini kapattı ve 7 kırmızı led sinyalı vermeye başladı. Bir kaç gün sonra çağırmayı düşündüğüm servisi yarın zorunlu olarak da olsa çağırıp dediklerinizi de aktarıcam. Panelinden son derece memnun birisi olarak panelin geri getirelemez bir arıza verdiğini düşünmeye başladım. Film seyretme amacı ile kullandığım panellerde kesinlikle led lcd lerin üst segmentleri bile beni resim kalitesi olarak tatmin etmemekte. Büyük ekran plazmaya alışanların çoğunluğunun da aynı fikirde olduğunu düşünüyorum. Umarım yapılabilir bir arızadır. Maalesef şu an için oled dışında bana pek bir alternatifte yok gibi. Her şeyin hayırlısı tabiki. Süreçle ilgili ilerleyen zamanda foruma bilgi aktaracağımı da belirtmek isterim. Yardımınız için teşekkür eder, iyi akşamlar dilerim.

• Merhaba Arkadaşlar..

55vt30 sahibiyim, 4k tv lere geçmek istiyorum ve yaklaşık 1-1,5 senedir panasonic yeni serilerini bekliyorum,
    tanıtımlarında sanırım pioneer kuro siyah seviyesine ulaştıklarını ve bir tık geçtiklerini ima ediyorlar..

Fakat firma Türkiye'den çekildi ve hala dönmedi dönmez de sanıyorum..

Gerçek renkleri,plazmadaki gibi alabileceğim hangi ürünü tavsiye edersiniz?
    65'' düşünüyorum...

Peşinen teşekkür ederim..
    Canon 70D
  • 65VT60 kullaniyorum, uydu ayarlarini bir turlu yapamadim. Bu konuda yardimci olabilecek bir arkadas var mi? Ayarlarin ne oldugunu paylasirsa cok sevinirim..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

χвσχLινє &amp; ρѕη | wN6hstR

Eksiğiz varsa alın, fazlanız varsa dağıtın..
  • shpbrkr S kullanıcısına yanıt
    Hocam artık plazma bitti. Plazmadaki renkler doğru falan değil. Ben de gt 50 kullanıyordum 4K ips panele geçtim.ipsteki renkler daha doğru. Daha keyif alıyorum izlemekten.

Sönük soluk ısınan plazmadan sıkıldım. Siyah seviyesi plazmadaki gibi değil siyah kalitesi istiyorsanız 4K oled en iyisi bir de 4K hdr oledler geliyor.

Lg uf950v tavsiyemdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arasira -- 23 Kasım 2015; 21:45:23 >
    Stw60 dan sonra lg oled ec930 kullanıyorum siyah kalitesi inanılmaz ötesi oled lerde hiçbir led yada plazma panelin yaklaşması mümkün değil tv nin bluray performansı 4k derecesinde iyi full hd olduğu söylenmese bluray filmlerdeki siyah ve görüntü kalitesini 4k dan ayırt edemez...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Satma sebebim tv yi neredeyse hiç kullanmıyor olmam. Haftalarca tv nin hiç açılmadı oluyor. Açınca da en fazla 2 saat seyrediyorum.
    Sorunuz olursa cevaplarım.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.