Şimdi Ara

Panasonic Neoplasma Önerir Misiniz? [TX-P42GT30E Aldım]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
6.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2-3 hafta içinde yeni bir TV almayı düşünüyoruz. Babam aylardır baya bir araştırıyor piyasayı. Gerek internetten, gerekse gidip çeşitli modellere bakıyor.

Normalde LED TV alacaktık ama, Neoplasmaları çok beğenmiş babam.

http://www.vatanbilgisayar.com/Televizyon/panasonic-tx-p42gt30e-3d-full-hd-106cm-plazma-tv,-600-hz,-4xhdmi,-dlna,-tx-p42gt30e/productdetails.aspx?I_ID=53835#allImages

Babamın istediği model bu. Ne düşünüyorsunuz arkadaşlar, önerir misiniz bu TV' yi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VGroove -- 10 Aralık 2011; 1:15:11 >

• panasonicililer başlığını okursa iyi fikirler verir ...
    ben 46St33 ü aldım ve gayet memnunum alırken 47LW5500 mü Pana mı arasında kalmıştım sonra seçimim neoplazma oldu
  • Panasonic neo plazmalar şu an için piyasanın en iyileri. Kesinlikle tavsiye edilir.
  • Panasonic plazma almak aklımın ucunda yoktu GW30 aldım iyiki almışım...Forumun en çok izlenen bölümü belkide panasonicliler başlığıdır şöyle bir göz atarsanız neden neoplazma iyi anlarsınız
  • bütçe uygunsa önce vt serisi,eğer olmazsa daha sonra gt serisi alın. Panasonic plazma tv ler sizi üzmez.
  • Bende gt30 almayı düşünüyordum ama panasoniclileri okuynca vazgeçtim.Nedeni ise forumda yazılan sornlar yani logo yanması, vızıltı vs.Hatta arkadaşın biri yarım saatte kanalı değiştiriyorum, siyah bantları zoom yapıyorum gibi yorum okumuştum çok tuhafıma gitmişti.Bugün panasonic yetkilisi ile konştum oda panel 7-8 saat açık kalırsa belki logo yanması olabileceğini onunda zamanla kaybolacağını söyledi.Siz kullanan olarak ne dersiniz. Mantıkende logo yanması 1-2 saatte olabilecek bir şey değil gibi geliyorTeknomarketlerde teşhirde aralıksız 12 saat çalışan paneller var hiçbirisinde logo yanmasına rastlamadım ve değerleride yüksek.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
  • 6.pas yazının başında vazgeçtim demişsiniz zaten Ama cümlenin sonunda bu konuda yardımcı olurmusunuz demişsiniz

Kusura bakmayın neye yardım edelim açıklamamı bekliyorsunuz yok bunlar şehir efsanesidir plazmada olmaz böyle şeyler..

Bakınız forumda bu işlerden çok iyi anlayan ustalar var özellikle Albani'nin yazdıklarını okursanız plazma hakkında fikir sahibi olabilirsiniz..

Panasonic plazma sahibi olarak heralde benimde hoşuma gitmiyor burn riski vs..ama biraz dikkat ile bir şey olmaz teknomarketlerde uzun süreli açık kalanlar var ize rastlamadım demişsiniz ne güzel demekki illaki iz kalacak diyede bir kural yok..

Takılmayın burn e falan alın geçin GT30 gibi baba bir modeli keyfini sürün :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle cevap için tşk ederim.Benim gönlüm plazma almaktan yana, ama forumda okuyorum insanlar diken üstünde., teknomarketlere gidiyorum burn olayını falan soruyorum olabiliyormuş diyorum adam bana gülüyor yeni plazmalarda kesinlikle böyle bir şeyin olmuyacağını söylüyrlar.Bende ikileme düşüyorum. Bakın şimdi siz biraz dikkatle birşey olmaz diyorsunuz, başka bir arkadaş yarım saatte bir kanal değiştiriyorum diyor.Ozaman git lcd al diyeceksiniz ama, dediğim gibi gönül plazma diyor.
  • Burn-in yanığı son çıkan plazmalarda oldukça azaldı. Zaten yarım saatte olacak olay da değil. Kimse de genellikle aynı kanalı 6-7 saat seyretmiyor günümüzde. Zaten akşamları topu topu 5-6 saat TV seyrediyoruz ve hep kanal değiştiriyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sami Ertaga -- 15 Ekim 2011; 19:12:08 >
  • Zapping çi bir toplum olmuşuz zaten her konuda yanarmı o plazma :P
  • quote:

Orijinalden alıntı: VGroove

Merhaba arkadaşlar,

2-3 hafta içinde yeni bir TV almayı düşünüyoruz. Babam aylardır baya bir araştırıyor piyasayı. Gerek internetten, gerekse gidip çeşitli modellere bakıyor.

Normalde LED TV alacaktık ama, Neoplazmaları çok beğenmiş babam.

Bende de nedense plazmaya karşı bir önyargı var. 5-6 sene öncesinin teknolojisiymiş gibi geliyor bana biraz. Ancak Neo plazmaları anlata anlata bitiremedi babam.

Ancak babam baya bir araştırma yaptı televizyonlar ile ilgili. Yeni TV konusu gündeme geldiğinde, LED Tv alırız diyorduk. Ancak babam şimdi ''Neoplazma alacağım'' diyor.

http://www.vatanbilgisayar.com/Televizyon/panasonic-tx-p42gt30e-3d-full-hd-106cm-plazma-tv,-1920x1080,-5.mil:1,-600-hz,-4xhdmi,-dlna,tx-p42gt30e/productdetails.aspx?I_ID=53835#allImages

Babamın istediği model bu. Ne düşünüyorsunuz arkadaşlar, önerir misiniz bu TV' yi ?

Bence baba sözü dinleyin...

• Tekrardan merhabalar arkadaşlar

Konuyu açtıktan sonra arazi olup gittiğimi az önce hatırladım. TV alma işini biraz erteleyince, o aralar da işlerim baya yoğun olduğu için açtığım konuyu bile unutmuşum arkadaşlar, kusura bakmamışsınızdur umarım

Yorum yapan tüm arkadaşlara gerçekten çok teşekkür ediyorum. İnanın Panasonic konusunda, daha doğrusu Plasma ekran konusunda babama ciddi anlamda muhalefet durumdaydım. Ancak... Konuya atılan ilk 3 mesajı okuduktan sonra ''Tamam baba, forumdaki arkadaşlar da dediklerini aynen onaylıyor'' dediğimi ve Panasonic Neoplasma' da kesin karar kıldığımızı hatırlıyorum

4 gün önce GT30E' yi aldık. Çarşamba günü servis gelip kurdu.

Gerçekten anlatılanlar kadar varmış. Şimdilik fazla zamanım olmadı ama USB' den harddiski takıp 1-2 tane 1080p lik film izledim. Hakikaten görüntü kalitesi öyle böyle değil

TV' yi alıp kurduk fakat işin asıl meşakkatli kısmı bundan sonra başlıyor. Teknolojinin epey gerisinde kaldım arkadaşlar, kafama takılanları direk size soruyorum, bu konularda da beni yönlendirirseniz sevinirim

- İnanmayacaksınız ama şu an cihazın üzerinde 6-7 yıllık kıytırık bir scart kablo var Görüntü kalitesini baya bir düşürüyor. Kablo işinden pek anlamıyorum, hangi marka iyidir, hangi özelliklerdeki kablolar alınır hiç bilmiyorum. Altın kaplama uçlu scart kablolar gördüm bugün, fakat size sormadan almayayım dedim.
    1 hafta sonra Dsmart veya Digiturk' un HD yayınını kullanacağız. O yüzden scart kabloya da para vermek istemiyorum.

Piyasadaki en kaliteli HDMI kablo hangisidir sizce ? Uzunluğu 1.5-2 metre olması yeterlidir.

- Adsl modemin olduğu yer ile salon arasındaki mesafe çok fazla olduğu için ethernet üzerinden bağlantı yapabilmem çok zor. USB' den takabileceğim, fazla büyük olup da yandan taşmayacak bir usb wireless dongle önerebilir misiniz ?

- Bir diğer sorum da, blu-ray playerlar ile ilgili. Blu-ray player'a para vermek mantıksız geliyor bana biraz. Anladığım kadarıyla birçok kişi bu işi medya playerlarla çözüyor. Bende de boşta duran 1 TB' lık Western Digital (USB 2.0) harddisk var. Harddisk zamanla filmlerde takılma gibi sorunlar oluşturur mu ?
    İyi bir kombinasyon için harddisk yeterli mi ? yoksa blu-ray player veya media player düşüneyim mi..

Bu konularda da tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız tekrardan minnettar olacağım arkadaşlar

• arkadaşlar aynı tvden ben de aldım 1 ay kadar önce, tvden çok menunum ama usb den alt yazıları görmüyor film izlerken. altyazıları görmesini nasıl sağlarım bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nabal

arkadaşlar aynı tvden ben de aldım 1 ay kadar önce, tvden çok menunum ama usb den alt yazıları görmüyor film izlerken. altyazıları görmesini nasıl sağlarım bilgisi olan var mı?

Filmin ismi ile filmin alt yazısının aynı olması lazım ki film alt yazıyı yakalayabilsin ör.
    The.Event.S01E01.HDTV.XviD-LOL
    The.Event.S01E01.HDTV.XviD-LOL.srt
    sadece noktadan sonra srt gelecek o alt yazı dosyası olduğunu belirtiyor.Malesef ben çok memnun değilim bu tvden altyazı fontunu büyütemiyorsunuz ileri geri senkron yapamıyorsunuz alt yazı rengi değiştirilmiyor ve hardiskdekileri klasör olarak göstermiyor hepsi tek tek karman çorman ,güncelemede yok içersinde reciver var ama hd yayınları çözermi bilmiyorum ben bu özelllikleri bulamadım tvde model : TX-P42GT30E
    Sanırım plasmalarda gizli menü var kullanım süresi ile ilgili bilen varmı.?

• quote:

Orijinalden alıntı: cloves

quote:

Orijinalden alıntı: nabal

arkadaşlar aynı tvden ben de aldım 1 ay kadar önce, tvden çok menunum ama usb den alt yazıları görmüyor film izlerken. altyazıları görmesini nasıl sağlarım bilgisi olan var mı?

Filmin ismi ile filmin alt yazısının aynı olması lazım ki film alt yazıyı yakalayabilsin ör.
    The.Event.S01E01.HDTV.XviD-LOL
    The.Event.S01E01.HDTV.XviD-LOL.srt
    sadece noktadan sonra srt gelecek o alt yazı dosyası olduğunu belirtiyor.Malesef ben çok memnun değilim bu tvden altyazı fontunu büyütemiyorsunuz ileri geri senkron yapamıyorsunuz alt yazı rengi değiştirilmiyor ve hardiskdekileri klasör olarak göstermiyor hepsi tek tek karman çorman ,güncelemede yok içersinde reciver var ama hd yayınları çözermi bilmiyorum ben bu özelllikleri bulamadım tvde model : TX-P42GT30E
    Sanırım plasmalarda gizli menü var kullanım süresi ile ilgili bilen varmı.?

alt yazı sorununu çözdüm sağolun, altyazı boyutu ve rengi dediğiniz gibi sıkıntılı, ama hd yayınları ben izliyorum sizin de izlemeniz lazım, güncelleme var forumda aratırsanız bulabilirsiniz ben güncellemesini yapmıştım.. kullanım süresi için de yapılacakları anlatan yazılar var forumda...

• Hd yayaınlar dediğiniz cam modül takarak mı izliyorsunuz.?
  • Ben de bu ürünü aldım arkadaşlar. Mediamarkt yıldönümü için indirim yapmış. 1999 tlye aldım. Yorumlar güzel görünüyor. Gelince biz de deneyeceğiz bakalım, umarım pişman olmayız.
  • Bu arada bu gt30'un 3D gözlükleri ne zaman piyasada olacak acaba? Bilgisi olan var mı?
  • GT30 ile GT30E arasındaki fark nedir? P42GT30E 3bin TL, P42GT30 1500?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.shadowx -- 25 Nisan 2012; 21:07:49 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.