Şimdi Ara

“PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
392
Cevap
2
Favori
93.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yok fazla takıldığımdan değilde hep LCD'ler ile kıyaslanırken plazmalar bir eksi olarak daha kısa ömürlü olmaları yazılıyor çiziliyor.Hani diyelim olduda 20 yıl kullanmak istedik bu TV'yi -ki neden istemeyelim eski 55 ekran tüplü TV'lerimizi 30 senedir kullanıyoruz- sonunda ne hale geleceğini bilelim dedim o kadar. Arkadaş ilk yazısında parlaklık yarıya düşüyor gibi birşey söylemiş eğer mesele buysa problem değil. Ama sonunda bir o kadar daha para verip panel değiştirmek zorunda kalacaksakta çok sorun değilya neyse maksat bilmek, bilgilenmek olsun.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: waterfall_man

    bence ona çok takılma.maksimum 100.000 saat deniyo ama tv aralıksız 24 saat çalışsa 11 yıl eder.ki bu da çok mantıklı değil.4-5 sene sorunsuz çalışsa bence çok yeterli.

    bu arada deepkurt hiç divx görüntüsü yok.varsa bikaç divx tabi varsa bir de mkv eklersen çok güzel olur.



    Elimde Div-x yok ama hatırı sayılır miktarda MKV filmim mevcut. :-) İlk fırsatta 3-5 kare görüntü koyarım.

    Bu kullanım saati önemli birşey değil arkadaşlar, takılmayalım. 100.000 saatin çok daha üstünde kullanabilirsiniz, ancak kalite ve parlaklık yarıya inmiş olur... Birde kim 20 sene aynı TV ye bakmak isterki... :-)
  • birde konsol ile deneme fırsatınız olurmu acaba
  • sevgili deepkurt çok güzel bir inceleme yazısı olmuş, eline emeğine sağlık..

    @kartal2339, nerede okuduysam konsol ile kullanımdan en ufak şikayeti olana rastlamadım G serileri ile ilgili..

    ben de uzun araştırmalardan sonra bozulan 42PV70'imin yerine P46GW10 sipariş etmiş durumdayım.. umarım başıma bir önceki gibi iş çıkarmaz.. onun dışında özelliklerinden çok memnun olacağımdan eminim (PV70 bile gayet iyiydi bence)..

    sormak istediğim şu, P46GW10'un üzerinde DVB-S (HD) tuner var görünüyor.. bu durumda digiturk plus'ın seyredilebilmesi mümkün olabilir mi bu tv ile? buna ek olarak yurtdışı HD kanalları seyretmemin bir yolu var mıdır?
  • GW serilerinde G serisine ilave olarak DVB-S yani entegre uydu alıcısı var fakat bu bilgi dışında başka birşey bilmiyorum. İnternette Panasonic sitesinde GW serisini göremedim bile. Bir manuel bulabilseydim açıkcası benimde merak ettiğim konulardan birisi bu.

    Geldiği zaman artık sizinle birlikte çözeceğiz konuyu, zira CI girişi mevcut ve MPEG4 yani HD desteği var, sadece kart alarak abone olabilirmisiniz bakmamız gerekecek. TV niz gelince arkasında CI girişi üzerinde yazanları bizimle paylaşırsanız çözüm bulmaya çalışırız. :-)
  • internetten bulabildiğim kadarıyla digiturk plus kartını başka bir cihazda kullanamıyormuşuz.. bu digiturk'ten kaynaklanan bir durum.. dolayısı ile sadece şifresiz verilen HD yayınlar izlenebilecek TV'nin sahip olduğu receiver ile.. bu durumda digiturk plus için bir de pace receiver almak gerekecek.. aslında TV'nin bu güzel özelliğini kısıtlı kullanabilmek ne kadar kötü..

    bu arada şu anda bulabildiğim kullanım kılavuzu almanca.. buradan P46GW10 ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapati -- 17 Haziran 2009; 14:58:09 >
  • "Der Multituner mit DVB-S (HD), DVB-T und analogem Kabeltuner ermöglicht überall besten Empfang. "

    Bu cümleden anladığım kadarıyla DVB-C yok malesef, DVB-T, DVB-S ve analog kablo TV özelliği mevcut. :-(

    DVB-S in HD desteği olması ise çok iyi olmuş...
  • slm arkadaşlar bende de 42" G12 PANEL S10E plazma tv var, sd kart girişine 2 gb kart taktım, ancak video dosyalarını izleyemıyorum, kayıt özelliği varsa onuda yapamıyorum, sadece fotoğrafları görebiliyorum, bu sd kartla ilgili yardımcı olacak arkadaş varsa çok sevinirim, video formatları nasıl hangi formatları açıyor, kayıt özelliği varsa nasıl kayıt yaparız
  • quote:

    Orjinalden alıntı: deepkurt

    "Der Multituner mit DVB-S (HD), DVB-T und analogem Kabeltuner ermöglicht überall besten Empfang. "

    Bu cümleden anladığım kadarıyla DVB-C yok malesef, DVB-T, DVB-S ve analog kablo TV özelliği mevcut. :-(

    DVB-S in HD desteği olması ise çok iyi olmuş...

    almanca'm malesef yok ama gördüğüm kadarıyla kitapçığında DVB-C ile ilgili bir bölümü var.. ayrıca TV'nin arkasındaki panelde de yazıyor (panasonic.de'deki g10 sayfasında).. neyse bir aksilik olmazsa yarın gelecek TV.. en azından ne yazdığını söyleyebilirim, zira deneme şansım pek olmayacak DVB-S dışında malesef..

    @bcelik dostum, ürünün kitapçığında yazıyor olması lazım ama AVCHD (mpeg-4) şeklinde olanları (uzantısı .mpg, .avi vs. olan formatlar) destekliyor olması lazım.. kayıt özelliği konusunda hiç bir fikrim yok..
  • ben sd karttan ne film izleyebildim neden kayıt yapabildim, bütün formatlarıda denedim, yardımcı olabilecek arkadaş varsa çok sevinirim...
  • Full HD ve büyük ekranda SD yayın kötü olur, diyenler yukarıdaki resimlere iyice baksın.. CRT den farkı yok bence, gayet güzel görüntüler.
    Arkadaşımızında dediği gibi SD yayında kötü diyenler resimlere baksın , Cihaz çok özel gayet ciddi bir ürün zaten büyük ekranda alacaksanız plazmanın daha uygun olduğunu şüphe götürmez...
    iyi günlerde kullanman dileğiyle...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bcelik

    ben sd karttan ne film izleyebildim neden kayıt yapabildim, bütün formatlarıda denedim, yardımcı olabilecek arkadaş varsa çok sevinirim...


    Bu TV ler sadece AVCHD ve MPEG2 PS formatlarındaki video dosyalarını oynatıyor...

    NOT:
    AVCHD is a format for recording and playback of high definition video. Video is compressed in MPEG-4 AVC/H.264 format, and audio is recorded in Dolby Digital. AVCHD and its logo are trademarks of Panasonic corporation and Sony corporation.

    Program stream (PS or MPEG-PS) is a container format for multiplexing digital audio, video and more. The PS format is specified in MPEG-1 Systems and MPEG-2 Part 1, Systems (ISO/IEC standard 13818-1). Program streams are created by combining one or more Packetized Elementary Streams (PES), which have a common time base, into a single stream. It is designed for reasonably reliable media such as disks, in contrast to transport stream which is for data transmission in which loss of data is likely. Program streams have variable size records and minimal use of start codes which would make over the air reception difficult, but has less overhead.

    Program streams are used on DVD video discs and HD DVD video discs. The file extensions are VOB and EVO respectively. Blu-ray Discs use a transport stream (TS) format with an additional 4 byte time code added to the beginning of each TS packet.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deepkurt -- 22 Haziran 2009; 12:49:07 >
  • Merak eden arkadaşlar için; kullandığım yükselticiyi Karaköy'den almıştım...

    ALCAD marka, 904 serisinden AL-131 modeli CATV AMPLIFIER, 90 TL fiyatı...

    Kablo TV'nin dairenize girdiği yere takıyorsunuz, ve bundan sonra dağıtabilirsiniz odalara. Eğer odalara bir dağıtım söz konusu değil ise buna zaten ihtiyacınız olmaz.
  • BU TV LERDEKİ CI SLOT NE İŞE YARIYO ACABA
  • CI yani "Common Interface - Ortak Arayüz" girişleri, şifreli DVB-T, DVB-C veya DVB-S (sizin TV nizin sahib olduğu tunerlere göre) yayınlarını izleyebilmeniz için satın alacağınız kart+modülü takmanıza yarayan bir yuvadır.

    Şuanda ülkemizde en geçerli olan uygulama, Teledünya aboneliği için Conax modül takarak yapılan uygulamadır...
  • deepkurt,
    SD yayın için birkaç tane büyük resim ekleme imkanın var mı? (1024X768 gibi)
    Kanal logolarında (örnek: yaban tv) veyaz bazı yazılarda pikselleşme var mı?
  • deepkurt yanlış mı okudum yoksa SD yayını upscale yaptığından mı bahsetmişsin bu cihazın?
  • Çektiğim fotoğrafların orijinalleri 8MP, direk onlardan bir tanesinin orijinali koyarım ilk fırsatta...


    quote:

    Orjinalden alıntı: dedektif

    deepkurt,
    SD yayın için birkaç tane büyük resim ekleme imkanın var mı? (1024X768 gibi)
    Kanal logolarında (örnek: yaban tv) veyaz bazı yazılarda pikselleşme var mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sioux

    deepkurt yanlış mı okudum yoksa SD yayını upscale yaptığından mı bahsetmişsin bu cihazın?



    Sizi çok kelime avına çıkmış gördüm bir anda...

    Şaka bi yana amatörce hazırlanmış bir yazı olduğunu daha ilk günde söylemiştim, ima ettiğimi siz zaten anladınız, ayrıca "upscale" kelimesi uyarınız doğrultusunda kaldırılmıştır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: deepkurt

    GW serilerinde G serisine ilave olarak DVB-S yani entegre uydu alıcısı var fakat bu bilgi dışında başka birşey bilmiyorum. İnternette Panasonic sitesinde GW serisini göremedim bile. Bir manuel bulabilseydim açıkcası benimde merak ettiğim konulardan birisi bu.

    Geldiği zaman artık sizinle birlikte çözeceğiz konuyu, zira CI girişi mevcut ve MPEG4 yani HD desteği var, sadece kart alarak abone olabilirmisiniz bakmamız gerekecek. TV niz gelince arkasında CI girişi üzerinde yazanları bizimle paylaşırsanız çözüm bulmaya çalışırız. :-)


    sn deepkurt,
    incelemeniz için teşekkür ederim. yukarıda sizin aldığınız G serisinde entegre uydu alıcısı olmadığını GW serilerine bunun ilave edildiğini söylüyorsunuz. Fakat gerek İstanbul Bilişim'e gerekse Panasonic'in kendi sitesine baktığımda tüm G serilerinin DVB-S özelliğe sahip olduğu söyleniyor. Receives freesat (free digital satellite broadcasts) Keza avforum'da da bundan bahsediliyor. Panasonic'in sitesinde DVB-S özelliğini aktif hale getirmeniz için ise Almanya, Avusturya ya da İsviçre seçeneklerinden birini seçmeniz gerektiğini belirtilmiş. Bilgisayarınızdaki TV kartına gerek kalmadan da sanırım normal uydu yayınlarını hd kanallar da dahil olmak üzere izleyebilmelisiniz.
    GW serisi G serisinden fiyat olarak biraz daha pahalı. Fakat bu seride DVB-S özelliği var mı emin olamadım. İstanbul Bilişim'e göre bu seride öyle bir özellik yok fakat bazı yabancı alışveriş sitelerine göre var. Panasonic'in sitesinde bu seri hakkında bir bilgi yok. Ama tahminim GW modeli G ile V arasında bir yerde. V serisinin daha az opsiyonlu bir hali gibi görünüyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.