Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (1399. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31.782
Cevap
179
Favori
1.839.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Giriş
  • Arkadaşlar GT50 televizyonumun yazılım güncellemesi yaptım. Eski yazılıma geri dönebiliyor muyuz? Önceden online film izleyebilirken güncelleme yaptıktan sonra filmi izlerken 5 dk. sonra çökme yaşanıyor.

bildiğim kadarıyla son FW 5.11 tarihli idi>>1.629,sizin bahsettiğiniz ise 1.266
    Pany PDP ler de bazı FW ler Tuner ile ilgilidir! 1.6xx böyle ama 1.2xx ise panelin SW sistemiyle ilgilidir!

FW ler bazı kereler bug da içeriyor ve bir sonraki ile düzeltiliyor!

Ayrıca çoğu üretici de,FW çıktıkdan sonra Server a dosyası geç yükleniyor ve bazen 1 sonra ancak d/l edilebiliyor!
    son FW Kasım tarihli diye biliyorum ve bu da;WIFI bağlantı+BBC deki HTML sorunu içindi,daha öncekiler ise;
    EPG geliştirmesi,Browser geliştirmesi,"Viera Connect" bağlantısı sorunu içindi!

Birde SW için çıkan FW ler oluyor ki bunu da çoğunuz on-line olarak Server dan yapıyorsunuz

++

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• albani kullanıcısına yanıt
    Evet direk tvden yazılım güncelleme ile yaptım. Öncek sürüm 1.626 ydı. Dönemez miyiz 1.626ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ben 2 yıl evvel Pany LCD kullanırken;bir ara denemiştim,eski FW dönmek için ve indirip flash içine atıpı da panele takınca görmedi!!
    (ben bunu sadece deneme yapmak için downgrade olurmu diye bakmıştım)

Pany deki SW/FW yapısı LCD/PDP ler için aynıdır!

Ben normalde bir FW çıktımı,balıklama üstüne atlamam,önce yabancı forumlardan bir süre izlerim sonra işime yarayan bir şeyse
    update ederim aksi halde etmem!

Paneller de normalde kendi Server ları ile on-line bunu yapıyorlar(varsa ayarı OFF yaparım!)net olarak da zaten herifler bazı açıklamaları yapmıyorlar!
    neyi bug-fix etmişler v.s kısaca "general improvement" diyorlar,ama ben bunlara pek inanmıyorum(Tosh SV de ise 5 senede sadece "1" defa FW çıktı ve
    yüklemedik)çünkü herifler bug-fix olarak net açıklama yapmışlardı,sorunu olmayan da yüklemedi,daha doğrusu ben hiç kimseye
    update ettirmemiştim;Sadece kendim zaten acaip sıkıntılı olan Tosh FW update için "deneme maksatlı" işlemi yapmıştım!

Bazı paneller de aslında çoğunda(downgrade)işi olamıyor,çünkü SW den ona göre bir tanımlama yapıp,insanlar zırt-pırt bir önceki bir sonraki
    FW ile cihazı kilitlemeye varacak işleri yapamaması için bu konumu kilitliyorlar!!

Ama SW yeniden yüklenirse(Servis de veya MB değişirse),o zaman duruma göre eski FW gelebiliyor veya Servis direk update ediyor veya size eski FW
    ile geliyor(MB değişirse) ve paneli açtığınız zaman da uyarısı geliyor! Update var diye

MB yi resetleme de olayı da olabiliyor,ama işin bu kısmını anlatmıyorum,başınıza iş almayın diye

++
    Senin sorununa gelirsem;şayet bu bir "genel" sıkıntı ise,o zaman bug-fix nasılsa çıkacaktır ki bundan evvelkiler de zaten hep böyle olmuştu,
    herifler adam gibi düzgün SW çıkarmıyorlar,bir şeyi düzeltirken bir başka çalışmayı etkileyip falso yapmasına sebeb oluyorlar sonra bunu
    düzeltiyorlar başka bir sorun çıkıyor!

Pany PDP lerdeki son FW ler hep böyle oldu!

Not;olayı Pany "genel" olarak bir "bug" kabul ederse ki bu da genel de aylar boyu sürmektedir ardından bug-fix i gelir! ya da çoğu kere yaptığı(bir çok
    uygulama için) ....biz bir sorun göremedik.... der ve olayı kapatırlar>>aslın da sorunu onlar da biliyor ama fix edemedikleri için böyle "sallıyorlar"
    ve bunu Pany 2005 den beri yapıyor yaw

Sendeki durumu bakalım diğer kişiler nasıl görecek,bir de olaya böyle bakmak gerekiyor! belki de herkes sorun diyecek veya kimsede sorun çıkmayacak v.s

CAN++

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

Biz balıklama atladık D smart problemi çözülür umuduyla yüklemiştim evdeki bulgurdan da oldum birkaç kişiden daha okudum burda bu problemi.

>Geçmiş 4 FW de zaten böyle sayılır,birisi düzeliyor birisi bozuluyor diye gidiyor,şimdi bu bahsettiğiniz sorun düzelir,bir başka sorun çıkma durumu da her zaman olabilir!

>"D-Smart" sorunu çözülmez! örneğin sendeki sorun şumudur;

A-DS Cam i tanımama veya sorunlu tanıma?
    B-10970 Frekansındaki FEC değişikliği sonucunda bu frekansdaki kanallarımı açamıyor veya aynı durum 12130 içinde olabilir?

A.şıkkı için Pany hiç bir şey yapmaz! (bu durum başka marka panellerde de oluyor)
    B.şıkkı için,farklı bir teknik durumu ve bunu da büyük ihtimalle çözemezler;daha doğrusu panelciler böyle işlerle hiç uğraşmazlar!

Not;benzer durum Avrupa da satılan tüm markalar içinde aynen böyledir ve CAM slot olsa bile her şifreleme sistemi için/her CAM için
    uyumlu değildirler ve böyle işlerle panelciler yine hiç uğraşmazlar!

Aslında konu DS ise;bir de şöyle bir durum vardır;özellikle Avrupa çıkışlı çoğu Receiver larda örneğin 10970 sorunu vardır>>FEC 3/4 5/6
    değişimi yapıyorlar ve sonra cihaz o frekansı açamıyor! örneğin bende halen kullandığım 2 Receiver var ancak TechniSat bu FEC değişiminden
    sonra o frekansdaki kanalları açamıyor,Kathrein-913 var,bun da böyle bir problem yok!
    Üreticiye defalarca yazdık ama tık yok,hatta Almanlar bozuluyor bize

++
    CAN

B şıkkı bendeki problem. STW60 almadığıma çok pişman oldum. Peki internet sayfası görüntüleyen bir receiver var mı? hem D smarta da uyumlu olan?

bahsettiğin WEB browser ve ilgili işleri hiç bilmem,hatta elimdeki 2 Receiver da bunları yapabiliyor ama hiç ilgilenmedim,ancak gördüğüm kadarıyla
    oldukça ağır ve sanırım ext.Klavye+Mouse gerekiyor,ben bir ara kurcaladım sonra sıkıldım bıraktım

DS içinse Kati-913 ok dir,en azından resim kalitesi mükemmel ıvır-zıvır özelliklerini bilmiyorum ve kullanmıyorum zaten

Bir bilgi daha vereyim,Avrupa dan gelen,çoğu Receiver her nedense DS ile uyumlu olmuyor,Karaköy işi 100 kağıtlık dandik cihazlar bile DS açıyor sorunsuz
    ama Avrupadan gelen hem de "MARKA" ve pahalı ve çok kaliteli Receiver lar DS de sorun çıkarır

A-ya hiç Modülü tanımaz
    B-tanır ama sorunlu olarak bazı kanalları açar
    C-tanır ama FEC değişikliği olunca yine o frekansdaki kanalları açamaz(sendeki sorun veya bendeki Techni Receiver daki sorun veya diğer bir çok Panel veya Receiver lardaki sorun)

yaw her ne nasıl bir şifreleme ve uyum formatı yaptılarsa,böyle sorunları çıkıyor DS nin

• arasira kullanıcısına yanıt
    Burda kabahatli D Smart aslında. Kati 913 de artık üretilmiyormuş. Ben sadece film indirmeyle uğraşmamak için istiyorum. Online film izliycem o kadar.

AV Receiverin var mı?

Orijinalden alıntı: albani

valla benim için ilk ve tek kriter;Paneller de resim kalitesi+HIZ, Receiver lar da ise sadece resim kalitesi

bahsettiğin WEB browser ve ilgili işleri hiç bilmem,hatta elimdeki 2 Receiver da bunları yapabiliyor ama hiç ilgilenmedim,ancak gördüğüm kadarıyla
    oldukça ağır ve sanırım ext.Klavye+Mouse gerekiyor,ben bir ara kurcaladım sonra sıkıldım bıraktım

DS içinse Kati-913 ok dir,en azından resim kalitesi mükemmel ıvır-zıvır özelliklerini bilmiyorum ve kullanmıyorum zaten

Bir bilgi daha vereyim,Avrupa dan gelen,çoğu Receiver her nedense DS ile uyumlu olmuyor,Karaköy işi 100 kağıtlık dandik cihazlar bile DS açıyor sorunsuz
    ama Avrupadan gelen hem de "MARKA" ve pahalı ve çok kaliteli Receiver lar DS de sorun çıkarır

A-ya hiç Modülü tanımaz
    C-tanır ama FEC değişikliği olunca yine o frekansdaki kanalları açamaz(sendeki sorun veya bendeki Techni Receiver daki sorun veya diğer bir çok Panel veya Receiver lardaki sorun)

yaw her ne nasıl bir şifreleme ve uyum formatı yaptılarsa,böyle sorunları çıkıyor DS nin

@albani; ETW60 serisi hakkındaki genel görüşünüzü merak ediyorum . Kapalı kutu 50stw60 plazma bulamadığımdan, istemeden (ve evdekilerin baskısı ile ) led aydınlatmalı panellere yönelip Panasonic TX-L50ETW60 aldım. Sizce iade edip 47 inch sony w805 veya başka bir marka-modele bakmak daha mı akıllıca ? Yoksa elimdeki ile yola devam mı edeyim ? Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bachibouzouk -- 6 Şubat 2014; 22:49:04 >

• _____________________________

• quote:

Orijinalden alıntı: arasira

Burda kabahatli D Smart aslında. Kati 913 de artık üretilmiyormuş. Ben sadece film indirmeyle uğraşmamak için istiyorum. Online film izliycem o kadar.

AV Receiverin var mı?

o zaman da sen de 913 için 2.ele bakacaksın

DS sorunu yoktur,CS işi de ok dir,resim kalitesi çok iyidir,hatta ciddi ok dir!diğer yaptığı işleri ben bilmiyorum gari

913 üretimden kalkmıştır ve sanırım 1 seneden fazladır artık bu seri üretilmiyor,ancak Almanya/Avrupa da bir şekilde hala bazı yerlerde bulunuyor
    ama fiyatı artmıştır!(hep böyle oluyor,heriflerin üretim bitiriyorlar ve cihaz da tutulan bir seri ise kalan stokları pahalı satıyor uyanıklar)

www.kathrein.de gir sitesine serileri incele,bildiğim kadarıyla Kati de artık CS işi yapabilen bir cihaz yoktur,hepsi "FTA" dır,932 ve diğer bazı serilerini
    alanlar oluyor

On-line Film işini bilmiyorum daha doğrusu ilgilenmiyorum ama bunun için Receiver almaya gerek yokki,ya da varmıdır?

AVR yok bende,gerek görmüyorum ama 6 senedir Logi-55x kullanıyorum,bana yetiyor

++

• quote:

Orijinalden alıntı: bachibouzouk

quote:

Orijinalden alıntı: albani

valla benim için ilk ve tek kriter;Paneller de resim kalitesi+HIZ, Receiver lar da ise sadece resim kalitesi

A-ya hiç Modülü tanımaz

albani; ETW60 serisi hakkındaki genel görüşünüzü merak ediyorum . Kapalı kutu 50stw60 plazma bulamadığımdan, istemeden (ve evdekilerin baskısı ile ) led aydınlatmalı panellere yönelip Panasonic TX-L50ETW60 aldım. Sizce iade edip 47 inch sony w805 veya başka bir marka-modele bakmak daha mı akıllıca ? Yoksa elimdeki ile yola devam mı edeyim ? Teşekkürler.

Pany LCD geçmişte bende kullandım,ama pek de tavsiye etmem! sadece çok ucuz rakamlara düşerse bazı serileri için alınabilir derim,E6x serisini de tutmadım,daha doğrusu bana hitap etmiyor
    ben sadece DT6x lar için ok veririm,ama onlar da bildiğim kadarıyla TR de yok,üstelik de çok da pahalı ve Sony varken Pany mi alınır o rakamlara!

W8x ise yine ucuz olursa alınır ve bence şu an da ederi rakamın da hiç değil ama bunu Pany ye tercih ederim tabiki! ancak favorim W9x dur bu meret de aşırı pahalı yaw

ST6x alsaydın çok daha iyi olurdu! ayrıca neden yok?

Zaten D Smart için gerekiyor. almışken internete girenini alayım diyorum. vu sololar nasıl peki katiden ümidi kestim ikinci el de almak istemiyorum. bizdeki ikinci eller sıfırdan pahalı. Online film izlemek rahat oluyor indirmeyle uğraşmıyorsun.
    Cevap için teşekkürler . Zaten en başından beri istediğim 50STW60 modeliydi fakat Ankara'da bütün mağazalarda(mediamarktlar dahil) teşhir olarak ürünleri kalmış. İnternet üzerinden almak istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arasira

Zaten D Smart için gerekiyor. almışken internete girenini alayım diyorum. vu sololar nasıl peki katiden ümidi kestim ikinci el de almak istemiyorum. bizdeki ikinci eller sıfırdan pahalı. Online film izlemek rahat oluyor indirmeyle uğraşmıyorsun.

Sen beni dinle o zaman ve 2.el 913 bulmaya bak! sanırım 550/600 kağıda satılıyor ki bu kalite bir cihaz için "beleş" sayılır bu rakamlar,sanırım Almanya dan bulsan bile € 220/240 gibi bulabilrisin
    ve malum dövizin fırlamasıyla da 700/800 leri bulur ama bana göre sunduğu performans ile bu rakamlar da oldukça ucuz sayılır!

VU+ lar da ok dir,ama Kati resim kalitesini vermiyor!bana göre 913 fiyatı ile VU ları veya benzer bazı cihazları mukayese ettiğim zaman ya bu cihazlar aşırı pahalı ya da Kati acaip ucuz,kısaca
    VU+ lar Avrupada da pahalı çünkü bu mal tuttu orada ve bu da fiyatı haliyle yukarıya tetikliyor

Bir bilgi daha,örneğin Kati ile VU lar KORE de aynı üreticiden çıkıyor;"Marysus"

VU için sana bir site vereyim,bizim TF den Aybek beyin kendi sitesidir oradan incele veya kendisine sor,VU nun Doktorudur kendileri ıvır-zıvır bir dolu iş de yapabiliyor!
    ancak DS işini tam bilmiyorum,bunu da sor,çünkü ilk zamanlar da bu sorunu vardı,sonra düzeldi diye aklımda kalmış+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 6 Şubat 2014; 23:05:33 >

Nedeni herhalde benim şanssızlığım, teknosa, m.markt, vatan vs... hepsinde 50 inch suyunu çekmiş 42" ve 55" ler var. 42 benim için küçük 55 ise şu an için bütçemi zorluyor. Ledlere yönelmek zorunda kaldığımda ilk baktığım w9 serisi olmuştu ama yine bütçe problemi yüzünden rotayı w805 ' e çevirmek zorunda kaldım. Fakat w805 de cloudingden, aşırı ışık sızmasından şikayet eden yerli-yabancı birkaç kullanıcı şikayetini gördükten sonra (acelemde olduğundan) yine lg panelli etw60'a yönelmek zorunda kaldım ve aldığımdan beri acaba tercihimi Sony'den yana mı kullanmalıydım sorusu aklımı kurcalıyor. Zaman ayırdığınız için sağolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bachibouzouk -- 6 Şubat 2014; 23:12:26 >
    VU larda D Smartta problem yok.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.