Şimdi Ara

Pahalı Telefon Kullanmanın Gereksiz Olduğunu Anlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
228
Cevap
1
Favori
22.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
150 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Haziran 2018'de bi heves ile aldığım iPhone X telefonum artık gereksiz pahalı ve ihtiyaçlarımın ötesinde bir telefonmuş gibi hissettirmeye başladı. Bu düşünce arkadaşıma Xiaomi Mi8 Lite almakla başladı. 1600-1700 TL'ye iPhone X'in yapamadığı bir şey olmayan bir telefon. Ve arada şu anda 2. elini satsam 5500-6000 TL olan bir telefonla kıyasladığımızda 4000 TL'lik gereksiz bir para duruyor cebimde.

Telefonu zaten oyun oynamak için kullanmıyorum ama eminim Mi8 Lite da oyun oynatacak performanstadır. iPhone'dan tek eksik gördüğüm yanı kamerası fakat gel gelelim fotoğrafçı değiliz.

Artık ben gerçekten cebimde bi deste para taşımak istemiyorum. Ve bundan sonra telefonlara aşırı para verecek olan çevremdeki insanlara karşı çıkmaya başlayacam. Her güne başladığımızda bugün dolar ne kadar olacak faiz arttırımı olacak mı vs. diye düşündüğümüz ülkemizde ve ekonomisi iyiye gitmeyen bir ülkenin vatandaşı olarak cebimde +4000 TL taşımak çok mantıksız gelmeye başladı.

Kısacası teknolojik aletlerde ihtiyacınızı karşılayacak cihazlara para verin. Benim gibi gidip 5-6 bin TL vermeyin.

Bu arada satılık iPhone X 64 GB (15 ay daha garantisi var)

• Demek ki neymiş, telefon güvenliğiyle alakası yokmuş; arkadaşının hatasıymış.

Android platformu da arka arkaya güvenlik güncellemeleri alan bir platform. Iphonelarda da exploitler çıkmaya başladı. Yani hiçbir şey hatasız değil;)

-Kesinlikle hak veriyorum. Romladığım g4ü kullanmaya devam ediyorum. Yarım saat instagram dışında günde 2-3 konuşma bitti. Ölü zaman geri kalanı...
    Artık Steve Jobs Tim Cook nasıl kandırdıysa... Rootlanmamış bir android telefonda abidik,gubidik crackli vs. apk larda yoksa hiçbir sorun yaşamazsınız, yaşayanda görmedim çevremde. 4 yıldır aktif internet bankacılığı kullanıyorum. Android 4.4,5,7 ve 8 de kullandım.

Hem nasıl olsun ki; sms şifre kontrolü var, ayrıca giriş şifresi kontrolü var. Bazı işlemlerde de yine sms onay kodu istiyor. Üstüne üstlük bankacılık uygulamaları sık güncelleniyor.
    Ya birader 10 yıldır aynı şeyi tartışıyorsunuz. Herkes para biriktirmek zorunda değil veya android iOS kullanmak zorunda değil. Size ne adam 15 milyar verir alır 750 lira verir size ne? Para adamın dert adamın. Ben iOS da kullanırım android de bunjn için kasılmaya gerek de yok yani hangisi hoşuma gidiyorsa onu kullanıyorum. Para odaklı kullanan adam 1500 lira verir android alır pra umrunda olamayan adam da iPhone alır. Ha ben iPhone 8 kullanıyorum gayet memnunum kafam da rahat aşırı para da vermedim. Bunu alana kadar gidip çoluğuma çocuğuma yatarım yapayım diye bir kafam da yok benim yaşamadığım lüksü benden sonrakiler yaşasın diye niye kendimi sıkıntıya sokayım. Adam torununu falan düşünüyor telefon alacakken cidden ilginç bir şey ya
  • Nikopoll kullanıcısına yanıt
    ''iphoneu bankacılık işlemlerinde andoridden daha güvenli diye kullanıyorum''

Pekii.
  • Pahalı telefon kullanmak ile alakası yok hocam. Normalde 2000 tl olması gereken telefonlar vergi/kriz vs. ile sizin önünüze absürt rakamlarla geliyor hepsi bu. Fakirleştik yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FİT GYM kullanıcısına yanıt
    Çokta yanlış değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whippoorwill -- 7 Mart 2019; 10:50:24 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mi 8 Lite var bende. PUBG'yi bile oynatıyor. Tabi ki en yüksek ayarlarda takılma oluyor ama orta ayarlarda sıkıntı yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nikopoll

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    reklama tıklanıldı diyelim, mobil bankacılık şifresi girilmeden işlem yapılamaz. Arkadaşınız büyük ihtimal sosyal medyada dolaşan hediye kazandınız tıklayın alın gibisinden yerlere girmiştir.

• bunu böyle düşünmen çok güzel. keşke herkes senin gibi olsa kardeş. elimde iphone 6 var halen daha bana göre mükemmel telefon. her işimi görüyor. telefonlara hadi dolardan 3500 olsun ama üstüne para vermek akıl mantık işi değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ayni ben dostm , br sene icinde 3tane xiaomi aldm kafam estikce degisiyorum , suan max 3 var max 4u bekliyorm cksn direk alcam bugune kdr hc problem yasamadim bu telefonlarla , her zaman arkadasimada aldik iphone bes basar apple enayi turnusolu.

• Valla benim için donmaması önemli iphone 7 kullanıyorum 3 sene oldu hala takır takır maşallah sorun olmazsa 5 6 sene daha kullanmayı düşünüyorum taş gibi ama defalarca yere düştü camı bile kırılmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: If you my star

reklama tıklanıldı diyelim, mobil bankacılık şifresi girilmeden işlem yapılamaz. Arkadaşınız büyük ihtimal sosyal medyada dolaşan hediye kazandınız tıklayın alın gibisinden yerlere girmiştir.

Alıntıları Göster
    Arkadaşı hanzo olunca anlatamamış belli ki. Reklama tıklayarak para çekimi mi olurmuş 😂😂😂

• quote:

Orijinalden alıntı: aslayalansoyleme

ayni ben dostm , br sene icinde 3tane xiaomi aldm kafam estikce degisiyorum , suan max 3 var max 4u bekliyorm cksn direk alcam bugune kdr hc problem yasamadim bu telefonlarla , her zaman arkadasimada aldik iphone bes basar apple enayi turnusolu.
    Yılda bin lira cep telefonuna mı gidiyor?

• Aralık 2016'da 1200 TL'ye Samsung J7 2016 aldım 2 yılı geçmesine rağmen hiçbir eskime olmadı telefonda.Pili hala daha ilk aldığım gibi,efsane gidiyor ömrü.Sabaha evden %100'le çıkıyorum akşam geldiğimde en fazla %84'e falan düşmüş oluyor.Bozulana kadar kullanırım hayatımda hiç keyfe keder değiştirdiğim,model yükselttiğim bir ürün olmadı bilgisayar araba v.s dahil
  • Nikopoll kullanıcısına yanıt
    Demek ki neymiş, telefon güvenliğiyle alakası yokmuş; arkadaşının hatasıymış.

Android platformu da arka arkaya güvenlik güncellemeleri alan bir platform. Iphonelarda da exploitler çıkmaya başladı. Yani hiçbir şey hatasız değil;)

-Kesinlikle hak veriyorum. Romladığım g4ü kullanmaya devam ediyorum. Yarım saat instagram dışında günde 2-3 konuşma bitti. Ölü zaman geri kalanı...
  • Biraz uzun omur, biraz da aliskanlik iphone marketi. Ben hayatimda 3 tane telefon aldim, ilk iphone, iphone 4 ve iphone 6.

6'yi ciktiginda almistim, hala kullaniyorum, gayet isimi goruyor. Bir ara tusu bozulmustu, goturdugumde direk yenisini verdiler, o yuzden baya uzamis oldu omru.

Bir diger artisi da olur da ikinci el satmak istersen iphone cogu markaya gore daha az deger kaybediyor. Bazi markalar cok fazla model cikardigi icin eski modellerin piyasasi kisa omurlu oluyor.

Ama tabi nihayetinde telefon bu, ucuzunu alsan da cok fark etmez. Ve eklemek isterim ki bu cok eski olmayan bir sey, eskiden cok fazla ucuz ve guzel alternatif yoktu, son 2-3 yilda gelisti pazar, Cin'in buyuk etkisi var.

• Günaydın yani anlamışsın sonunda.

Kardeşim ben yurtdışında mühendisim. Maaşım 40bin tl. türk parasıyla. 15yıla yaklaştı birikimim 4milyon tl civarına dayandı. sırf vadeli gümüş hesabımdan gelen para ile bile iphone alırım ama bak kaç yaşıma geldim 1tane bile iphone almadım hayatımda.ofiste çalışmıyorum onun da etkisi var tabi.1 tane bile apple laptop almadım. biz makarna hazır çorba yiyerek üni bitirdik.

25kuruş az geldi para diye pizza ısmarlayamayıp gidip yumurta ekmek yedik.böyle günler gördük. bugün kazanıyoz yarın bir hastalık bir kriz vs. hayatın ne getireceği belli olmaz. ilerde çoluğun çocuğun olacak. israfa gerek yok. ben mühendisim telefonun hertürlü özelliğini kullanırım. yolda giderken bir telefon gelir, arabayı çekerim sağa, telefondan uzaktan fabrikaya bağlanır, fabrikayı kontrol ederim. izlerim demiyorum kontrol ederim ve bunu samsung telefon ile çok rahat yapıyorum.

millet ezikliğinden alıyor o telefonları eziklikten kurtulmak için. kızlar daha üst olup daha üst çevreye ulaşıp daha iyi hayata kavuşmak için alıyorlar. erkekler kızı tavlayıp cinsel isteklerini karşılamak ve ezikliğinden kurtulmak için alıyorlar da benim öyle bir derdim yok

• geçen yıl sonunda telefonum bozulduğu için "250 liraya" s3 mini aldım, halen kullanıyorum. inanın pek farkı yok benim için diğer telefonlardan. android sürümünün düşük olması sebebiye wear desteğinin olmaması dışında tüm ihtiyaçlarımı görüyor. cihaz alırken gerçekten "ihtiyacımız var mı, bu paraya değer mi" diye kendimize sormak gerekli diye düşünüyorum.

• iphone ilk çıktığında diğer markalar buna hazır değildi. apple'a yetişmeleri vakit aldı.
    iphone'dan android e geçince neredeyse hiçbir şey kaybetmezsiniz. fakat android'den iphone a geçince birçok özelliği kaybediyorsunuz.

eskiden durum tam tersiydi. bu değişime ayak uydurmak gerekiyor. hele ki türkiye şartlarında hala iphone satılmasının mantıklı bir açıklaması yok.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.