Şimdi Ara

PANASONİC DÜNYASI (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
139
Cevap
0
Favori
17.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • PANASONIC GS-37 ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM ARKADAŞLAR FİYATINA GÖRE NASILDIR?YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM.
  • arkadaşlar bende LUMIX fx8 aldım ama içinde Türkçeyi bırakın İngilizce kullanım klavuzu bile yok ... nerden bulabilirim Türkçe klavuzu ...
  • selam arkadaşlar doğubanktan 750 dolara nv-gs300 modelini satin aldım. yanında bir kaset verdiler. acaba iyi mi yaptım fiyatı nasıl bir de bu modelin türkçe kullanım kılavuzunu bulabilir miyim..fiyat konusunda hala tereddütlerim var.. ama makina gayet güzel şimdilik memnunum. yorumlarınızı bekliyorum.
  • arkadaşlar benim de fx8 ve nv-gs140'ın kutusundan kullanma kılavuzu çıkmadı.tekofaksa mail attım.10 dk sonra arayıp doğruladılar.ve hemen pdf formatında mail ile bana gönderdiler.kargoylada gönderiyorlarmış.
    panasonicin sitesinden mail atın
  • Bertaluka kardeşim GS 300'ü Doğubankta hangi dükkandan aldın? Dükkanın telefonunu verirmisin?

GS400 ile GS500 arasındaki keşfedebildiğim en önemli fark, GS400'ün analog girişinin olması. Bu sayede eski video playerlarınızdan veya kameralarınızdan; elinizdeki VHS, betamax, Video8, Hi8 vs görüntüleri DV kasetlere dijital olarak aktarabiliyorsunuz. GS500de bu özellik (analog in) yok ve fiyatı daha ucuz. Ancak GS400 maalesef üretimden kalkmış durumda.

Ucuz kameraların büyük çoğunluğunda bu özellik olmuyor. Galiba masraflı bir teknoloji analog bilgiyi dijitale çevirmek.

GS250 ise GS400 gibi analog girişe sahip. Onun GS400'den farkı ise çözünürlüğünün 4MP değil 3 MP olması... Bunun görüntüye etkisinin ne kadar olduğunu tam bilemiyorum. Ancak dijital kameralarda görüntü kalitesini katalog değerlerine bakarak kontrol ediyorsanız, bakmanız gereken önemli bir özellik CCD veya CMOS görüntü algılayıcının büyüklüğü. Panasonic CCD kullanıyor mesela... Megapiksel değerlerinin yanında belirtilir ve genellikle 1/3, 1/6 gibi değerler şeklindedir. Değerin büyük olması daha iyi olduğunu gösteriyor elbette. Ama dikkat: 1/4, 1/6'dan büyüktür : )

En son Doğubank'ta iki hafta önce GS500'leri 950 - 1000 dolara bırakıyorlardı. Eğer bütçeniz uygunsa, şu anda alınabilecek en güzel makine...

Ayrıca bir not da objektif konusunda... Video kameranın görüntü kalitesini belirleyen en önemli iki özellikten birincisi lens! (ikincisi CCD veya CMOS, mümkün oldukça büyüğü makbul ve bütçeniz uygunsa mutlaka 3CCD olmalı...)

Lensleri yani objektifleri, değerlerine bakarak anlamak pek mümkün değil. Zaten pek belirtilmiyor da... Eğer bulabilirseniz f değerine bakın. f:1.4 , f:2.8 gibi değerlerdir ve sayı küçüldükçe kalitenin arttığını gösterir.

Bunun dışında Sony kameralar Carl Zeiss lens kullandığı için iyidir. (Ancak fiyatlarını göz önüne alınca, Panasonic'in aynı özelliğe sahip modellerinden geride kalıyorlar, en azından şu an itibariyle)

Panasonic kameraların ise Leica lens kullanan modellerini tercih etmek, daha iyi bir görüntü elde etmek için iyi olacaktır.

Canon lensler de iyi bilinir. ancak şu anda hem fiyat hem de özellik açısından -en azından ben- ilgiye değer bir Canon modeline rastlayamadım. 3CCD özelliği kullanan amatör bir modeli yok mesela...

GS250, GS400, GS500 kullanıcısı varsa, yorumlarını okumak isterim. Sevgiler...

• quote:

Orjinalden alıntı: panasonica

panasonic NV-GS 17 aldım yanında 5.3 motion dv video proğramı ve kabloları dahil aldım am pc ye aktarma yapmıyor..capture yapıyorum aktarmıyor..ne yapacağımı şaşırdım..çok da para de verdim 459 ytl bayıldım., gece çekim yaparkende yavaşlatıyor GECE ÇEKİMİ VASAT ..kullanan bir el atsın., yardım etsin., windows movie maker ile atayım dedim oda görüntüyü az bozdu..onla attı...unlead 9.0 la denedim oda attı ama görüntü kötü idi., kendi orjinal video yazılımı ile niye atmıyor onu anlıyamadım..

dostum cd'deki driverleri kurdunmu bende aynı sorunu yaşadım da. onun için ..
    bide usb bağlantı kablosu olması lazım kamerayla birlikte gelen onunla deniyon dimi.

ALLAH razı olsun ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: stanleykubrick

Fiyatı bir yana bırakırsanız, en başarılı Panasonic video modelleri GS400, GS500, GS250...

GS400 ile GS500 arasındaki keşfedebildiğim en önemli fark, GS400'ün analog girişinin olması. Bu sayede eski video playerlarınızdan veya kameralarınızdan; elinizdeki VHS, betamax, Video8, Hi8 vs görüntüleri DV kasetlere dijital olarak aktarabiliyorsunuz. GS500de bu özellik (analog in) yok ve fiyatı daha ucuz. Ancak GS400 maalesef üretimden kalkmış durumda.

Ucuz kameraların büyük çoğunluğunda bu özellik olmuyor. Galiba masraflı bir teknoloji analog bilgiyi dijitale çevirmek.

GS250 ise GS400 gibi analog girişe sahip. Onun GS400'den farkı ise çözünürlüğünün 4MP değil 3 MP olması... Bunun görüntüye etkisinin ne kadar olduğunu tam bilemiyorum. Ancak dijital kameralarda görüntü kalitesini katalog değerlerine bakarak kontrol ediyorsanız, bakmanız gereken önemli bir özellik CCD veya CMOS görüntü algılayıcının büyüklüğü. Panasonic CCD kullanıyor mesela... Megapiksel değerlerinin yanında belirtilir ve genellikle 1/3, 1/6 gibi değerler şeklindedir. Değerin büyük olması daha iyi olduğunu gösteriyor elbette. Ama dikkat: 1/4, 1/6'dan büyüktür : )

En son Doğubank'ta iki hafta önce GS500'leri 950 - 1000 dolara bırakıyorlardı. Eğer bütçeniz uygunsa, şu anda alınabilecek en güzel makine...

Ayrıca bir not da objektif konusunda... Video kameranın görüntü kalitesini belirleyen en önemli iki özellikten birincisi lens! (ikincisi CCD veya CMOS, mümkün oldukça büyüğü makbul ve bütçeniz uygunsa mutlaka 3CCD olmalı...)

Lensleri yani objektifleri, değerlerine bakarak anlamak pek mümkün değil. Zaten pek belirtilmiyor da... Eğer bulabilirseniz f değerine bakın. f:1.4 , f:2.8 gibi değerlerdir ve sayı küçüldükçe kalitenin arttığını gösterir.

Bunun dışında Sony kameralar Carl Zeiss lens kullandığı için iyidir. (Ancak fiyatlarını göz önüne alınca, Panasonic'in aynı özelliğe sahip modellerinden geride kalıyorlar, en azından şu an itibariyle)

Panasonic kameraların ise Leica lens kullanan modellerini tercih etmek, daha iyi bir görüntü elde etmek için iyi olacaktır.

Canon lensler de iyi bilinir. ancak şu anda hem fiyat hem de özellik açısından -en azından ben- ilgiye değer bir Canon modeline rastlayamadım. 3CCD özelliği kullanan amatör bir modeli yok mesela...

GS250, GS400, GS500 kullanıcısı varsa, yorumlarını okumak isterim. Sevgiler...

arkadaş ben gs250 kullanıyorum harika bi kamera valla .
    benim param okadarına yetiyordu onun için aldım bu kameranın görüş açısı geniş oldugu için onu tercih ettim gs280 vardı ama onun görüş açısı dardı onu tecih etmedim.
    gs500 de harıka bi kamera tabi parasıda harika.

bence gs500 al . tabi karar senin...

ALLAH razı olsun ..

• herkese selam arkadaşlar kusura bakmayın konuyu benim açmış olmama rağmen ben cevap yazamadım bazı nedenlerden. Bu günden itibaren artık burdayım.
  • Selam bende JVC GZ-MC500 3CCD ve PANASONİC NV-GS400 3ccd arasında baya kararsız kalmıştım ama en sonunda son noktayı koydum ve panasonic NV-GS400 aldım ikisinin arasında pek fiyat farkı yoktu.fiyatı ise bilmiyorum ama bana uygun gelmişti 1000$ + hediyeler (1GB memeori cart - 9ad. 90'lık panasonic kaset ve çanta).
    Çektiğim fotaraflar güzel görünüyür flaşı olması çok super.
    Videoları daha pc'ye atamadım tam kullanamaya bilmediğim için.
    Ama tek sornum türkçe kullanma klavuzu olmaması.
    Bu yüzden ACİLEN YARDIMLARINIZA İHTİYACIM VAR
    İnternette arıyorum ama bir türlü bulamadım yardımlarınıza şimdiden teşekürler

Orjinalden alıntı: nosman

bende gs17 kullanıyorum bu aletin gece çekimi vasat ama normalde gayet iyi bi cihaz bu alet içinde ayrıca ışık olurmu olursa tahmini fiyatı nedir acaba.

aynı makinayı bende kullanıyorum. Doğru zifiri karanlıkta dediğin gibi. Ama zifiri karanlıkta hepsi öyle. Loş bir ışıkta mükemmele yakın. Işık konusunda bir bilgi edinirsen haberdar edermisin. Birde yedek batarya lazım. Sen tek batarya ile mi idare ediyorsun? Yedek batarya aldıysan nerden aldın fiyatlarıyla ilgili bilgin varmı Teşekkürler..

acaba nvgs 400 kamerayı 1000$' a nereden aldın merak ettim?
  • bugun panasonic gs140 kamera ve hediyesi panasonic dmr-es10 dvd kayıt cihazını 900 ytl ye aldım nasıl oldu anlamadım gs 37 alacaktım bunu aldım insallah iyi dir gs140 yoksa yazık olacak o kadar paraya gerci bu kamera daha once cok daha pahalıydı ama bilemiyorum bu fiyata düsmesinin bir sebebi varmı
    NISSAN X TRAIL
    NIKON D7000
    NOTE 9
  • Öncelikle kameranın menüsünden motion dv yi seçiyorsunuz usb kabloyu takıp Motion dv programını başlatıyorsunuz editing directly seçip soldaki input menüsünden dv device input seçtiğinizde program kameranızı görüyor programdaki ileri geri sarma butonları ile kaseti geri sardırıyorsunuz önce play,e sonra capture tıkladığınızda capture başlıyor kayıt tamamlandığında program 14gb büyüklüğünde bir avi dosyası yaratıyor bu dosyayıda tmpgenc ile dvd vcd yada pocket divx encoder kullanarak istediğiniz formata çevirip dvd ye yada cd ye yazdırıyorsuz.
  • Arkadaşlar benim kameralar hakkında pek bir bilgim yok. Panasonic PV-GS9 modeli war. Fakat kamera gelirken cd si gelmedi. Ve de ben bunu pc ye tanıtamıyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khannn -- 5 Kasım 2007; 10:21:32 >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.