Şimdi Ara

Packet Loss sıkıntısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 15 günlük Türknet kullanıcısıyım. İndirme hızımdan memnunum, upload hızımdan memnunum, pingimden memnunum. Ancak Cod Warzone oynarken aldığım packet loss beni çıldırtacak. Oyun için port yönlendirme yaptım. Ancak yine de packet loss var. Bir çözüm önerin lütfen.

Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

Merhaba, packet loss sorununu arkadaşlarımın kontrol edebilmesi için sorunun görüldüğü ekran görüntülerini www.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı açarak iletebilir misiniz?

Arıza kaydı açtım. Bakalım sonuç ne olacak. Ayrıca şu konuyu gördüm de eyvah eyvah. Demek kronik bir sorunmuş.

https://forum.donanimhaber.com/turknet-packet-loss-sorunu-3-aydir-cozulemiyor--142353197

Umarım benimki çözülür yoksa başka bir sağlayıcıya geçeceğim. Zaten oyun oynamak için Türknet'e geçtim. Packet loss yaşayacaksam ne anladım bu işten.

• Statik ip kullanmıyorsanız portlar açılmaz. Yurt dışı çıkışları ile ilgili bir problem var. Bölgenizden kaynaklanıyor diyorlar. Türkiye'nin bütün bölgeleri aynı durumda.

Orijinalden alıntı: neekimyong

Statik ip kullanmıyorsanız portlar açılmaz. Yurt dışı çıkışları ile ilgili bir problem var. Bölgenizden kaynaklanıyor diyorlar. Türkiye'nin bütün bölgeleri aynı durumda.

Oyun içinde ''nat type:open'' diyor yani port yönlendirmem başarılı olmuş. Normalde Mmoderate yazardı o kısımda. Ip'min statik olup olmadığını nasıl öğrenebilirim bu arada?

Orijinalden alıntı: Noir Guy

Oyun içinde ''nat type:open'' diyor yani port yönlendirmem başarılı olmuş. Normalde Mmoderate yazardı o kısımda. Ip'min statik olup olmadığını nasıl öğrenebilirim bu arada?

Alıntıları Göster

Statik ip için aylık ücret ödeniyor. 12 lira ödemiyorsanız, statik değildir. Bu sitede https://whatismyipaddress.com/tr/ip-im görünen ip adresi ile bu sitedeki https://turk.net/online-islemler/teknik-bilgiler ip adresi aynı değilse, statik ip adresi kullanmıyorsunuz demekmiş. Ben de şimdi öğrendim. :) Portların açık olup olmadığına bu https://www.yougetsignal.com/tools/open-ports// siteden bakıyorum. Yanlışım varsa düzeltebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neekimyong -- 12 Kasım 2020; 15:22:16 >

• Merhaba, statik ıp için destek kaydı oluşturmuş muydunuz ya da aylık 12 TL'lik bir ödeme yapıyor musunuz? Online işlem merkezi üzerinden de kontrol edebilirsiniz.
    Daha Fazla Göster
  • IP'm statik, iki sitede de aynı ip'yi gösteriyor.

Merhaba, statik ıp için destek kaydı oluşturmuş muydunuz ya da aylık 12 TL'lik bir ödeme yapıyor musunuz? Online işlem merkezi üzerinden de kontrol edebilirsiniz.

Statik ip olup olmaması pek umrumda değil. Benim şikayetim packet loss. Oyun oynayamıyorum. 5 dakkada bir packet loss %20'leri buluyor kafayı yiyeceğim.

Orijinalden alıntı: Noir Guy

Statik ip olup olmaması pek umrumda değil. Benim şikayetim packet loss. Oyun oynayamıyorum. 5 dakkada bir packet loss %20'leri buluyor kafayı yiyeceğim.

Alıntıları Göster

Aynı sıkıntı bende de var. Statik ip alsam da değişiklik olmayacak o zaman. Bir haftadır böyle. Oyun fark etmiyor.

Merhaba, yaşadığınız sorunu www.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı oluşturarak iletmeniz durumunda teknik uzmanlarımız kontrol ederek bilgi verecektir.

Oraya, Btk'ya ve Twitter'e yazdım. Bir haftadır bekliyorum. Btk'daki şikayetimi, başka bir şikayetim olduğu için kapattılar. Çözüm yok, şikayet kapatmak var. İki gün sonra ödenecek fatura için her yerden bildirim geliyor; ama çözüm sağlamaya gelince hiç kimseden ses çıkmıyor. İyi kötü siz ilgileniyorsunuz, o da boşa gidiyor. Çünkü teknik personel sorunu yaşıyorsunuz.

Bu şikayetleri gören insanlar sizden hizmet almak istemiyor.

• quote:

Oraya, Btk'ya ve Twitter'e yazdım. Bir haftadır bekliyorum. Btk'daki şikayetimi, başka bir şikayetim olduğu için kapattılar. Çözüm yok, şikayet kapatmak var. İki gün sonra ödenecek fatura için her yerden bildirim geliyor; ama çözüm sağlamaya gelince hiç kimseden ses çıkmıyor. İyi kötü siz ilgileniyorsunuz, o da boşa gidiyor. Çünkü teknik personel sorunu yaşıyorsunuz.

Bu şikayetleri gören insanlar sizden hizmet almak istemiyor.

Alıntıları Göster

Forumdaki konuları incelerseniz, 2 bin cevaplı konudan bile sonuç çıkmadığını görebilirsiniz hocam. Türknet bu packet loss sorununu göz göre göre halletmiyor. Forumdaki onlarca arkadaş başka internet sağlayıcılarına geçerek bulmuş çözümü. Umarım bizimki çözülür ve bununla uğraşmayız, ama zerre inancım yok.

Testlerimi gönderdim, bakalım oyalamak için bir sonraki yanıtı ne olacak Türknet'in.

• Boşa kürek salladığımızın farkındayım. Hayırlısı olsun. Ben de geçiş yapsam mı yapmasam mı diye düşünüp duruyorum. Biraz önce sikayetvar.com'daki şikayetleri okuyordum. Türk Telekom'dan hizmet alanlarda da aynı sorun varmış.

Altyapı yetersiz kalıyor galiba. Aklıma başka bir şey gelmiyor. Upload hızı yükseldikten sonra başladı. Ondan önce böyle bir sorun yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neekimyong -- 13 Kasım 2020; 14:28:5 >

Boşa kürek salladığımızın farkındayım. Hayırlısı olsun. Ben de geçiş yapsam mı yapmasam mı diye düşünüp duruyorum. Biraz önce sikayetvar.com'daki şikayetleri okuyordum. Türk Telekom'dan hizmet alanlarda da aynı sorun varmış.

Altyapı yetersiz kalıyor galiba. Aklıma başka bir şey gelmiyor. Upload hızı yükseldikten sonra başladı. Ondan önce böyle bir sorun yoktu.

Oyun sunucu ip adresini nasıl bulacağımı biliyor musunuz hocam?

www.blizzard.com sitesine cmd üzerinden ping ve tracert testi yaptım, packet loss aldığım ortaya çıktı. Bu testleri gönderince şöyle dediler:

Alıntı

metni:
    Pop noktaları gizli olduğundan dolayı ilgili sayfaya yapılan testler gerçekleşmemiştir, oyun sunucu ip adreslerine ping ve tracert testleri sağlanmasını, genel kontroller içinde 8.8.8.8 / google.com / twitter.com / twitch.tv / youtube.com gibi adreslere test yapılarak iletilmesini rica ederim.
    İyi günler

• Hocam aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum. Yurtdışı çıkışlarında bariz problem var ama kabullenmiyorlar. video yükledim. @TurkNetDestek yukarıda paketlost yazıyor iyi bakın.

• Bulamadım. Yabancı forum sitelerinde 6-7 ay önce bununla ilgili paylaşımlar yapılmış. Wireshark programı ile oyun açıkken ip adresini bulursunuz diyenler var; ama Wireshark açıkken oyun açılmıyormuş. Bir tane ip adresi buldum, fakat Kuzey Amerika olarak görünüyor. Avrupa ülkelerinde sunucuları var mı bilmiyorum. 70.129.201.32

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neekimyong -- 14 Kasım 2020; 7:18:12 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.