Şimdi Ara

P4 3.0 İŞELMCİ O\C Lİ 3.9 DA AÇILMIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • P4 3.0 işlemciye biostan %30 oranında o\c yapıyorum.XP yazısı gelmiyor öylece takılıp kalıyor.Anakartım P5P800S Bu neden olur acaba?O\c yi bios dışında bir programla yapabilirmiyim?

Ben lga 775 3.06 manual olarak 3,8 yapmııştım. Ama profil olarak yaptığımda en fazla 3,43 çıkıyordu o da %15 ti...
    Manual olarak oc yap. Fakat fazla asılma, P4 oc etkisi olmuyor. Allah korusun yakarsın..uğraşırsın. 3,5 stabil çalışacaktır..

Sistem açılmadığı zaman ise, power basılı tut. Kapansın sistem, ondan sonra power ile açmaya calıs. Büyük ihtimal çalışır,çalışmadığı takdirde fişi çıkarıp başka prize tak öyle çalışır..

MacBook Pro 14" M1 Pro | 10C CPU | 16C GPU | 16 GB | 1 TB | Silver

Samsung LC27HG70 27" QHD QLed 144 Hz Curved | Logitech Z5500 5.1 THX | Creative X-FI Surround 5.1 Pro | Logitech G502 | Logitech G105

Cevizin kabuğunu kıramayan, cevizi sadece kabuk zanneder...
  • Hocam sen OC'yi fazla köklemişsin havalarda sıcak işlemciyi yakarsın valla.
    Benim eski pc'de de P4 3.0 işlemci var ama o kadar zorlamıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: JANT!

O işlemci 3,9 imkanı yok çalışmaz..
    Ben lga 775 3.06 manual olarak 3,8 yapmııştım. Ama profil olarak yaptığımda en fazla 3,43 çıkıyordu o da %15 ti...
    Manual olarak oc yap. Fakat fazla asılma, P4 oc etkisi olmuyor. Allah korusun yakarsın..uğraşırsın. 3,5 stabil çalışacaktır..

Sistem açılmadığı zaman ise, power basılı tut. Kapansın sistem, ondan sonra power ile açmaya calıs. Büyük ihtimal çalışır,çalışmadığı takdirde fişi çıkarıp başka prize tak öyle çalışır..

Nasıl imkansız arkadaşım?
    Bende de aynı işlemciden vardı 4.00 Ghz de stabil olarak kullanabiliyordum.

Buraya bir bakın isterseniz:
    http://forum.donanimhaber.com/forumid_411/tt.htm

• imkansız değil bende 3.00 dan 4.00 hatta 4.20 ghz kadar o.c yaptım. 4.00 ghz da stabildi ancak yaz aylarından iyice ısındığı için o.c yapmıyorum şuan. ancak sunu söyleyim, arkadaşlar haklı işlemcin o.c için pek uygun değil, yanma riski var. 3.4 veya 3.6 ya kadar stabil çalıştırabilirsen idealdir bence.
  • O işlemciyi 4.2 Ghz de su-soğutma ile stabil çalıştırıyordum. Kuzey köprüsü soğutmasına dikkat et. Bir de ram çarpanını düşür böylece ram limitini aşmassın...
    3- Lütfen dikkatli okuyun. Kıyaslamalarda daha da dikkatli olun.

Örnek: Su soğutma ile stock fan arası yapılan oc aynıdır diyorsanız özür dilerim

MacBook Pro 14" M1 Pro | 10C CPU | 16C GPU | 16 GB | 1 TB | Silver

Samsung LC27HG70 27" QHD QLed 144 Hz Curved | Logitech Z5500 5.1 THX | Creative X-FI Surround 5.1 Pro | Logitech G502 | Logitech G105

Cevizin kabuğunu kıramayan, cevizi sadece kabuk zanneder...
  • Bahsettiğiniz 4.00 4.2 ghz gibi rakamlar stok fanla yapılmadı değil mi ?

Aynı işlemciyi bende kullanıyorum stok fanla en fazla 3.4 görebildim stabil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.