Şimdi Ara

Palme Kitapları Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Kısa bir sorum olacak, palme kitaplarında (Fizik ve Biyoloji için kullanıyorum) Soru düzeyleri orta-kolay hatta kolaya çok daha yakın bulunuyor, zamanında fazla detay çalıştığım için mi böyle geliyor? Ygs'den sonra sınav diline uygun çalışayım, zaman kaybettiren detay çalışmalara fazla yönelmeyeyim gibi bir fikir oluştu bende. Bu ne kadar doğru?
    Lysde de bu düzeyde sorularla mı karşılaşıyoruz? Konu hakkında ön fikir olsun diye sorulmuş sorular sanki, bunlara ek olarak birey C kitaplarına geçilmeli mi yoksa meb kitaplarından mı devam edilmeli?

Tecrübeli/bildiğine inanan biri açıklayabilir mi bu durumu. İçime sinmiyor çünkü, boşa çalışmış hissi veriyor. Niyetim böbürlenmek değil samimiyetimle soruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F9092F00C -- 3 Nisan 2017; 20:20:13 >

• lys'nin bir standardı yok bence, bazen zor oluyor bazen kolay. ama özellikle fen bölümü hiçbir zaman aşırı zor olmuyor. palme meb kitaplarıyla paralel, lys'ye de yakın o yüzden. illa zorlayacak bir kaynak aramaya gerek olmadığını düşünüyorum. konunun en ayrıntı, en sözel kısımları meb kitaplarından çıkıyor, kesinlikle çalışılmalı.
  • şüşko kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, biraz daha rahatladım bu cevaptan sonra. Gereksiz kuruntu, stres yapıyorum bazen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F9092F00C -- 3 Nisan 2017; 20:25:5 >
  • çözülen kaynak o kadar önemli değil bence. mesela iyi netler yapıp tavsiye konusu açanlara bakın hepsi başka kaynak öneriyor. illa zor çözen iyi yapmıyor yani. fende zorlanma sebebi de konunun ayrıntılarını atlamak, konuya tam hakim olamamak. meb kitabını ihmal etmeyip bol soru çözülürse yapılır, boşuna stres olmayın.
  • Yani aslında haklılar mesela fiziği son yıllarda matematikten kurtarmaya çalışıyorlar sorular artık esen fizik soru bankasındaki aşırı işlemli çıkmıyor olması gereken de bu bu demek değil ki sınav kolay çünkü zaten insanlar yorum sorularında yanlış yapıyor ayrıca fizikte formüller bilinmeli çünkü yorum yaparken formüldeki değişkenlere ihtiyaç oluyor palme ye gelirsek lys fizik kitabı biraz basit gibi çok değil ama konuyu öğrenmek için ideal kimya ve biyolojisinin tam ayarında olduğunu düşünüyorum tam kıvamında kolay değil yani onun üstüne birey c biyoloji çözersin kimyadan da uğur yayınlarını çözersen (dershane hocam önermişti çok güzel kitap) +25 yaparsın tabi meb kitabını ihmal etmemek lazım oradaki okuma parçalarından bile gelebilir özellikle bu sene biyolojiden hastalıklar ya da biyo teknoloji ile ilgili birkaç soru bekliyorum
    Palme Lys Fizik tamamen temel düzey soru kalıpları ve formülleri içeriyor, ekstradan özgün dediğim bir soru tipiyle karşılaşmadım manyetizmanın sonuna kadar olan kısım için söylüyorum bunu ve fiziğin büyük bir bölümü demek.

Zaman yetersizliğinden meb kitaplarını inceleyip bol tekrarlı ilerlemeyi düşünüyorum, soru bankalarında kafa çatlatacak zamanım yok sanırım fizik için. Sonrasında denemelere geçip 25+ zorlayacağım, zorundayım çünkü.

Kimya ve Biyoloji konusunda sanırım haklısınız, zorlanabilirliği şaşırtmalı sorulardan ibaret, bunun dışında müfredat dışında gereksiz zorlamalara kasıntılı sorulara girmekte bir anlam göremiyorum.
  • Evet hocam haklısınız ben de palme lys fizik var ayrıca optik, elektrik akımı, manyetizma ayrı fasiküller aldım onları ve palme fiziği bitirip denemelere geçerim sözel konuları da ders kitabından bakar umut öncülden dinlerim açıkçası lys yi toparlamam lazım fenden çok büyük sıkıntı yaşamam ama geometri bitiriyor beni.
  • BağKurluSamuray kullanıcısına yanıt
    Hocam geometriye dönem başladığından beri sadece şu iki haftadır çalışıyorum ve günlük çalışma süremin yarısından fazlasını geometriye ayırıyorum (Haftada 4 gün), başlarda kalem oynatamazken şuan %60-%70 hallettim gibi, birkaç kasıntı konusu hariç

Biraz daha zorlamak üzerine gidebilmek için Birey C almayı düşünüyorum hatta,
    gerçekten sıkılmadan inatlaşa inatlaşa yapıldığında oluyor, sakın salmayın geometriyi.

Yaptığımsa genelde önüme birkaç zor soruyu alıp üzerine düşünüp, sonraki gün bir önceki gün yaptıklarımı silip silip tekrar yapmak,
    Youtube'dan bulabildiğim çözümleri izliyorum hiç fikir sahibi olmadığım konularda, konu anlatımına göz ucuyla bakıyorum sadece.

Özellikle şu çözümleri silip silip tekrar yapma kısmı gerçekten çok işime yarıyor, kulağa basit gelebilir ama düzen oturtunca olağanüstü faydasını görüyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F9092F00C -- 4 Nisan 2017; 0:19:2 >

• Hocam bende de Palme var evet zor değil.Ama lysde zaten aşırı değişik sorular olmuyor.Bence palmeyi bitirip tüm konular hakkında bilgin olur üstüne bol bol deneme çözüp eksikliklerini giderirsin.Başka bir soru bankasına başlasan bitiremezsin diye düşünüyorum.Bu yüzden kısa zamanda palmeyi bitir farklı yayınlardan deneme çöz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.