Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (1420. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31.780
Cevap
180
Favori
1.806.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14181419142014211422
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler bu "güç sarfiyat" hesaplarınız hem PDP ler için hem de teknik olarak günümüz yeni model PDP leri için yalnıştır!

A-PDP ler bir kere sabit harcama yapmazlar!! 60/80-140-......(ebata göre değişen) sürekli inişli-çıkışlı sarfiyat yaparlar

B-PDP ler de gördüğünüz grek kılavuz sarfiyat değerileri gerekse de panelin arkadakiş sticker da olan değerler "maximum" dur!!
    ortalama/genel v.s olarak buna göre PDP ler de sarfiyat marjı daha geniştir,ancak max.değere pek çıkmaz,ama min.değerlere
    daha yakın seviyelerine düşer!

C-Bu yeni model PDP ler özellikle Pany ler de(giriş seviye olanları değil tabiki) "single-sheetd ediğimiz Modül tek katmanlıdır! bu da güç
    tüketimini %30/60(Black-White durumuna göre) azaltıyor!

D-Total tüketim de ise yine Modülün single-sheet olması max.değerlere çıkmasını önlediği gibi,min değerlere çok yaklaştırıyor!

++

Not;yeni model EDGE-LED(2009/2010 dan itibaren)TFT-LCD ler de ise eskiden olduğu gibi sabit güç harcamayıp o PDP ler gibi ama daha
    az marj da düşüp-yükseliyor

Sizin gördüğünüz kapıt üstü değerleri hiç bir şeyi tam doğru olarak ispat etmez!bunlar 90 ların sonun da USA da çıkan bir kanun hükmü çerçevesinde
    panel tip TV ler için "maximum" olarak belirtilmesi esası getirdiği için tüm üreticiler bu hükme istinaden max.değerini verirler!!

Ayrıca TFT-LCD ile PDP paneller arasında elbette güç tüketimi olarak bir fark olacaktır,ama bunu salt şu kadar kat fazla diyerek açıklayamayız!
    kaldıki bugüne kadar hiç kimse PDP alıp da çok yakıyor beni de yaktı bitirdi v.s diye şikayet etmemiştir,sallama ve palavra veya hileli veya kasıtlı
    bilgi diye verilen(özellikle LCD üreticilerinin uzantıları ile bazı kurumlar v.s gibi yerler) panel efsanelerini sallayın geçin,ayruca bu konuları biz bu başlık da
    seneler önce işledik,"Pany Ansiklopesidini" açın okuyun lütfen bir zahmet,bu başlık da PDP ler için aradığınız her şey fazlasıyla mevcuttur veya Pio
    başlığın da

PDP panel almışsanız oturun bunun izleme keyfini sürün böyle "ince ve derin" hesaplara filan takılmayın,sağda solda okuduğunuz panel efsanelerine de
    sakın inanmayın

Ancak forum maalesef başlık kirliliğinde geçilmediği için bir sürü kişi kafasına göre Pany PDP ler için başlık açtı,kafaları karışıyor doğal olarak çoğu insanın!

PDP alacak kişi önce bu başlığı biraz okusun,baktıki kafası yatmıyor o zaman gider LCD alır!

++

@Ergün ben selam

Hocam sendeki sorun LGE PDP ler de olan panel-banding ile horizontal-band efektleridir,ancak bu sorun tipik olarak dandik LGE PDP lerin ana sorunudur ama Pany ler de
    pek olmaz,ancak hiç olmaz/olmuyor diyemem,çok az da olsa Pany ler de bu özellikle horz.band efekti maaelsef eskiden beri vardır!
    Servis de gördüğüne göre ki burası çok önemliydi zira artık Pany Servisleri neyi görseler "abi normaldir" diye aynen sallıyorlar müşteriyi,sendeki durum ise normal değil
    anormaldir ve direk Modül hatasıdır ve herifler de Modül değişimi artık olamadığı için panelin değişmesi gerekiyor,ancak değişim stokları Pany/TR nin elinde varmı orasını
    bilemediğim gibi ayrıca şüpheliyim bu konuda,VT5x ler de oran olarak çok az çıktı bu sorun;daha çok altseriler de bu vardı ama az da olsa VT5x de yine çıktı,umarım herifler
    değişimi yaparlar aksi halde topu Teknosaya atarlarsa onlar çok büyük ihtimalle değişim için çek verirler,para iadesi pek yapmazlar ama sana teklif gelecektir ilk etap da
    Pany/TR den veya daha sonra da Tekonosa dan,sen önce teklifi hayırlısıyla bir al gerisine sonra karar veririz! bana göre bu durum da en güzeli parayı geri alıp kaçmak
    sonrası Allah kerim
    Ben açıkçası geldiğimiz an ve ilerisi itibarıyla Pany den pek umutlu değilim(Servis ve özellikle birebir değişimler konusunda)!!

Diğer resimleri ise sana eMail den gönderirim bu akşam+

++

@Taner selamlar

eMail geldi ama resimler kötü ve değerlendirmek olmuyor maalesef! cepheden bir daha çek flash ı kapat Movie(Cinema)mode dan resim al

CAN++

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• quote:

Orijinalden alıntı: seyma1972

albani hocam 55stw60 alısam günde yaklaşık 6 aat kullanırsam ayda ortalama faturama ne kadar yansır? son bir sorum ise panasonicin 55DT60 ını nasıl bilirsiniz?

Albani üstad meşguldür, o bakana kadar bi cevap yazmak istedim. Takılmayın böyle şeylere, +55" cihaz alanın ayda ödeyeceği 10tl nin hesabını yapması, Ferrari alırsam km.de kaç kuruş yakarım demek gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    yapma hocam ülkede 15-20 bin tl yede tv var 55stw 3700 tl bunun için bence tvlerin ferrarisi degil . zaten 55'' lerde en uygun bu tv gözüküyor. onun içinde orta sınıf için zorlayarak alınabilinir bir tv . ama ayda 40-50 tl ekstra fatura gelirse hoş olmaz
  • Arkadaşlar yanlış anlaşılmasın ama sayfalarca tüketim konusunu irdelemek ne derecede doğru bilemiyorum,alacağınız tv en az 3000-5000 arası bu bedeli ödeyerek kaliteli görüntü almak istiyorsunuz fakat evde tüketim canavarı olan ütü,fırın,saç kurutma makinasını değerlendirmeye alıyormusunuz?
    50 tl gelen bir fatura plazma tv aldık diye 250 gelmezki?
    2,5 yıl 46gw30 plazma kullandıktan sonra şimdiki tv ye geçinde ben daha fark edemedim faturayı işin açıkcası.
    Yani diyeceğim tv seçerken 1.kriter tüketim değerleri olmaması gerekiyor diye düşünüyorum.
  • Evet oranlarsan en çok elektrik tüketen tv plasma ve en iyi görüntü veren ve ulaşabileceğimiz tvler de günümüzde pana neoplasmalar. Durum çok net. Kullanan birçok arkadaşın söylediği şey tüketim konusunda aynı ebatta bir led faturana 10 tl yansıyorsa plasma ortalama 15-20 tl yansır gibi kullanım şekline ve durumuna göre. Çünkü plasmayı film modunda hücre ışığı azaltarak izlemenle, hücre ışığı yüksek ve dinamik modda izlemen arasında büyük fark var. Ama öyle fatura 40 tl farketti falan diyen hiç duymadım.
    Fakat tüketimde büyük olmayan bu fark daha iyi görüntü vermede öyle küçük bir fark değil. Misal pana stw60 la aynı kulvarda(fiyat ve ebat olarak) bir ledle kıyas kabul etmeyecek kadar büyük bir fark var arada.
    Bir led tv nin plazmaya yakın performans sergilemesi için full led ve local dimming kullanması gerekiyor. Böyle led tv ler yapıldı fakat piyasada bizim ulaşabileceğimiz böyle bir led şu an yok. Oled var plasma mantığına yakın çalışan o da henüz yeni ve pahalı. Ve bildiğim kadarıyla da kontrast oranları hala üst seviye plasmalar dan düşük.
    Şu an en iyi siyah veren full led olmayan fakat local dimming i başarılı olan led tv sony w905 serisi. 55 inch i 6 bin tl civarında. 55 inch stw60 3800 civarında.
    Farzediyorum az tüketiyor diye sony aldın, o aradaki farkı kaç yılda kapatabileceksin elektrik faturanla ayda 10 tl az yaksa.
    He 3800 tl civarı aynı ebatta bir led aldın o zaman da aynı görüntü kalitesini alman mümkün değil.
    Panasonic tv olarak Türkiye'den çekildi o da kriterlere eklenmesi gereken bir durum tabii.
    Plasma ile led tv arasında o kadar çok farklılık ve düşünülmesi gereken kriter var ki bence enerji tasarrufu bunların en sonunda.
    Kullandığın ortamın ışık seviyesi, kullanım zamanların, hangi amaç için kullanacağın,tv ailece kullanılıyorsa kullanan herkesin plasmanın hassasiyetlerine özen gösterip göstermeyeceği vs.. önemli seçim yaparken. Bence önce onlara yoğunlaşın.
    Bir yakınım led alıyor mesela x marka diyor ki çok güzel gösteriyor bu tv.Hiç sesimi çıkarmıyorum. O yokken renk ayarlarını kendimce biraz adam etmek için çabalıyorum ama olmuyor çünkü panelin kapasitesi o kadar. Fakat o memnunsa durumdan fiyat olarak da uygun ve teknolojik olarak da isteklerine hitab eden bir tv aldıysa hiçbir sorun yok. Neden kendi kriterlerimle onun canını sıkayım. Ama ben çok irdeledim ve 2 tv iade ettim bu yüzden. Görüntü kalitesi takıntı haline geldiyse diğer hiçbir özelliğini (şekli çerçevesi smart özellikleri vs.. ) gözün görmemeye başlıyor. O yüzden kriterlerinizi netleştirin ona göre tv nizi seçin.
    PS5 DİJİTAL-SONY65XG9505-AsusB760F wifi ddr5,i7 13700K,Inno3D RTX 4080 iChill X3,Kingston Fury Beast rgb Ddr5 32GB 6000MHZ,Corsair 2tb mp600 pro nh nvme, Fsp hydrogpro hg2-1000w atx3.0,Gamebooster nitro 360 sıvı soğutma,Gamepower warcry atx,Monster aryond a32 v1.3-Citroen EC4X 100kwh.İphone 15 Pro Max 512 siyah.Apple watch Series 9 45mm.Airpods pro 2.nesil.

• Beyler PDP ler eskiden çok fazla güç çekerlerdi,günümüzde bu değerler neredeyse 50/55 lik bir panelde yarı yarıya azaldı,ayrıca doğru set.edilirse PDP niz güç tüketimi verilen
    standart katalog ölçüm değerlerinden çok daha düşüktür!

Biz eskiden en çok güç çeken Pio lar da ki bunların 50 leri 400/500W ve oldukça yüksek average ile giderlerdi ve min.200/250W olurdu sarfiyat ama tek bir kişi de çıkıp
    yaw bu meret çok yakıyor dememiştir!
    Pany ler o yıllar da(2009 ve öncesi olarak) Pio dan daha düşük güç sarfiyatı olurdu ve yine kimse bunları "konu" edip de yazmazdı bile! kısaca takılmayın böyle "panel efsanelerine"
    diye herhalde 5/6 senedir burada ve Pio başlığında yazarım

2009 sonrası Pany PDP ler de teknik yapı olarak Modül+tüm güç gerektiren Board lar v.s çok daha az sarfiyat ile bunu yapabiliyor,gerçi buna "dandik malzeme" kalitesi de eklenince(PWB olarak)
    tüketim daha da düştü,ama sizi uyarıyorum,voltaj sorunu varsa panelin olduğu yer de VoltajREgülatörü kullanın,zira Pany PWB ler bu konu da "dandik"

++
    @styler

bir düzeltme yapayım bahsettiğiniz Sony W9x için;bu panel "Local-Dimming" li değildir,zaten şu anda bir tek LGE nin HiEnd bir kaç serisinde FL+LD panel vardır ama bunlar da kötüdür ve bu anlamda
    LD motoru filan da hikayedir bunlarda,veya Nano-LED leri de aynen böyledir,bunların hiç birisi adam gibi LD filan yapmıyor

Sony lerdeki ve Pany lerdeki ProLED/IntellegentLED/FrameDimmingLED gibi "çakma-LD" li paneller de o bildiğimiz LD sistemini yapmıyor!
    Pany LCD lerin ProLED sistemi kötü ve başarısız,Sony kısmen daha iyi

Sadece Phil 9x serisi(Sharp Modüllü)panelleri FlLD dir ama LD si yine tam doğru çalışmıyor!

Bu konuda bir tek şu anda kullanılan ve bu sistemi en iyi çalıştıran ve paneli de özellikle gece zifiri karanlıkta aynen bir PDP gibi hale getiren Toshiba SV865 dir!
    zaten bilmeyenler hala bu paneli özellikle gece görünce bu PDP mi diyorlar

Üreticilerin ve hele hele günümüzde hepsi "çakma" sistemler+kötü malzeme kalitesi+sıfır kalite kontrol ile panel üretiyorlar bunların başında Samy ile LGE gelir
    sonra da diğerleri sıralanır,Pany de bu kulvarda tabiki!

"çakma-sistem" kullanmazlarsa maliyetleri ciddi artıyor! "harbi-sistem" sistem kullandıkları zaman da teknik sorunları çıkıyor! Tosh ve eskiden Pio hariç bu işlerin
    teknik kalitesi+performansını diğer hiç bir üretici becereremiyor maalesef

İşin teknik kısmında en başarılı ve sistem bulan ise Hitachi dir ama o da artık yok(prof.panel de var ama bunları bizler göremiyoruz)
    Pio ise bu işin "nasıl olacağını" bulan ve gösteren tek ana üretici idi! o da Dükkanı kapattı 2009 da,Pany de 2013 de kapattı v.s v.s

Bugün panel alan birisi çok yakıyor az çekiyor yok şunu yakar v.s gibi işlere bakacaklarına,nasıl görüntü veriyor ve asıl önemlisi "malum sorunlar" varmıdır veya çıkacakmıdır v.s diye
    bunları düşünsünler++

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• gigasa G kullanıcısına yanıt
    Lutfen yardim arkadaslar

Orijinalden alıntı: gigasa

Beyler merhaba

59gt50 tvye sahibim
    Tvye digiturk ve ses sistemi bagli
    Ses sistemiyle kumanda sorunsuz eslesiyor
    Fakat tvyi her actigimda av tusuna basmak ve hdmi ye getirmek istemiyorum
    Tvyi actigimda hdmi3 de bagli olan digiturke otomatik acilmasi nasil olur acaba

Yardim

Orijinalden alıntı: istanbulturkusu

yapma hocam ülkede 15-20 bin tl yede tv var 55stw 3700 tl bunun için bence tvlerin ferrarisi degil . zaten 55'' lerde en uygun bu tv gözüküyor. onun içinde orta sınıf için zorlayarak alınabilinir bir tv . ama ayda 40-50 tl ekstra fatura gelirse hoş olmaz

Tv.lerin ferrarisi demek istememiştim, yanlış anlaşılmış. Diğer yandan 24 saat hiç kapatmazsanız bile 50 tl fark olmaz gibime geliyor. Benim evde 1lcd, 2 tüplü tv, buzdolabı, fırın, çamaşır mak, bulaşık mak, termosifon, ütü vb. ıvır zıvır ve aydınlatma lambaları için 80tl civarı ödüyorum. Çok fark etse 10, 15 tl belki olur.

işin şakası bir tarafa ama "Ferrari" lafı geçince ben de böyle hem gerçek hem de muhabbet babında bir şeyler yazdım+

• 50 inch için 50stw60 mı yoksa Sony 50w685 mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Panel tavsiyesi yapmıyorum! bana ulaşmak isteyenler eMail atabilirler; [email protected]/[email protected]

• quote:

Orijinalden alıntı: cinman

Hocam 55 inch 4000 tl bandında bize bir panel öner . Sadece kablo net hd uydu alıcı ile kullanılacak

Artık eski nesil PDP ve TFT-LCD işlerine bu şekil de tavsiye v.s olarak bakmıyorum bunları başlıklara girerek sizler belirleyin ltf+

• quote:

quote:

Beyler merhaba

59gt50 tvye sahibim
    Tvye digiturk ve ses sistemi bagli
    Ses sistemiyle kumanda sorunsuz eslesiyor
    Fakat tvyi her actigimda av tusuna basmak ve hdmi ye getirmek istemiyorum
    Tvyi actigimda hdmi3 de bagli olan digiturke otomatik acilmasi nasil olur acaba

Yardim

ya arkadaşlar bu kadar zormu bu sorunun cevabı kimse böyle bişey yaşamadımı kimse bilmiyormu.
    forumu aradım bulamadım lütfen yardım

-bence işi bozan ya da tam akuple çalışmayan ses sitemi olabilir!

benzer sorunu bir şekilde zaten yaşayanlar oluyor,sen tek değilsin,bu ilk yazacağım olur

-ikinci yazacağım ise DT de bir uyumsuzluk çıkarabilir v.s

biz bunlara "hand-shake" sorunu diyoruz ve her tip cihaz bağlantısın da bunlar/olur/olabiliyor v.s

Panel ile diğer etx.cihazların bir şekilde uyumlu olmaması sebebiyle(örneğin senin bahsettiğin durum gibi) ki bunun adıdır "hand-shake" sorunu,böyle sorunlar çıkmaktadır

-yine bildiğim kadarıyla DT nin dandik Receiver larının bazılarında yada hepsinde "Digital-audio out" portu yok(Coax/Optical)olarak,örneğin senin cihazda bu port varmı peki?

ses sitemi dediğin tam nedir?? "AVR" denmi bahsediyorsun??

bütün bunları bir kenara bırakırsak ve kumanda v.s sorunu da yoksa o zaman panelin AV ayarından bunun halledilmesi gerekiyor,bende bir ara Pany kullandım benzer sorunu yaşadım
    şu anda panel elimde olmadığı için şu ayarı yap diyemiyorum,şayet iş panelde bitiyorsa mutlaka oradan ayar gerekiyor veya AVR ise o nasıl yönlenderiyor onuda bilemiyorum!

ve son olarak paneldeki HDMI portların hepsi de aynı algılamada çalışmaz ve işe ilk olarak HDMI1/2/3... diye deneyerek başla!

kısaca böyle sorunlar bazı kişilerde çıkıyor çeşitli sebeblere bağlı olarak,sen de deneme-yanılma ile bulursun bunu,biraz daha çalış

• Selamın Aleyküm. Forumu inceledim. Gerçekten çok yararlı. Ve bilgili arkadaşlarımız var. Ben de faydalanmak istedim. Ben yeni bi tv aldım panasonic 42stw60 gerçekten çok memnunum görüntü ve ses kalitesi bana göre çok iyi. Hele ses kalitesi beni şaşırttı açıkçası. Öğrenmek istediğim konu bu tvnin toplam kaç saat çalıştığı. HB den aldım teşhir değildir heralde ama yine de merak ettim. Nasıl öğrenebilirim acaba?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.