Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (1422. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31.780
Cevap
180
Favori
1.806.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14201421142214231424
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    nereden almıştınız acaba? bu ölü piksel olayını servis kontrol ediyor dimi yoksa biz mi kontrol ettiriyoruz

düğün alışverişindeyim o kadar çok not almışımki defterime herşeyle ilgili artık bulmakta zorlanıyorum, zaten hatırlayamıyorum bile.
    eğer yanlış hatırlamıyorsam 4500tl diyorlardı,
    internetteki fiyatların düşük olduğunu söyleyinde indirim yaptılar,
    biraz nakit biraz vadeli aldım vade farkı oluştu sanırım. extre gelince bakarım.
    ama hatırladığım kadarı ile nakit 3900e filan bırakıyorlardı galiba. tam muamma bende tv fiyatı şimdilik kusura bakmayın:)
    Hepsiburada'dan aldım.
    Servise hiçbir türlü güvenmeyin. Zaten bir hafta sonra geldiler kurmaya. Ferit çekirdeklerini ütüye takmamı tavsiye ettiler. Analog yayın kullanmam için fabrika ayarlarına geri dön herşeyi sana soruyor zaten o sırada halledersin tarzında bir cevap verdi. Bende zorlamadım. Ölü pikselleri de tvnin dokunmatik kalemeni kullanırken fark ettim. Bugün servisin bana söylediği geri dönüş süresi doluyor. Bakalım ne diyecekler merak içinde bekliyorum.
  • tvde internetten film dizi izlemek istiyorum fakat malum açılmıyor dns ayarı değiştirme yada farklı bir izleme şekli varmıdır yardımcı olursanız sevinirim (apple tv en iyi çözüm biliyorum fakat şuan alamam oyuzden)
    PSN: kutadgu7
    PS Vita
  • 4447262
  • PANASONİC TV sahibi arkadaşlar. 2 yıl 6 ay önce SAĞLAM olduğuna inandığım, pahalı ama KALİTELİ diyerek 2000 tl civarı para ödeyrek satın aldığım. üstüne üstlük 3d gözlüklerine bir dünya para vererek cihaza olan inancımı perçinleştirdiğim st33e plazmam garanti süresinin üzerinden 6 ay geçmesi ile birlikte gerekli tüm akım koruma aparatları olmasına rağmen arızalandı. Yetkili servis parçanın tamiri için yani orjinali ile değişimi için değil ilgili parçanın tamiri için garantisiz 430 tl para talep etti. Parçanın yenisi ile değiştirilmesi çok daha pahalı olur muşş. Hani japon kalitesi nerde nasıl iş bu ben seg marka sunyy marka tv de alırdım iki yıl garantisi olurdu. garantisi bitince markasızdı deyip kenara atar yenisini alırdım. iki yıl sonunda bir dünya para vererek satın aldığım sağlamlığına inandığım panasonic plazmam bozulacaksa ve tamiri için bir dünya para talep edilecekse niye o kadar para bağlayayım ki... Netice itibari ile sağlam taş gibi japon markası dediğim PANASONİC NEOPLAZMA tvim 2 yıl 6 ay sonunda kullanılamaz hale geldi. Bir daha asla elimi sürmem. panasonic marka pil bile almam yazıklar olsun...

• sukisuki kullanıcısına yanıt
    kaç gündür neredesin ya daha önce niye yazmadın
    servisi çağırıp randevu alın kurulumunu yaptırın, servis bir de bana kurulum yapmadan önce şu akım korumalı prizlerden verdi.(ücretli olarak)

tekrar hayırlı olsun.
    hoşunuza gideceğine eminim:)

Sendeki sorun için senelerdir yazarım! işin o kısmını geçiyorum şimdi,senin panel de PWB uçmuş kardeşim(çoğu insanın başına gelen durum yani!)sen Dua et
    yanarken MB yi de yakmamış zira o zaman fatura 1200 gibi de çıkabilirdi!

Diğer yandan bahsettiğin durum salt Pany ye özel de değildir,millet şimdi yalnış algılama yapmasın;bu durum tüm MARKA lar için aynen böyledir ve de 24aylık
    Garantiniz de bitmiş ise,bu durum da mecburen eliniz mahkum tamir/değişim v.s ücretini ödeyeceksiniz! veya 24aylık Garanti yine bittik den sonra "Modül"
    gümlerse o zaman hepten yandınız,yeni panel parası kadar Modül değişim ücereti isterler! ki Pany bunu da pek beceremiyor;yani sana işin Türkçesi
    olarak,...kardeşim git kendine yeni bir panel al.... diyor ama bunu aslın da tüm MARKA lar aynen diyor!

Sonuç;Garantiniz yoksa/bitmişse v.s ,tamir/değişim söz konusu olursa fazla "kesilirsiniz" bu durum her MARKA da aynen böyledir!

++
    Ancak sendeki durum da herifler uyanık,"tamir" yapacaklar ki aslında tamir olması da çok normal netice de PWB de arıza var ve illa yeni parça değişim gerekmez!
    Pany Merkez de çok büyük ihtimalle bu parça olsa bile maliyeti yüksek olduğu için ve olay da zaten "tamir" ile halledilebilir bir arıza olduğu için,Servis daha fazla
    kazanmak için,sana bu teklifi yapmış ama bu durum dünyanın her yerinde ve her MARKA için de aynen böyledir!

"Garantisiz" demesi ise şundandır,öncelikle kendisini "garantiye" alıyor adamlar! çünkü sendeki durumun ana sebebi kötü voltaj/dengesiz akım/ v.s olarak elektriksel
    bir hata olduğu ve adamlar da Türkiye de yaşadıklarına göre bunları en iyi bilecek kişilerdir

Uyarı;

A-PWB ler "dandiktir" yani bunlar aslın da yapması gereken görevleri yapamazlar ve en ufak falso da su koyverirler
    B-PDP ler elektriksel hatalara çok daha yatkındır!
    C-özellikle PDP paneller de "Voltaj-Regülatörü kullanın!!!! priz adam gibi "doğru Topraklamalı" olsun(Türk işi prizden topraklama OLMAZ)!! bunlar kesin tedbir değildir
    ama ciddi şekilde sizi korur(Yıldırım düşmesi hariç veya olası bir aşırı yüklenme durumu v.s gibi)

++

CAN

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• quote:

Orijinalden alıntı: seyma1972

arkadaşlar kargo az önce geldi kutuda hasar yok ama yanda delik var sanırım oradan tutup taşımışlar . sonradan kafama takıldı bu şekilde almasamıydım acaba

sıkıntı yok..normaldir o açıklık..siz servis gelince düzgün şekilde ölü piksel kontrolü yaptırın..sonra kullanım saatinden kaç saat kulllanıldığına bakın böylelikle teşhir olup olmadığını anlarsınız..ayrıca rodaj süresine dikkat etmelisiniz..ilk 1-2 ay görüntü ayarlarını fazla yükseltmeyin..her gün ekran kaydırmayı 1 saat kadar çalıştırın..aynı kanalı uzun süre izlemeyin logo izi çıkar..renkli videolar var youtube da, arada bunları açın ekran temizlensin (burn prevention).

bu forumun başlarını okursanız ilk kullanımla ilgili yapılacakların detaylı listesini bulabilirsiniz..
    TV niz hayırlı olsun..neo-plazma da HD film ve maç izlemek ayrı bir keyiftir..hele geceleri görüntü muhteşem olur..sadece biraz sabırlı ve dikkatli olmanız lazım.. enazından ilk 1-2 ay.

• albani kullanıcısına yanıt
    Merhaba can bey,

Nasıl bir voltaj regülatörü almamızı tavsiye edersiniz ortalama bir ev için?

2tv amfi klasik mutfak eşyaları extradan bir tek kahve mak. mevcut.

VR yi sadece Panel için+panelin yanın daki örneğin Receiver ve diğer cihazlar için kullanacaksınız+Anahtarlı bir Akım-koruma grup prizi ile birlikte!

o bahsettiğin eşyalar için gerekmez! karıştırmayın olayı şimdi

Benim burada dikkat çektiğim durum,bir üstteki msg da anlattığım durumla ilgili "dandik" diye bahsettiğim eleman için koruma yapmak için VR yi
    devreye alın diyorum(kesin çözüm değildir ancak oldukça önleyicidir ve ciddi tavsiyemdir!)

++

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500
  • sayın albaniye mesjım ile ilgilendiği için teşekkürlerimi sunuyorum. bu anlattıklarım bugün başıma geldi.. sayın albaninin anlattıklarını açıkçası pek anlamadım. ancak kronik bir durum sanırım bir çok panasonicte meydana gelebilen bir arıza herhalde. ben cihazı yetkili servisten yaptırmadan geri aldım. şuan özel servise verdim bakalım onlardan ne çıkacak. bu arada sayın albani yetkili servisin arıza konusunda tarafıma ilettiği bilgi aynen şu " y-sus kart arızalı, birde smps devre besleme kartı arızalı" dediler. y-sus kartın tamiri ile ilglenebileceklerini yenisinin çok pahalı olduğuğu söylediler. ve yukarıda da bahsettiğim gibi tamiri için 430 tl istediler. oysaki internetten yaptığım araştırma neticesinde st33e y-sus kartın bir sitede 236 tl den satılmakta olduğunu gördüm. diğer devre besleme ile ilgili bir fiyat bulamadım. onun da çok pahalı olduğunu sanmıyorum. ben acayip soğudum aklım mantığım bundan sonra dandik marka alıp garantisini uzatarak panasonicten yediğim kazığı unutmamı söylüyor. teşekkürler...

• seyma1972 S kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun ikimizede bende aynısını aldım. görüntüsü gerçekten güzel. kanal yeri değiştirmeyi yeni buldum bende menüden kuruluma gir oradankanal ayarlamaya gir oradan bir yerden ayarladım ben:)

A harfi 0-100 saat arası
    B harfi 100-200 arası
    C harfide 200 ve üzeri
    Harf sonrası rakamlar toplam çalışma saatidir.

cityofmanchester arkadaş sağolsun forumda bunu önermiş . ben denedim çalışma süresi 3 saat gözüküyor zaten onu da ben açtım. sizde bir bakın seyma hanım teşhir falan olmasın.

Orijinalden alıntı: seyma1972

Kullanım saatine bakmayı ayrıntılı olarak anlatan bir konu varmı? Başka bir sekildede bakiliyordu sanırım.

Şunu deneyebilirsiniz;

TV'nin yanındaki "V-" tuşuna basılı tutarken aynı anda kumandanın sıfır tuşuna 3 kere basın..
    Kısa bir süre bekledikten sonra ekranda bir menu açılacak..
    2 tuşuna peşindende OK tuşuna basın..Burada tekrar yeni bir sayfa açılacaktır..açılan bu yeni sayfanın en alt satırına gelip yan taraftaki boşluğa geçin. Burdada 2-3 sn kadar mute tuşun basın..saatin çıkması lazım.

bu menülerde değişiklikler ya da kayıtlar yapılmaması yönünde ciddi uyarılar var..işinizi bitirin ve çıkın..

eski TV lerde bu şekilde yapılıyor umarım sizde de işe yarar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.