Şimdi Ara

panasonic tx-p65vt60 ve diğerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 6-7 bin arası bir bütçem var
    Yakın bir arkadaşımda az kullanılmış Panasonic TX-P65VT60 bir televizyon var ve satıyor
    Televizyon konusunda çok şey anlattı fakat internette araştırma yaptığımda çok detaylı bilgiye ulaşamadım
    Televizyonun film seyredecekler için harika olduğu v.s. gibi yorumlar var
    ama 1080P çözünürlük v.s. plazma olması, çok elektrik yakması gibi yorumlarda okudum.
    Şimdi düşünüyorum ona verilecek parayla yeni nesil UHD 4k lg,samsung,sony gibi markalar var
    Gönlüm yeni nesil televizyonlardan birini almak ama arkadaşımda böyle bir televizyon bulmuşken al diyor
    Şimdi bu konuda uzman olan arkadaşların fikrini almak istiyorum.
    Lütfen konuya hakim arkadaşlar yorum yazsın
    Çünkü bir televizyon aldık mı en az 10 sene kullanacağız.
    Yardım ve yorumlarınızı bekliyorum.







  • Panasonic Plazma üretimini 2013 yılında bıraktı, son çıkardığı seri klasmanına göre S/ST/G/GT/V/VT/ZT 60 serisi oldu. VT60 kendi zamanındaki ve şu an piyasada bulunan LED Tv lere 10 basar :) hatta üretim tekniğindeki ucuz maliyet hesabı nedeniyle bazı yönlerden OLED TV ye...

    Panasonic her ne kadar 2010 ve sonrasında üretilmiş Plazmalarındaki fosfor ömrünü ortalama 100.000 saat olarak açıklamış olsa da (TV az kullanılmış olsa bile bütün teknolojilerde geçerli olan) yıpranma payı ve kullanım şartları/ ortamı dikkate alındığında bu tablo değişebilir.

    Plasmalar üstün görüntü kalitelerinin yanında teknolojileri gereğince yüksek elektrik tüketimime ihtiyaç duyarlar. Panasonic VT60 için 65" panel yüksek kontrast ayarlı öntanımlı görüntüde (THX) 300W tüketiyor. Fakat Plazma TV kullananlar bunu önceden bilir ve "gülü seven dikenine katlanır" hesabı yaparlar :)

    VT60 ın teknik incelemesi (gerçekten şık TV benim Pany G30W den hayli hayli :) ) :http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-txp65vt65b-201306273079.htm

    Maliyet kısmında ise evet neo-Plazmalar, günümüz dandik LED/ LCD lerden çok daha fazla kullanım ömrü sunuyor ama 6-7 bin TL yüksek bir rakam, Panasonic in artık Plazma üretmediğini ve dolayısıyla ücretsiz "servis desteği" sağlamadığını hesaba katın. Pioneer ın efsane Kuro Plazmaları bir ara bu fiyatlardan alıcı bulabiliyordu ama 2017 yılındayız üretilmeyen bir teknolojik ürün için rakam çok daha aşağıda olmalı diye düşünüyorum. Yani bir tarafta panelin zarar görmesi nedeniyle size maliyetlendirilebilecek yüksek meblağlar ya da 7000TL yi cepte tutup OLED vb. gelişmeleri takip etmek arasında seçim yapmak...

    Plazma alıp 10 yıl kullanmak istiyorsanız 1080p çözürlüğü dert etmemeniz lazım. Bugün ülkemiz koşullarında 4K çözünürlük "bilgisayar/ konsol oyunlarına yapılan çok yüksek maliyetli alımlar (2000-5000TL arası Nvidia/ AMD GPU almak ya da 1500TL ye Sony PS4 Pro alıp her bir oyununa 200TL harcamak)" haricinde birkaç TV kanalının verdiği aynı yayınlar (Euro 2016 maçları) ötesine geçemiyor. İlla ki bu çözünürlüğü kullanan yayınların sayısı aratacaktır, buna paralel de o 10 yıllık sürede 8K/12K görüntüye uygun cihazlar çıkacaktır. :) Yeni TV alacaklar için ülkemiz piyasasında 4K-HD TV ler arasında fazla bir fiyat farkı olmadığından 4K almak mantıklı olur.

    VT60 arkadaşınızdaysa şanslısınız, uygun vaktinde gidip enlemesine boylamasına görüntü performansına bakar, burn-in/ image retention, çizik vs. problemlerinin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Elektrik sarfiyatı konusunda aklınızda soru işareti kalmışsa, yanınıza voltaj/ amper vb. değerlerini ölçen ucuz maliyetli bir cihaz alarak TV yi sevdiğiniz görüntü ayarına alıp testini yaparsınız. :)

    Plazma için şu başlıkta daha önce yazılmış olanlar size faydalı olacaktır:https://forum.donanimhaber.com/pioneer-plazma-ansiklopedisi--12303566



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 3 Mart 2017; 17:57:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim
    Yazdıklarınız anladığım, panasonic al, ancak fiyat pahalı ve teknik desteği sorun olabilir diyorsunuz.
  • aydela A kullanıcısına yanıt
    Rica ederim :)

    Evet Panasonic VT60 PDP çok güzel bir TV ama 6-7 bin TL günümüz şartları düşünüldüğünde bence çok yüksek bir rakam... TV yi bu fiyattan almak istiyorsanız mutlaka belirttiğim gerekli kontrolleri yapmanızı tavsiye ederim. TV de bir sorun çıktığında Panasonic servis parça teminini hemen sağlamayabilir ve sağladığında yüksek ücretler talep edebilir. Ayrıca bu riski de göz önüne almanızı tavsiye ederim. Yeni model bir TV aldığınızda da "sorun çıkıp/ çıkmayacağını ya da servis kalitesini bilemezsiniz. Fakat yeni yasaya göre internet üzerinden aldığınızda 14 gün içinde koşulsuz iade, 6 ay içinde sorun çıkarsa değişim ya da para iadesi talep etme hakkınız var. Bu durum 2. el statüsündeki ürünler için geçerli olmayacaktır. Yoksa TV nin görüntü kalitesi yüksek ;)

    Ürünü almadan önce bölgenize bakan Panasonic Yetkili Servisine de danışabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 3 Mart 2017; 18:41:52 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Teşekkür ederim
    söyledikleriniz dikkate alacağım
    özellikle arıza durumunda parça temin olayı beni korkuttu
    dediğiniz gibi bir panasonic servisine danışacağım ve yedek parça fiyatlarını öğrenenip son kararımı vereceğim.
    herhangi bir arıza durumunda televizyon çöp olmasın.
    Sizden ayrıca bir ricam olucak
    Ben film seyretmeyi seven biriyim ve odamın birini cep sinema gibi yapmak için büyük bir televizyon alma isteğim var.
    Eğer panasonic'ten vaz geçersem bana bütçem dahilinde tavsiyeniz ne olur.
    İkinci sormak istediğimde , yukarıda yazdığım gibi film seyretme amaçlı düşünüyorum, televizyon yerine fiyatları neredeyse 3'te biri olan 3 boyut verebilen bir projeksiyon makinesi alsam tavsiye edermisiniz? ne önerirsiniz?
  • aydela A kullanıcısına yanıt
    Panasonic Plazma için bu konuya bakabilirsiniz:https://forum.donanimhaber.com/panasonicliler--12957632

    VT60, 2015 yılında 4.000TL 2. el fiyatından alıcı bulmuş, incelyebilirsiniz. Tabi panelin kullanım saati de önemli... Fakat bugün itibariyle VT60 max bu fiyatlardan alıcı bulabilir.

    Panasoniclerde panelin kaç saat kullanıldığı ve kaç kez açıldığını gösteren servis menüsü bulunuyor, arkadaşınızdaki TV de bu ayara girip bakabilirsiniz.

    Bütçeniz max 7000TL ve karanlık ortamda filmsever olduğunuz dikkate alınıp Plazma almaya yöneldiğiniz hesaba katıldığında, bu fiyata alınacak bir LCD /LED TV sizi tatmin etmeyecektir :)

    Bu fiyat ya da yakınına bulabiliyorsanız FALD (Full Array Local Dimming) LED TV lere bakabilirsiniz (Samsung KS9500, Sony ZD9 vs,) onun dışında daha ucuz yollu VA panellere yönebilirsiniz (Samsung KS8500 serisi, KS8000, Sony XD93)... Fakat bu TV ler kenar aydınlatmaya (Edge Led) sahip olduğundan karanlıkta izleyeceğiniz filmlerde alttan-üstten ampul gibi yanan görüntü hoşunuza gitmeyecektir :) Forumu biraz araştırırsanız FALD KS9500 de dahi çıkan bleeding, banding, clouding vd, sorunları göreceksiniz. Yani size gelen TV beklentilerinizi karşılayabilir de karşılamayabilir de... LED TV almak istiyorsanız 2017 model Sony XE90, Samsung Q7 serisindeki incelemeleri de bekleyebilirsiniz.

    Karanlık ortamda film izlemek isteyenler için (nasıl ki Sinema Salonları fark yaratıyorsa) sizi en fazla Perde+Projeksiyon kombinasyonu memnun edecektir. Işık alan bir odaya yerleştirirseniz Projeksiyonlar bu açıdan uygun değil, odanın zifiri karanlık olması lazım...

    Projeksiyonların lamba ömürleri ve teknik detayda ciddi farklılkları bulunuyor, 1.000TL ye de 40.000TL ye de 200-300bin TL ye de Projeksiyon var :))

    Sony nin bu sene 4K projeksiyonu çıktı, fiyatı 45.000TL galiba :)http://www.hdtvtest.co.uk/news/vw550es-201702194430.htm

    7.000TL ye belki EPSON marka Projeksiyon ve Perde kombinasyonu yapabilirsiniz. Fakat ürünleri takip etmediğimden teknik detayları konusunda yardımcı olabilecek üyelere sorularınızı yöneltebilirsiniz, kullanıcı yorumları da fikir verecektir:

    https://forum.donanimhaber.com/forumid_762/tt.htm
    http://www.avsforum.com/forum/19-dedicated-theater-design-construction/

    Forum sayfalarında sorularınıza 2 kelime cevap veremeyip (ya da yanlış verip) satıcı ağzıyla ürün tavsiyesi yapan kişilere dikkat etmenizi tavsiye ederim :) Hiçbir ürün mükemmel değildir, artıları ve eksileri konularında bilgi almaya çalışın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 3 Mart 2017; 21:45:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu kadar olur valla helal olsun bu kadar net anlatım kafamdaki bütün sorulara cevap vermişiniz elinize sağlık



    Hocam 65vt60 plazmayı siz almıycaksanız ben müşteri olabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tema59 T kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler :)
    Fiyatta rekabet iyidir, alıcılar kazançlı olur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim
    fiyat için bi pazarlık yapayımda panasonic alayım:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeeepBlue

    Teşekkürler :)
    Fiyatta rekabet iyidir, alıcılar kazançlı olur.

    hocam bu kadar güzel bir teknoloji niye üretime devam etmiyorlar ?
  • erha-n kullanıcısına yanıt
    Panasonic "kâr-maliyet" ekseninde Plasma üretmini durdurdu:
    http://www.theverge.com/2013/10/31/5050038/panasonic-plasma-tv-production-end

    İşin aslı Koreli LG / Samsung un rekabetçi LCD /LED TV fiyatlamaları ve bu pazarda Plasma üretimine devam etmek için çekimser kalmaları... Bu sayfalarda çok güzel belirtilmiş:

    https://forum.donanimhaber.com/pioneer-plazma-ansiklopedisi--12303566-1007
    https://forum.donanimhaber.com/pioneer-plazma-ansiklopedisi--12303566-1006

    OLED' i ilk kez üreten Sony (Samsungun Quantum Dot LED ini de ilk üreten Sony - yıl 2013), şu an pazara LG den aldığı panelle; Panasonic ise yine LG den aldığı LCD /LED /OLED panelle yoluna devam ediyor. Pioneer'ın varlığı hissedilmiyor. Toshiba bildiğim kadarıyla zarar ediyor...

    Halbuki başka firmaların senelerdir iddia ettiği "inovasyon" aslında Pioneer, Panasonic, Sony, Canon, Toshiba, Hitachi, Fujitsu gibi firmaların elindeydi, fakat bunu pazara sunmuyorlar...

    Umarım bu firmalar sonraki süreçte OLED panelleri kendi fabrikalarında üretip pazara yenilik getirirler... FED, SED de tarih oldu daha seri üretime geçilmeden... "Gerçek" Quantum Dot TV yi görsek bari, LED olanı değil :)

    Bu saatten sonra LCD /LED den bir cacık olmaz, bunu bu panelleri üretenler de biliyor... Olay "satış-pazarlama" taktiklerinde yatıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 4 Mart 2017; 2:09:17 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu arada benim Panasonic 42GW30 PDP yi 2011 yılında 1.400TL ye almıştım, şimdiki piyasaya bakın bir de... hani LED ucuzdu? :))

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeeepBlue

    Bu arada benim Panasonic 42GW30 PDP yi 2011 yılında 1.400TL ye almıştım, şimdiki piyasaya bakın bir de... hani LED ucuzdu? :))

    hocam 65 inch 5000-6000 arası bişi ne tavsiye edersin ?

    Sony KD-65XD7505 5,500 e bunu alabiliyorum. sence bu nasıl , ya da farklı bir model tavsiye edersen sonyden üstünlüğü nedir acaba ?

    baya bilgilisin bu konularda.
  • Allah kimseyi Panasonic Plazmasını satmaya muhtaç etmesin
    çok kötü bir durum,
    vt satılırken ağlanır be..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hbasaran82

    Allah kimseyi Panasonic Plazmasını satmaya muhtaç etmesin
    çok kötü bir durum,
    vt satılırken ağlanır be..





    Ben 55vt30 satarken çok üzülmüştüm 65vt60 satarsam ALLAH korusun düşünemiyorum bile.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erha-n


    quote:

    Orijinalden alıntı: DeeepBlue

    Teşekkürler :)
    Fiyatta rekabet iyidir, alıcılar kazançlı olur.

    hocam bu kadar güzel bir teknoloji niye üretime devam etmiyorlar ?

    Koreli kardeşler lg ve samsung lcd teknolojisindeki ucuz maliyetli başarıları Plasma üreticisinin işlerini zorlaştirdi
    buna ek olarak ta bu markalarla rekabet etmekten başka careleri kalmayan diğer televizyon markalarıda üretimlerini çin gibi uzak doğu ülkelerine çekmek zorunda kaldı (sony, philips vs)
    pana bu stratejiyi izlemedi dukkanı japonya ve avrupa da tutmaya devam etti
    işçilik maliyeti yüksekti ürünü iyiydi yada her cebe göre ürünü vardı..
    elektrik sarfiyatıda insanlarda hep -1 oldu (bu yurt dışında nasıldır bilmem)
    Pananın lcd ve plasma televizyonlarınıda iyi stratejiler gelişririp pazarlayamaması dükkanın kapanmasında tuz biber oldu
    özellikle Türkiye pazarı pananın felaket kötü
    Türkiye ayağı o kadar kötü ki samsungtan lg den nokta kadar geliye kalmayan led 4k vs paneller Türkiye de kendine yer bulamadı

    daha bir kaç ay önce amatörce bir atılım ile Bosch beyaz eşya mağlazarında bir kaç kısıtlı model ile satışa sunulmaya başlandılar
    ama eminim bundan bir çok kişinin haberi yok
    tv.de gaztede nette 10 tane samsung reklamı gören 1 tane pana reklamıni göremiyor çunki..

    5-6 bin lira bütçeniz var ise pana modellerinide bir görün derim..

    yerli markalarımızında vestel beko vs. ülke içinde 5 6 yıl garantili 12 - 24 ay vadeli tv. satışlarıda ektili oldu çokta kötü modelleri yok hani özellikle vestel UA9300 3d + 4k +yabana atılmayacak görüntü kalitesi + çok üçük fiyatının olmaması + smart menüsü + akıllı kumandası vs. ciddi şekilde alınabilecek bir modellerin en başında..
    syg




  • erha-n kullanıcısına yanıt
    Bence fiyatı pahalı. Billboard olarak kulanılmayacaksa :) 65" boyuta IPS panel gitmez, LED lerde boyut arttıkça paneldeki deformasyonlar, falsolar daha fazla görülür. 800:1 (belki max 1200:1) kontrast oranlı 65" TV tavsiye etmem, fiyatının daha uygun olması lazım... Motion, response time, input lag vs. ne kadar iyi olursa olsun TV de görüntü detaylarına takılabilenler için doğru bir ürün değil, özellikle karanlık ortamda film izlemeyi sevenler için... Panel büyüdüğü için de kontrast noksanlığı daha fazla dikkat çekcektir. Yine de bütçenize uygun geldiyse, forumdaki anakonularını araştırıp sorunlarını tespit ederek, sık izlediğiniz video/ fotolarla dolu USB flash diskle teşhirde inceleyerek karar verebilirsiniz. Bu arada Sony Türkiyenin servisleriyle ilgili şikayetlerin yoğun olduğunu unutmayın, bölgenize bakan servisle ilgili detay almaya çalışın.

    Ülkemizde 5-6 bin TL civarına alternatif gösterilebilecek bir ürün yok malesef. 65" boyut şart değilse fiyatı düşük daha küçük ebattaki VA panellere (KS8500, kapalı kutu ve uygun fiyata bulunabiliyorsa 2015 model X85C), min. 1000-2500TL fazladan ödenebiliyorsa 55" XD93... Bence yüksek fiyatlara çıkmayın, hiçbir LED TV nin ederi ülkemizdeki fiyatları değil, yurtdışı fiyatlarında dahi kâr marjları çok yüksek... Bir teknomarkete gidip mantıklı fiyat aralığındaki alternatifleri inceleyin bence. Size marjinal fayda sağlayabilecek ürünlere yönlenin, dolu dolu paketler (3D vs.) ve garip terimlerin (ultra konstrast vs.) yer aldığı pazarlama araçlarına takılmayın... Gözünüze kestirdiğinizi takibe alın ve gerçek kullanıcılarının geri bildirimlerini öğrenin.

    Rtings.com vb, inceleme siteleri de genel bir fikir sahibi olmanız (panel tipi, CRT ye göre gecikmesi, destekleidği formatlar vs.) dışında alım kriteriniz olmasın, "aynı ürün gamındaki paneller birbirini tutmazken" elinize geçecek ürün anlatılandan daha iyi/ kötü olabilir. Ayrıca inceleme yapan kişi skorlamalarında (ki bence öyle) kendi değer yargılarını da yansıtıyor olabilir... Fakat temelde bilinen değerler zaten belli: OLED lerin tartışılmaz görüntü kalitesiyle beraber kendi has diğer sorunları, LED TV lerin türlü türlü sorunları vs.. Yani çok detaya /incelemeye dalarsanız alınacak ürün olmadığını anlar, marketten eli boş dönersiniz Fiyat performans analinizi bu açıdan kendiniz yapmanız tavsiyemdir, sorunsuz LED TV yok, OLED fiyatında olup daha az sorun barındırma potansiyeli olan var :)

    2017 modelleri de takibe alabilir, VA panelli olanlar için kampanyaları bekleyebilirsiniz. Geçen sene olduğu gibi bu sene de mantıksız fiyatlardan geçiş ürünlerini piyasaya sürmüşler gibi gerçi ama kullanıcı yorumları ve incelemeleri takip etmek lazım...

    Bu arada Sony için belki şu söylenebilir: OIS desteklemeyen bir kameranız var, hareketleriniz hızlandıkça görüntüde titremeler ve/ya istediğiniz görüntü kaltesini alamadığınızı varsayalım. Bunun için de post-process aşamasında yeterli bir CPU / GPU donanımına sahip bilgisayarınızda bu kameradan çıkardığınız fotoları Photoshopla işlemek istediniz. Önceki göre belki daha canlı renklere sahip daha az kusurlu bir görüntü yakaladınız, fakat elde ettiğiniz fotonun son halinin öncekinin doğallığından bir miktar kaybettiğini (soap opera effect) farkettiniz. İşte bu aşamada Sony nin ve diğer firmaların yaptığı, zaten donanımından hız ve sorun barındıran LED TV ler için bu yapılan işleme (motion interpolation) mudaillerine göre başarılı kabul ediliyor. Halbuki panel sorunlu olmasa zaten bu post-process e ihtiyaç duyulmayacaktı :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • DeeepBlue kullanıcısına yanıt
    hocam vt50-55-60 serisinden tv arıyorum da acaba yardımcı olabileceğiniz ya da yönlendirebileceğniz birisi var mıdır
  • şu anki teknoloji ile üretilen hiç bir tv yi hala kullandığım Pioneer ve Panasonik plazmam ile değişmem.Hele Pionner plazmam kaç yıl oldu hala maşallah taş gibi.Bu Pioneerin video işlemcisi nasıl bi şeyse harika işler çıkarıyor.Ben hiç dikkat etmedim bu tv leri kullanırken.Ne ekran yanığı oluştu ne de başka bi şi oldu.Ancak bu 2 plazmamı kaliteli voltaj regülatörüne bağlayarak kullandım.Bir sitede sıfır PANASONIC 65VT60 var satılık,satıcıyla iletişime geçtim ama 500 tl için almadım,sonra defalarca aramama rağmen iletişim kuramadım yoksa 16.500 tl ye alacaktım.
  • mert2004 M kullanıcısına yanıt
    16500 abartı hocam 4k oledler var o fiyata. Bir de yurt dışında bi tanıdık olsa mesela aynı tv 8000 saat kullanmış adam 650 dolara satıyor. Çok uçuk farklar makul fiyata bulamadım tr de

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.